Faatoaga faatoaga

Perches mo turkey - fai oe lava ia

O se tasi o uiga manaomia ole fale moa ma turkeys o le mea e tupu. O lenei mamanu e tele ituaiga ma lomiga o gaosiga, o ia mea taitasi e talafeagai mo le tasi poʻo isi tulaga o le pa. E toatele faifaatoaga e sili ona latou mananao e fai na o latou lava, aua o se galuega faigofie ma le taugofie. E faʻapefea ona filifili se perch mo lau manulele, mea e manaʻomia e mafaufau ma, i le mea moni, pe faʻapefea ona faia - mulimuli ane i le tusiga.

O a perches i le fale

O le ufiufi laupapa poʻo le pou, lea e vavae ese mai le tasi i le isi, e faʻaaogaina e pei o se fagu. Faʻatulagaina o le fale mo moa po o turikulu ma aloe e manaia, talu ai o lenei ituaiga o manulele i le po e latalata i le natura.

Ia faamasani lelei i mea taua o le teuina o ni tolotolo i le taumalulu i le fale.

O le mea moni, o paʻu o manulele mai Fazanov aiga (e aofia ai turuki) o loʻo mamanuina i se auala e pipiimau ai le uila o se tafaʻi talafeagai. O le tausiga o le vao moa e leʻo le mea sili ona lelei ona o le maualuga o le aʻafiaga o faʻamaʻi ma siama mai le taʻavale. I le faatulagaga o le fale e tatau ona amanaia e lenei mamanu na taimi:

  1. O le uumi, le lautele ma le mamao o le ogatotonu mai le tasi ma le isi e tatau ona fuafuaina i luga o le faavae o le numera o lafumanu ma le tele o lapopoa o turkeys. Mafaufau foi i le tele o le fale.
  2. E tatau ona manatua i le vevela o le taumafanafana vevela o le a taumafai manu feʻavaʻai le tasi ma le isi, o le mea lea o le a latou faʻaogaina avanoa.
  3. I luga o le pusa e tatau ona tuʻu saoloto uma le lafu, e le tatau i tagata manulele ona tauva mo se nofoaga, tulei ma pau. A le o lena, o le osofaʻiga, faʻailoga, ma manuʻa e mafai ona amata i le lafu.

E tatau i faifaatoaga ona aʻoaʻoina faʻamaʻi mataʻutia mo turkeys, aemaise lava le auala e togafitia ai le sinusitis ma le manava i turkeys.

E faʻapefea ona fai ni totoa mo turuki ma o latou lava lima

I totonu o se tamai fale ma le numera o lafu manu e mafai ona fausia tutoatasi. O mea e gaosi mo gaosiga e masani lava ona maua i vaega taitasi, ma afai e le maua, e faigofie ona faʻatau mea uma e te manaʻomia.

Ituaiga o fausaga ma mea mo gaosiga

E masani lava mo le gaosiga o perches na faʻaaogaina fafie laau i pito tafatafa. E tusa ai ma meaola o le perch - e tele naua, o lea e tatau ai ona e filifili, fuafua i le tele o le lafu ma le mamanu o le fale.

Afai e te fuafua e fausiaina turkey, e tatau ona e tausia le mafanafana o manulele. Aoao pe faʻapefea ona fausia se toga popo, ma mafaufau foi i le faʻaogaina o le inu o le pipi i ou lava lima.

Mafaufau i ituaiga autu:

  1. Nofoaga nofofua. O loʻo i ai se mamao e 40-50 cm mai puipui o le fale. O faʻamanuiaga: faigofie i le faʻamamaina, tumama. Ae e iai foi mea le lelei: o le mamanu e faigofie mo se tamai lafu, ma le tele o lafumanu e faʻaaogaina le avanoa e le o se mea saʻo.
  2. Tiered. O paʻu e masani ona le tutusa i luga, ae eseese ("herringbone") mo le tausisia o tulaga mama. Faatasi ai ma lenei mamanu, o le avanoa e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina, ae atonu e faigata ona faʻamamāina. Mo le faigofie o le faʻamamaina o le otaota, e tatau ona sili atu ona faʻapipiʻi faʻamaufaʻailoga pe i se isi lava auala ina ia mafai ona aveesea.
  3. Kulimanu. Paʻu o loʻo tuʻuina i puipui puipui e lua. O le mamanu e mafai ona tasi le tolu poʻo le tele-level. O le faʻatulagaina o le fale e faigofie mo tamai lafumanu, e tatau ona aveese faʻamalosi faʻamalosi lelei.
  4. Faʻapitoa (faʻamalosi) paʻu. E foliga mai o se laulau e tuʻuina ai se paleti, ma o luga o luga o loʻo i ai faʻamau i luga o laina (masani i le 1-3) i le tulaga lava e tasi. Mai le igoa e manino lava o lenei mamanu e mafai ai ona e faatumauina se maualuga maualuga o le mama aʻiaʻi. Ae ui i lea, e faigofie lava e pei o se laasaga le tumau pe faʻatasi foi ma sina numera o turuki.

Gaosiga o gaosiga

Manaoga mamanu autu:

  1. Vaitaimi mai le fola: 80-100 cm.
  2. Vaitaimi i le taualuga: 80 cm.
  3. Vaitaimi i le va o crossbeams: 50-60 cm.
  4. Lavanoa mo le tasi tagata: 40-50 cm.
  5. Vaega o le pusa: lautele 7 cm, maualuga 7-10 cm.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i mea aoga ma le faaaogaina o fuamoa, aano o manu ma le ate o le pipi.

A faʻaaogaina fale fou faʻamalositino, e manaʻomia ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻasolosolo pito pito i luga e puipuia ai manuʻa i paʻu. Mo le perches e mafai ona faʻaaogaina e pei o le vili ma le conifers.

I le tulaga muamua, o le laau e paʻu laʻititi ma e le faʻaaogaina le resini, i le tulaga lona lua, o le faʻapipiʻiina o lagolago atonu e talafeagai. Mo le faʻagasoloina o se laau faʻamalosi, faʻaaoga se pusa. Coniferous blowtorch

I le taimi nei ua tatou iloa po o le a le ituaiga o perches o loʻo i ai ma po oa mea e manaʻomia mo i latou, e mafai ona tatou faʻaauau le fausiaina. Mafaufau i lea laasaga ma lea laasaga o le faia o le mamanu aupito sili ona taatele ma le lelei o le turkey perch - o se foliga e tele ituaiga.

Siaki le lisi o crosses crosskey i le taimi nei: Highbridge Converter, Bronze 708, Kanata, Faiaʻoga Foafoa, Vitoria ma le Laiti 6.

Mea manaʻomia ma meafaigaluega:

  • faʻamau o le vaega e manaʻomia ma le uumi (mo le faitau aofaʻi o 10 turkey, 4-5 m o le a manaʻomia);
  • laupepa lagolago 10 * 10 cm;
  • felafolafoaʻi pepa (40 cm lautele nai lo le ufiufi);
  • fao po o sikulima;
  • vaalele;
  • laupepa (sander);
  • hama;
  • vaai

Phased gaosiga:

  1. Mo se galuega e sili atu ona saʻo ma mafaufau loloto, faia se ata o se fale moa ma saʻo le tuʻuina i luga o le nofoaga o pupuni ma faitotoʻa, o ofe, fafaga. Filifili po o le a le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu ai le avanoa i le vaaiga o mea uma o loʻo manaʻomia i luga. O le nofoaga e sili ona talafeagai e tuʻu ai le perch o le pito i tua, o le vaega pito sili ona mafanafana ma sili ona faalilolilo o le fale. Filifili foi pe fia pa o le fale e tatau ona i ai.
  2. Otioti le umi o manaʻoga o faʻamau, faʻapipiʻiina i se vaalele, ona toso ai lea o se nusipepa poʻo se tagata e suʻeina. E le mafai e taʻavale lagolago ona faʻataʻamilo.
  3. O le lagolagoina o paʻu e tatau ona faapipii i puipui o le fale i le maualuga o le 40-50 ° faatasi ai ma sikilima, fao po o lalo.
  4. I luga o pou faʻamau, faailoga le nofoaga o faʻasalavao uma ma faia ni togi. O la latou lapoa e tatau ona 5 mm le lautele nai lo le lautele o faʻamau.
  5. Faʻapipiʻi faʻamau faʻamau i totonu o vao ma siaki le fausaga mo le faʻafefe. Afai e tele naua meaʻai, e tatau ona e faia ni fesoasoani.
  6. I lalo o le mamanu ua tuʻuina ai ni laupapa, o loʻo faʻapipiʻiina. O le a avea o se mea e mafai ona aveese. Ina ia faʻaaoga lelei ma saogalemu, e mafai ona e punou i itu i le 2 cm ma e tipi ese le mea e faʻaaogaina.
I lenei taimi, o le gaosia o se mamanu faigofie ua maeʻa.

Faʻavae o le alualu i luma o turkeys i le fale

O le faʻamanuiaina o le tausiga o pipi e le faʻapulaʻaina i le faia o se pusa fiafia, e ui lava e taua. Manatua nai tulafono laiti pe a faʻamalosia i latou:

  1. O nei manufelelei e telē le lapoa e manaʻomia ona e mafaufau i ai pe a fausiaina se fale. I luga o le tagata e toʻatasi o le a manaʻomia 1 sikuea. m
  2. E manaʻomia e manu felelei se laufanua mo le savali, a leai o loʻo latou maua le mamafa ma amata ona afaina.
  3. E matua nofouta lava turkeys i le taumafataga, aemaise o talavou i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le laveaʻiina o manu felelei o se mea matautia.
  4. O le manulele e toʻafilemu le malulu e oo lava i -20 ° C, ae ia faatumauina le gaosia o fuamoa, o le faailoga ile thermometer e le tatau ona paʻu ile 5 ° C.
  5. O le gaioiga o manu e itiiti lona faalagolago i le moli, lea e sili atu ona lelei nai lo moa.
  6. E faʻasaina le tuʻufaʻatasia o turkeys ma isi manufelelei i luga o le teritori lava ia, aemaise lava i tamaiti ma moa.
E taua i se tasi aso le suesue ma le totoa manaoga ma tulafono faavae mo le tuputupu ae o lenei ituaiga o manulele, ma e mafai ona aloese mai faigata. Faʻaeteete i le fausiaina o se faleoloa lautele, mama, lelei, mafaufau i mea taumafa - o lenei ua avea ma se vaega taua o le tausiga lelei. Ma faʻapea foi - ia maua le fulufulu ma se mafanafana lelei i le foliga o se pusa fiafia, e le gata i lea, e mafai ona faia e tagata uma lava.