Faatoaga faatoaga

Gorky ma Tula ituaiga o taʻavale taua

Faatasi ai ma le eseesega o ituaiga o taʻavale, o le Gorky ma le Tula e tatau ona gauai faapitoa. O ituaiga taua ia e lua e sili ona lauiloa. O manulele tulaga ese e taatele i farm farmland, farmers, ma faatoaga. I luga o faailoga o faʻatoʻaga o nei manulele lauiloa, faʻapea foi ma le mea moni oi latou o ni lelei lelei, matou te talanoa i lenei tusiga.

Gorky fighting geese

O lenei ituaiga e le gata ina aʻoaʻoina mo le tauʻa, ae faʻapea foʻi ona faʻateleina maua fua ma aano o manufasi.

Foliga vaaia ma tino

O nei mea e toʻafilemu ma faauo-e fiafia i manulele, latou te lelei lelei faatasi ma laʻau o isi ituaiga ma isi manulele o loʻo maua i luga o le faatoaga. E ui lava i lo latou natura filemu ma le maualalo, o nei manulele e auai i taua ona o le televave o le tupe maua. Ma le isi, o le manulele e telefoni feaveai ma malosi. Ae ui i lea, o le a galulue i latou ma meaola, aua o le agaleaga e le oi totonu ia i latou, e pei o, mo se faataitaiga, o le Tula geese, i le suʻesuʻega o le a matou toe foi mai. Faʻailoga fafo atu o faʻamatalaga o le faʻatoʻaga:

  • mataupu: lautele, faʻaloloa, sina siʻitia mai le pito i luma;
  • tua: lautele, faʻafeiloaʻi i le siʻusiʻu;
  • siʻusiʻu: lelei faʻatulagaina, siʻitia laʻititi;
  • pusa: malosi, faataamilo, toe liliu;
  • manava: lelei faʻatulagaina, faʻatasi pe toʻalua pe faaluaina;
  • apaʻau: tele le lapopoa, fusi mau i itu o le tino;
  • ulu: tele-siʻitia, ma se laʻititi laʻititi (puʻu ipu) i le pito i luma;
  • mata: laiti, lanu uliuli po o lanu uliuli;
  • gutu: laititi i le uumi, saʻo, lanu moli, i lalo o le gutu o loʻo i ai se ato tupe e taʻua o le ato (pou) lapoa tele;
  • ua: umi lava, malosi, i le pito i luga o loʻo i ai sina pisa;
  • faʻavae: lelei le afaina, vaivai vaivai;
  • metatarsus: pupuu, moli lanu;
  • ufiufi fulu: eleelea, sili ona sinasina i le lanu, ae mafai ona sinasina le lanu, sinasina, lanu uliuli po o le enaena.

Faʻailoga mamafa

Tesebred Gorky geese vave vave ona maua le mamafa - i le 2 masina le matua, o le avefeʻau o le manulele e tusa ma le 3.5-3.8 kilokalama. Toʻitiiti tagata taʻitoʻatasi ua manatu i le faaipoipoga. O le tino malosi o se manulele matua e maualuga lona mamafa: o le mamafa o le gander o le 7-8 kilokalama, ma le kusi - 6-7 kilokalama.

Siaki le tele o ituaiga o gaosi: Toulouse, Kholmogory, lauulu lanu, Linda, Arzamas, Saina.

Gaosiga o fua

O le fua o le talo e tusa ma le 45-50 fuamoa i le tausaga. O nisi o gaʻo e maua mai i le 60 vaega ma mo se faʻatoʻaga ua maua, o lona uiga o lona uiga o le fua tele o fuamoa. O le mamafa o fuamoa fuamoa e 150 kalama. Le lanu o le atigi papae.

Faʻatauina o fuamoa - 90%, faʻamaʻaloga o goslings - 70-80% o fuamoa o loʻo faʻatutuina; fua o le ola mama o le moa e matua maualuga (85-95%). O ia faailoilo e maua i le na o le tuʻuina o fuamoa i totonu o se mea faʻapipiʻi, aua O tamaitai o Gorky e masani lava ona avea ma moa.

E te iloa? O fuga o kusi e ufitia i le gaʻo, o le mea lea o le vai mai nei manulele o loʻo tafe i lalo. O le mea lea o le faaupuga "suavai mai tua o le pato".

Tula fighting geese

Tula geese o ni sui o se fatuga masani anamua, lea na tele seneturi na faaaogaina e auai ai i taua. E le gata i lea, o nei manulele taufaʻafeʻai e maualalo le meaʻai ma aano. O nei manulele e taua foi o le uʻamea.

Foliga vaaia ma tino

O lenei ituaiga e mafua mai i osofaiga masani, e matua faigata lava mo i latou ona ola faatasi ma isi moa. O nei meaʻai e televave feaveaʻi, taʻitaʻia se olaga ola malosi. I le 5 tausaga e mafai ona faʻaaogaina e auai i taua. Faʻailoga fafo atu o faʻamatalaga o le faʻatoʻaga:

  • mataupu: malosi, lautele, taamilomilo, tuu latalata ane i le taamilosaga;
  • tua: lautele, laugatasi, tuusao, fai si faafefe laitiiti;
  • siʻusiʻu: lelei foliga, faatulaga i luga;
  • pusa: gaʻo, lautele, lapotopoto;
  • manava: lelei ona fausia, faatasi ai ma sina tamai lafu tasi;
  • apaʻau: lapoa lapoa, ma ni manulele malosi tauʻau, o pito o apaau e le vavalalata;
  • ulu: laiti i le lapoa, toetoe lava a taamilomilo, ma maso mamana o alafau, lautele lautele o le pito i luma ma se sipuni papa;
  • mata: lapoa, pulou, toetoe o le uliuli po o le lanu. E manino lava le iloa o laumei, valiina i le lanu o le sinapi;
  • gutu: puupuu, mafiafia, mafiafia; o le pito i luga o le gutu o le faaauauina o le ponaivi pito i luma; lipine lipine e mafai ona matauina i luga; o le lanu o le gutu o le samasama po o le samasama samasama, ma o lona pito i ai se lanu moli malu; e tusa ai ma le foliga o le gutu, o le ituaiga Tula ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu - lozenge (pito i luga o le pito i lalo), ogatotonu (saʻo atoatoa), vavaega (vaega pito i luga);
  • ua: puupuu, mamana, ma le pisi i luga;
  • faʻavae: malolosi, musika;
  • metatarsus: lautele lautele, o le umi o le uumi; lanu-lanu-samasama ma se paʻu pogisa o le eseesega o le malosi;
  • paʻu: lapotopoto, lapoa, malosi; paʻu lanu e talitutusa ma faʻatasi;
  • vailaʻau: fusi-fetaui, lanu - pogisa uliuli po o le lanu uliuli ma pateni ma paʻepaʻe paʻepaʻe.

E te iloa? Ganders e tusa ma le 10 tone sonal tone latou te faʻaalia ai o latou lagona. Ae iloa e tagata uma "ha-ha-ha" failauga faapitoa tamaitai.

Faʻailoga mamafa

O le mamafa o le ola o le moa i le 2 masina o le matua e 4 kilokalama. O le tuputupu ae, o le manulele e oʻo i le tau tutusa - o le mamafa o se tama matua o le 5.5-6 kilokalama, ma o le fafine e 5-5.5 kilokalama.

Gaosiga o fua

O le fafine e faʻaauau ma le maelega e puipuia ma puipuia le fanau. O le gaosia o le fua e 25 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le fuamoa e tasi e 150 kalama. Le lanu o le atigi papae.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga ma le faʻaaogaina o aano o le siʻi, fuamoa, gaʻo.

E faʻafefea le taua i le va o le taua?

Ua faia taua taua e tusa ai ma le tele o tulafono na faia i le seneturi talu ai. I nei mea na tutupu, o le faʻaauau pea o le auai e le gata o le a, ae faapena foi i tamaitai. O Gaese e fai ma aʻafiaga mo faʻasagaga - latou te faʻaosofia ai le agaga o le tauvaga i le va o le kusi ma e le mafai ai ona faʻaumatia le taua. E oʻo atu i le tolu geese mo le tane i le pusa. Muamua, o tagata uma e auai e vaevaeina e tusa ai ma le mamafa ma le fuaina o tausaga. A o lei amataina le taua, latou te faaigoaina le igoa o se fitafita ma ona aiga, o le na muamua manumalo i se igoa. E i ai se numera o taua e tusa ai ma le faʻatagaina o tagata o manulele e pulea le ala o le taua. Afai o se tasi o le au e tosoina se paʻu i le ulu, o le a le toe taofia le taua. Ma afai e toe faia e le gander lea ituaiga togafiti faʻatolu, e aveeseina mai le fanua. E leai se tulaga e tatau ai i se fitafita ona lavea se tasi i le mata, ona o lea ua vave ona faasalaina o ia i le le agavaa.

E taua! E matua faasaina le lubricate vaega o le tino o le manulele ma le pepa poo soo se ituaiga o suauu. Aua o le faaaogaina o ia auala e faasalaina sei vagana ai le gander mai le taua.

Ua maeʻa le taua i le mea moni e faapea ua vave iloa e le fitafita vaivai e le ola o ia, ma tuua le fanua. Ae ui i lea, ei ai tulaga e le manao ai se tasi e muta le taua - i lenei mataupu, e filifili le faamasino pe tuʻu pe leai se taimi faaopoopo. Afai e leai se tasi o le palota na toe faʻavae, e filifilia e le siamupini le jure. O tagata tomai faapitoa e iloilo po o ai e sili atu ona malosi ma sili atu ona manuia, ma faasilasila le igoa tauvalaau o le tagata manumalo. O le gander sili e tuʻuina atu i ai se tipiloma faʻapitoa, faʻapea foʻi ma se ato meaai poʻo se tupe maua.

Vitio: taua o Tula fighting geese

Faʻapitoa i le fafagaina o vao feʻai i le fale

Aua o fanau e fananau mai o le vao e manaʻomia matua maloloina lelei. Gaese amata ona fausia aiga i le fitu i le sefulu masina (200-250 aso). I le tolu tausaga na sosoo ai, latou te faanatinati vave. O le mamafa o le gander e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le averesi, ma o le mamafa o tamaitai e tatau ona laʻititi i lalo ifo o le averesi. O fuamoa Hatching o loʻo faia i se auala masani poʻo i totonu o se mea faʻapipiʻi.

Saunia se potu valavala mo nusi. Faʻaliliu faʻalelei le potu, taumafai e taofi le vevela i +20 ° C. I lalo o le kusi se tasi e le mafai ona e sili atu ma le 13 fuamoa. Iloiloina le pipii i ni nai taimi, aveese faʻataʻitaʻiga e leai ni faʻamanuiaga ma maliu. A uma ona fanau mai moa, toto i totonu o se atigi pusa ua atofaina mo lenei faamoemoe. I le afiafi, aua nei galo e toe faafoi atu tala o le tina. E masani ona tausia e se kusi ia le silia ma le 20 pepe.

Fautuaga mo faifaatoaga moa: ituaiga o kusi mo le fausiaina o aiga; auala e tausia ai le tala ma le kese; pe faapefea ona filifili se kusi mo se ituaiga, fuafua le kenera o geese; fasi ma tao le kusi.

O le vevela i totonu o le potu e ola ai moa - e tatau foi ona tumau - i totonu + 20 ... +22 ° С. Mai le mamā o sela ma le faʻatonuga o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino e fuafua i le tele o le faʻasaoina o talavou. E tatau i le moa ole 30 aso ona amata ona tuʻu i fafo i le ea fou. Seʻi o tatou savalivali mo le afa itula, ona faʻateleina lea o le umi o le savaliga. E le lelei le gasegase o tagata matutua i tuutuuga o le taofiga, maua lelei le soifua maloloina (e mafai ona maʻi i nisi o taimi), faigofie ona tatalia tulaga vevela. E ui i lea, e ui lava i sea puipuiga malosi, o loʻo i ai se numera o fautuaga e mafai ai ona faateleina le numera o moa:

  • o le taamilosaga ile taʻi masina o manulele e aofia ai le i ai o se fale moa mafanafana tapunia;
  • o le afi o le vevela i totonu o le falemalulu i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ifo o le +10 ° C;
  • i le taumalulu, e manaomia e manulele se moega o vao ma peʻa;
  • i totonu o le fale e tatau ona faʻapipiʻi tagata inu, fafaga;
  • e manaʻomia foi oneone tane;
  • mo meaai, o manufelelei e le lelei, ola i luga o tulaga masani fafagaina.

E taua! E manaomia e Geese ni vai masani masani vai, o lona uiga e tatau ona nofo fale i autafa o le vaituloto. Pe mafai foi ona e faatulagaina i le fanua laiti laʻau.

I le faʻasalaga, matou te maitauina o le toese duels ua faʻatulagaina e le gata i le faʻaalia o la latou manumalo i isi tagata. O le sini o taua o le faatosinaina lea o manaoga o isi faifaatoaga, faapea foi ma le tuuina atu o avanoa mo le aufaipisinisi e fetufaai atu ai o latou aafiaga.