Fualaau aina

Pulu suamalie ma maloloina. E mafai ona 'ai se fualaau faisua i aso uma, o le a le masani ma o le a le mea e faamataʻu ai le sili atu?

O le Beetroot o se mea masani e masani ona iloa e tagata talu mai aso anamua. O le tamaoaiga i vitamini, minerale, macro-ma micronutrients, e faatatau i meaʻai ma se upusii maualuga.

Ae ui i lea, e toaitiiti tagata latou te iloa o se fualaau mumu mumu e le o se mea e leai se afaina, e pei ona foliga mai i le taimi muamua.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auiliili pe mafai ona 'ai se fualaau faisua i aso uma, o le a le masani ma mea e lamatia ai le tele. E le gata i lea, o mea o loʻo maua ai fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaʻau aʻafia e fanau laiti.

Aisea e taua ai le faatapulaaina o le faaaogaina o fualaau 'aina?

I totonu o le pi e tele:

  • zinc;
  • calcium;
  • magnesium;
  • uʻamea;
  • iodine;
  • fuamoa;
  • carotenoids;
  • laupepa ma mea faʻapitoa;
  • manganese;
  • apamemea;
  • palu.

Ae ui i lea, o loʻo i ai mafuaʻaga e tatau ai ona faʻatapulaaina lona taumafaina, ma o le mea sili ona taua o le maualuga o le suka. O le mea lea, 100 kalama o fualaʻau aʻa o le paleni e oʻo atu i le 8.7 kalama o mono-ma disaccharides. Mo le faʻatusatusaga, mo pateta, o le mea e tasi e le sili atu i le 1.5 grams.

Mo lenei mafuaʻaga, e tuʻuina atu e tagata fai meaʻai meaʻai i meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga (e 64 iunite), o lona uiga, i mea vave e vave ona eliina e vave faʻavaveina ai le maualuga o le suka toto. O le mea lea tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai se fualaʻau mūmū mūmū ma le faʻaeteete tele.

O le pata e aofia ai le tele o le oxalic acid, lea e ono afaina ai le galuega o le cardiovascular system, ma faʻapogai ai foi faʻafitauli o le gastrointestinal tract.

Aua nei galo atonu o nisi tagata e ono afaina i beets.

Auiliiliga e uiga i le vailaʻau faʻasolosolo o beets, pe faapefea ona aoga ma leaga ai le soifua maloloina o le tagata, matou te taʻuina iinei, ma faitau e uiga i mea faʻamalolo o lenei fualaau faisua i mea eseese.

E mafai ona ou 'aina ni aʻa i le aso ma faʻamaina ma pe fia le faʻatagaina i le aso?

E le tuʻuina mai e le 'au fai meaʻai se tali le mautonu i lenei fesili. Peitai, ua talitonuina e le tatau i se tagata matua ona taumafaina le silia ma le 250 kalama o beets tao i aso taitasi. Mo fualaau faisua, o le fua faatatau o le taumafaina e oo atu i le 200 kalama, talu ai e sili atu le faigata o le tino ona ufiufi le fualaʻau mata.

E maua e tamaiti pipi i le aofaiga e le silia le 50 kalama mai le 1 le tausaga, ma oʻo atu i le 7 tausaga - faʻapulaʻa i le 100 kalama i le aso. O le Beetroot o se tasi o fualaau sili ona mamafa, o lea e mafai ona faʻafeiloaia se fualaau vevela vevela i taumafa a tamaiti e le muamua atu i le ono i le valu masina.

O le a le mea e tupu pe'ā e 'ai uma i le 24 itula?

Laʻau aʻa lanu mumu o se punaoa maualalo o vitamini ma microelements. O lona taumafa i aso uma (i totonu o tapulaa talafeagai!) O le a fesoasoani:

  • fetuunai le galuega a le inumaga;
  • faaitiitia le mamafa (aoao pe faapefea ona aafia le mamafa, iinei);
  • faaitiitia le cholesterol i le toto (pe faapefea ona afaina le faaaogaina o beets i le toto o le tagata, faitau iinei); / li>
  • aveese faʻamalosi mamafa mai le tino (pe faapefea ona faʻamamā le tino i le fesoasoani a beets, faitau lenei tusiga).

Ae peitai o le masani ai o le faʻaaogaina o beets mata poʻo le kuka e mafai ona faʻatupulaʻia maualuga ai le maualuga o le sukalea e sili ona matautia mo tagata e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o aʻafiaga aʻa e mafai ona afaina ai fatugaʻo (oxalic acids o loʻo i ai e fesoasoani i le fausiaina o maa), ma mafua ai faʻamaʻi inflammatory o le manava - gastritis ma le maʻi ulutala (vaai pe mafai e tagata ona 'ai ni anufe ma se maʻi o le manava ma le ulutala duodenal, faitau iinei, ma o lenei tusiga, o le ae iloa ai pe mafai ona 'ai se meaʻai faʻamalosi ma le gallstone o).

Taunuʻuga o le tele o tulafono masani

Masalo o le taunuuga pito sili ona leaga o le faateleina o le faaaogaina o beets o se mataua mataga i le toto, lea e sili ona lamatia mo fafine maitaga, aua e mafai ona mafua ai le maliu o le tama.

E le gata i lea, o se tagata e taumafaina le tele o beets i aso uma e mafai ona tupu ai faʻamaʻi o le maskulekeletal system (aemaise o le osteoporosis, aua o le fualaau aina e gaosia ai le calcium mai le tino), e mafai ona tupu le gastritis ona o le faateleina o le gaʻo i le manava ( matou taʻuina i lenei tusiga).

E mafai e le suamalie fou ona maua le vasospasm! Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona tuʻuina o ia e tu i le 2 i le 3 itula.

O le mea lautele, o beets o se fualaau aoga tele, o le faʻaaogaina i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai e mafai ona faʻaleleia lelei ai le faʻatinoina o le tele o tino. O le mea autu - aua le faʻaleagaina, ma faʻalogo lelei i lou soifua maloloina.