Laʻau i totonu

E faapefea ona ola Kalanchoe Degremona i le fale

Toeitiiti lava oi tatou taitoatasi ei ai se laau e le masani ai ma laʻau tino i luga o le windowsill. Ae e le o tagata uma e iloa poo a tulaga e lelei mo le ola maloloina o Kalanchoe Degremona, o le a le mea e sili ona taua i tausiga ile fale, o auala e toe gaosia ai, ma o le mea moni, o loʻo ia te ia ni vailaau faafomai. O lea, mea muamua muamua.

Kalanchoe Degremona: faʻamatalaga

Kalanchoe Degremona (Latina Kalanchoe daigremontiana) na faʻaalia i atunuu Europa na o le 1925. O loʻo taua o le nofoaga na fanau mai ai le vavao faʻasao - o atunuu o Aferika i Saute, Amerika i Saute, Asia ma le motu o Madagascar.

O se lauolaola lauolaola lauolaola o le aiga o Crassulaceae. Kalanchoe ausia le maualuga o le afa mita. O loʻo i ai ni laulaʻau lanu meamata-lanu meamata, o foliga o le eloni elonoa ma ufiufi i lanu violē i le pito i lalo. I le avea ai ma tulafono, ua susulu Kalanchoe Degremona i fugalaau lanu piniki po o le lanumumu i luga o le uumi, i le tele o tulaga i le taumalulu.

E te iloa? Mai le gagana Potukale, o le igoa "Kalanchoe" ua faaliliuina o le "mutia o le ola".

Auala e filifili ai se nofoaga e tupu ai

Kalanchoe Degremona - se laau e le tauaae ui i lea, o tulafono laiti ma fautuaga e manaʻomia pea ona mulimulitaia. E na o le tausiga lelei, o le a fiafia le suamalie i le tele ma le matagofie o laʻau.

Lave malulu ma le susu

Degremona - o se vailaʻau faʻasolosolo, o lea e taua ai le fatuina o le tau vevela lelei mo ia. I le taumafanafana, o le vevela aupito sili ona lelei mo fugalaau e 27 ° C, ae i le taumalulu, pe a faʻapipiʻi ata ma Kalanchoe Degremona ua afainasili ona taua matau tulaga malulu.

Tropical and subtropical plants that can grow at home: platicerium, nefrolepis, davallia, brugmansiya, marantha, monstera, philodendron, fuchsia, begonia,

I le taumalulu, o le vevela i totonu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 15 C, ae e le fautuaina foi le i ai o se fugalaau e latalata i le faʻavevelaina o masini - e mafai ona taofia le tuputupu ae tatau.

Kalanchoe e le fiafia i le tele o susu. E fautuaina e sulu se laau e le tele naʻo le taumafanafana. A le o lea, mai le tele o laʻau e mafai ona pala.

Malamalama

O le tulaga autu mo le manuia o le galueaina o Kalanchoe o se malamalama lelei. I le taumalulu, e sili ona lelei le tuua o le laau i le itu i saute poʻo faamalama i sasaʻe. Ae ui i lea, i le taumafanafana, e tatau ona ia fatuina se penumbra, a faʻapea o laulaau atonu e mumu ona o le la. O le taimi pito sili ona lelei o le faʻaalia i le aofaʻi o le ultraviolet o le Kalanchoe Degremona i le taumafanafana e tusa ma le 9 itula. O le tausisia o nei tulaga i le lumanaʻi o le ai ai sona aoga aoga i lona fua.

Laʻau tuputupu aʻe

Mo Kalanchoe Degremona i le tausaga atoa ina ia maofa i lona matagofie, e manaʻomia paleni lelei le tuufaatasiga o le eleele. E tatau ona manatuaina o lenei laau toto e le fiafia i le eleele oona, e naʻo totonu lava o le eleele o loʻo faʻapitoa pe vaivai.

O le eleele mo le laau e tatau ona aofia ai ni vaega se lua o eleele eleele, vaega e lua o eleele eleele, lua vaega o le peat ma vaega e tolu o oneone lanu po o le perlite. Mo lea tulaga, e tatau ona lelei le alavai poʻo le vermiculite, talu mai lena taimi o le fanua e le tatau ona mamafa.

O le fugalaau o le a lagona le mafanafana i totonu o se ipu mamafa mamafa e le tele tele.

Faʻapitoa o tausiga ile

Soʻo se mea e mafai ona faʻaogaina ile fale e mafai ona faʻamalo ona laʻau ma avea ma "maʻi". Ina ia aloese mai lenei mea, maua mai Kalanchoe Degremona, manaʻomia ona e iloa nisi mea e tausi ai o ia i le fale.

E faʻafefea ona faʻafefe le laau

E pei o soʻo, o Degremona e faʻapupulaina le susu ile laulaau, lea e faʻaaoga pe a manaʻomia. Faatasi ai ma lenei tulaga, e le manaomia le fugalaau e masani ona inu.

E taua! E mafai e Kalanchoe ona faia e aunoa ma le vai mo le sili atu i le lua vaiaso, lea e matua talafeagai pe afai e manaʻomia e le tagata ona tuua le fale mo se taimi umi e aunoa ma se faʻamoemoe.

Ae o le gasegase maualuga mo le Kalanchoe ua solia. I lalo ifo o ona aʻa amata ona palafoliga mai iniseti leaga ma malie. Atonu e mate le laau.

E le manaʻomia le faʻatagaina o le suavai i totonu o le apa. O le vaifofo i lenei faafitauli o le a fesoasoani i le lelei o alavai ma eleele.

Laʻei pito i luga o fugalaau

O lenei laau e le manaomia le fafagaina soo, o mea taumafa i le masina e lava mo ia. Fertilizers e faʻaaogaina mo le cacti poʻo le suauu. Ae peitaʻi, afai e le mafai ona e mauaina, e mafai ona e faʻatau meaʻai mo soʻo se vaomatua ma faʻaoga le afa o le fua faatatau o loʻo taʻuina i faatonuga.

E taua! Kalanchoe e tatau ona fafagaina pe a uma ona fuga, pe a le mafai ona fuga i le isi taimi.

I le taumalulu, i le fafagaina o fugalaau e tatau ona e faia se malologa.

Tulafono o teuteu Kalanchoe Degremona

Faʻasili ese fugalaau fugalaau ma lau fesoasoani e fausia le vao o le Kalanchoe, ia tuʻuina atu ia te ia se foliga lalata. O le fausiaina o se pale i le malamalama susulu e le manaomia, e mafai ona tupu i le tuputupu aʻe malosi o fugalaau. A maeʻa ona toto, e taua tele le aveeseina o fugalaau fugalaau ma laʻau ina ia le pala le laau.

I luga o lauʻau, 1-2 laʻau pito i luga e masani lava ona aveeseina. Faʻasalalau aganuʻu lelei i le taeao. A uma ona fuga ma teuteu, e toe faʻaleleia le fugalaau i totonu o le masina. I le aluga o taimi, e mafai ona e vaʻai pe faapefea ona vaivai le pupuʻu o le fugalaau, ma o lālā e laʻititi, o se faailoga mautinoa lea ua oʻo i le taimi e totō ai Kalanchoe Degremona. Fai i seleulu pe na o fao, ma le faʻaeteete ese mai luga o le laau.

Mo e alolofa i laau le lelei, e mafai ona e faia i le fale fugalaau fugalaau nei: cactus, sensenveriya, tradeskantsiya, euphorbia, spathiphyllum, hibiscus, hoya, lily.

Totoina o laau

Kalancoe Degremona e tupu ma atiina ae vave tele, aʻafia le malosi o le aʻa, o le mea lea mo le tupu atili lelei o le tuputupu ae ma le totoina e tatau ona faʻapipiʻi faʻapipiʻiina. E manaʻomia le faia o lenei mea i le amataga o le tautotogo.

Tupulaga talavou i lalo ifo o le lima tausaga le matutua, e totoina faʻatasi i le tausaga. O fugalaau e sili atu ona matutua o Kalanchoe Degremona, ma le faaeteete ma le faʻafeinu, e manaʻomia ona toe faʻasolosolo ona faʻaitiitia, toetoe lava tasi i le lua pe tolu tausaga. E faʻatatau i le tele o aʻa ua tupu i le alavai.

O le faagasologa o le suia o se aganuu e tatau ona tupu i se taimi sili ona lelei., ona o ona aʻa e ese le agamalu ma faigofie ona faaleagaina. Tuʻu ese le laau i totonu o le ulo ma tuʻu lemu i totonu o se potoa tele e aunoa ma le fufulu ese o toega o le palapala mai le rhizome. O le isi, faʻatumu le faalēaogāina ile eleele, sina luluina mo se mea e sili atu ona tumu, mamoe ma faʻatumu le fanua o loʻo misi mai luga.

Afai e saʻo uma le faʻatulagaga o le totoina, o aʻafiaga e aʻafia i se nofoaga fou i totonu o le vaiaso. Ina ia faafaigofie ai mo se "tagata faimalaga" ona ola i totonu o se fagu fou, o ia e manaʻomia le tuʻuina atu o le inisiua lelei ma faʻamaʻi le tasi vaiaso pe a uma ona totoina.

Auala e faʻateleina

E pei o le tele o laau i totonu, o le toe gaosia i Kalanchoe Degremona e tupu tele lava i le faapipiiina. Ae o lenei aganuu e ofoofogia ona e maua ai le tele o tamaiti ma tamaiti.

Totoina o tamaiti

O tamaiti o loʻo ola i luga o laʻau. I le tautotogo ua saunia e tamaiti ma aʻa ua paʻu ese i latou lava. Latou te manaʻomia le filifilia ma totoina i ni vaʻa eseese ma peʻa ma le oneone, ufiufi i afifi ma fai ni pu laiti mo le lele. A aʻa le aʻa, totōina ma tuʻu i le malamalama malamalama. Pe a oʻo mai ni laupepa se tolu i luga o pu o tama talavou Kalanchoe, e tatau ona e fusi le tumutumu o le ulu.

Laʻau

O se tasi auala sili ona faigofie e tupu ai le gaosi o le faapipiiina. E lua ituaiga o le faapipiiina: meafaigaluega ma tusi lesona.

O le metotia o le faapipiiina i le fale e faia i se pelu mafiafia. E tatau ona tipi pito i luga o se laau ola maloloina.

A e faʻataʻitaʻituina faʻamalosi, e tatau lava ona e vavaeese ese le sola ese mai le laʻau i ou tamatamailima.

I le tulaga e iai aʻafiaga o aʻa, o le a tutupu vave vave ma faigofie. E vave ona totoina i totonu o se ipu tumau.

Afai e leai ni aʻa o le ea, e tatau ona aveese laulaau pito i lalo o le tipi ma tuu ai e malogo mo se aso e faʻamago ai le tipi. Ona tatau lea ona tuu le faagasologa i totonu o se vaimasi le tumau ma le susu susu.

Toe faʻaleleia e alaʻau eletise

Afai e leai ni pepe ile laulaau o le Kalanchoe, ona aliali mai lea o le kulupu i luga o le faʻamau i le lau. E mafai ona e faʻatali mo le fatu o le axillary e fai ma faʻapala i le eleele lava ia. Ona mafai lea ona suia i luga o le mataupu faavae o le totoina o tamaiti. E mafai foi ona e tipiina se fatuga ma se naifi malosi, o le taimi lava e faateleina ai le lapoa pe tusa ma le centimita, ma toto i le eleele.

Faʻalautele lela

O lenei ituaiga o faʻatoʻaga e faigofie aua e mafai ona faʻaaoga i soo se taimi o le tausaga. Kalanchoe e matua faigofie lava ona faʻaaogaina i le fesoasoani a se laulaau laulaau, e na o le pau lava le mea e tatau ona e tipiina ai se mea ola maloloina ma teu i le eleele. O le pito i luga e tatau ona ufiufi i se apa poʻo se tioata e fatu ai se siosiomaga lelei mo le lumanaʻi manuia. E le o toe mamao ae faia se laau talavou mai le laulaau.

O lau paʻu e mafai foi ona faʻaaogaina mo le fausiaina. E tatau ona e faatofuina i latou i totonu o le vai mo le aliali mai o aʻa, ona e tafe lea ile eleele. E pei lava o se laupepa, e mafai ona tupu sau Kalanchoe mai se gaioiga.

E te iloa? O le muamua taua o mea tau vailaau o Kalanchoe e sau i le amataga o le XVIII senituri.

Aititi e uiga i mea faʻamalolo o Kalanchoe

Kalanchoe e taua o se fomaʻi-fomaʻi ma e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani ma le cosmetology. O le laau e masani ona faʻaaogaina mo le puipuia o faʻamaʻi, faapea foʻi mo togafitiga.

O se fugalaau ola maloloina lelei, ao iai ile fale, e le afaina ai le ea i totonu, faaleagaina le siama.

E te iloa? E i ai se talitonuga lauiloa: afai e tupu saogalemu le Kalanchoe i totonu o se fale, ona manuia ai lea o tagata uma o le aiga.

O le vailaʻau e faia mai le sua o laʻau lauolaola, pe a uma ona tuʻuina i le malulu mo le vaiaso.

Vailaʻau faʻapipiʻiina i luga o la matou faamalama sill: hibiscus, aspidistra, dyed, florophytum, laurel, lemoni.

O le sua o Kalanchoe e aofia ai mea e pei o le calcium, magnesium, iron, manganese, acidic ascorbic ma organic, flavonoids, polysaccharides, tannins, enzymes, vitamini C, ma isi. O lenei mea o loʻo faamatalaina ai mea aoga o le fugalaau.

O se faʻaaogaina malosi o le fomaʻi-fomaʻi maua i vailaau. O le fugalaau Kalanchoe e tulaga ese i lona suamalie e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. E fesoasoani i le faʻamalosi o manua, togafiti le isu ma isi faʻamaʻi o le ENT, e faʻaaoga mo mumu ma le malulu, faʻasaʻo soʻo se ituaiga o mumu, fesoasoani i stomatitis ma isi faʻamaʻi o le oral waha, togafitia le tele o maʻi paʻu, e aofia ai le dermatitis, ma faʻaaogaina e avea ma sui filifilia.

E taua! I le taotoga, e faʻaaogaina ai le sua o le fugalaau o Kalanchoe e togafitia ai le maʻi o le tino o le tino, o le malosi o le tino, ma faʻaaogaina mo le tuiina ma le paʻu o le paʻu.

Faʻaaoga foi le sua o le laau ma le cosmetology. E faʻaaogaina e fai ai vitamini ma masini antibacterial ma kulimi, fufulu faʻamamaina, e aveese ai faʻamaʻi ma puaʻa.

Afai e te leʻi faʻatauina le "mutia o le ola", ua oʻo i le taimi e asiasi ai i le faleoloa fugalaau e faʻatau ai se togafiti togafiti e taʻua o Kalanchoe Degremona.