Laʻau

Lisi o laʻu 'upega tafaʻilagi: se faʻamatalaga o vaega o galuega ma mea faitino o le togalaau

I le amataga, i le 4 tausaga talu ai, na ma faatauina ai ma loʻu toalua se fanua e 30 hecta mo le tumau tumau. Fausia se fale, siitia. Ma na ou lofituina i se manao le pulea e fatuina se togalaau o aʻu miti. E faapefea ona ou mafaufau ia te ia? O se togalaau maualalo le tausia lea e le manaʻomia ai le nofo pologa i le lalolagi. I le lanu - laufanua, latalata i foliga masani. E leai se meaola, na o laau toto e ola lelei i totonu o tatou tulaga, e aunoa ma le manaʻomia o se tausiga faapitoa. Na amata ona ou faia se togalaau faapea, lemu, laa mai i lea laasaga, agai agai i laʻu sini. E tele mea ua faia i le tele o tausaga, ou te leʻi aloese mai mea sese ma suiga i le faatulagaga ma le totoina.

O le tele o le "nifo-le-gutu", ona foliga mai ai lea e le talafeagai ma ua le faʻaaogaina ma le alofa ma le sui mo se mea e sili atu ona manaia. Sa suia le togalaau, o vaega fou o galuega na faʻaalia i totonu, faʻafetaui ia te aʻu ma loʻu aiga. E uiga i le auala na faia ai loʻu togalaau, e uiga i laasaga o suiga ma le iuga o aʻu taumafaiga, o le a ou taumafai e taʻu atu nei.

Uluaʻi fuafuaga faataatia

I le maeʻa ai o le fausiaina o le fale, matou te vaeluaina le fanua i ni fausaga.

Fuafuaga mai le maualuga o le fogafale lua - toetoe lava o vailaʻau o galuega uma e mafai ona vaaia, vagana ai le malae taʻavale

O le lau muamua o se mutia, lea e tu i le faitotoa o le fale. O le mutia o loʻo faʻatulagaina e laau toto - lua fugalaau ma le telefoni. Sa ma faailogaina ma faia ni togalaau i luga o le mutia, muamua na faia i maa, ona liua lea oi latou i fola laupapa.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e faia ai se laʻau mama ma ou lava lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/gazon-na-dache-svoimi-rukami.html

O le vao i tafatafa o le faitotoa o le fale o le "luma" o le saite

O le vaega taua lona lua o le togalaau o le malae taʻavale. Ua faia i luga o le faavae o se vaituʻa mu, ua leva ona mago, ae tumau pea i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O se malae taalo na fausia i le eleele maualalo o loʻo i ai le vaituloto

O le sonone lona tolu o se mea laʻititi, faia mo le malologa. Na foliga faʻafuaseʻi, ona o loʻo i ai se avanoa i tafatafa o le saite. O iinei matou te faʻapipiʻiina ai se vaituloto laitiiti ma se punavai ma meafale. O le fogaeleele na ufiufi i le maa nutililii, ma ia faʻamaonia le vaega na faia i tafatafa o le ala laupapa.

Nofoaga laiti malolo ma se punavai - o se nofoaga mo le tafaʻi taeao ma se ipu kofe

O le fa lona fa o le "umukuka". O loʻo i ai se fale faʻatasi ma se nofoa faʻasalaga, o se fata faʻataʻavale ma se faʻataina tele, togalaau fugalaau faʻatasi ma conifers, 'au ma' aina fua.

O se laʻau ma se fafie ma se faletalimalo i luga o le taavaletoso o loʻo faia le 'avea o se "umukuka taumafanafana" i luga o le fasi fanua

O le afa lona lima o le patio spa faʻatasi ma se vaiʻeleʻele. O lenei sone na faia i se avanoa ma sa muaʻi fuafua e pei o se togalaau rosa. Ae, o le mea e leaga ai, o Roses na mumusu e ola ai iina. O le eleʻele eleʻele, o le pasi i le eleele i le loloto e tusa ma le mita, na avea ma mea sese. O le mea lea, o le vai na paʻu i aʻa o laau, sa vevela ma e le fuga. O le mea lea, na faʻaumatia ai le toga rosa ma tuʻu i luga o lona fale se laupapa fola laupapa e fesoʻotaʻi ma auala.

I le ogatotonu o le togalaau o loʻo i ai se fola laupapa papa, faʻaaoga i le taumafanafana e malolo i tafatafa o le vaitaele.

Sa avanoa le avanoa i lona ogatotonu, o iina na matou totoina ai se laau vavao "Hupsi" ma ni manulele lanumoana matagofie. I le matua, e tatau ona 10 mita le maualuga, lea o le a avea ma se mea e laʻei ai mo le Tausaga Fou.

Ina ia totoina le laau toto, e tatau ona ou eli se lua o le 1.5x1.5 m e foia ai le eleele palapala, ma suia i le eleele masani. I tafatafa o le laau, matou te faatuina ai se vaitaele e tafe, se faamalu tele, togalaau togalaau, nofoa nofoaafi.

Hupsey vaovao na toto i le ogatotonu o le fola

O loʻo i ai se isi sone, lona ono, seia oʻo ina faʻasaina. I lenei nofoaga o se lua na eliina e tagata na i ai muamua i lalo o le faavae o le fale. Ae na matou fausia le fale i se isi nofoaga, ae na tumau le lua.

Fuafua e fai se taʻaloga taʻaloga iinei. I le taimi nei, ao lei suia suiga o le lalolagi, sa ou folau se mea i le mea na i ai le nofoaga. I luga o le pa, o le tele o ituaiga o ituaiga o Kolomna na totoina i se laina. Latou te ola vave, ou te faʻamoemoe o le a latou tapuni le pa a le tuaoi i se taimi vave. I le tauagavale, i luga o le matou pa, e tolu lilac bushes na totoina. I le itu tauagavale ma le taumatau o le lua, e toetoe lava a tutusa lelei, o laumei laumei o rosa, lanu lanumoana, laʻau, lalala ma le lanu mumu ua faatulagaina.

O le vaega o loʻo poloka mai le isi vaega o le 'upega tafaʻi e le pa puipui ma le faʻamalosi ma se paʻu. Sa ou totoina muamua se laau fugalaau na totoina ma rosa, ae toeitiiti lava a maliliu i latou i le taumalulu muamua. O le moega fugalaau na maualuga lona maualuga, o lea la o mea uma lava. Sa tatau ona ou fesuiai ia rosa mo laau fefiloi o le spirale spirae, cinquefoil, hydrangea, togavao, fugalaau fugalaau.

O le vaega e leʻi totoina se vaega o le togalaau o loʻo i tua o le pa ua faʻasalaina ma se uila

O lenei la e iai sou manatu i laʻu 'upega tafaʻilagi, o le a ou taʻuina atu ia te oe mea sili ona taua. O le a ou taumafai e faʻamatalaina pe na faapefea ona faia, oa mataupu faavae o le faʻaogaina o fanua ma le faʻatulagaina mo lenei mea.

Taaloga

O le malae taʻalo e faʻatulagaina i le lua muamua o totoe mai se vaʻa vevela. E malogo i taimi uma, e leai se savili, o lea e mafai ai ona e savalivali iina e oʻo lava i le tau le fiafia. I le amataga, matou te faaopoopoina nisi o fanua lafulemu iina, faʻasolo i lalo ma lalo. O paʻu laupapa na tuʻuina i totonu o le vaituloto o le lua.

I le tausaga muamua, matou te aumaia i fanua lauusiusi, sasaa ifo i totonu o le lua, faapipii ma faapipiiina lagolago

O le isi taumafanafana na sosoo ai, na totoina ai se mutia, o se tupu na faia i maa maʻa. O le ulufale atu i le 'upega tafaʻilagi' ua teuteuina i se fafie laupapa.

O manatu mo le faatulagaina o se malae taʻavale e mafai ona maua i le meafaitino: //diz-cafe.com/postroiki/idej-dlya-obustrojstva-detskoj-ploshhadki.html

Ina ua maea le faapipiiina o le faitotoa faaofuofu ma le uluai taʻaloga, na avea le malae taalo ma nofoaga matou te fiafia i ai mo taaloga mo a ma fanau

Na ou fuafuaina le taulaga a le tama ia te aʻu, ma o le tane ma le au faigaluega na aveesea le ulufale. O se faʻalavelave atoa na faia i fale, faʻataʻitaʻiga, slopes, swings, sekota. O tamaiti (e toalua i matou) vave ona talisapaia a matou taumafaiga, o lea ua latou faʻaaluina toetoe lava o latou taimi avanoa uma iina.

O le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia mo taʻaloga ma gaoioiga i fafo mo tamaiti.

Faʻafefiloi ma luma o togalaau

Na gau le soaporder i le itu tauagavale o lena mutia, lea e tu i le faitotoa o le fale. O le faavae o le mixborder o le conifers, na muai totoina. I le tausaga muamua o le fetuunaiga o le togalaau, matou te tuʻuina ai se pine, arborvitae, lanumoana lanumoana, olati ma nai ferns mai le vaomatua.

I le amataga, sa totoina conifers i le mixborder, latou te faia foliga, "skeleton" o le tuufaatasiga

Ona sosoo ai lea ma le tele o ni mea na ita ai mo le tele. I le taimi muamua - o le pipii spiraea, panicle hydrangea, paʻepaʻe paʻepaʻe, maa o le maa, vane. I se taimi mulimuli ane - o togavao o le vevewort "Diabolo" ma "Aurea", o le Ottawa barberry, le maple "Flamingo". Mo aʻu, o le laumei na avea ma se laau matagofie, lea i le taumafanafana na te aumaia ni fua teuteu ma suamalie, ma i totonu o le tautoulu - lanu lanu i lau pamine.

Faʻafefiloi i le taumafanafana, i le taimi o le fuga o le vaʻaiga

O le isi vaega laau - o le togalaau pito i luma - ua totoina i le tauagavale i le faitotoa o le fale. Muamua, sa ou totoina se pine pine i le ogatotonu, ona ou faia lea o se tuufaatasiga o rosa (floribunda ma groundcover), lavender, clematis, ma delphiniums. O le vine vine a se teineitiiti na amata ona taamilo i tafatafa o le togavao.

O le uluai vaaiga o le pito i luma o le togalaau ma le pine pine i le ogatotonu

O le tausaga na sosoo ai, ou te manao e tele lanu, sa ou totoina le phlox, dahlias ma le tele o mea i luma o le togalaau. Ae i le fuga, ou te le fiafia i ai.

O le fugalaau o le togalaau i luma sa matuai tele lava, o lea sa ou filifili ai e suia le tuufaatasiga o laau

Ma i le tautoulu na ou faia ai suiga. Aveese masini, dahlias. Sui le palaniuli uliuli i se pine pagakeke pine ma totoina ni nai laau laula. Faʻaopoopoina se Faʻafitauli.

O le pito i luma o le togalaau i totonu o le vavao mafiafia o roses - o le auala lea e foliga ai nei foliga

Ina ia faafaigofieina le olaga mo i tatou ma ia aveeseina le togalaau vao, o le togalaau pito i luma ma togalaau uma mulimuli ane sa faia e faaaoga ai le gaosi. Muamua, matou te aveeseina le vao o le mutia i luga o le kesi o se suo, sasaa le eleele lauusiusi. Ona latou ufiufi ai lea o le eleele i ni meaʻai, ma faia ai se mea e faʻaogaina i luga o faʻailoga i luga o le nofoaga e tulaʻi mai ai ma totōina ai le laau ua filifilia. O le pito i luga o geotextiles na mulimulitaina ma ni pine laupapa pine. Pau lava lena. O keke meamea e foliga lelei lava, ma e toetoe lava leai vao vao.

E faʻapitoa foi ona avea ma meafaitino i le faʻaogaina o geotextiles i le faʻataʻitaʻiga ma le faʻatoʻaga: //diz-cafe.com/ozelenenie/primenenie-geotekstilya.html

Ma o laau o le pito i luma o le togalaau ma fugalaau fugalaau e le mafai ona tolotolo i luga o le mutia, o pito o laau toto na faatapulaa e se lipine laupepa. O se mea e sili ona aoga - e le pala, e le faʻavasega.

Isi fugalaau fugalaau

E tele ni oʻu fugalaau i luga o le saite. O le a ou nofo i luga o nisi oi latou.

O le vao i autafa o le fale o loʻo faia e fugalaau fugalaau e lua. Tasi - e lata ane i le vaieli, na totōina i luga o le tele o le au, o loʻo tagi, o vao o le vaitui, sulu, olati i luga o le ogalaau, ma le laumei.

Amata o le fatuina o se fugalaau semicircular, o loʻo i itu uma o se vaʻa laupapa

O se fugalaau fugalaau e tapunia ai le "pito i luma" o le laʻau ma fatuina se fatuga tutusa ma se vaieli

O se isi ituaiga laau e pei o le seminare na gau i le isi itu o le mutia, ma faaopoopo ai i luga o iisa ma maa lapoa iina.

O le moega lona lua ma le au e faatapulaa le mutia mai le isi itu

E lua isi fugalaau e iai i luga o le mutia ma se fale (i totonu o le "umukuka"). Muamua o se fugalaau e pei o se solofanua solofanua o loʻo siʻosiʻomia le nofoa. O loʻo i ai le tele o 'au - lanumeamata ma fesuisuiaʻi.O loʻo totoina Irises i latou, samasama-paʻepaʻe, thuja, lulu le vaitui Spirea O se apu laʻitiiti e ola i le itu taumatau o le moega fugalaau, ma viburnum i le agavale i le agavale.

O le fale, o loʻo siomia e le puipui puipui, e faia i se pito i tua o se solofanua e pei o se solofanua.

I le faatuiese, o le isi fugalaau na totoina le mutia, ma laina laei o pito. O iinei e lagona ai lagona, tulip, moa, moa, launiu.

Laʻau fugalaau ma se vaʻavaʻa i le isi itu o le mutia mai le punavai

I le taimi muamua, na fusi ai fugalaau i se mea faapipii, ona ou suia ai lea i se laina o maa maa, ona sosoo ai lea ma ni mea na faia i le mafiafia o le maa.

O faʻamau mo fugalaau e mafai ona faia mai mea eseese, faitau atili e uiga i lenei: //diz-cafe.com/dekor/bordyur-dlya-klumby-svoimi-rukami.html

Rockstone - "faʻailoga maa"

O se vavega lea o le ata o faatufugaga ou te maua foi. O loʻo tu i luga o le pito o le 'umukuka' ma e lata ane i le tasi itu o le auala laupapa.

Rockstone - o se fugalaau fugalaau ma se maʻa ma se mauga

Masalo, o tagata taʻitasi e umiaina se fale mafanafana, o loʻo i luga o le mamanu, e le faʻafefete i le fatuina o se fasi fanua togalaau. O le faʻafitauli i nei mea, o le faigata lea ona fetaui lelei i le fanua. I luga o le tele o nofoaga mafolafola, o papa e sau mai le mauga ma e tepa aʻe mai i se mea e ese ai foliga ese. O le mea lea, na tonu ai ia te au e aua nei ou vaaia le maualuga o le ea, o lona uiga, ata, ae ia tuu maa maa eseese i se gaogao natura. Ma i le totonugalemu o lenei vevela manino, totoina laau.

Sa ou mafaufau mo se taimi umi pe faapefea ona fetaui lelei le papa i totonu o le ata o le togalaau. Ma sa tonu ia te ia e avea o se vaega o le tuufaatasiga, i luga o le fola. I le tasi itu, e tatau ona "paʻu" i totonu o se laʻau na totoina i le va o sasasasas ma conifers, ma i le isi itu, i se fugalaau masani i le foliga o se solofanua solofanua, o loo siomia ai le "umukuka" laufanua ma se fale. Ina ia mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi le papa ma se faʻamaʻaina, ua fuafua e tuʻu se alala laupapa i le va oi latou.

Na faia le papa e pei ona taua i lalo. I luga o le mutia matou te faailogaina otootoga o le rockery, aveese le pulou i luga o ni talipuni e lua. Ona latou sasaa lea o le eleele lelei i le loloto, ua ufiufi ai i le gaotextiles. Sa latou fuafuaina le totoina ma faia ni mea e felafoaʻi i nofoaga o laau. Latou te totoina le Karelian birch, spurge, tunberg barberry, o le Iapani, o le fulu, o le vine, thuja. Na sasaa i luga luga o le pito i luga o le lapisi ia maʻalaʻau maʻa maʻa, ma na faʻataʻapeʻape solo ia maa ma na tele mea na lafo ai.

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faia ai se papa ma ou lava lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/rokarij-svoimi-rukami.html

O se alalaupapa e fesootaʻi ai le papaaʻe ma se fugalaau faʻasaina na faʻaopoopoina ai se tusi i se lanu Iapani i le togalaau. Ae, ina ia le foliga mai o se isi elemene, e tatau ona fetaui lelei i totonu o le laufanua, pe a taia i maa, greens. Na ou sau i mea nei. I le taumatau o le alalaupapa i luga o se fugalaau ua totoina, ua uma ona totoina le vao, i lalo o le mutia na ou totoina ai se laau Kerisimasi "Lucky Strike". Ou te fiafia lava ia te ia mo lala laau mama o loo pipii atu i itu eseese, ma tuuina atu ia te ia le faaIapani.

Le Kerisimasi "Lucky sele" o loo i luga o le mutia i le itu taumatau o le alalaupapa

I le tauagavale o le alalaupapa, lata i le papa, sa ou totoina ai se vao o le elimus (grate) ma lanu lanumoana umi.

I le itu tauagavale o le alalaupapa, o taliga o sana o loʻo taulaʻi mai i le uʻu

Faʻatoʻaga togalaau

Ou te manatu o le faatulagaga o auala i loʻu togalaau e foliga mai e manaia. O le a ou tusi foi e uiga ia i latou. Na amata ona matou faia i latou mai maa. Na taʻafia i le afa o le 'upega tafaʻilagi, ae matou te le fiafia i le foliga.

O auala muamua i maa e foliga mai o se fofo lelei, ae i le tulaga atoa na foliga mai e le mautonu

Na matou filifili e toe faia. Na latou aveeseina le maa, aveese se vaega o le pulou i luga o le kesi o se suo. Sa faataatia le lafu e tusa ma le 10 cm, maa papaa maʻa mafiafia i luga. O ia ituaiga o vaaiga e foliga patino lava! Ma mo se taimi latou te momoe ai i lena ituaiga.

Na o le pau lava o auala papaʻu maʻa mo loʻu aiga na i ai i le faigata o le alu o taavale a tamaiti - o taavale, uila, taʻavale. O le mea lea, na matou filifili ai e toe faaleleia i luga o auala laupapa. O ogalaau na faʻamau i totonu o lapisi, faʻapipiʻi i le paʻu uliuli mo le puipuia o le pala.

O mea e fai-oe-oe i luga o le fausiaina o auala togalaau ma ou lava lima o le a aoga foi: //diz-cafe.com/dekor/sadovye-dorozhki-svoimi-rukami.html

O ogalaau na ufiufiina i laupapa pine, o le pito i lalo o le togafiti na togafitia i le faaleagaina o le pala. O laupapa o le oneone, sanda, ma faʻafefe ai luga o latou mata ma aveeseina tulimanu. Ina ua uma lena, sa latou valiina le fola i se tuufaatasiga mo laupapa i luga o le pa'ū o le "Belinka" ua pogisa i le 2 papa.

O tausaga taʻitasi pe lua ala e tatau ona toe faʻapipiʻi, ona leai ai lea o ni faʻafitauli

Na foliga mai o ala laupapa e tele naua mea lelei. Latou te le maseesee, ma e tusa lava pe e te pa'ū, o le ae le paʻi malosi. O le laau e mafana ma mafanafana - matou te faia ni va i le va o laupapa ia na vave ona alu atu ai le vai na pau i luga o le fola i le iliili. I lenei pepa, o tatou auala ua tu mo le 3 tausaga - leai se pala!

I lenei la taimi o le a ou faaiuina le tala. O laʻu togalaau, o se mea ola, o le a tupu pea ma suia. Ae o mea autū ua leva ona i ai ma o loʻo fetaui ma aʻu. O le mea pito sili ona taua, o le taunuuga e malie i le mata. E le gata i lea, o le tausiga i aso uma o sea togalaau e le faigata tele, ou te pulea lelei lava aʻu, o nisi taimi ou te faafesootai loʻu toalua. O le a le mea e manaʻomia? Suavai, paipa pe a talafeagai ai, faʻamafanafana, o nisi taimi e gafa. E pau le mea e tatau ai ona tausia le togalaau maloloina, e pei o se nofoaga manaia e malolo ai mo loʻu aiga.

Alina