Faatoaga faatoaga

Fuaina o le aano o manu

O le moa, masalo, e mafai ona mafua i le manulele sili ona lauiloa i Europa. Ua tupu mo le tele o faamoemoega, aemaise lava, o laumei o le fuamoa ma aano o manufasi, faapea foi ma ituaiga o mea teuteu. Faʻalagolago i le faʻamoemoega, e ese le eseesega o manulele mai le tasi i le isi i le tele o taʻiala, i fafo ma totonu.

E le o mautinoa pe a amata le filifilia o moa mo aano o manufasi, peitaʻi o le a le tele o ituaiga o meaʻai ua sili atu ma le selau tausaga.

E te iloa? O aano moa mai le fuamoa e mafai ona iloga e tusa lava pe tilotilo muamua. Latou te lapopoa i le lapoa ma le mamafa, totoa, maua fulufulu sili atu ona malu ma vae malosi. Pe a faatusatusa i isi ituaiga o manu, o moa aano o manufasi e toʻafilemu, e le fefefe i tagata, faigofie ona onosaia faigata ma suiga e lei faamoemoeina i tulaga o fale.

Brama

O Brama o se tasi o laʻau manulele sili ona lauiloa o aano o aano o aano o manufasi, na gaosia i le tele o seneturi talu ai, o se kulupu o le moa Malay ma Cochinquin. O Asia ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le manulele, mai le mea i le afa lona lua o le seneturi sefuluiva na sau ai le moa i Peretania Tele ma le Iunaite Setete, ma mai iina sa avea ai le salalau i le lalolagi atoa.

O le ituaiga o Brahma moa e iloga i itu nei:

  • apaʻau malolosi malolosi, o vae uamea ma se tino tele ma le tele o aano o manufasi;
  • umi tele ma mitamita;
  • laiti laiti, ae o nifo, o nifo toetoe lava a le vaaia;
  • lili fuga e pei o le pulumu;
  • o le gutu e manaia samasama, malosi tele;
  • taliga taliga, laiti;
  • E matua mafiafia le manogi, e oʻo lava i luga o vae.
E faʻamalieina e Brama le malulu, e le taofi e ave fuamoa, e oʻo lava i le taumalulu. I le tausaga, o le moa e aumaia pe tusa ma le selau fuamoa e oʻo atu i le 60 g.

Le lanu o le moa Brahma e eseese.

O le mea lea, o nei manulele e fulufulu fulu o latou ulu ma se pito siliva, o le faia o se mamanu faʻapipiʻi faʻapitoa, uʻamea uliuli i luga o le ua ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. E iai ulu ma pusa i luga o le ulu ma le fatafata i le paʻu-paʻepaʻe, ma o le vaega pito i lalo e lanu uliuli. O loʻo i ai Brahma siliva paʻu ma le siʻu uliuli, o apaʻau ma le ua, manufelelei ma fugalaau mananaia matagofie, faʻapea foʻi le lanu o le vaomago ma le lanu uliuli (o le taamilosaga i se lanu o le ulu ma le tua e mumū mumu, o le vaega pito i lalo o Emerald black).

O le Chicken Brama e mamafa ile sili atu i le 3.5 kilokalama, e mafai e se moa ona oʻo atu i le 4.5 kilokalama. O le meaola vevela e matautia, ae e ese mai i le faʻalauteleina o meaʻai ma meaʻai.

E ui lava o le chicken Brama e aofia ai manu o aano o manufasi, ae ua tupu foi mo faamoemoega teuteu, faapea foi ma le auai i taaloga.

O le ituaiga e le o se mea e sili ona faigata, ae ui i lea, ona o le tele o lona tele, e manaʻomia ai le tele o meaʻai, eseese ma maualuga-kalori ma se maualuga o meaʻai, proteins ma vitamini. I le faaopoopo atu i le saito ma meaʻai manu, e tatau ona iai ni apu, kukama, zucini poʻo isi fualaau faisua ma fua.

Faʻasalalau

Broiler e le o se ituaiga, ae o se tekonolosi o le fafagaina o moa. O lenei fuaitau e taua o le talavou (e le sili atu i le 2 kilokalama), lea e vave ona tupu faʻapitoa mo le faʻaaogaina o meaai. O le suʻesuʻega o le upu (mai le palatini, mai le broil - fry on fire)) e tautala mo ia lava: o le moa moa sili ona lelei o le sili lea ma sili ona vave i luga o se afi. O le aano o manufeʻai e maualuga lona 'ai ma meaʻai ma e sili atu ona aoga, aemaise lava mo tagata mamaʻi pe matutua, faʻapea foʻi ma meaʻai pepe. E masani ona faʻaaogaina ituaiga o vao moa e fai ma faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, Cornish white, Plymouth, Rhode Island, ma isi. E matua le lelei lava ma ola vave (o le manulele e manaomia mo le mamafa o le fasi manu e mafai ona oʻo i totonu o le lua masina, ae o le moa o se ituaiga masani i lena tausaga e tusa ma le fa taimi itiiti ifo - na o le 0.5 kilokalama).

I le taimi o le vaitau (mai le tautotogo i le autumn) i le fale mai le tasi papa e mafai ona e ola e oʻo atu i le fituselau kulupa (3-4 tupulaga). E mafai ona ola tupulaʻau i totonu o se potu mago ma mafanafana faʻatasi ma se nofoaga savali i fafo, o moa e manaʻomia mo le tuputupu ae masani.

O mea leaga, vavao o vaomago, kernels corn poo le husk husk e faʻaaogaina e fai ma moega. E tatau ona suia taimi taʻitasi, aveese le pito i luga.

O le lelei o le aano o manu fasi moa e faalagolago i le lelei o meaai. I le faaopoopo atu i le fafaga poʻo le faʻafefiloi a le tagata lava ia, o meaai e tatau ona faʻatamaoaigaina ma le protein (mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina ai iʻa po o aano o manufasi ma ponaivi, kusi, susu), fualaau faisua ma lau. E le gata i lea, o le fefete a le fai meaʻai e faaopoopo atu i le fafaga (1-2 g i le moa), ma faʻamamaʻa ai le tino i le calcium - siapi fuamoa poʻo le penisina.

Jersey Giant

O le Jersey Giant o le lapopoʻa tele o aano o moa, faʻasusu i le amataga o le seneturi mulimuli i le Iunaite Setete ona o se taunuuga o le laasia o le pogisa Brahma, Orpington, Langshan, ma isi. O le manulele e uliuli, paʻepaʻe ma matagofie le lanumoana.

O manulele e telē tele, ma o lea e mafai ona teuina i totonu o cages ma se paʻu maualalo (e le mafai e le manulele ona foia puipui maualuga). E ui lava i le mea moni o le Jersey giant e fiafia i avanoa, e mafai ona ola manuia i avanoa laiti. O le tino o lenei moa, e pei o isi sui o le aano o aano o manufasi, e lapoa ma taofiofi, o vae e lelei ma malosi tele. O loʻo i ai se siʻusiʻu siʻosiʻomaga, o loʻo i lalo.

Toa lelei mo le tuputupu ae i le fale, ma, faaopoopo i aano o manufasi, o nei moa ua lelei foi ona ave, o lea e mafai ona faaaoga e avea ma fuamoa.

E taua! O laupepa o le lapoa Jersey, ona o lo latou tele, e mafai ona gafatia ai fua fou na tuu i lalo o la latou lava mamafa. E le gata i lea, o nei manulele, ona o lo latou faasee, e masani ona latou lafoina fuamoa mai le faamoega. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe afai e ola le manulele mo fuamoa: e mafai ona maua se faʻaolaina o le fuʻa, e pei o le faʻaogaina o fuamoa i tuʻuga o meaola laiti.

O tama talavou a lenei moa e sili atu le saoasaoa nai lo isi ituaiga, o loʻo faʻamatalaina ai ni uiga o le fafagaina o moa: latou te manaʻomia le maua o le protein, vitamini ma le calcium e sili atu mo le mamafa saʻo.

Togi

E manatu o le tele o aano o aano o moa, e iloga i le gaosiga aupito sili ona lelei i le gaosiga o manufasi. Fafaga i Egelani i le faaiuga o le XIX senituri.

O puaa o le vao e tele, e iai se tino umi e foliga mai o se pito i luga, o se ulu tele lea e toetoe lava a oʻo loa i totonu o le tino. E talafeagai lelei laupega i itu, o le pito i luga o le pito i lalo, o le siʻi pei o le siʻusiʻu. O faʻasalaga o le Roosters o loʻo tutū saʻo, ma o loʻo tautau faʻataʻavale fafine i le itu - o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamautinoa lelei le itupa a le manulele. Faʻafeiloaʻi mea manogi e faʻaalia i ni ituaiga lanu eseese: mai le lanu paʻepaʻe, lanu sinasina ma le uliuli i le lanumoana, faasee ma le lanu mumu.

E taua! I le faʻamalosia o lenei ituaiga, o le tulaga autu o le puleaina o le maua o le mamafa, aua o le paleni paleni i le va o vitamini ma elemene o loʻo i le tuufaatasiga o le fagafaʻu fuafuaina le tulaga masani ma le mamafa o le manulele, ma le lelei o ana meaʻai.

O le fua o moa ma roosters i le lafu e tatau ona 10: 1.

O le taofiofi nai lo le vevela i tulaga o le vevela, aemaise lava, le le taliaina o se suiga tele o le vevela ma le malulu, faapea foi ma le mimiti. O manulele e faigofie ona maua i le encephalitis, o le mea lea, o ni nai vaiaso ao le i faataatiaina, e taua tele le tuiina.

O le mea lautele, e ui lava i uiga lelei o manu, o lenei ituaiga e le tatau ona filifilia e ni faifaatoaga ma le leai o ni poto masani faifaatoaga, talu ai o le manulele e manaʻomia tele le gauai ma le faaeteete.

Cochinquin

O se tupuaga anamua, ae o le taimi nei e seasea tupu, ua tupu atili mo mea teuteu, ae peitai o le aano o lenei manulele e taua tele. O le lauʻeleʻele o lenei manulele o Saina, i le seneturi sefuluiva na aumai ai le moa i Europa, lea sa masani ona faʻaaogaina e tagata faʻatoʻaga.

Cochinquins o loʻo tuʻuina atu i ni ituaiga se lua - masani ma faʻafefe. O eseesega ua na o le tele. O Kokinhin e pei o Brama ona o ia o se tasi o ona tuaa. E i ai la latou foliga matagofie e faʻafeiloaʻi i se lanu mumu sesega, e tutusa ma le pale tupu, faʻapea foʻi ma fulufulu mafiafia o le lanu mumu, samasama, lanumoana poʻo le paterika (o fulufulu o le Cochinmen, faatasi ai ma aano o manu, e tele le faʻaaogaina o le tamaoaiga). I le natura, o manulele e matua le lava. O le le iloa pe faapefea ona felelei, latou te fiafia e nofo filemu i luga o paʻu pito i lalo ae aua nei faʻaalia le gaioiga mamafa.

O le mamafa o le moa e mafai ona oʻo atu i le 4.5 kilokalama, o poloka e tusa ma le 1 kg le tele. I le tausaga o le moa e maua mai i le selau fuamoa. Cochinquins e le lelei, ae manaʻomia se taumafataga eseese ma paleni faatasi ai ma le faʻalagolago i le faaopoopoina o mutia atoa (fafagaina tele mea laiti ma laumei). O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai le teteʻe maualuga.

Cornish

Faʻasologa, fafagaina i Egelani i le ogatotonu o le seneturi talu ai, i se vaitau e matua manaomia ai le aano o aano o manu. E maua mai lava e pei o se aano o aano o manufasi, o ona uiga e tatau ona i ai se mamafa tele ma le fafagaina itiiti.

I le avea ai o se tulafono, o le fulufulu o nei moa e papaʻe, o nisi taimi e maua i ni paʻu uliuli. Fuga o sina mea itiiti, o loʻo misi i luga o latou paʻu. O le tino e lapopoa, lautele, uʻu umi, siʻu ma le pupuʻu. I tulaga o le tuputupu aʻe, o nei manulele e laʻititi nai lo isi o latou tausoga o aano o manu.

E te iloa? O le kiona o se ituaiga ua faailogaina i le tulaga Amerika o le lelei atoatoa i lenei ituaiga o moa.

O le aveeseina o Cornish na fesootaʻi ma le tele o faafitauli ona o le faigata o le galuega: o le manulele na fanau mai, o fuamoa na laiti, ma o moa na tiga. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, ua faʻaleleia atili le faʻasolosolo lea ua leva ona faʻaaogaina e avea o se faavae i le fausiaina o suʻesuʻega.

O moa vao e le lelei ma faigata, tupu vave ma lagona le lelei i tulaga o le faatapulaaina o avanoa. Fafagaina moa e matua itiiti lava nai lo sui o isi ituaiga. E taua le faaopoopo o le sana i le fafaga, faʻapea foi le oneone e faʻaleleia ai otaota.

O se moa e oʻo atu i le tolu tausaga ma e mafai ona oʻo atu i le 170 fuamoa i le tausaga. O le le lelei o le fatuga e le maualuga le maualuga o le moa - e le sili atu i le 70%.

Malin

Tausia i Peleseuma i le seneturi sefuluiva. I gagana eseese, e ese lava lona igoa: Mechelen, Meklin, Mecheln, faapea foi Kuku poʻo Koko (ona o le igoa e faaigoaina i tua atu o le aai anamua lea na fafagaina ai, ma o lona igoa na oʻo mai ia i matou i ni fesuiaiga eseese).

O moa Malin e mamafa pe a ma le 4 kilokalama, roosters - e oo atu i le 5 kilokalama. O lapisi toetoe lava o le tausaga atoa, e oʻo atu i le 160 fasipepa. O le ituaiga e taua e pei o aano o manu ma fuamoa - latou te matua fiafia lava, lelei ma lautele.

E te iloa? O se kalapu o tagata faʻamaonia o moa Malin o loʻo galue i Peleseuma mo le tele o tausaga. O sui auai o le kalapu latou te filifilia, umia faaaliga eseese ma i soo se auala e mafai ai ona faasalalauina a latou ituaiga e fiafia i ai.

Malin o se moa e matua vevela lava, mamafa ma mafiafia. O le faavae e vaʻaia, o apaʻau e laiti, latalata i le tino, o mata e lapotopoto. Lanu mumu, laititi. O solofanua foi ei ai se paʻu lanumumu ma taligalu. O paʻu e malolosi, malosi tele, e le pei o le siʻusiʻu. O le tele o taimi, o laʻau paʻu, o loʻo i ai foʻi paʻepaʻe, uliuli, lanumoana, penina ma isi lanu lanu. O le manulele o loʻo i ai se meaʻai suamalie ma suamalie.

Faatasi ai ma le le lelei o le fanau e mafai ona matauina le leaga o le mafaufau o le tina, o nisi o le leo ma le pisapisao i meaai. Ae ui i lea, o le moa e le o manaʻo mo isi tulaga fale, ma o moa e ola lelei.

O moa Malin e mafai ona teuina i totonu o cages, ae manaʻomia avanoa. E le iloa e manu pe faapefea ona lele, o lea e le manaomia ai se pa maualuga.

Ona o le manogi eletise, o le moa ua malulu.

Plymouth

O le fatu na fafaga i le ogatotonu o le sefuluiva senituri e le au faʻatoʻaga a Amerika. O le igoa e lua vaega: Plymouth - o le igoa o le aai, o le nofoaga na fanau mai ai le moa, ma le "papa" (Rock Rock), o lona uiga o le maa - o se faailoga o le tele, malosi ma le tumau o le ituaiga. O pou e masani ona iloa e le tele o aano o aano o manu e sili ona maualuga, faʻapea foi ma le gafatia e vave maua ai le mamafa.

Plymouth O paʻu e maua mai i lanu eseese, ae o moa paʻepaʻe e aupito sili ona tumau ma o lea e tele lava ina paʻu. O nei laʻau aupito sili ona tele i le tele.

E moa tele moa i totonu o le pusa, e leai se ulu tele, o se ua vaivai ma le siʻusiʻu, o se puʻu samasama lanu samasama ma mata mumu. Plymouthrocks ua tupu ae mo aano o manu ma fuamoa, ae o le aano o manu ua avea ma taʻiala autu. O aano o nei moa e suamalie, pei o le tofo i le vao. O le le lelei e le o le manaia o le paolo samasama o le pulupulu.

O le vaʻaiga faʻapitoa i le fesuiaiga o le tau, toʻa, e iai le puipuiga lelei. O le tuputupu ae o le tamaʻi tamaititi e vave ona tupu vave - i le ono tausaga le matua e amata ai ona fao, o se faamaumauga i totonu o moa.

E fafagaina pou e tutusa ma matua, ae o meaai e tatau ona nutimomoia ma faaopoopo falaoamata falaoamata, cheese cheese, eggs boiled and greens greens.

O maʻi mama pe leai foi o latou moa.

Orpington

O se tamaʻitaʻi lauiloa Igilisi, ona o le maualuga o lona gaosiga ma le gafatia e faʻavave le fausiaina o aano o manu. Orpington o se moa ma se laumei vaivai vaivai ma se tino lapoa, toetoe lava a faʻaiʻu. E laʻititi le ulu, o le selu ma taligalu e mumu, o le siʻusiʻu e puupuu. Pe a faatusatusa i isi moa, e manatu Orpington e le o iai. E tele lanu, ae o vae o le moa ua paʻepaʻe pe sinasina.

O aano o Orpington e maualuga ona uiga taumafa ona o le maualalo o lona gaʻo.

E tusa ai ma lona natura, e masani lava o se moa aʻoga, ma o le mea lea, ona o le foliga matagofie, e masani lava ona tupu ae o se fagafao. O sui o lenei ituaiga o laumei matagofie ma tina lelei, lea e mautinoa ai le ola maloloina o le moa. O le mamafa o meaola laiti o le vave mauaina, ma o tamaitai e toetoe lava tutusa tutusa ma tane.

Faatasi ai ma le toesea o le fatu e le gata i le fiaai ma le gauai atu i le gaʻo, le faatelegese le alualu i luma o meaola laiti ma sina fuainumera o fuamoa.

Fafaga nei moa e tatau ona faʻaopoopoina, o le numera o taumafataga i le aso - lua. I le faaopoopo atu i le meaʻai autu o le fafagaina, o fafine o nei moa e tatau ona i ai i taimi uma le ala saʻo i le penisina po o fualaʻau, lea e tatau mo le toe faʻaleleia o le eleele faisisi.

Taaloga Soka

O le sikaleti o se fatuga o moa ia na gaosia e ala i le gaosia o fale gaosi oloa i Farani, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai i nisi taimi o aano Farani.

Faatasi ai ma le uiga lelei o Farani, na mafai e le au faifaʻatasi ona faʻapotopotoina meatotino aoga ma se foliga matagofie.

O le tino o le moa e mamafa tele, e laʻititi lava, o paʻu e maualalo, e ufiufi i fulu, o le siʻusiʻu e laʻititi ae mataʻu. I lalo o le puʻu pupuu o loʻo i ai se paʻu tele, o lobes o loʻo natia i lalo o le uila manava, o le kulu vavalalata ua fufusi.

Ona o le fuainumera o plumage, o le ituaiga ua manatu e malulu. O fulufulu sili ona taatele i le lanu o salmon ma Colombian Fireballs. E vave ola vave pou o lenei ituaiga, ae pei lava o Orpingtons, e faigofie tele i le meaʻai. E tasi le moa i le tausaga e tasi le selau ma le tele o fuamoa, ma e faia lenei mea i le tausaga atoa. O le au sofipolo ei ai se meaʻai maaleale ma se mea faʻafefe o le taaloga i le tofo. O le mamafa o lenei ituaiga e le tele - e seasea maualuga atu i le tolu kilokalama. O le aoga o le leai o se manaʻoga e mimiti le paʻu - o le tino o le tino e matua vevela lava ma e toeitiiti lava a le lavalava.

O le ituaiga e matua faʻafefete i tulaga fafagaina. E fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai vevela, faʻamalo i le taumafanafana i le lanu meamata, ma i le taumalulu - faʻatasi ai ma fualaʻau ma nilala. O se mea manaia o le hen Fireol o le leai atoatoa o se masani le lelei o le tatalaina o moega. O le mea lea, o lenei ituaiga e mafai ona tupu i laufanua vaʻaia ma maua avanoa avanoa e savali ai i fafo.

Imunity i moa ua maualuga, ae e tatau ona manatuaina o le susu tele e mafai ona faʻaumatia ai le manulele.

Faʻatoʻaga faifaatoaga ma faifaatoaga, o ai o se aano o manufasi o se sini sili atu ona taua nai lo fuamoa, ioe, filifili mo ituaiga o manu o lenei manulele. O ituaiga aano o manu moa sili ona lelei e iloga e la latou tino tele tino, le gaoioi, ma le faigofie foi i le fausiaina, lea e mafua ai ona latou manaomia e le gata mo le tomai faapitoa, ae faapea foi mo le fausiaina o aiga.