Fua o le gaosiga

O fua sili ona lelei mo le seleseleina o vine mo le taumalulu

I le tau malulu e le tele naua fualaʻau avanoa, o fua ma, e tusa ai, vitamini e manaʻomia e le tino. O le mea lea, i le taumalulu latou te faia ni sauniuniga eseese o greens, fualaau faisua, fualaau aina ma vine. I aso nei tatou talanoa e uiga i se tasi o fualaau o le vaimamini - e uiga i laau.

Ofo

Ae e te leʻi faʻamalo le laau arai mo le taumalulu, e faʻavasegaina, lafoai, faʻanoanoa ma faaleagaina, aveese otaota vao. O togalaau e fufulu ma le faʻaeteete, ma salalau solo i soʻo se mea, mago lelei. O fualaau mamago ua tuʻuina i pusa palasitika poʻo ipu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

I le vevela tumau -18 ° C E tolu tausaga o ola ile ola. E fautuaina e faʻatau meaʻai, e pei ona i ai i lenei pepa, e tatau ona 'aina faʻamaʻai vave.

Faʻamuʻu ma i le taimi lava e tasi ia faʻasaoina meatotino aoga o vine e pei o blueberries, pauki, vine, cherries, currants currants, viburnum.

Umu

E faʻafefea ona faʻagogo le laau arai ma le leai o ni meaʻai, tatou te aʻoaʻoina i le isi. Fualaau mo le faamamagoina o lapisi, fufulu ma fufulu maeʻaeʻa. Mo le puipuia o le maualuga o vitamini, o le fua o le a lafoaia mo ni nai minute i le sua o le suavai, poo le teu i luga o le vai pasi mo le taimi lava e tasi. O lenei seleseleina vine e faia i auala e lua:

  1. I totonu o se nofoaga vaʻa vevela, o loʻo fua mai fua i luga o se mea mafolafola ma faʻagogo seia latou le toe pipii atu io latou lima. A maeʻa lena mea, e aoina ma teuina i totonu o ato o soʻo se fausaga masani.
  2. O le fagogo e fai i le ogaumu poʻo le microwave, poʻo se masini malogo faapitoa. I le amataga o le faagasologa, e le tatau ona maualuga le vevela - e oʻo atu i le 45 ° C pe a uma ona faʻamagoina fua e atili ai le vevela e oo atu i le 70 ° C. Faʻatau le oloa maeʻa i totonu o pusa tioata i lalo ole tapuni mo le 3 tausaga.

E taua! Ole vaitaimi ile fufuluina o vine e tatau ona asiasia ma aveese le pogisa e aloese ai mai le faaleagaina o oloa.

Mashed with sugar

O le seleseleina o vine mo le taumalulu e aunoa ma le kuka (eleele ma le suka) o le a mafai ai ona tausia pea ma e aunoa ma se lamatiaga o le vevela i taimi o teuina.

Mo lenei auala o le seleseleina o vine ma le suka i tutusa tutusa: mo le 1 kilokalama o meaʻai 1 kilokalama o le suka. O mea e faʻaaogaina o loʻo i totonu o se mashy mass faatasi ai ma se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai. O le faʻafefiloi ua uma ona faʻafefiloi e salalau i totonu o fagu vailaʻau ma faʻafefiloi ile palapala, e mafai foi ona e ufiufi.

Mafaufau i se isi auala pe faʻapefea ona suka i le sukalati.

O le oloa na saunia e tusa ai ma lenei fuataga ua teuina e le silia ma le lua vaiaso, o lea e le tatau ona e faia i ni aofaiga tele. Ia sauni e ave le aofaiga lava o fualaau aina ma le suka (500 g mo le 500 g).

Muamua, 'aʻai le sipuni suka, ona fufuluina lea o fualaau o le nifo pipi ma fufulu i luga o le sipuni mālū ma tuʻu i le malulu i le po. A maeʻa lena, ona aveeseina lea o fualaau mai le sipuni, mago, pala i le suka ma teuina i totonu o le pusaaisa. O ia "candies" e aoga mo tamaiti.

Cranberries ma le meli

O lenei fua - o se mea faʻailoga mataga i le taimi o le malulu: ono teaseti i aso taitasi o le a fesoasoani e aveesea le tale ma gutu susu.

Cranberries ma le meli i le 1-1 le fua o le eleele e faʻasaina i se pusa puree. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o fagu vailaʻau, tuʻuina i totonu o le faleoloa i le tasi taumalulu.

Cranberry jam

Auā o le a manaʻomia le siama:

  • vine - 1 kg;
  • suka - 1.2 kilokalama;
  • vai - 1 l
O fualaau suamalie e fuaina ma fufulu, ona faʻasaʻoina mo le tusa o le lima minute, ona tuʻu ai lea e tuʻu i totonu o se mea e teu ai. Ma le isi, o le fualaau aina suamalie ma le suka ma tuu i totonu o fagu mama ma mamago, ona faʻamaʻiina lea mo le 20 minute, pusa lapisi. Pe a malulu ifo faletupe, e aveʻesea i latou i le faleoloa.

E te iloa? I le 1816, na amata ai e Henry Hall, o se tagata Amerika, ona amata laʻau. I aso nei, o le eria ma le aganuu e silia ma le 16,000 heta. Sa aumai Cranberries i Rusia i le 1871 e le faatonu o le Imperial Botanical Garden, Eduard Regel.

Cranberry Jam

Jami ma faʻasao - o le mea sili mo le umi o le filifiliga, pe faʻapefea ona teu fatu laau i le taumalulu.

E taua! Afai e leʻi solia le fua, e fufulu le meafaitino, ma o le oloa e faʻamaʻaina e tusa ai ma tulafono, siamu po o jam e teuina mo le lua tausaga.

Mo lapisi o le a manaʻomia:

  • vine - 1 kg;
  • suka - 2 kilokalama;
  • lemoni;
  • vanilla.
Laʻau fufuluina o loʻo sasaa i totonu o le apa, faʻaopopo vai, e le ufiufi ai mea. Faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o le apa i luga o se afi seʻia oʻo ina amata ona faʻafefete fua. I lenei laasaga, faaopoopo le suka, o le tasi lemoni ma le vanilla. Faʻatasi ai ma mea fou e tatau ona kuka, faʻaosooso mo le 20 minute. O oloa ua maeʻa ua tuʻuina i totonu o fagu vevela ma tapunia i puʻu mama.
Ia faia foi le jam mai tamato, apricots, gooseberries, melons, rosa, mimiti ma honeysuckle.

Cranberry puree

Aua kesi puree o le aofaʻi o mea e faʻaaogaina e le faletalimalo o le a fuafua ai ia lava, taulai atu i le gafatia o le pusaaisa ma le tele o le manaʻoga ole palu pateta.

O fua e faʻailoaina i se mea e faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai manu, ona faaopoopoina lea o le suka i le tofo. Mo se taimi, e totoe le paluga: o le suka e tatau ona faʻamavae atoa. O le maee maeʻa i mea tioata e teu i totonu o le pusaaisa mo le tasi masina. O le a faʻaavanoa le tele o le teuina o le pusaaisa, sei vagana ai i lenei tulaga ua tuʻuina atu le oloa i se pusa palasitika.

Bait cranberries

I aso anamua, pe a leai se tautalaga o pusaaisa, na saunia eo tatou tuaa mo le taumalulu fuamini oloa. Sa tausia o ia i ni paʻu oak i pito sili ona malulu o fale.

I aso nei, ua saunia le laʻau suamalie e pei ona taua i lalo: mo le 1 kilokalama o meaʻai mata, ave se sipuni sipuni o suka, teaspoon o masima. O meaʻai vevela o loʻo tunu i totonu o ni ipu vai se lua, faʻaliliu ma sasaa fua. O lenei oloa e tuʻuina i se mea malulu, faʻapipiʻiina mea faʻapitoa: onamamoni, cloves, laurel.

Fuʻu laulaʻau mo le taumalulu e teuina mo le tausaga.

Fugalaau Oona

Le saunia o le sua sua suamalie ile suamalie (2 kilokalama). Ona tuʻuina lea i totonu o pateta pateta, ma, talu ai ona tuʻuina atu i le pani, o loʻo kuka mo le sefulu minute i le 0.5 l o le vai, e le o le kuka.

Ma le isi, faʻaaoga le gau e vavae ese ai le vai mai le keke. Faamalieina le mea e maua ai le suavai ina ia tofo ma vevela, e aunoa ma le aumaia i se vevela, isi lima minute. Ua sasaa atu le sua i totonu o fagu e leai ni pona ma loli i luga, teuina mo le tusa ma le tausaga.

Fiafia aiga ma uo i le vao mai dogwood, maple, cloudberry, yoshta, apu ma chokeberry.

O le sukalani

Mo le morse, ave 500 g o fua, 100 g suka, 1.5 lita o le vai. Fufuluina mash mash, faʻapipiʻi i luga o se pesini e ala i le vevela, aoina o le sua. Faʻapipiʻi le keke i totonu o se fagu vai, faʻaopopo le suka, aumai i se vevela ma tuʻu ai e faʻafefete ma malulu.

O le mafanafana, ae o le mafanafana mafanafana ua faʻamamaina, ua sasaa le vai i totonu o le fagu saunia i le afa. Ona faaopoopo lea o le sua mama mama, na aoina muamua. Faʻasili i totonu o se fagu vailaʻau fualaau suamalie i le tausaga.

O le kuka

O le kukaina o le kalapu e le gata e aoga ona o vitamini, ae e matua aveesea foi le fia inu. O le a manaʻomia:

  • 1 kg o fua;
  • 600 kalama o le suka;
  • lita o vai.
O fua e fuaina, fufulu ma faataatia i le pito i lalo o apa mama. Kuki le sipuni suka, lelei ma mafanafana i totonu o fagu, ufiufi fua. Faletupe faʻatasi ma mea faʻainitaneti mo le 15 minute. Compote ua saunia, ua faʻatagaina e faʻamalolo ma teuina i totonu o le faleoloa poʻo le pulou mo le tausaga.

Telu o sasaa

Mo se fua muamua o le inu o le suka, o le a e manaʻomia:

  • berry - 500 g;
  • vai - 500 ml;
  • suka - 700 g
Fua o le kulimi ma tuu i se fagu tioata ma le lautele.

E taua! Manatua, e le fufuluina fualaʻau: i luga o latou paʻu, fefete faʻanatura, e le mafai ona amataina le faʻamalosi.
O mea uma o totoe e faaopoopo i le fualaau aina, fefiloi ma afifi le atigipusa o loo siomia ai le faai i le gau, ua totoe mo ni nai aso i totonu o se potu malulu e aunoa ma se malamalama. E fefiloi le masini mai lea taimi i lea taimi. A amata le faagasologa o le faanatinati, o le totigilima o le totini e pipiʻi i le faai o le atigipusa, ma togi ai se pu ma se nila ile tasi o tamailima. O le vai inu e totoe e "taʻalo" mo le 40 aso, ona fufulu lea mai le keke ma sasaa i fagu. Mo le umi o le teuina o le tuʻuina i le pusaaisa.

E te iloa? Initia Amerika i Matu sa faʻaaogaina aralaupapa e pei o se mea e puipuia ai. O le fatu na faʻasaina i le paʻu ma o le a gaʻo le aano o manu, ma o lea na teuina umi. Ma o le uluai faasao o le saulani vine na faia i le 1912.

O lenei tamai lanu mumu o tagata e umia faamaumauga i le tele o vitamini ma antioxidants. O tapenaga mo le taumalulu mai ia te ia o le a lagolagoina ai le puipuiga o le tino, togafitiga malulu, faʻasaʻo le mamafa o le toto ma fufulu ipu.