Fua o le gaosiga

Laura cherry: totoina, toe gaosia, galueina ma le tausiga

Lavrovishnya - togafitiga, mago, ma fualaau aina e sili ona lauiloa i vailaau masani, kuka, inu vine. E faʻaaogaina e avea o se mea teuteu, faʻapitoa, ma fualaau 'aina e fua mai ai le suamalie, maloloina o fualaʻau ma le faʻamalolo o suauu tāua. O le a le isi mea taua o le laurel cherry, sei tatou vaʻai.

Faʻamatalaga

Lavrovishnya - o se togalaau o le aiga o Rozanov, o lona aiga e taua o le Caucasus i Sisifo. I lalo o natura masani, e mafai ona maua i le tele o atunuu Europa ma Asia, o loʻo i ai se tau mafanafana ma lelei.

Na maua lona igoa ona o fua, e tutusa lelei ma le peleina, ma le foliga o laulaau, lea e foliga mai o le laurel leaves.

Laura cherry - aloaʻia, ausia se maualuga 10 m. O loʻo i ai se aʻa, mausali aʻa, ituaiga lauulu lanumeamata, lamolemole, lala laititi, o lanu lanumeamata lanumoana o le eleelea, o le tino paʻu.

E te iloa? O se vaega o lenei laau o le faatulagaina lea o laulaau i luga o paranesi, e aofia ai le faasologa o suiga eseese, pe a faatulaga ni laulaau i le faasolosolo malie, ao le isi - i le faasologa o le faasologa. O lenei meatotino i le natura e seasea lava.

Ia Aperila-Me, e amata ona fuga le laau na oʻo i le fa tausaga o le soifua. O fugalaau fugalaau e aliali mai i luga o fusi e oo i le 20 cm le umi, lea e foliga mai o moligao teuteu. O fugalaau taʻitasi, o loʻo lolomiina se manogi matagofie, e aofia ai se paʻu, o se mea e felafolafoaʻi ma petalima e lima ma le tele o laʻau. A maeʻa ona tupu, e fai e le laau ni fua laiti, fua o le 'aʻano - o fugalaau lanumumu, paʻepaʻe po o fugalaau, e faalagolago i le ituaiga. O fua e suamalie, suamalie, tast taste, ae o ponaivi, laʻau ma paʻu o le aganuʻu oona. O le fua o se laau e tasi e mafai ona oʻo i le 120 kilokalama.

Meaola

I le natura, e sili atu i le 400 momo o le laurel cherry, ae i totonu ia i latou na o le tolu e sili ona taatele:

  • Potukale - o se ogalaau tele po o se tamai laau, o lona uiga e manatu lelei e matagofie, tusitusi, lau o le paʻu ma ni mumu mumu. E faasolosolo lemu le laau, e fuga mai i le amataga - i le faaiuga o Iulai. O fua o le laau o tamai vine ia o le lanu uliuli lanumoana, lea o le taimi o le fugalaau e maua ai le aganuu o se foliga matagofie ma le matagofie;
  • lusitanian - o se laau malosi malosi e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 5 m. O le eseese o loʻo tupu lemu tele, aemaise lava i luga o eleele malulu susu, e ui atonu e mate ma le tele o susu. O le laau e mafua mai i meaola vevela, o lea e na o le malulu pe a iai se fale. O le uiga ese o le laurel cherry o le faʻafeiloaʻi lelei o le faʻaogaina o foliga i le malae vaʻavaʻai ma le totoina o laau totō;
  • vailaau - o ituaiga sili ona lauiloa e masani ona faʻaaogaina i le faʻagasologa o vailaʻau faʻaonaponei ma agaifanua. O se tamai laau poʻo se laau, e le silia le 3 mita le maualuga. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le tetee atu i le malulu, paolo faapalepale, vave vave, fua. Faʻapitoa i le eleele, e fiafia i calcareous, humus-carbonate soil, loam. O loʻo i ai i le laau se mea teuteu maualuga, aemaise lava i le vaitau o le vavao. E matua lelei lava ona fausia, masani ona faʻaaogaina i fanua e faʻaoga ai fanua, togalaau, paka. O fua o le aganuu e iloga i se fualaau suamalie suamalie ma le minerale, lea e faʻaaogaina lautele mo togafitiga faafomaʻi.

Faʻatauga auala

Lavrovishnya faigofie ona faʻamalosi e ala i le tipi, fatu poʻo le taoto. O metotia taʻitasi e i ai ona lava uiga, lea e tatau ona masani ai le au fai togalaau.

Aʻoaʻo le auala e ola ai laau e pei o: vine, lavender, rosemary, o mea suamalie, fern Ausetel, potu thuja, kofe, azalea, kalanchoe, anthurium, geranium, tochid, spathiphyllum, violet, begonia i le fale.

Fatu

A faʻato'ā totoina fatu ma fatu, e tatau ona e amanaʻia le mea moni e talafeagai mo le toe gaosia vave pe a uma le seleselega. Pe a teuina ni fatu, o le latou germination e faʻaitiitia le sefulu. E mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o meafaitino e ala i le tuʻuina i totonu ole siosiomaga malulu.

  1. I le taimi lava e uma ai le seleselega, o fatu e totoina i totonu o se atigipusa ma se eleele susu-eleele eleele 1 cm loloto.
  2. O le pusa e ufiufi i le PVC ata ma tuʻu i le pusaaisa mo 2-3 masina.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, ona taunuu lea o totogo ma alu i le vevela vevela mo le faʻateleina o aʻafiaga.
  4. I le tautotogo o loo i ai ni vaovao laiti e totoina i se nofoaga tumau, ma i se taimi vave e mafai ai. O le laʻititi o le aʻa o le laau, o le faigofie ma vave o le a mauaa.

Laʻau

O le faʻalauteleina o aganuʻu e ala i vavaega e manatu o le tele o le taimi e taumafa ma faigata. O loo faatinoina e faapea:

  • i le faaiuga o Iuni, e seleseleina vine ma vaeluaina i ni vaega o le 10-12 cm;
  • e fufulu laʻau, faʻamamaina atoatoa laʻau, totoina i le eleele ua saunia lelei: tasi vaega o le peat or humus ma le tasi vaega o le oneone oneone, faʻalauteleina taʻitasi i le palapala ile 3 cm.
  • o le pusa o loʻo i ai mea e tuu i totonu o le fale lauʻeleʻele. E tāua tele le tuʻuina atu o le vaʻaia lelei o le faʻasusu, lea e faia i se taimi tonu. I le vevela vevela, e tatau ona faʻamaluluina totō ile 2-3 itula;
  • pe a uma ona faʻavaeina aʻa, e totoina le seleselega i potopotoga eseese, lea o le a latou "ola ai" pe a ma le tasi le tausaga;
  • i le isi tausaga, o fatu laau e totoina i eleele matala.

E te iloa? O se laau na tupu mai le laau o le laurel e tumau ai galuega uma a se "matua", ae le o le tulaga lea mo se laau e maua mai fatu. I le faʻaopoopoga, pe a faʻamavaeina ni gaioiga i le tasi le tausaga, e mafai ona e tupu aʻe se aganuu ese ma le sologa lelei.

Tuʻu

I le taimi o le toe gaosia e alalaupapa, e tolu ituaiga o meafaitino e faʻaaogaina: faʻasolosolo, faʻasolosolo poʻo le faʻatulagaina o faʻafanua.

I le faʻaaogaina o mea e faʻamaʻa ai, o le lala o se laau e totō i le eleele ma sausau i sina vaega eleele. Aʻo lei oʻo mai aʻa, latou te vaavaaia ma le totoa le suamalie o le eleele ma le faʻamautuina taimi. O le taimi lava e maua ai le aʻa i luga o le laulau, e vavae ese ma faʻapipiʻi i se isi nofoaga.

Faʻafouina o faʻamaumauga faʻapitoa e faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  • i le taufaʻaiuiuga o le autumn po o le amataga o le tautotogo, o le laau ua vavae ese atoa, ma totoe na o sina pepe itiiti e oʻo i le 3 cm;
  • i le tautotogo, o vine laiti o loʻo faʻaputu i luga o pulumu, e manifinifi ma tuʻu ai le malosi;
  • pe a uma le maualuga o le vaimui e oʻo i le 20 cm, latou te lueina le palapala ma tuu ai naʻo le pito i luga. Tuʻu lava le suāsusu i le laau;
  • i le tautoulu, pe a maua aʻa, e vavae ese mai le tina ma totoina i se nofoaga fou.
I le avea ai o se faʻafefiloi eleele mo laʻaula, e faʻaaogaina ai le eleele atoa - mai sina siama i le alkaline. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi e faʻamoemoe mo laau toto.

E le gata i lea, o loʻo faʻalauteleina le faʻalauteleina: laʻau mumu ma le lanu uliuli, fua o le vao Vagustovskaya dew, yoshty, vine Potentilla, clematis, cornel, magnolia, viola, shefleru, kumquat, currant currant, juniper

Faʻamasinoga

O le totoina o le laryl cherry e le faigata tele mo faifaatoaga. Pe a filifilia se nofoaga e nofo ai aganuu, e tatau i se tagata ona tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai i ni nofoaga lelei, e aunoa ma ni kopi. E mafai ona e amata amata ona toto laau i tulaga o le fale poo fale kiona, faʻaaoga pusa, ona faʻavasegaina lea i totonu o le eleele.

Totoina o vao na faia e tusa ai ma tulafono nei:

  1. Le filifiliga o le nofoaga. Laura Cherry e fiafia tele i nofoaga malamalama, e ui i lea, e mafai ona lelei lelei i le paolo. Ina ia faia ni tulaga sili ona lelei mo le galueaina, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o se aganuʻu e vaivai, felafolafoaʻiina, e aunoa ma le susulu tuusaʻo ma le iai o faʻataʻitaʻiga.
  2. Tulaga o le vevela. O le laau e tupu lelei i le vevela mai le +20 i le 24 tikeri. I le taumafanafana, e fautuaina e ave le aganuu i le auala, faapaologa po o le loggia, ae le o le faʻaali atu e faʻasaʻo ai le la;
  3. Soo. O se laufanua lafulemu, lauusiusi, e le oona tele e talafeagai lelei mo laʻau laʻau. O le paluga o le eleele e mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi, ia tutusa vaega o laʻau lau, humus, peat ma mullein. Mai le faleoloa fautuaina e faʻaaoga le eleele mo fualaau fugalaau. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻavaeina o se alavai.
  4. Faʻasa. I le vaitau o le tuputupu ae malosi, mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona fausiaina vai e le aunoa, puipuia le eleele mai le mago ma i le taimi lava e tasi o vai inu i totonu o le tane. O le susulu tele o le susu e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa ma le foliga mai o le paʻu palapala i luga o lau. I le taumalulu, e faʻamaʻaina le laau i le tasi taimi i vaiaso uma. I le taumafanafana, e le gata i le suavai, e fautuaina e sulu le laau i le taeao ma le afiafi.
  5. Laʻei pito sili. Mai ia Aperila e oʻo atu i Setema, fafaga falesa laurel i le masina i le masina ma sauniuniga o minerale ma sauniuniga, mo le 1 sq. m lava 5-8 kilokalama o le faʻaogaina.

Totoina o le taimi i le eleele tatala - o le amataga o le tautotogo po o le faaiuga o le tautoulu. Mo le faia o lenei mea, aʻo leʻi saunia le palapala: faʻafeololo, fai le fugalaau mo le faʻaleleia o vaovao teuteu. O se laau toto e tuʻu ifo i totonu o se lua 80 x 80 cm le tele, e aunoa ma le faʻaogaina atoa o le aʻa i le eleele. O le palapala o loʻo siomia ai le laau e siʻosiʻomalie ma faʻafeinu lelei.

Ina ia lelei le faaauupegaina o le togalaau, e tatau ona e faʻalelei lelei le mataupu o fuafuaga: fai moega, pa puipui, teuteu ma le matagofie fugalaau fugalaau.

Tausiga

Laura cherry - e le o le manaʻo i le tausiga ma le tausia o aganuu. E ola lelei o ia i nofoaga malulu, e fiafia i le malamalama lelei, ae e mafai ona ola i le paolo.

E manaʻomia ona teuteu ma teuteuina e le vao. O loʻo faia i le faaiuga o le taumalulu. Afai e faʻaaogaina le laau e avea o se pa, ona faʻapipiʻiina lea o le teuteu faalua i le tausaga: i le tautotogo ma i le faaiuga o le taumafanafana. I le masina o Me ma Setema, o le teuteuga mama e faʻatinoina: ua vaʻaia tipu e mafua ai le vaomatua, lala vaivai ma tiga. E fautuaina le faʻaaogaina o se meaʻai mo le teuteuina, aua a uma ona seleulu, o loʻo i ai nofoaga e faʻamaia e vave ona lanu samasama.

I le taimi o le faʻatupulaʻia o le tuputupu ae (mai ia Aperila ia Setema o le aganuu e faʻasalaina taʻitasi masina ma sauniuniga faʻapitoa e faʻatatau mo fugalaau. Lava le 5 kilokalama ile 1 sikuea. m moli fualaʻau mo le tasi laʻau-tele.

E taua! E tatau ona e iloa e mafua ona o le sili atu o le tele o faʻamaʻi faʻasaina na faʻapipiʻi mai aemaise lava i le tautoulu o le tautoulu, o le mafai gaogao o le laau e faʻafefe ai le malulu o le tau ma le malulu ua matua faʻaititia, i le tulaga e mafai ai ona oti.

I le taimi o le tausiga, e taua le pipii i le faʻafeinu faʻafefe. I le tau mafanafana, ua lava lava le vai laulele i aso uma i aso fitu. I le taumalulu, pe a mālōlō le fale, faʻaitiitia le fafaga i le tasi taimi i vaiaso uma. E manaʻomia le faʻaleleia atili o le susu ile malosi o le lāmala pe tulaʻi i luga o le eleele.

Aua neʻi faatagaina vai inu i le vaega o le aʻa o se laau, aua e mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma, o se taunuuga, o le oti o le laau. A oʻo ina totoina fua i totonu o pusa pusa po o greenhouses, e faʻaaogaina le palapala lea e aofia ai vaega tutusa o fanua o peat ma fanua lafulemu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Talu ai ona o laulaau ma le paʻu o le aganuʻu ua afaina, e le o faʻaalia i faʻamaʻi ma aʻafiaga leaga o faʻamaʻi pipisi. O le mea aupito sili ona matautia mo le laurel cherry o le paʻu paʻu, lea e faʻaalia o ia o ni paʻepaʻe paʻepaʻe luga o lau. Togafitiga o nofoaga ua faaleagaina e iai fomaʻi faʻapitoa po o le gaosiga o oloa gaosi ua manatu o le auala pito sili ona lelei e taulimaina ai le sau. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le paʻu paʻu o se masini tele o le susu i totonu o le palapala, o lea e tatau ai ona fetuunai le fafagaina o le laau.

Faatasi ai ma meaola faalavela i mea e seasea tupu i luga o laau e mafai ona ola i le scovitka poo le mealybug. O le taua faasaga ia i latou o ni fomaʻi ma ni iniseti.

Mea aoga

Lavrovishnya, aemaise lava i totonu o tagata o le Caucasus, ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa. O lau o le laau e mauʻoa i suauu taua, tannins, gaʻo, flavonoids, o loʻo i ai se mea faʻapitoa, anti-inflammatory, soafoaga. E faʻaaoga e:

  • mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le tino, ma le faʻavevesi, atuatuvale, le faʻaleagaina;
  • o se fofo faʻapitoa mo nisi o ituaiga o gasegase;
  • mo le togafitiga o le tale ma faʻalavelave faʻafuaseʻi;
  • i faʻamaʻi o le cardiovascular system, aemaise lava, arrhythmias, anerysm;
  • e avea o se vailaau faaopoopo i le togafitiga o le kanesa o le tino, tumutumu o le tino;
  • i le togafitia o le afaina, le mumu o le mata mata.

E le gata i le laurel cherry trees, oregano (oregano), talo, caraway, rocambol, melo, sucker, hops, oxalis, calendula ma buttercups e iai foi se aafiaga lelei i le setete o le cardiovascular system.

O le faʻaaogaina o le laau e le mafai ona lavelave, ma o vailaau faʻapitoa e ofoina atu nai fua masani faigofie e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma faʻamalolo nisi o maʻi:

  • Le faʻaleleia o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le le lava. O pits o fualaau aina ua nutimomoia, fefiloi i le ratio 1: 1 ma le suka. E ave le meafaigaluega pe a uma le 'ai mo le 1 tsp. 3 taimi i le aso.
  • Faʻasalaga tiga i le manava ma le fatu. 2 tbsp. l lau mamago mago mo le 250 ml o le vai mafanafana, faʻaaoga mo le 15-20 minute, faamama. Ave faʻamafa i le 2 tbsp. l ma le tiga.
  • Faʻasalaʻi. Paʻu peleli na nutimomoia ma 'aina e le 1pp., Faʻapalaina i le susu susu.

E taua! E taua tele le aua nei mafaufau loloto i lenei mea totino, ona o loʻo i ai ni mea vevela, mea vevela e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le maʻi, naʻo, vomiting, maʻi tiga, maʻi o le toto. Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi e faʻatatau i le laryl cherry, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le laryle cherry o se mea manaia, matagofie ma aoga e mafai ona le gata o se teuteuga matagofie o lau togalaau, ae o se "uo" taua tele mo togafitiga o le tele o faamai. Aganuu faʻaaoga lelei i vailaau faʻaonapo nei i le gaosiga o vailaau faʻasaina, vailaʻau, faʻasologa. Ae e tatau ona tatou manatua o le laau oona, e matua faasaina ona faʻaaoga e aunoa ma le maliega a le fomaʻi.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi.

O se feeseeseaiga, ae i le taimi lava e tasi o se laau manaia tele e ola ai i Rusia Tutotonu. E mafai ona ola, ma le faigata tele, naʻo le tasi le ituaiga - laurel cherry mai le Caucasus ma le Balkans, pe a oʻo i le maualuga o le 4-5 mita. I o tatou tulaga, o se vavave puupuu, e oʻo i le 1 mita le maualuga, ona o le faifai pea. O laulaʻau e tele, pouliuli ma le faʻaauau, faʻauʻu i le 20 cm le umi, foliga o le vevela. Fugalaau laurel cherry i lo tatou siosiomaga e le faia. I se tulaga masani, o se laau e malamalama, ae sili atu lo tatou manumalo i nofoaga malulu, 6 o le tuputupu ae, e sili ona fiafia i le malamalama, e masani ona suavai ma faasusu vai. O le faʻaliliuina pea o le kiona e ufitia ai, i le kiona e leai se kiona e maua ai avanoa uma e oti ai. E mafai ona ola e pei o se togalaau ma le mamanu o togalaau i le Metitirani. O le tausiga i totonu o le taumafanafana e faigofie ma e aofia ai le faʻamalosia ma le faʻasusuina ma faʻamaʻi. Mo le taumalulu, e tatau ona punou le faapaologa i le eleele ma ufiufi i lala laʻau po o mea faʻaonapo nei. Toe faʻaleleia: E faigofie ona faʻalaʻau le laulili e le fatu, e ui lava e masani ona latou faʻaaogaina ni meaʻai (muamua lava e puipuia ai meatotino o ituaiga). I Aokuso ma Setema, o le vaeluaina o le 10-15 cm le umi e tipi ma totoina i totonu o le peat ma oneone oneone (1: 1) i totonu o se potu e tapunia, leai se manava. A uma ona maua aʻa, ona tuu lea o fualaau i totonu o ipu, i le eleele e fautuaina mo le galueaina, ona toe totoina lea i totonu o se fagu fou, pe afai e le o toe i ai ni aʻa i totonu o se fagu. A maeʻa le 1-2 tausaga, ona iu lea ina totoina i le eleele.
Arnold
//www.e1.ru/talk/forum/go_to_message.php?f=122&t=69671&i=69946

O le tausaga lenei o le seleselega o le laau o le laurel sa manuia foi, e ui lava o le 3 tausaga talu ai na i ai nai fua, ma e oo foi i na laau oona na aina. Mai lenei laau tuai na ou aveina ai pakete 4, muamua le talavou i le taimi nei. fiafia, ma tagata asiasi asiasi ma feanu - latou te le malamalama pe o le a ...
Sergey Ryzhov Khosta
//club.wcb.ru/index.php?s=5e3fdbd509f50b93a587758e1640ca31&showtopic=2599&view=findpost&p=62354