Laʻau

Philodendron - tausiga o aiga, ituaiga faʻatasi ma ata ma igoa

O Philodendron o se laʻau faʻapitoa, faʻamalosi i le aiga o Aroid. O le lauʻeleʻele o le philodendron o vasa o Amerika i Saute. I lo tatou tau, o le philodendron e faʻaaogaina mo mea teuteu ma ua tupu i totonu o fale mautotogi, fale o ofisa ma greenhouses.

O le vaega eleele o le laau e mafai ona atiae i le tulaga o se vine po o se laau. Faatasi ai ma le matua, o le laʻau o nisi o meaola ua faʻamalamalamaina ma e mafai ona tupu e aunoa ma se lagolago. I nofoaga o internodes ei ai le tele o aʻa aisa e fesoasoani e fafaga ma faapipii i le lagolago. Ua faʻapipiʻiina le faʻalapotopotoga o le misela, e tu i le pito i luga. O foliga lanu ma le lanu e eseese tele e fuafua i le eseesega.

E tupu tele vave. mai le 70 cm i le 1.2 mita i le tausaga.
E fesuisuiaʻi tele. Spadx i luga o le moe.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

Meatotino aoga o le philodendron

Ua aofia ai i totonu o le lisi o laau totō e sili atu ona afaina ai le microclimate i totonu o nofoaga e nonofo ai fale ma nofoaga ma fale gaosi oloa. O fua taua o le philodendron e fesoasoani i le faʻamamaina o le ea mai formaldehydes ma isi mea leaga, ia i ai meatotino o le phytoncidal.

O faʻamalologa o laau e faʻaolaina ai le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaleleia le lagona, faateleina le lelei ma le puipuiga.

Tausia le philodendron i le fale. Faʻapuupuu

LuluO le laau e fiafia i se mafanafana lelei o le tau ma se vevela o le potu e le sili atu nai lo le 25 ° C ma e le itiiti ifo nai lo le 15 ° C.
Faʻamamaga o le eaLe lelei le tali atu i le vevela ma e manaʻomia le suʻeina faʻavalu 1-2 taimi i le vaiaso ma vai mama faʻamamāina.
MalamalamaO Philodendron i le fale e lagona le lelei i le susulu malamalama. O le tele o ituaiga meaola e faʻafeiloaʻi le paolo.
FaʻasaE manaʻomia se tulaga lelei ile eleele e aunoa ma le faʻalogo.
SooE tatau ona i ai se fefaʻatauaiga lelei o le ea, faʻavaivai meatotino, ia tatala ma faʻaleleia.
Fertilizer ma le faʻamaloloMo le tuputupu ae tele ma se foliga mataʻina o le laau vegetative, o le faʻamaʻiina o vailaʻau faʻasaina poʻo mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai le vailaʻau oona, e faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi i le 2 vaiaso.
SuigaIna ia mafai ona maua le aʻa ma le vaega talafeagai o meaʻai, o laau talavou e totoina 1-2 taimi i le tausaga, tagata matutua - e taʻitasi 2-3 tausaga.
TofigaE faʻatinoina le faʻatinoga e pei ona tatau ai. Mo le faʻalauteleina, vavae, pito i luga o tipu poʻo vaega o laʻau na maua e ala i le teuteuina poʻo le fausiaina o se togavao e mafai ona faʻaaogaina.
Tulaga TutupuE le talia e le laau tulaga faigata, faʻataʻitaʻiga, suiga faʻafuaseʻi i le vevela, faʻalautele le faʻaalia i le susulu o le la, vaʻa vevela ma le tele o le eleele.

Tausia le philodendron i le fale. Auiliiliga

Fugalaau philodendron

E le o ituaiga uma o fugalaau philodendron e tusa lava pe i lalo o tulaga lelei o totonu, e masani lava ona tupu lenei mea i greenhouses. O le laau e mafai ona tuʻuina atu mai i le 1 i le 11 mea faʻaletonu. O se fugalaau e tasi o le philodendron i le fale e le mafai ona maua sana fanau; O le faʻaogaina o se pulu e lagolagoina e se pedicel pupuu, faia i se kulimi poʻo sina paʻu mumu mumu.

O fugalaau Philodendron e leai ni mea teuteu faapitoa. O totoga gafa e faatulaga i le faasologa lenei: i le pito i luga - tane, le ogatotonu - fualaau fulafula, lalo - fafine. Talu ai o le gaioioiga o fugalaau eseese i le tulaga e le fetaui lelei i le taimi, o le faʻamalosia e manaʻomia ai le faʻamaʻiina e fuga o fugalaau o se isi faʻaloloa ua fuga i le taimi tonu.

Mo le palotaina, e pipiʻi le pusa i luga ma alu mai i lalo o le ufiufi, ona toe foi atu lea i lona tulaga muamua ma o loʻo ufiufi atoa e le ufiufi. O le faʻavaeina ma le faʻamaina o le foma (oona pipi) e mafai ona oʻo atu i le tausaga. O fatu e laiti tele ma e masani ona faʻaaogaina mo faʻatoʻaga.

Tulaga o le vevela

E ui i lona afaina o le vevela, le fale philodendron lagona lelei i le mafanafana o le vevela, mai le +20 i le + 25 ° C. O le levelaina e mafai ona afaina ai le tulaga o laulaau ma foliga mai o le laau.

I le taumalulu, o le vevela o le ea ua faʻaititia i le 2-3 tikeri, ae le o lalo ifo o le 15 ° C, ina ia le faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faiga pala. E naʻo nisi ituaiga e faigofie ona fetuunai i le vevela o le 12-13 ° C, taofi le tuputupu aʻe ma le atinaʻe.

Lafoaia

E ui lava i lona le mautonu, e manaʻomia e le philodendron le tausiga o le aiga, ma mautinoa le tausiga o le lelei o le suavai (pe a ma le 70%) ma se mafanafana lelei. O metotia masani e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le faʻamamafana: faʻaleleia mai se fagu moli, eleʻele eletise, tuʻuina pusa i vai poʻo se mea susu i luga o le laau. Aua le taofi le ipu i tafatafa o ogaumu ma faʻamalama.

E fautuaina le 1-2 taimi i le vaiaso e pala laʻau laulosolosolo ma se moli lelei pe solo i latou i se ie susū. I le pefu, lau vevela, fesuiaiga o le ea e matua le lelei, o lea o le vevela mafanafana o se mea taua tele.

Malamalama

O nisi o vailaʻau o le philodendron e mafai ona tupuina e tusa lava pe leai se malamalama ma se vaega o le paolo, ae ia maua le ola maloloina, laulaʻau lapopoa, e te manaʻomia ni potu lelei lelei e aunoa ma le faʻalauteleina o le faʻagasologa o le la. Eseese ituaiga e manaʻomia ai le susulu o le la.

Faʻasa

O se laau e susulu ile susu e manaomia le tausia faifaipea o le palapala i se tulaga susu susu, ae aunoa ma le masusu ma le malolo o vai. Faʻasagaina o le philodendron e faʻatautaia ma vai inu i le vevela o le vevela aʻo solo le palapala.

O le fufuluina ma le faasusuina e le o faia i le maualalo o le vevela ma le malulu, vai malulu.

Philodendron Pot

O le tele o le pusa e tatau ona pei o le aʻa e tu saoloto ma e le punou. O lona telē i siʻosiʻopoʻa taʻitasi e faʻatuputeleina i le 15-20%. Afai e saʻo le filifilia o le fugalaau, o le ipu e mafai ona avea uma ma ni palasitika ma sela.

Laʻau mo philodendron

E sasaaina le faʻapaʻu ile alavai i le pito i lalo o le totō toto, ma faʻaleleia, lafoaʻi, ma lelei lelei le felelei o le eleele, i ai se tali e le faaituau poʻo le gaʻo. E sili ona lelei le faʻatauina o se meaʻai ua maeʻa, ae mafai ona e saunia le paluga oe lava:

  • 2 vaega o le peat;
  • 2 vaega o le eleele;
  • 1 vaega humus;
  • 1/2 vaega o le oneone oneone.

Le faʻaleleia atili o le vai, faaopoopo i ai se paʻu, moa po o se malala.

Fertilizer ma le faʻamalolo

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le pito i luga o le philodendron e faia i le le itiiti ifo ma le 2 taimi i le masina ma le fugalaau faʻapitoa mo fugalaau fugalaau e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī. Afai ei ai se foliga vaaia lelei o le laau ma se lanu tele lava, e mafai ona faʻaitiitia le faʻapitoa e puipuia ai le faʻavaivai.

E mafai ona e faʻaleleia meaʻai e ala i le faʻaopopoina o se eleele lafulemu i le ulo e aunoa ma le toe suia o le laau.

Philodendron totoina

O le telelodendron sili i le fale e tupu malosi tele, e faaopoopo i le taʻitasi le 60cm i luga o vaega eletise. Faatasi ai, o le aʻa e atiina ae, lea e faatumulia atoa ai le tele o le ulo.

Mo le tuputupu ae masani ma atinae o laau totō matutua e totoina faʻatasi i le 2-3 tausaga, talavou - ao latou tuputupu aʻe. O se faailo e fai ai galuega e mafai ona avea ma ona tulaga. O le taimi sili mo le faʻatulagaga o Fepuari - Mati.

Teuteu

Ina ia fatuina se vao vao, laʻau faʻalaʻau o foliga manaʻomia, teuteuina le teuteu. Ina ia le afaina ai le laau, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  • teuteu e faia i le amataga o le tautotogo ma se naifi malo e le lelei;
  • tuu le tipi ua faʻafefiloi i le koale palu;
  • ua tipi le uʻu i se maualuga o le itiiti ifo ma le 40 cm i le va o vaʻa;
  • aʻafiaga o le ea e le fautuaina.

O le teuteuina o laʻau mamago ma aʻa aisa o le philodendron, faapea foi ma vaega manua, e faia e pei ona iloa.

Taimi e malolo ai

O le tuputupu ae o le natura e masani lava ona tupu ia Tesema, e ui lava e leʻo iai se taimi e malolo ai le philodendron. I le taimi o le tautoulu, o le tele o le fafaga ma le pito i luga e faasolosolo malie lava, ma mai ia Tesema i le sefulu tausaga mulimuli o Ianuari, latou te le fafagaina uma.

Tuputupu ae philodendron mai fatu

O se faagasologa umi lea, talu ai ona o le faaiuga o le tausaga muamua mai fatu laʻititi o le a aliali mai ai lau muamua lau moni:

  • O fatu e totoina e seasea lava ona mafai i le gaogao, susu ile eleele i le loloto o le 0.5 cm.
  • E ufiufi le fagu i se ata vali po o se tioata ma faʻafeiloaʻi i se mea manaia ma mafanafana.
  • Aʻo lei tupu mai laau, faʻaalu meaʻai i aso taʻitasi ma mataʻituina le eleele palapala.
  • O le a tulaʻi mai i le 6-8 vaiaso.
  • O laau totō ua totoina i ni ipu eseese.

Philodendron Toe Fuataina

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e fuga ai se fugalaau e ala ile totoga laau:

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E tipi ese mai le tumutumu o le pito i luga o le philodendron, o laulaau lanu po o le tumutumu autu, ma tuua ai ni tulafono se lua. Totoina i totonu o tamai fagu, muamua le susu mo le 10-12 itula i se fofo o le stimulator o aʻa (Epin). Faʻasusu i le palapala malulu eleele o le 1.0-1.5 cm ma le faʻaaogaina o se taga manino e faʻatulaga ai se lauʻeleʻele. O le gafatia e teuina i totonu o se mea manaia, mafanafana mo le 3-4 vaiaso, faʻavaitaimi ma faʻasalaina. A oʻo ina amata ona tupu, e faʻapipiʻiina i totonu o fagu.

Seʻi vagana ua aʻa le aʻa, e mafai ona teu i le vai, ae o loʻo i ai se lamatiaga o le pala.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le vaega o le fana e faʻasolo i le tele o nofoaga ma ni pu i se eleele fou ma susu ma tausia mo le 1-2 masina. A maeʻa, ona tipi lea o le tipi i ni vaega ma totō i ni ipu.

Maʻi ma meaʻai

O Philodendron e le toe tupu pe afai o le mamafa o le eleele e faʻapipiʻiina, faʻapala, faʻaleleia le vai e masani ona fai, faʻapipiʻiina vai i le vai malosi, ma o le vevela o le potu e maualalo. O nei ma isi faʻafitauli e tulaʻi mai e vave ona atagia i le tulaga i fafo o le fale:

  • Philodendron e alu e lanu samasama ma le tele o le susu ma le le lelei. O le samasama na o laulaau pito i lalo o se faʻalauiloa masani o le soifua matua.
  • O le pito i luga o le philodendron e laiti ma pale. ma le leai o se malamalama.
  • Lago i luga o le pito i luga o laupepa O latou o se faailoga i le maualuga o le susu i le potu, latou te aveesea le tele o vai, ae le o se faailoga o maʻi.
  • O laʻau pito i lalo o le philodendron e pa'ū, ma le pito i luga e laʻititi i lalo ifo o le malamalama. Afai o le taimi muamua e te liliu ma liu enaena, e foliga mai o le aafiaga o le maualuga o le vevela.
  • O le lagolagosua o laulaau e ufiufi i lanu enaena. o se taunuuga o le maalili ma le faateleina o le eleele palapala.
  • O le aʻa o le philodendron rots ma faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafai ona mafua ona o le maualalo o le vevela o le ea ma le inu tele.
  • O Filodendron e alu ese ma le le lava o meaʻai paleni, malamalama. E mafai foi ona tupu le faapalaga ma le faʻalauteleina o le faʻaaliga i le susulu o le la.
  • Brown i luga o laulaau - E masani lava o le la.
  • O lau o le philodendron ua paʻu pe a le lava le susu.

O faʻamaʻi tuga sili:

  • Aphids. O ona pitonuu e nofo i luga o le laau ma fafaga i luga o le vao. O se taunuuga, o le laau e taofi le tuputupu ae.
  • Scaffolds. O laulaʻau ma puʻu e ufiufi i fasi paʻuʻu enaena, lea e mafai ona liua i se paʻu faifai pea.
  • Thrips. O mea faalilolilo o nei iniseti e ufiufi ai laulaau ma se paʻu paʻu.
  • Spider mite. O se 'upega faʻanoanoa e aliali mai i le axils o lau.

Mo le puipuia o meaola faalafua, faʻaaogaina ai le fasimoli, ma i mataupu faigata, sauniuniga kemisi (Actelik, Aktara). A faʻapipiʻi se vaʻa apogaleveleve, faʻaleleia le maualuga ma faʻaleleia le vevela.

Ituaiga o Philodendron

E sili atu ma le 300 ituaiga o philodendron ua lauiloa. O le tele o taimi, na o se vaega oi latou e ola i totonu. Latou te matua ese lava i foliga o laulaau, lanu ma le fausaga o le vao:

Alʻaʻe poʻo le feliuliuaʻi Philodendron

Aʻe aʻe philodendron. Ata

O se ituaiga o ivy philodendron. O le igoa na maua mo le umi, moli vevela, ua saunia i le tele o aʻa maualalo, lea e atiina ae mai le axils o laulaau. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le sosola ese mai luga pe oso i luga o le lagolago i se mamao o le 4-6 mita.

Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata po o le lanumeamata ma le malamalama, o le fausaga o le eleelea, paʻu, o le foliga o le foliga o le fatu, tusi i le ape. O laʻau e oʻo atu i le umi o le 15 cm, o le lautele o le 10 cm. E le faʻapitoa, faigofie ona tausi, faʻasaʻo i tulaga faʻaleagaina. Ua fai mai le tala e faapea, o Philodendron o loo molia se faifaatoʻaga.

Philodendron e sulugia

O le umi o le fana o se tagata matua e mafai ona oʻo atu i le 1.5-1.8 m, e le o se lala, e fetolofi le fueli ma faʻaaogaina aʻa. O lapoa e lapoa, e oo atu i le 25 cm le umi, o le paʻepaʻe, le mamao, malulu, lanumeamata lanumeamata i lanu ma le lanu piniki. O le laʻau e faʻapipiʻiina i le alalaʻau ma se uumi umi. O laʻau ma lau lanu mumu-lanu enaena, ma o latou tausaga latou te maua ai le lanu lanumoana, ma o le vaega pito i lalo o le au e liliu i totonu o le ogalaau e faʻasolosolo. E lagona le lelei o le laau i le paolo.

Philodendron cello poʻo le bicopus poʻo le faaluaina

Philodendron Sello. Ata

E ese mai i se laau e pei o se laau e ufiufi i le mafiafia o le lanu o le lanu mai petiles o lau paʻu. O le aʻa e faʻasaina, mafai ona oʻo i le maualuga 2 mita pe sili atu. O le laupepa lautele e lautele (40-80 cm), ovoid, vaevaeina i vavalo lapisi. Faʻalagolago i tuutuuga o le taofia, o le lanu mai le malamalama i le lanumeamata.

Falodendron foliga faʻapitoa

O le aʻa o se vailaau fesuisuiai, e manaʻomia ai le lagolago faifaipea. O pepa laupepa e mausali, faʻapipiʻiina pei o uʻamea. O le umi o laulaau e mafai ona oʻo i le 40 cm, o le lanu e lanu meamata ma se lanu enaena.

Philodendron auro po o Andre

O se vine malosi lenei i le umi, e oo i le 60 cm, lanu lanumeamata lanumeamata ma vela paʻepaʻe. O se paʻu paʻu paʻu e maua ai le laau i lona foliga muamua. O le vaaiga e talafeagai mo le teuteuina o potu e aunoa ma se malamalama susulu.

Faitau nei:

  • Katarantus - totoina, totoina ma tausi i le fale, ata
  • Yucca fale - totoina ma tausi i le fale, ata
  • Aeschinanthus - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Monstera - tausiga o fale, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Calceolaria - totoina ma tausi i le fale, ata o meaola