Laʻau

Manatu mo le teuteuina o se fale mafanafana: matou te aʻoaʻo e faʻaaoga otaota ma lapisi tuai

O teuteuga muamua o laufanua e taugata tele pe afai e faʻatau i totonu o faleoloa po o se poloaiga mai tagata atamamai tomai. O le faʻaalia o mafaufauga ma le faʻaaogaina o se galuega laiti, e mafai ona faia faʻatasi le teuteuga o le meaʻai. O le a le tauina se taʻi sefulu. E le gata i lea, e iu lava ina e faʻaumatia mea le talafeagai ma toe faʻaaogaina toega o mea faufale pe a uma ona toe faʻaleleia. O mea uma lava o loʻo i ou lima. Afai latou te auro, o le a avea foʻi otaota ma mea matagofie ma matagofie tele i le lalolagi. Tuuina atu otaota se olaga fiafia fou!

Ulumatua togalaau mai mea tuai

E mafai ona e amata mai i mea sili ona faigofie - galuega mai mea tuai na faʻaaogaina ai latou taimi. E mautinoa o le tele o mea a tagata uma i totonu o le atunuʻu, o loʻo faʻapea: "E leai se mea e teu ai, ae o se mea alofa le lafoina." E mafai ona avea ma koneteina eseese - pakete, fagu vai, paluga eleelea, faʻapea mea taalo a tamaiti, lavalava tuai, seevae, meafale. O nei mea uma e mafai ona avea ma se manaia matagofie o le laufanua ma "galue i se tulaga faapitoa" mo le itiiti ifo ma le tasi, po o ni vaitau foi.

Le auala pito sili ona faigofie e fai ai fugalaau mai le otaota. Seʻio tatou tilotilo i ni nai manatu.

Mo se faʻataʻitaʻiga - se tamai fugalaau mai le polo pepe. Pau lava le mea e manaʻomia o se polo tuai, o se meafaigaluega e faigofie ona vavae, ma sina faʻatuatua.

Mo le faia o sea fagu, naʻo oe e manaʻomia le fufuluina o le polo paʻu, tipi ma le faaeteete i le ogatotonu ma faia ni pu laiti i le "pito" o le vai fou. Filifiliga - aua le pu le polo, ae ia faʻaaogaina e avea o se fata-paʻu mo se tamai fugalaau

Le vaega lona lua - fugalaau fugalaau i koneteina tuai. Mo tamai fugalaau, alumini ma ipu palasitika, faʻaaoga vai inu. Afai oi ai se paʻu - o se mea moni lenei. Mai ia mea e mafai ona e faia se ata malie. I le faʻaopoopoga i le paʻu lava ia, o le ae manaʻomia ni vali ma ni pulumu.

O lenei teuteuga le faʻaaogaina e faigofie lava ona faia. E tatau ona faʻamamaina le falala tuai o le ele, valiina, valiina, tumu i eleele, fugalaau i totonu. O lena mea uma!

O le isi filifiliga mo le mamanuina o le atigipusa o se ie poo se vela. E le mafai ona vali paʻu ma paʻu, ae ufiufi i le ie tuai. Afai o se monophonic, o le a lelei se mamanu malie.

O nei fuainumera ua faia i pale masani masani e ufiufi i le afaina. O le koneteina ua "toto" i totonu o se taga o se lapoa talafeagai, tosoina ma malupuipuia. E foliga mai o se ipu uumi. Ina ia toe faaolaola, ua lava lava le valiina o foliga i luga o vali ma faʻaʻofu le ata "fusipaʻu" mai le maea tuai

O faʻatulagaga mo fugalaau e mafai ona faia mai meafale tuai - nofoa faʻatasi ma tua, nofoa faʻataʻavalevale poʻo nofoa masani.

O le mea lea, o se nofoa ma se tua e maua ai le tele o mea mo mafaufauga. E mafai ona faʻaaoga e fai ma laulau mo lalaga laʻau po o fugalaau. Ina ia faia lenei mea, o se lua o le manulauti e manaʻomia e vavaeina i le nofoa, o le "faavaa" ma le pito i tua e valiina, ua faapipiiina se fugalaau uamea pe ua maeʻa

O le nofoa e mafai ona suia i le gaotextiles, le mea e sasaa ai palapala, toto laau ma feaveaʻi laau. Long stems o le a faʻamalosi, faʻaali le tua ma vae. O le ae mauaina se teuteuga teuteu fugalaau e mafai ona tuu i totonu o le gasebo, i tafatafa o se vaituloto pe i le ogatotonu o se moega fugalaau gau. I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻaaoga le pito i tua o se moega tuai poʻo isi mea tutusa

Laei le talafeagai ma seevae e mafai foi ona faʻaaogaina e pei o fugalaau. Ua lava lava le taloina o vae o tuai tuai, faʻatumu i le eleele ma tautau i luga - o le fugalaau fugalaau ua maeʻa. E moni, o le a tumau o ia i se taimi puupuu, ae faʻamaonia. O le matagofie o le teuteuga o le togalaau o le a avea ma se "fagu fualaau" mai se fagu tuai po o se seevae.

E le tatau ona feaveaia faasee i luga o le eleele. Faatumu i eleele ma totō fugalaau pupula. Latou te fiafia i mata i le vaitau atoa

Faʻaaogā lavalava tuai e fai ai se mea faʻapitoa! Scarecrows e leʻi faʻaaogaina mo se taimi umi e faʻafefe ai manulele, ae atonu o le a avea ma mea sili ona maualuga o le laufanua. Ina ia fatuina sea ituaiga tagata, o le ae manaʻomia se ofuvae, se ofutino, soʻo se ulupulu, se taga e teu ai taga poʻo se uʻamea, mea mo le vevela, suisui faʻataʻitaʻiga. O le faʻavaa e mafai ona fai i le lua pa - umi ma puupuu.

I luga o se uumi umi e te manaʻomia e faʻatumu se pupuu i le maualuga o le 1.7 m (o le a pei o se koluse). Lili se taga paepae poʻo se pillowcase e faʻatumu i vaomago poʻo le mimiti ma avatu foliga o se polo. O le a avea ma se ulu ulu. Latou te tuʻu i luga o le pou.

E tumau pea na o le faʻapipiʻi ma vali faʻamalo ma faailoga e maua ai foliga. E mafai ona faia lauulu mai maea ma vaomago. O le taimi nei e tumau pea le "tuu" le pito i totonu o se ofutino ma ofuvae, tatipi i latou i totoa ma faʻatumu i le fusi. I luga o le ulu - o se pulou.

Afai e leai ni mea talafeagai mo le fausiaina o lauulu paʻu, e mafai ona e faʻaaogaina pusa palasitika masani. E na o le tipiina i ni fasipepa ma faʻapipiʻi i le ulu ulu i le suʻiina o pine.

Mo le atoatoa, e mafai ona e faia se "lima" mai i totigilima tuai po o mittens. Afai e faia le meaola e le gata mo mea teuteu, ae ia tau ai manu felelei i le seleselega, e mafai ona e faaopoopoina se "mea mataʻutia" e ala i le faapipiiina o CD tuai i lima o fuainumera. I lalo o le manava a le matagi, o le a latou gaoioi, moli ma tulia manu.

O le vitio o loʻo faʻaalia ai meaola sili ona teuteu teuteu e mafai ona maua i le Initaneti. E mafai ona musuia oe e manatu a latou na faia:

E faʻapefea ona faia se vaituloto mai se taele e le manaʻomia?

O mea uma pe toetoe lava o taumafanafana uma e moemiti i se vaituloto i luga o le saite. E oo lava i le pito sili ona laitiiti o le vaituloto e foliga mai o se vai malulu i le vevela o le taumafanafana. E mafai ona e faʻatauina se pusa ua saunia i totonu o se faleoloa faapitoa, pe e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu tuai tuai pe a uma le toe faaleleia. I le faʻamainaina o se maʻa masani ma totō ni laʻau i tafatafa o le vaʻa, o le ae faia ai se mea sili ona matagofie.

Afai e na ona e tanumia le taele i le eleele ma teuteu i fugalaau, o le a foliga manaia, ae o le a le maua ai le fiafia. Ae afai e te aoina maa e totoe pe a uma ona faʻatulagaina le vaieli poʻo le lua, ma faʻafeiloaʻi i le paʻu le talafeagai, e mafai ona e faʻaumatia le taʻele, e le aveeseina maʻa mai le 'upega tafaʻilagi ma i le taimi lava e tasi e maua ai se laufanua matagofie matagofie. I le avea ai ma se faila mo le tuʻuina o le maʻa, e mafai ona e suʻeina se kulimi suauu-faʻafefeteina mo le faʻaaogaina i fafo.

Polokalama o galuega:

  1. E manaʻomia lou eli se lua e fetaui ma le taele, faʻapipiʻi palama ma le sima.
  2. Aʻo faʻapipiʻi le nofoaga o le sima i le tane, faʻapipiʻi se mea teuteu maʻa.
  3. O isi maʻa o loʻo faataamilo i se vaituloto lelei ma faʻafefete.
  4. A maeʻa le sima, e aoina le vai i totonu o le taele pe tuʻu faʻatasi e aoina ai le timu.

A uma mea uma, o le vaega o loʻo siomia ai le vaʻai maʻa e teuteuina i vaomatua, fugalaau, nofoa faʻamau e tuʻuina pe tuʻu i le latou tulaga muamua.

O le vai ua maeʻa e taofia ai foliga o le taele. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻataʻitaʻiina e faʻaaoga maʻa. E sili le filifilia o se pepa e mafai ai e oe ona faʻamamā le vaituloto mai otaota ma palapala.

Suga mai le fagu ma le putty

I tafatafa o le vaituloto o maʻa, e mafai ona e tuʻuina ni nai faʻalelei matagofie, mo le gaosia o le fale e faʻatafunaina ma lua fagu paʻu e 5-lita o le a manaʻomia.

O se faʻavaa mo le tino o se swan o le a avea ma se fagu tipi o se sikuea sikuea, lea e faʻamamaina i le sima oneone pe o soʻo se isi lava mea. O le ua na faia i se uamea. E faʻapipii i le foliga o le numera 2, faʻaofi i totonu o le ua o le fagu ma faʻamautu.

O le ua o se tasi lea o vaega sili ona faigata. Ina ia maua lelei le tootoo, e mafai ona e faʻaaoga le kelu. Ma mo le faʻamaeʻaina saʻo o le ua o le faʻaaogaina masani o fomaʻi masani. E sulu ma afifi i luga o taʻiala taʻitasi taʻitasi, faʻapipiʻi i lalo

O vaega o manoa e tipi i foliga o apaau o loʻo tuʻuina i le fagu. Ua maeʻa le fausaga maeʻa ma le putty. O le mea e sili ona faigata o le fausiaina o le ua ma le ulu mai le putty, e tatau ona e onosai e faʻalelei ma lalelei.

O se siʻu e faia mai se fasi 'apa ma le putty. A maeʻa maeʻaeʻa le galuega, e manaʻomia ona togitogi i le nusipepa ma vali, ma aveese le sui soʻo mai le fagu e maua ai se malologa.

E le o se mea teuteu faigofie mo se togalaau poʻo se vailaʻau faʻasa. E mafai ona totō faʻatoʻaga i aʻafiaga papaʻu. O le a iai se fugalaau manaia, lelei mo le faʻapipiʻiina i tafatafa ane o se vaʻai maʻa mai le taele

O le a se mea e mafai ona faia mai le faʻatafunaina o fale?

A maeʻa le faʻafouina, e masani lava ona tele naua otaota. Toeitiiti o nei mea uma e mafai ona faʻaaogaina e faʻaoga ai le 'upega tafaʻilagi. E oo lava i le fausia o lapisi e le aoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mai se paʻu e aveese mai se puipui i totonu o le umukuka poʻo le faletaele, e mafai ona e tuʻuina atu ni togalaau matagofie poʻo ni tuaoi. O loʻo faʻaaogaina le paʻu poʻo le palasitika e talafeagai lelei mo le faia o gaioiga aoga ma aoga.

Filifili # 1 - faʻamago ma plywood

Drywall, plywood, OSB-laupapa - mea lautele. O le tipiina i ni fasi vaega o le saʻo ma le faʻapipiʻiina o se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fatuina ni fugalaau mananaia mataʻina, faʻapalapalaina se fale mo se tamaititi, faia mea aoga mo le teuteuina o le gasebo, ma le manu felelei umi.

O le talo sili ona lelei na faia i le mago. Ina ia faia, e tatau ona e fausia se fugalaau sikuea mai le GKL, faapipii i luga se paʻu, vali ma faapipii i vae o se nofoa tuai

Filifiliga # 2 - Tino ma le Lino

Mai tini ma le uʻamea, e mafai ona e fatuina le tele o mea taulima matagofie. O meafaitino e fetaui lelei mo le gaosia o moli togalaau, o le ufiufi, uumi, pusa faʻapipiʻi mo laʻau po o fugalaau. E oo lava i apa mumu mai lalo o vali ma faʻalelei o le a faʻaaogaina.

O le a se moli mai le foliga e mafai ona vaaia i le vitio:

Filifiliga # 3 - lumana

O mea uma o le a fetaui i totonu o le fale, aemaise lava pe afai o "mea uma" - o toega o le laupapa. O laupapa, laupapa, laupapa e lelei mo le fausiaina o atigipusa, atigipusa, fata, fata, faʻaogaina o le faʻaogaina o fanua, tu.

E mafai ona avea se laupapa laulau faʻaaoga e avea o se pusa iloga o Losharik pe afai e te faʻaopoopoina se solo malie ma se manua o lālā. O le ata e mafai ona vali pe vaneina.

Faʻasalalauga # 4 - mea faʻapitoa faʻamafanafana

O toega o le faʻalanu faʻamalama e aoga i le fatuina o fualaau faʻatoʻaga. E mafai ona latou tipiina fafo o faʻatagata. O le folasulu e susulu matagofie i le la ma faʻapupulaina le vaʻa e faasaga i le tuaʻaga o le togalaau. Ae peitaʻi, mo se faʻavevela atonu e sili atu ona faʻaaogaina le faʻaaogaina - faʻamafanafana faʻavave o greenhouses, potu faʻapitoa.

O le vitio o loʻo i lalo o loʻo tuʻuina mai ai manatu o le tufuga o faila poʻo le faʻamafanafana:

Filifiliga # 5 - o le taua ma toega o piliki

O poloka piliki ma poloka fale e mafai ona faʻaaoga e tusa lava pe ua vaeluaina. O mea lelei nei mo le fausiaina o pa, tuaoi, teuteuga o moega fugalaau.

I totonu o le togalaau faʻailoa maota, o le a foliga maualuga ia poula. Mai le piliki e mafai ona e tuʻuina atu ia faʻavae mo se laulau paleni, nofoa i totonu o le gasebo.

E mafai ona faʻaaoga piliki mo le faʻatulagaina o le teritori o le 'upega tafaʻilagi. Faʻamasi vavae fugalaau mai togalaau e faʻamalosi ai le meaʻai

Manatu Faʻatauga: Ata Vitio

O mafaufauga faaletagata e le faatapulaaina, ma o le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana ua latou aoao e faaaoga le sili ona le taua, i le taimi muamua na tilotilo ai, mea. Siaki i mea latou te iloa:

Faʻapala lapisi i totonu o le potu? Aua le tuua i luga o sikuea sikuea nofoa, ave i le atunuu! Palu, tui, pusa tuai, fausiaina o fale, otaota - o loʻo i ai se nofoaga mo mea uma.

O mea laiti e avea ma aulelei matagofie, ma fagu o le a avea ma maota matagofie. E tusa lava pe na o le tasi se vaitau e teu ai togalaau, o le ae fiafia e tilotilo i ai. Afai e umi lona ola, o le ae maua se mafuaaga e mitamita ai i ona lima auro. Aua nei misia lenei avanoa!