Lafumanu

Totoina o le vao vao i le fale

O le papae paʻepaʻe e lelei tele mo tagata uma, o se taʻaloga vao foi: o lona aano paʻepaʻe e manaia, e vave ona tupu, o vaitafe tetele e faʻamamaina algae. Ae o lenei "tagata Samoa mai fafo" e le manao e faateleina i le natura masani o Europa. O lona uiga, o tatou tulaga masani e le masani ai ma o le mea lea e sau ai le tagata i le fesoasoani i iʻa i le mea taua o le foafoaga.

White carp: faʻamatalaga iʻa

O lenei iʻa mama mai le aiga carp e mafai ona ola e oʻo i le 120 sima le uumi ma faia le mamafa e oo i le 40 kilokalama. I fafo e foliga matagofie, i ai se faʻaloloa ma e le faʻapipiʻiina i itu, pei o se kapeti, o le tino e lanu lanumumu-lanu samasama-lanuuliuli i tua ma se pale paʻepaʻe auro i luga o itu. Lelei i le Cupid foliga i le lanu uliuli i le tino atoa, vagana ai le manava susulu.

O lenei iʻa e sau mai vaitafe Saina i le vai o Amur, lea o loʻo i ai ona nofoaga autu e totoina ai. I totonu o Europa, Cupid e faʻaalia i tulaga masani i na o lalo ifo o le Volga ma le Don.

O fualaau vao e fafaga i luga o mutia, i lalo o le sami ma luga o le vai, fiafia fiafia e 'ai le mutia vao, aemaise lava mo le clover, faʻapitoa mo le faʻaaoga.

E te iloa? O le aiga cyprinid, lea e aofia ai le vao vao, ola i le nuʻu atoa, sei vagana ai Ausetalia ma Amerika i Saute, ma e sili atu i le 2,300 ituaiga, faʻatasi ai ma ni nai suʻega fou faatoa maua na faaopoopoina i tausaga taʻitasi i lenei numera.

Faʻatau faʻama

Talu ai o le vao o le mutia, ao ola i vaituloto, e le gaosia e ia lava, e tatau ai ona toe fufusi ona o le paʻu. O le auala pito sili ona faigofie e faia ai lenei mea o le faʻatau faʻatau.

Aoao e uiga i le gaosiga o laau, faapea foi ma le fagotaina o mea faatekinolosi.
I luga o le Initaneti, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mauaina le tele o faʻasalalauga mai faga fagota faʻatasi ai ma ofo e faʻatau atu tamatamailima po o le lua tausaga le matua o le vao ma tuʻuina atu i le tagata faʻatau.

Iloa le auala e filifili ai fulu:

  • o le masini o se tamaititi e ola i lalo o tulaga lelei e oo i le 40 kalama, ma o le lua tausaga le matua ua i ai le 600 kalama. Mai lenei mea ma e tatau ona e alu pe a e maua le fry;
  • o la latou numera e fuafua i le tele o le vaituloto ma le tele o lona totini, lea e ave e le talimalo. O le tele o vaomatua i totonu o le vaituloto, o le tele foi o le tele o le totoina e tatau ona;
  • i totonu o faatoaga, e fafagaina fualaʻau ina ia latou ola vave, o le mea lea e taua tele ai le fafagaina o faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma fafaga masani e aunoa ma ni mea leaga faʻaleagaina;
  • E tatau foi ona totogi le tausiga i le mea moni e faapea o nofoaga mamā o le siosiomaga o vaituloto ia e ola ai fry;
  • e tatau ona i ai i faʻatau pepa faʻamaumauga e faʻamaonia ai le soifua maloloina o le iʻa o faʻatau atu.

Taliaina o le tamaʻitaʻi

I lalo o le natura masani, o le naunautaiga e faʻapipiʻi i le moa vao e aliali i le 9-10 tausaga pe a oʻo i le umi o le tino ile 68-75 senitimita.

Tuutuuga o le taofia

O tulaga maʻoti mo le mauaina o le matua o feusuaiga o lenei iʻa o le vai vevela ma le maua o meaai paleni lelei. Ipu Cup e fiafia i le vai mafanafana, o lona uiga o le vevela e tusa ma le 26-30 tikeri e sili ona lelei mo le saoasaoa o le ausia o le matua ma le sauniuni mo le toe faʻaleleia.

O le anoanoai o meaai o laau e faaosofia ai le matua faatagata matua. O le mea lea, e tatau ona e faʻapipiʻi le mutia i luga aʻe o le vao i lalo o le vaomatua, aemaise i le ituaiga o alfalfa ma le clover. E mafai ona e tuʻuina lau lapisi ma mea taumafa mamago.

Faʻaleleia fafo

Faatasi ai ma se vai vevela umi o le 20 tikeri, o tamaitai ma alii o Amur e amata ona faaalia tulaga taua o feusuaiga, lea e faigofie ai ona iloagofie mai le tasi ma le isi.

I tama tane, o le manava e tumau mausali i le paʻi ma le laugatasi, e manino lava le faʻaalia o se paʻu i foliga o ni penina laʻitiiti, aʻo tamaʻitaʻi ua gaʻo le manava, vaivai, ma le mūmū mūmū i le pito o le tino.

Tupulaga tuputupu aʻe

Talu ai e le mafai ona gaosia e le paʻe papaʻe i fafo atu o lona natura natura, e faamalosia le tagata e le gata ina fesoasoani ia te ia e oʻo i le tulaga faatagata matua, ae ia faia foi le puleaina o le gaioiga masani, o lona uiga o le saunia lea o iʻa ma faʻaogaina faʻamaʻi.

E te iloa? Carp o le meaʻai lelei mo tagata uma e alolofa i Italia.

Pjeitary injections

Le faʻaleleia o le gaioiga o mea faʻapipiʻi, faʻaaogaina o mea na maua mai le popo ma le pomoitary pipi. Pe tusa ma le kilokalama o le mamafa o le tane e tatau ona ave le 2 miligrams o le hood, ma tamaitai - 4 milligrams.

E le gata i lea, e faalua ona faʻaipoipoina tamaitai: o le taimi muamua - 10 pasene o le fualaau manaomia, ma le lona lua - o le totoe 90 pasene.

Ma i se aso mulimuli ane, o le gaioiga o le gaogao o fuamoa ma le sperm in fish takes place. Talu ai o le ipu inu o se iʻa tele ma malosi, o lenei taotoga e tatau ona faia faʻatasi, o loʻo uuina le iʻa e le ulu ma le siʻu. O caviar sili ona maaleale e tatau ona taulimaina ma le popole tele, tuu i totonu o se ipu palasitika.

Faʻasalalau ma le faʻasili

E pei lava o le faʻaeteete e tatau ona faia se iniseti e ala i le faʻafefiloi o fuamoa i 4-6 mililiters o sperm, e faʻaaoga ai se fulufulu fugalaau mo lenei mea. A maeʻa, o le vai mai se vaituloto i le aofaiga o le 150 miligrams i le lita o le caviar e sasaa atu i totonu o le caviar, ma i le minute mulimuli ane, e faaopoopo le isi 100 miligrams.

Pe a maeʻa le lima minute, e tatau ona faʻafefe lenei vai, ona fufulu ai lea o fuamoa seia oʻo ina amata ona fula.

A faʻafuaseʻi ona sosolo, e tatau ona toe fufulu lelei i totonu o se faʻalaʻau tele ina ia maumau ai lona gaogao.

Ma a maeʻa le itula ma le afa, pe a fua le fuamoa i le tele o le pepa pepa, e tatau ona tuu fuamoa i le Weiss, lea o le a faaauau pea ona fufula mo le isi fa itula. O le vai i totonu o le masini e tatau ona tafe i se saoasaoa o le itiiti ifo i le afa lita i le minute.

Larvae hatching

E naʻo le 70 pasene o fuamoa o loʻo tuʻuina i le masini a Weiss, o le aʻa o le larvae o se taunuuga. E tatau ona tuʻuina i totonu o se paʻu paʻu moli paʻu i ni naila laiti ma se pito i lalo o le millimeter. O le pa o loʻo i totonu o se vaʻa ma se siva faʻavave o le vai.

O le aso e sosoo ai pe a uma le fanau mai, o loʻo tumau pea i luga le ogatotonu, ma ona o le leai o se okesene, o le toʻatele na maliliu. O nei meaola oti, ma le atigi caviar, e tatau ona vave aveese mai le fata.

I se aso mulimuli ane, o laʻau o totoe o loʻo iloa muamua pe faapefea ona nofo i totonu o le vai. Faʻalagolago i lona vevela, e masani lava ona teuina i ia tulaga mo le ono i le tolu aso, seia oʻo ina mafai ona latou tausia i latou i luga o le taʻavale ma le fafagaina matuia.

A maeʻa lena ua oʻo i le taimi e te alu ai i le fata i totonu o le vaituloto. I le taimi lava e tasi, e tatau ona fufulu lelei le upega o filosolo ia le itiiti ifo i le faalua i le aso ina ia leai se mea e taofia ai le leai o se vai.

Fafagaina o meaʻai

O meaai faanatura o meaʻai i lenei vaitaimi o le zooplankton. Ae peitai, afai e le lava i totonu o le vaituloto, ona tatau lea ona e fafaga i le fafagaina o le lumanai. O le paluga sili ona lelei mo lenei mea e maua mai i le paʻu lelei, o le kulimi o fuamoa ua vela ma afa afu.

E tasi le mililita o lenei fafagaina e lava e fafaga ai le 100,000 o larvae.

E taua! Ole laumei e matua matautia lava iniseti e ola ai i totonu o le vai o le vaituloto. O le mea lea, e tatau ona faatumulia le vaituloto mama i le vai ae leʻi leva ona tuʻuina atu i totonu o iʻa, ae o le faʻamoemoe e mafai ona oʻo i ai le ata pito i luga.

Tuutuuga o le taofia

E oʻo atu i le tolu selau futu e mafai ona totō i sikuea mita o le vaituloto, ma o vaituloto faapitoa mo nei faamoemoega e masani ona faia mai le 100 i le lua selau mita sikuea.

Aoao pe faʻapefea ona fai se vaituloto mo geese ma pato i ou lava lima.

Fuga

Pe a ma le masina o le a tupu aʻe i luga le tolu futu senitimita, e totoina i vaituloto tetele e amata mai le lima selau mita sikuea i le lima hectares. O iinei, e tusa ma le 50 fry i mita sikuea.

Tagata matutua

O le avanoa e ola ai mo tagata matutua matutua e masani ona fuafua e le tele o le lanumeamata lanumeamata e ola i lalo o le vai. I fua faʻataʻitaʻi o lalo o le vaomatua, o le maualuga o le lua tagata matutua i le sikuea mita o le lanu meamata e tatau ona tausia mo le atoatoa o iʻa.

O le a le mea e fafagaina: meaai

O le fafagaina o le kapini e faʻatatau i le matua o le iʻa, o le vevela o le vai ma le tele o vao i lalo o le eleele i le nofoaga o lona nofo. Mai lea tulaga e faalagolago i le maualuga o le fafagaina o se tagata.

Malek (tamailima)

E tusa lava pe a lava le sooplankton i totonu o le vai, e manaʻomia pea ona fafagaina tamatamailima. I le lima o le lima tausaga, solanala mixtures poʻo faʻalapotopotoga faʻaleleia faapitoa gaosia mo fry e faʻaaogaina mo lenei mea. Fafaga i lea aso ma lea aso.

E taua! O luga o laei e tatau ona i ai i luga o le vai, aua le goto ma aua nei ave e le tafe.

I le oʻo atu i le maualuga o le ono senitimita, e amata ona 'ai meaai a le kuka, faʻapea foʻi ma tagata matutua. Faatasi ai ma se totoa malosi po o le mativa i lalo o le vaomatua, e tatau ona fafagaina i le mutia mowed ma le falaoa fefiloi.

Tagata matutua

Tulimanu matutua e fafagaina meaai. Afai, i le vevela o le vai i le 20 tikeri, e 'ai e le moa vao le numera o le laumei lanumeamata, lea e mai i le 60 i le 120 pasene o le mamafa o le tino, ona pei lea o le faʻaleleia o iʻa.

A solia nei vaega, e tatau ona fafagaina le iʻa. O le fa fa aso fafaga i aso taitasi e tatau ona tolu i le fa pasene o le mamafa o le tino.

Saili po o fea laau e talafeagai mo lau vaituloto ma pe faapefea ona e filifilia.
I le ituaiga o fafaga faaopoopo, e mafai ona e faʻaogaina le mutia mowed i luga o laufanua ma fanua, faʻapena foi ma mea faʻafefiloi masani.

Fafagaina o le vao vao i le fasi fanua: vitio

Puipuiga o faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faatasi ai ma le tele o le taumafataga o le gaosi vao ma le leai o se vaomatua i iʻa e mafua ai le le atoatoa o le tino, lea e maliu ai. Mo le puipuia o lenei faamai e tatau ona tuuina atu e fagota faatasi ai ma le tele o lanu meamata ma le itiiti ifo o fafaga.

O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi, viral ma fungal infections o le brachiomycosis poʻo le saprolegnosis, faʻamaʻi pipisi ma le gill necrosis o loʻo tupu i totonu o le ipu inu o se siosiomaga le lelei.

Ina ia puipuia nei faafitauli, e tatau ona e:

  • teuina o au faatanoa ma le ola maloloina lelei;
  • tausia nei faatanoa ia mama;
  • siakiina e le aunoa le tulaga soifua maloloina o tagata taitoatasi;
  • Afai e te masalomia soʻo se faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi le tautua vailaʻau.
E aoga tele le gaosia o le paʻu paʻepaʻe mai itu uma: e le gata i le soifua maloloina ma le maualuga o mea taumafa pe a faʻaaoga iʻa mo meaʻai, ma mea tau tupe pe a faʻaleleia mo le faʻatau atu, ma faʻasaoloto ai le pisinisi o le vaituloto mai algae overgrowing, ma o se "tuaoi" talafeagai. i totonu o vaitafe.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

O se filifiliga sili ona lelei mo le faʻaleleia o pisinisi. E tusa ai ma mea taumafa, o le White Amur o se iʻa feʻaveaʻi, i le tausaga muamua o le soifuaga e sili ona fiafia i ai le tele o laau ola, mulimuli ane e sui i mea e sili ona lelei, faʻamaoni, hornolodnik, urut. Mai le fanua e fiafia tele i le alfalfa, o le pata ma le pulver.

vdv35

//forum.rmnt.ru/posts/138718/

White Cupid, e oʻo lava i totonu o le vaituloto e faʻamamā. O le vaitaimi ole gaoioiga a le White Amur May-Oketopa. Afai e le lava meaʻai i le vaituloto, moa le mutia ma lafo i totonu o le vai. O nisi taimi latou te fafagaina faatasi ai ma le moa, aua e le o ni tauva i le fafaga.

mataʻupu

//forum.rmnt.ru/posts/338340/