Faatoaga faatoaga

Vaʻaga mataga (Dakan) moa - faʻamatalaga, ata, uiga

Coolangs o se ituaiga e le masani ai o moa taufaʻavaʻa ma le itaitagofie, maualalo o fuamoa ma le leaga o faʻataʻitaʻiga o manu.

E seasea ona maua i luga o faatoaga, aua o na meaola e sili atu na o tagata e fiafia i ai. I luga o foliga o lenei ituaiga o manulele, faapea foi ma tulafono o ona anotusi, o le a tatou faamatalaina i lalo.

Le talafaasolopito o le ituaiga

I aso nei, e toaitiiti tagata e iloa e uiga i aʻoga mamafa, pe, e pei ona taʻua ai i latou, o le taofiofi. O le ituaiga ua ola pea mo le tele o augatupulaga ma o lea ua lata nei i le oti. Ornithologists manatu o se tasi o uluaʻi ituaiga o moa tuai na mafua mai i Asia.

E te iloa? O moa laiti e faʻaalia se seti o tomai ma faʻafetaiaʻi avanoa mo se tamaititi e tolu-tausaga le matua. O le mea lautele, o moa, e ui lava i le faʻataʻitaʻiga e uiga i le faatapulaa o gafatia oo latou mafaufau, e mafai ona manatua e tusa ma le selau tagata, latou te iloa le tagata e ona ma ia lelei le faʻalautele ile taimi.

O le aga masani o le fiafia ma le faia o tupe i luga o le faʻasalaga e mafua mai i le tele o seneturi talu ai i le Khiva ma le Bukhara khanates, faʻapea foi i Uzbekistan, Kyrgyzstan ma le itu i saute o Kazakhstan. Sa i ai lenei mea ma na iai se fiafiaga faapitoa i le galueaina o ituaiga taua. Ae le mafai e taʻalo uma ona auai i le tauvaga. Mo le tele o seneturi, ua maeʻa le tulaga taua. E tatau ona ia maua se malosi malosi o le faavae ma le mamafa o le tino, ma ia manumalo i le malosi. O uiga autu o le fanau a Dacan na faia e ala i filifiliga masani.

O se mea lelei e tusa lava pe i nisi o itulagi o Turkmenistan ma Uzbekistan, ua vaʻavaʻaina faʻatoaga faatoaga, lea, ina ia mafai ai ona puipuia le genotype, latou te faʻapitoa faapitoa i le fausiaina o lenei ituaiga uiga ese, o ona uiga taua e le o ni tulaga masani ma foliga faapitoa. Ae o lenei ua faʻatulagaina e avea o se taʻaloga faʻafiafia.

E te iloa? I Initia, o le tele o moa togavao mo se taimi umi na manatu i ai o se meaola faaleaganuu, o lea na matua faasaina a latou meaʻai. Ae o le sailiga mo o latou aiga vavalalata sa talia.

Foliga vaaia o alii ma tamaitai

E faigofie ona aʻoaʻoina aʻoga. E ese mai i laʻau o manu-fuamoa masani e tupu mai i le fausaga o le tino o le tino ma le mamafa. Ae o le mea moni, o nei moa e le o le paʻu, aua o loʻo i ai se tino muscular ma le tino. Chickens pe tusa ma le 3 kilokalama, ma roosters - e le sili atu ma le 6 kilokalama. O tulaga iloga o le ituaiga o:

  • i luga o le tino i luga o le tino ua i ai ni ponaivi malosi ma le corset muscular;
  • umi le mana malosi ma ni maso ua atiaeina lelei ma o le a punou ifo i luma;
  • ia pipii mau i le tino ma faʻalelei apaʻau;
  • pulu manogi vaivai o lanu enaena, lanu, lanu mumu po o le uliuli;
  • laitiiti, ulu laititi;
  • togi pupuu togi pupuu ma se paʻu manino (faʻaalia e ituaiga uila mumu);
  • toetoe lava a le mafai ona faʻaalia le paʻu valiform (i totonu o sulu e sili atu nai lo le taʻavale);
  • moli lanumoana lanumoana;
  • laiti lanu piniki po o le lanu paʻepaʻe;
  • e leai se mea e iloagofie ai taliga lanu violē (atonu o le a le toe i ai);
  • uumi lanu samasama e lautele, lanu samasama, faʻaalia e lo latou malosi, vaʻa malolosi ma le umi metatarsus.

O nei uiga uma o loʻo ogatasi lelei ma tulafono filifilia mo le faʻasalaga. E lē gata i lea, o tagata e maua nei ituaiga moa mai i le amataga o le aʻoga latou te aʻoaʻoina a latou meaola i osofaʻiga malolosi i luga oa latou faʻaaliga i le faʻata. O le auala lenei e toleniina ma faʻamaʻaʻaina ai le tauleʻaleʻa talavou.

Ae mo manaoga taufaatoaga a Dakana e matua leai lava se aoga. Mo le tausaga, oa latou moa e mafai ona feaveaʻi pe tusa ma le selau fuamoa e 60-65 g.

E te iloa? O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le tapuaʻiga a le moa sa i ai mo sina taimi i Peresia. O le moa, e pei o le taifau, sa matua faʻaaloalo i na taimi: o le tasi o leoleo le fale ma le lafu, o le lona lua o le failauga o le taeao, malamalama ma le la.

Uiga

E pei o ituaiga uma o tau, e ese le hens faʻalialiavale, uiga faʻasauā ola, faʻatupulaia le gaioiga ma le faʻamalosi. Ua i ai i totonu o kenera le tuʻuina atu o le manaʻoga mo le faʻavae i mea uma lava. Ma e na o le taua lava e maua ai. O sui o lenei ituaiga e le mafai ona latou tutu i isi manu felelei faapena, faapea foi ma se olaga masani ma tapulaa i le saolotoga. E matua manaia lava, lea e taʻu mai ai le tele o lagona. I le auala, o le taitai o le fafie e faigofie ona iloa e le leo sili ona leotele. Ae o le siufofoga o Dacan e le na o se auala e faaalia ai le tagata lava ia, ae o se auupega mafaufau foi i le tau faasaga i se tauva. I taua, e masani ona faʻaalia e le au taʻavale le taufaamatau ma le le fiafia, o le tagi leotele.

E te iloa? E tusa ai ma le augatupulaga, o le taʻitaʻio Alexander Suvorov e masani ona ave se moa faatasi ma ia i le taua ma faʻaaogaina e pei o se uati faʻavela. O le uluaʻi uluaʻi moa na siitia ai se autau e alu i se tauvaga i le vaveao.

Faʻataʻitaʻia le lelei o le faʻaleleia o fanau

O siaki a Kulangi o ni tagata lelei tele o latou "harem", ae o le tele o le tausiga e masani lava ona afua ai ni manuaga ogaoga mo i latou o loo i ai se taufaamataʻu itiiti i le pusa. Ona o lenei mea, o ē e ona le faʻasologa o loʻo i ai le tele o faafitauli faaopoopo. O le mea lea, o faufautua poto masani e fautuaina le mataituina o amioga a uarota meli ma i le taimi e taofi ai lo latou ita tele. A leai, o le moa moa o le a tumau seia oʻo ina oti le tasi o le au. I le mea uma, o Dakans o muamua ma sili ona taua. O le uiga e vave lava ona latou tuʻuina atu i aʻoaʻoga i faiga faʻavae ma e mafai foʻi ona toe faia i luga o le faʻatonuga.

Vitio

Gaosiga o fua ma le matua

O fuamoa matutua matutua na o le 9 masina talu ona fanau mai. Coolangs faigofie ona fetuʻunaʻi i soʻo se tulaga ma e le o faʻamalosia uma i latou, ae i tulaga o gaioiga, e tele lava ina leiloloa pe a faatusatusa i isi ituaiga o moa.

E amata ona fai fualaʻau fuamoa mai le 6 masina. O le amataga lenei o le fuamoa o fuamoa, o le tele o taimi e siitia ai le masina ma le afa. I le gasologa o le tausaga, o laumei na taoto e tusa ma le 80-120 fuamoa i le averesi. O le faamaumauga pito i maualuga na faamaumauina i le aofaiga o le 140 fasi pepa - o lenei mea e itiiti ifo ma le afa o mea leggorn, highsex poʻo Brown brown ua gaosia mo le vaitaimi lava e tasi. O le mea lea, o faifaatoaga latou te le amanaiaina le ituaiga o le fanauina o masini, ma mafaufau i ai leai se aoga.

Faitau foi e uiga i isi ituaiga taua o moa: Shamo, Azil, Sumatra.

Dakan Chickens

O fuamoa a Dakan ua faʻamaonia e maualalo faiva: i le sili, mai le selau, e na o le 70 pepe moa o le a pala. Manatua o moa o ni manoa lelei, ma o manu laiti e matua mafai lava ona mafai. E masani lava e tusa ma le 98% o le tamaititi ola i le matua. E umi se taimi e nonofo ai chickini ma o latou tina, o loʻo popole lelei mo i latou. Mai aso muamua latou te malolosi, telefoni feaveaʻi, ma e eseese foi mai tifaga masani e mafua mai i le fiaʻai lelei ma le atinaʻe vave. O fafo, tamaʻi aʻoga e pei lava o moa masani, na pau le eseesega o le ua mafolafola faʻamau ma vae. O le tele o taimi i totonu o le fulufulu o se lanu uliuli-lanu samasama poʻo le lanu enaena.

E tusa ma le 75 aso talu ona fanau mai, o tamaʻi moa ma paluga e tusa ma le 1.5 kilokalama. I lenei vaitau, o uiga iloga o tane ma fafine e manino lava faʻaalia. Ma o le lanu faifai pea o le manulele manulele ua fausia i le 4 masina le matutua.

E te iloa? Talu mai aso anamua, o tagata taʻalo i tu ma aga a Asia ua avea ma faailoga o le taua ma tauiviga.

Tulafono o tausiga ma tausiga

E ui lava i uiga taua ma uiga patino o sui o lenei ituaiga, e le faigata la latou togafiti, sei vagana ai le manaʻomia mo se pa puipui mo le tele o le malosi. Le tausiga o lenei manulele e le faʻalavelave pe afai e te iloa ona foliga ma mea e manaʻomia mo tulaga.

Meaʻai

O le le lelei o le fafagaina o lenei manu taua e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le ola. O le mea lea, e tatau i tagata ona faʻamalamalama manino le va o meaʻai mo moa ma mo tagata matutua.

Talavou

E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o tamaʻitaʻi talavou e tusa ai ma mea taumafa paleni e le eseese tele mai o latou uso a tagata.

Chickens fautuaina e tuuina atu:

  • vela vevela;
  • falaoamata fou;
  • alalaupapa;
  • cereals (semolina, millet, sana);
  • fualaau faisua ma le kuka;
  • gutu matala lelei (aemaise o aniani ma vao).

Aoao atili e uiga i le taua o le lauusiusi i moa ma mea taumafa lelei ma le fafaga lelei o moa ma le fuamoa lanumeamata.

O nei meaʻai e faʻaalia i tamaʻi meaola e oʻo atu i le fasefulu tausaga. I le taimi lava e tasi, e taua tele le faʻalauteleina o le tele o meaʻai e ofoina atu i le faʻatusatusa i le tuputupu ae o moa. Mo le faʻamalosia lelei o le faʻamau ma le musika o tagata taʻalo taaloga o le a le faʻalavelave i le osusu poʻo le iʻa (mafai ona sui i le suāuu).

Tupulaga matutua

E mafai ona fafaga tamaiti matutua i luga o latou manaʻoga. E tatau i tagata taʻitoʻatasi taʻitasi taʻitasi tausaga taʻitasi ona taumafaina le tusa ma le 70% o saito, oats ma rye, ma le tusa ma le 30% o sana ma karite. A o faagasolo lea vaitau, e mafai ona tuʻuina atu i le manulele ni greens, kuka pateta ma fafaga. E le gata i lea, o le a ia le lafoaia soʻo se mea e gaosia ai meaʻai a manu i luga o maso o le paluga aano o manu ma vailaʻau mama.

E taua! Ina ia puipuia ai le fiafia i moa ma moa moa, e fautuaina e veterinar i masina uma mo aso e 3 i le laina e fafaga ai le lafu o sina paluga o le chamomile, sorrel ma birch buds.

I le taumafanafana, e tatau i le tagata aʻoga ona tuʻuina atu le savali ma le avanoa e teu ai fua. Ma i le taumalulu, e fautuaina le totoina o fatu ma faaopoopo ai laʻau mamago i pusi mash. O le mea moni, e tatau ona faʻamafanafanaina lenei taumafataga, ae le vevela. O le fafagaina o moa moa matutua e faʻatolu ona faʻatulagaina faatolu i le aso, tusa lava po o le a le fafaga. Aua nei galo o oe o feagai ma se ituaiga taʻaloga, o le gaioiga lea e manaʻomia ai le tele o le malosi.

Malamalama ma le vevela tulaga

E ui o nei manulele ua faateleina le malosi, o le a sili atu ona latou fiafia i se siosiomaga e latalata i le natura. O le malulu, vevela ma le mafanafana o le tau o le tagata moni o nei fitafita Asia. O le mea lea, o tagata nonofo i itu i mātū e tatau ona latou muaʻi tausia le i ai o le moa moa faʻasolosolo moa faʻatasi ai ma le faʻaleleia lelei o le tino ma faʻamalamalamaga faaopoopo. A uma, mo le mafanafana o nei manulele, o le aso malamalama e tatau ona le itiiti ifo i le 15 itula.

E le gata i lea, o se mea taua mo tamaʻitaʻi aʻoga vavaeesega. O le auala lenei e mafai ai ona e faʻaolaina le ola o faʻatautaia e faavavau i totonu oi latou lava, oe fai mai o latou o taʻitaʻi. Aua nei galo e uiga i le feteenaiga o le pepe ma aua le faatagaina ona fesootai ma isi uso i lau lotoa o le fale, a leai o le toto o taua o le a faia i aso uma seia oo i le moa mulimuli. O lenei faʻaaliga e taua tele e faʻatautaia pe a savavali manulele. Afai oi ai se isi meaola lata ane, ona lelei ai lea mo le saogalemu o le fausiaina o se avanoa lautele mo le aʻoga.

E taua! Po o le a lava le umi o le ao, e taofi ai e chicken Dacan ni fuamoa i le taumalulu.

Maʻie faʻagasolo ona gasegase ma pulea lelei

O le eseesega tele o lenei ituaiga i sasaʻe o lona malosi maualuga lea i faʻamaʻi masani o moa. Faʻafetai i le tele o tausaga o filifiliga masani, lea na faʻataunuʻuina nei sui o le Dacan, ua latou atiina ae se puipuiga faʻapitoa. O le mea lea, o faʻafitauli e mafua mai i le salalau o faʻamaʻi pipisi i le va o tagata o nei moa e toetoe lava e le tulai mai.

Ae ui i lea, o tagata malolosi o Asians e masani lava ona manua. O lea ua faatulagaina ina ia le mafai ona latou nonofo i luga o le eleele e aunoa ma ni gaioiga ma taua. O nei fagafao e faʻapitoa foi i helminths ma suʻi parasites. O le mea lea, ua fautuaina tagata veteinarian e tausia le i ai i le falemoa laei oneonema faʻalogo foi i le soifua maloloina o meaola. O faailoga o le amataga o helminthiasis e faailoa mai:

  • matua le fiafia i le fia ai;
  • le toaga ma le faʻalavelave i amioga;
  • le iloa le mamafa o le mamafa;
  • palili paʻu ma tautaliga;
  • faaitiitia i le gaosia o fuamoa i le faataatiaina o laumei;
  • samasama samasama;
  • puupuu le manava;
  • moa moa ma apaau i lalo ma agai i lalo.

E taua! Afai e le fesoasoani le moa i le taimi e tuliese ai anufe, e mafai ona latou faʻaumatia atoa a latou 'au. E masani lava i tagata mamai o le maliu e tupu ona o le ulu atu o palatini i totonu o le pule ma okeni o le gastrointestinal tract. O le mea lea, e talafeagai le amata vave togafitiga o le lafu atoa, e aofia ai moa.

Mo le puipuiga ma le togafitiga o anufe i moa, o fualaau nei e talafeagai lelei: Fenbendazole, Flownvetvet, Ivermectin. Ua fautuaina tagata veterinarian e faʻaaogaina e pei ona fautuaina mai e le kamupanī, faʻafefiloi i latou i meaʻai. Ina ia puipuia maʻi, o le a le sili atu le manaia le tuuina atu o vailaau i uarota i le ono masina.

Le lelei ma le le lelei

O le "tulaga lelei" o le ituaiga, e talitonu tagata popoto:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • leai se tausiga;
  • fetuunaiga i tulaga;
  • gaoioiga i le tutoatasi saili mo meaai;
  • maualuga gafatia o brood;
  • le faatelevaveina o le tuputupu ae o le autalavou;
  • talo lelei mo moa.

Ma i le "cons" na taʻua:

  • feeseeseaiga tele ma le ita ita o tagata faatupu faalavelave;
  • leaga le gaosia o manu ma fuamoa;
  • faanaunauga e tuuitiitia le fua o fuamoa mai le tausaga lona lua o le olaga.

O i latou nei o fitafita Asia. Faʻamatalaga, o le a le aoga tele le aiga ia i latou. O le mea lea, o le mauaina o sea ituaiga e na o se tagata lauiloa o ituaiga o taua ma i latou oe popole i le faasaoina o le gaioiga o meaola e le masani ai.