Fua o le gaosiga

Ituaiga o quinoa

O le toʻatele oi tatou ua faʻalogo i le igoa o le mutia. quinoa ae le o tagata uma e iloa le ituaiga o laau. Quinoa e mafai ona avea ma se mea e tasi pe lauolaola laau, vao vao poo mutia. O le fuainumera o ituaiga o quinoa e sili atu ma le 100. O le maualuga o le laau e eseese mai le 20 cm i le 1.8 m, o le eletise e mafiafia pe manifinifi, e faalagolago i ituaiga. O pepa laupepa e atoatoa, faʻaloloa, faʻaopoopo i se isi auala. E mafai ona maua se lanu mumu, samasama, lanu meamata. O le pusa ma laupepa e ufiufi i filo siliva. Quinoa o se laau monoecious, o lona uiga, o fuga male ma le fugalaau e tuʻuina i luga o le laau e tasi. O lanu o lanu uliuli o loʻo i totonu o maʻa.

E te iloa? Quinoa o ituaiga gaosi. O le ituaiga laʻau e sili ona lauiloa i totonu o le kuka.

I le tele o tulaga, o quinoa o se vao. Tupuaga - vaomatua, vaitafe, fanua, togalaau, talafatai. O le vao e le gata o le vao, ae ua totoina foi o se laau totō. Sa salalau solo Swan i le lalolagi atoa. I totonu o Ausetalia ma le Iunaite Setete o loʻo faʻatupulaia le tele o ituaiga laau e talafeagai mo le faʻaaogaina i le gastronomy. O le vao quinoa vao e faʻaaogaina i le kukaina e pei o se faʻavevela poʻo le faʻatoʻaga faʻatoʻaga e pei o se faʻalautele faʻapumu i le gaʻo. Laʻau lanu meamata e faʻaaogaina mo le faia o tipi, soupe, salakeke, pancakes.

E taua! O pupule ma lala lanu o loʻo i ai le porotini, faʻalaʻau, vitamini C ma le PP, vailaʻau oona.

Ona o lona saturation ma fualaau aoga, o quinoa ua maua ai le tele o faʻaaoga i vailaʻau masani.

Faatoaga quinoa

Faatoaga quinoa - o se mutia faaletausaga lea e saʻo, faceted, ua faʻalauteleina le maualuga mai le 60 i le 180 cm. O laulaau e eseese i le foliga, faʻaloloa, faʻatasi poʻo le auga o le pito, mea vevela, mafiafia. Le lanu o laulaau o le emerald poʻo le mumu-maroon. O le vaega pito i lalo o le laulau laʻau o loʻo i ai se fua oona. O fugalaau laiti lanu lanumeamata poʻo le lanu mumu e foliga mai o le paniculate poʻo le faʻaogaina o le tino. O vine e lanu uliuli pe olive-lanu. Fugalaau e tupu ia Iuni - Aokuso. Muamua o se togalaau o quinoa mai Europa Tutotonu. Faʻatoʻa faʻapupulaina faʻatoʻaga laau e pei o se fualaau aina poʻo se mea teuteu. E pei o vao, e taatele i soo se mea. O laulaʻau ma laʻau o le mutia e le o le vao e aofia ai le tele o mea aoga ma meaʻai.

Wild quinoa

Wild quinoa - tasi le tausaga, mai le 3 i le 70 centimita le maualuga. O le paela o le quinoa e mafai ona faʻamaoni ma fetolofi, faʻalaina mai le faavae. Faʻaputu sikuea poʻo luga. O lala uumi e ufiufi ai ata tifaga. O laulaʻau e faʻaloloa poʻo tafatolu, foliga o fuamoa, faʻatasi ai ma vaitusi i autafa o pito, ufiufi i se ata tifaga uila. Le lanu o laulaau e lanu-lanumeamata, o nisi taimi e sui i le mumu. Fugalaau fugalaau laititi e tafe i totonu o le lau. O laʻau laiti e tafe ifo i lalo e pei o le tino-paniculate inflorescences. E foliga mai o se vailaau vao, e mafai ona e vaai i le ata oi lalo.

E te iloa? O le masima e teuina e le laau mai le eleele e faʻaputuina i pepa laulaʻau, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina le mutia e faʻamamā ai le palapala mai masima sili atu.

Tandan quinoa

Tatar quinoa o le tasi le tausaga, e tupu mai i le 10 cm i le mita e tasi. O le ogalaau o le vao e mafai ona faʻamaoni ma pepelo. O laulaau e tele, oval, vaapiapi, ma vaitusi i autafa. O lapataiga o laulaau e mafola, o le laulau laulau e ufiufi i villi. E mafai ona e vaʻaia Tatar quinoa i le ata oi lalo. Fugalaau - Iuni - Oketopa. Fugalaau fugalaau laiti, o le vaega pito i lalo o loʻo faʻasaga i laʻau. O fatu e lapotopoto, enaena i lanu, susulu. O le laau e vele, ae faʻaaogaina e fai ma meaai ma fafaga. Nofoaga masani - steppe, vine, togalaau.

Quinoa

Ulu quinoa - o se mutia taʻitasi mai le 20 i le 60 cm le maualuga. O le aʻa o le laau, fetolofi, suia ona lanu mai le lanumeamata i le mumu i le faaiuga o le taumafanafana. O lau e tolu tafatafa pe oval, faatasi ai ma vaitusi pe leai foi i luga o le pito. O le vaitau fugalaau - Iulai - Aokuso. O fuga lanu lanumeamata laiti e fai ai ni polo laiti laiti. E leai se fugalaau fugalaau.

Quinoa tao

Spear quinoa e faatatau i laau taʻitasi tausaga. O le mutia e oʻo i le maualuga 20-100 cm. O laulaau e vaeluaina, tafatafa o le pito i lalo ma le pito i luga, lanu meamata poʻo le siliva-mealy. O laʻau o loʻo pipii i le 'au e faʻafeagai ma le isi. O le pepa o le laupepa atonu e tolu tafatafa-foliga, e faʻamavae ma ni vaitusi po o ni laulaʻo e tusi i luga. O fugalaau e aoina i sina glomeruli, lea, i le isi itu, e fai ai ni mea faʻapitoa-e faʻalavelave ai faʻalavelave. O fua e faʻasolosolo, faʻapupula ia Setema. O le vaitau fugalaau - Iuni - Aukuso. O quinoa e foliga mai e faʻaaogaina i le kukaina fou, kuka, kuka, ma le kuka.

E taua! O fatu o nisi o ituaiga o quinoa, e 'ai, e mafai ona mafua ai le fausiaina o pepe.

Quinoa e faʻaloloa

Quinoa e faʻaloloa o se laau e oʻo atu i le maualuga 20-110 cm. O lau o le laau e lanumeamata i le lanu, lauitiiti tafatafa tafatafa, elliptical poo oval. Fugalaau o lanumeamata lanu meamata mea laiti laiti. O le vaitau o le fugalaau - Iuni - Iulai.

Faʻailoga o le talafatai

O le quinoa i le talafatai e oʻo atu ile 70 cm. Lanu lanu meamata, oval pe laina-oval, vavalalata i le faavae. O lapataiga o laʻau e maamaʻa, o le pito e oʻo lava, e seasea lava i ni vaitusi. O fugalaau e fai ai ni mea e faʻaaogaina, ma, i le isi itu, e foliga mai ai o le a faʻalavelaveina ai le faʻaleagaina. O le vaitau fugalaau - Iulai - Aokuso. Lanu lanu uli, lanu, mafolafola. Faʻaaogaina le quinoa i le talafatai, sui le meaʻai. O loʻo faʻapupulaina quinoa i le talafatai, e faigofie ona mate mai le igoa. Aumauga - matafaga oneone.

Quinoa

O le salalau o quinoa o loʻo i ai le faʻamatalaga lenei. O le maualuga o le mutia e 30-150 cm. O le ogalaau e saʻo, faceted, faʻalaloa. Quinoa o se fale taʻitasi. O le aʻa e sili ona taua. O le laina pito i lalo o laupepa o foliga e le masani ai poʻo le tao. Laupepa o loʻo i luga o laʻau faʻatasi, faʻapipiʻi i petioles, faʻatasi poʻo ni itu pito i luga, lelo, lanu lanu meamata. O laulaau o lala e lelei, vaapiapi, tilotilo i luga. O fugalaau lanumeamata e fai ai ni fugalaau. O le vaitau o le fugalaau - Iuni - Iulai. O fatu e laiti, faʻalanoa, lanu uliuli. O le faʻalauteleina o quinoa e le gata o meaai, ae o se meaʻai foi.

Faʻamau quinoa

Fua o quinoa e oʻo atu i le tasi ma le afa mita. O le mutia e tasi le tausaga le matua, o le ogalaau e faʻasaina, faceted poʻo le uʻamea, faʻalaina. O le pito i luga o laulaau e lanu meamata, ma o le pito i lalo o loo i ai se fugalaau siliva-paʻepaʻe. Pepa lapoa ma vaitusi. Faʻalagolago i le maualuga, o le foliga o laulaau e eseese: tafatolu-faʻaloloa ma se pito faʻamalosi, foliga o le fatu; oval ma se pito mataga ma se vaega lamolemole. O fugalaau lanumeamata e fausia ai se lemu, lea, i le isi itu, e faia ai se mea e foliga mai e le o se mea e tupu. O le vaitau fugalaau - Iulai - Aokuso. Faaaoga e avea ma meaʻai ma meaʻai.