Fua o le gaosiga

Mea aoga ma faʻamalolo o geraniums. E faʻapefea ona aveese le tiga o le taliga i le fale?

O le keranium e le gata o se laau manaia ma le le lelei i le tausiga, ae o se fomai moni fale foi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fugalaau i totonu e togafitia ai taliga.

I faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, o fualaʻau e faʻavae i luga o aganuʻu agavaʻa manaia ua leva ona lauiloa i le togafitiga o faʻamaʻi eseese o totoga o le faʻalogo, aemaise o le otitis.

O vailaau faafomai o le laau

O togafitiga faavavega o le geranium ua faamaonia e saienisi. O le fugalaau e iai le anti-edema, anti-diabetic, antiviral, analgesic, diuretic, hemostatic, antiseptic ma isi gaioiga. O le vailaau masani o vailaʻau faʻasaina o le aganuu o le mea moni e tulaga ese O laʻau e mauʻoa i suauu taua, i fugalaau - vitamini, carbohydrates, pigments ma le tele o isi elemene aoga, i aʻa o loʻo i ai ni pusa.

Aafiaga

Geranium e leai se mea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi taliga eseese. O le laau e faʻasaʻo ai le tiga, faʻaosofia ai le gaosiga o fesoʻotaʻiga, faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o siama ma siama, aveesea le edema ma puipuia le fausia ma le salalau o le pus.

Fesoasoani! Ona o le aʻafiaga o aʻafiaga, o le laau e faʻasaina le moe, lea e sili ona taua i le vaitau o le maʻi.

O a vaega o le laau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi taliga?

Ma faʻatasi ai ma tagata faʻamalosi maʻi, ma tagata tomai faapitoa otootogalogists, o vaega uma o le laau e fiafia.

Lea

O suauu taua o loʻo i totonu o laulaau, e iai aʻafiaga o meaola ma anti-edema, lea e taua tele mo le otitis.

O le suka o le garanium e maua mai ona laʻau e faʻamalosia ai puipui o toto toto. Mai le tiga ma le ita i totonu o le taliga, o se lau geranium gau na tulei i totonu o se paipa e mafai ona fesoasoani.

O aʻa

O aʻa o le fugalaau i totonu e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le otitis media o le ogatotonu.

Ma i le tuʻufaʻatasiga ma laʻau laʻau ma fugalaau almaila, latou te fausia ai se fofo aoga mo le tiga o le taliga, mumu ma le mumu.

Fugalaau

O fua na faia mai fugalaau o le laau e matua taua tele ma suauu taua. Fugalaau o le garanium faʻaaogaina mo le faʻaleleia mo le fulafula ma le mu i totonu o le taliga.

Afai e faaopoopo le mint ma coltsfoot i lau ma fugalaau o le fomai fale, e mafai ona faʻaleleia le togafitiga.

O le manogi o fugalaau matagofie o aganuu e togafitia ai faailoga o le otitis - faʻafefeteina le faʻalavelave o le tino, faʻamaʻo le ulu. Fugalaau aromatherapy e faʻaleleia le moe.

Faailoga

O le Geranium ua faʻavaeina o ia o se fofo lelei mo tagata lautele mo le togafitiga o faʻamaʻi e pei o nei: faʻamaʻi otitis media o faʻafanoʻona eseese (aemaise lava i le ogaoga o mea eara) ma le faʻalauiloa otitis masani. E faʻaaogaina le laau i togafitiga o faʻamaʻi fatu.

E taua! E fautuaina e faʻaaogaina le metotia a le atunuʻu o togafitiga o laau i totonu o loʻo iai faatasi ma togafitiga o vailaʻau. Geranium e aoga, ae na o se mea faigaluega faaopoopo i le togafitiga o faʻamaʻi o le taliga.

Tulaga lamatia ma faʻailoga

I togafitiga o faʻamaʻi o le taliga, aemaise lava o le otitis, e taua tele le puipuia o faʻafitauli. E mafai ona vave faʻavave le gasegase i totonu o le tulaga o le purulenti. O le mea lea, o le faʻamalositino, aemaise i tamaiti, e matua lamatia tele!

O le togafitiga o le gaselase ua faʻasalaina i mataupu nei. - maʻitaga, tausaga e oʻo atu i le tolu tausaga, bronchial asthma, faʻalepale tagata taitoatasi. O le faʻaeteete faapitoa e faʻaaoga togafitiga faʻasamoa e talafeagai pe'āfai o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻapitoa masani.

E faʻafefea ona kuka?

  1. Somi le sua mai lau o le fugalaau.
  2. Faaopopo vai - 3 sipuni tele o le sua i le tasi ipu vai.

Sook le fulufulu mamoe ma le vaifofo e maua ai ma toso lemu i totonu o le taliga.

  1. Lua laulau punumu o fugalaau ma laulaau o aganuu potu e fefiloi ma le 250 ml o le suauʻu suauu.
  2. Faʻatonu le fofo mo le itiiti ifo i le 10 itula.

O le suauʻu ua togafitia e faʻapipiʻi ai le alalaʻau taliga mai totonu, ma maua ai se aʻafiaga e tetee ai.

Mash se laulaau fou o se laau, fusi i totonu o se pusa ma faʻapipiʻi ma le faaeteete i totonu o lou taliga. O se faʻagasologa faigofie o le a faʻaititia ai le tiga.

Somi le sua mai laulaau o se fale fale, 1-2 togi e tanumia i totonu o le taliga. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi le fulufulu mamoe i totonu o le faʻalogo maʻi. O le a faʻaitiitia ai le tigaina.

  1. Tatala i le 5 laulaau fou o le laau.
  2. Faʻaopoopo 2 sipuni tele o le oatmeal.
  3. 2 sipuni tele o le vinehorhor alcohol.
  4. Uʻu le paluga, faʻapipiʻi i luga o le uila ma fai se puʻupuʻu - afifi le taliga tiga.
  5. Faʻamau pepa faʻamalosi pepa, fulufulu mamoe i luga ma faʻamautinoa i se fusi.

O le faʻatinoga e faʻatino i le po mo le 3-4 aso seʻia maeʻa le tiga.

Tipipala laʻau o le fugalaau ma sasaa vevela, ae le o le kuka, vai. Faʻamalosia ni nai itula. E matua tanumia i totonu o le tino maʻi o le faalogo.

E faʻapefea ona togafitia le otitis ma se lau geranium? Faitau atili i le vitio o loʻo i lalo:

Geranium - o se fomai fale mo togafitiga o maʻi o le taliga. E mafai ona fesoasoani le laau i le otitis, gasegase mai le taliga, faʻaogaina o le inflammatory ma purulent-inflammatory. Ae e taua le malamalama o togafitiga faʻale-aganuʻu e faʻaaogaina e fai ma faʻaoga i togafitiga faafomaʻi masani.