Laʻau

Fai-oe-oe lava faʻamalosi le timer: fautuaga mo se fomai e fai ai se masini

O se tasi o tuutuuga mo le tuputupu aʻe atoa ma le atinaʻeina o laau totō o le fafagaina lea o taimi. Ae le o taimi uma ona o le galuega a tagata e ona ma le mamao o le nofoaga mai le aai, e mafai ona tuuina atu. O le faʻatulagaina o se taimi o le a fesoasoani e foia ai le faafitauli i le fatuina o tulaga lelei i le tausisia o le puleaina o le suavai. O lenei masini e le gata ina faafaigofie ai le tausiga o le "laumei", ae e iai foi sona aafiaga aoga i le tulaga lelei o le seleselega. O le masini e te manaʻomia i le fale e mafai ona faʻatau i se faleoloa faʻatoaga, pe mafai foi ona e faia se timuga vai i ou lava lima. E uiga i le auala e filifili ai le sili ona lelei o le faʻataʻitaʻiga pe faia se masini faigofie oe lava, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

O le timu timu o se masini e tapunia se tasi pe tele-channel e pulea ai le pamu vai. E amataina i se vaitau faapitoa, e mafai ai e le vai ona ulu atu i le faiga o le vai.

Faiga e faʻafefe ai vai e maua ai le avanoa mo le tele o aso ma e oʻo lava i vaiaso e le o iai i luga o le laupepa, e aunoa ma le popole i le taimi lava e tasi mo a latou fualaau

O le timu faʻamafanafana faʻamafanafana i se tasi o paʻu pa'ū e foia ai le tele o galuega:

  • Tuuina atu le suavai i se malosi malosi ma taimi masani;
  • Puipuia le suavai o le palapala ma le fesuiaʻiina o aʻa ona o le fuaina ma le tele o le suavai;
  • E ala i le tuʻuina atu o vai i lalo o aʻa o togalaau aina, e faʻamautu ai le tuʻuina atu o le laulauina o lālā ma faʻaitiitia ai le lamatia o latou faʻamaʻi;
  • Tuuina atu o vai i le lotoifale, fesoasoani e foia le faafitauli i vao vao.

Mo le faigofie o le tausiga, faʻapipiʻiina timu vai ma isi mea faigaluega i pusa palasitika faʻapipiʻi lalo.

Ina ia mafai ona vave faʻaogaina masini, o pusa na faʻapipiʻiina se pulou aveese poʻo se tapuni uʻamea

O ituaiga autu o ia ituaiga masini

E tusa ai ma le mataupu o le faitauina, e vaevaeina timers i ni masini e tasi-faʻatinoga (faatasi ai ma le tasi taimi) ma masini e tele (pe a faʻagaoioia le tele o taimi ma vitio faʻasolosolo).

Faʻalagolago i le ituaiga masini faʻaaoga, o le taimi e mafai ona:

  • Telefoni - o le eletise o le masini e aofia ai meafaigaluega faaeletoroni, lea e fuafua ai le taimi e tali atu ai ma le tatalaina o le eletise eletise. O le faʻaogaina o le lelei o lenei ituaiga masini o se tele o taimi tali, lea e mafai ona ese mai le 30 sekone i le vaiaso. E mafai ona fetuutuunai le tulaga o le faʻasalalau i le lotoifale ma mamao.
  • Mechanical - o se taʻitaʻitūina ua faʻapipiʻiina ma se punavai ma se vili masini. E galue i luga o le mataupu faavae o se siakiina masini. E tasi le taamilosaga o le poloka o le tautotogo e mafai ona tuʻuina atu le faʻaauau pea o le masini e oo i le 24 itula, tatala le valve e tusa ai ma le taimi faatulagaina o le tagata. Faʻasalaga faʻalelei i le lima.

O masini uma e tele-telefoni. O le timetaina timu timu e iloga i le faigofie o le mamanu ma le leai o ni masini e tuuina atu i totonu. E faʻaitiitia ai le tau o le masini.

O le taimi ole masini e faʻatusatusa i le faʻaoga faʻaletoroni o loʻo i ai se taimi e sili ona tapulaa o le taamilosaga ua tuʻuina atu

I le taimi o le masini, ua lava lea e faatulaga ai le taamilosaga o le irrigation e ala i le filifilia o le vaitau. Faatasi ai ma se faiga faʻaeletoroni, e sili atu le faigata: Muamua e te manaʻomia le seti o le aso ma le taimi, ma pe a uma ona filifilia le polokalame sili ona lelei mo le seleselega.

O le toʻatele na matauina i totonu o le vai vaipuna o nuʻu laufanua i le ao ona o le malosi o le faʻaaogaina o le vai, ua faʻaitiitia le mamafa. I le setiina o se timu faʻamafanafana, e mafai ona e faʻatulagaina le faʻavaivai mo taimi o afiafi ma le po.

Faʻalagolago i le fesuiaiga o le masini, e mafai ona i ai i le timer ni paipa paipa "masani" i fafo poʻo fafo foi, ma e faʻapipiʻiina foʻi faʻamalosi faʻapipiʻi vave pe faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻi faʻatasi ma se masini faʻavaivai.

O faʻataʻitaʻiga sili ona taugata o loʻo i ai galuega faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuafuaina o le susu, e faʻatatau i le fua o le suavai e faʻaititia pe faʻalauteleina

Taimi o le gaosiga o le vai

Pe a fuafua e tuʻuina se masini faʻapipiʻi masini i luga o se 'upega tafaʻilagi, e faigofie ona faʻaaogā vai vai e pulea ai vavae. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻaogaina le faʻaogaina o le suavai i se tulaga e le faʻaogaina, aloese mai le faʻaaogaina o soʻo se eletise.

Fausiaina # 1 - taimi faʻatasi ma le moli fufululaʻau

O filo mumu, tumu i le susu, sii i luga i se maualuga maualuga, e le faatagaina ai vai e vave faʻavave. Afai e lafo le moli i luga o le vai, o le a faʻafefe le suavai faʻafefe mai le tau leai se totogi.

O le faʻavae o lenei metotia o tulafono faaletino ia e fatuina ai se faʻapologa o le capillary. E tupu pe a tuʻu ifo le 'ie i totonu o se fagu vai

E mafai ona fetuʻunaʻi le eletise e ala i le fetuutuunai o le mafiafia o le uila, le tele o le fesuiaʻiina o filo ma fusi i latou i se uaea uaea.

Ina ia faapalapala le taimi i totonu o se pusa i lalo ifo o itu, o lona maualuga e le sili atu i le 5-8 cm, faʻapipiʻi se fagu paʻu lima pe sefulu-lita. O se tasi o tulaga autu e faagaoioia ai le tino o le tausia lea o le vai i totonu o le tane i le maualuga. O le fua faatatau lelei o le gafatia o le gafatia e sili atu ona faigofie le fuafuaina o le faʻataʻitaʻiga.

O le mea taua i lana galuega o le vai vai. O le mea lea, o le maualuga o le fagu ma le loloto o le lautele lautele o fesoʻotaiga fesoʻotai

O se pu itiiti e faia i le pito i lalo o le fagu ina ia tafe mai le vai. E tumu le fagu i le vai, faʻapipiʻi le taimi i le pu, ma ia tapuni faʻatasi ma se tapuni. O se fagu ua tumu i se fagu. O le tafe mai o le vai i le pito i lalo o le a faasolosolo lava ina alu i fafo, taofi i se tulaga pe a le natia le pu i lalo o le mafiafia. Aʻo tafe le vai, o le vai e tafe mai le fagu o le a faʻaputu mo le toesea.

E sili atu le faigofie o le uila e fai mai se maea e talafeagai lelei le mafiafia poʻo se fusiua ua feliuliuaʻi mai se fasi ie. E tuʻuina i totonu o se atigipusa, faʻasolo lelei tufatufaga

O le aoga tele o lenei taimi e mafua ona o le maualuga o le vai i totonu o le vai tele pe afai o timuga, o le toe faʻaleleia o le gau o le susu mai le fagu o le a faʻagata.

Faigaluega, oe ua uma ona suʻeina se ituaiga masini i le faatinoga, finau e faapea o le fagu lita e lima ma le tafe o le 1 mataua / 2 sekone ua lava mo le 20 itula o le taofiofia le taotoga. I le filifiliina o le maualuga o le atigi fagu e galue pei o se vai, ma fetuunai le malosi o le pa'ū, e mafai ona e ausia le aʻafiaga o le tele o aso faʻatuai.

Fausiaina # 2 - polo masini faatonutonu

I le taimi o le vai, o le taimi tali e faia i lalo o le malosi o se pa'ū. O le vai e tafe mai se pusa e faʻatino ai le galuega o le ballast e faʻaitiitia ai le mamafa o le fausaga. I se taimi faapitoa, e le lava le mamafa o le tane e taofi ai le au o le tao, ma amata ai le vai.

Ina ia faʻapalapalaina se vai timu, o le a e manaʻomia:

  • Pale mo vai;
  • Valve polo;
  • Lua plywood poʻo uamea;
  • Canisters poo pusa palasiti e 5 lita;
  • Fausia le kelu;
  • Silo o le suʻisuʻi filo.

Mo le sologa lelei o le gaioiga o le tino, fautuaina e sui le valve polo e ala i le faʻapipiʻi i le 'au o loʻo faʻapipiʻi e ala i le faʻasaʻi o se tamai pulley - o se laʻau. O lenei mea e mafai ai ona aumai le kiona mai le tapunia e tatalaina e ala i le suiina o le pito o le au.

O le pulley e fausiaina mai i le lua ituaiga o plywood circles, faʻapipii faʻatasi ma le fausiaina o le kelu poʻo le uʻamea, faʻafesoʻotaʻi i latou e ala i le faʻamau. O se maea malosi e faʻataʻamilo i le pulumu, ma faia ni nai taamilosaga faataamilo mo le saogalemu. E ala i le fausiaina o le levili, o vaega o le maea ua mautu i ona pito. O se uta o le uila ma se fagu vai e totogi ai lona mamafa o loʻo fusifusia i pito tau leai o le maea mai le isi itu. O le mamafa o le avega e tatau ona i ai i lalo o lona mamafa o le paʻu e sau i se tulaga o le leve.

E faigofie le faʻaaogaina o fagu paʻu paepae e lima o le uta uta ma le pusa faʻaputu mamafa i vai

E sili atu le faigofie ona faʻatonutonu le mamafa o pusa e ala i le sasaa o le oneone i se tasi oi latou ma faaopoopo vai i le isi. O le matafaioi a le sui mamafa e mafai foi ona faʻaaogaina le paʻu uʻamea poʻo le fana.

Malosiaga i le vai ma o le a avea o se taimi. Ina ia faia lenei mea, o se pu itiiti e faia i lona pito i lalo ma se fagu manifinifi, lea e faʻafefe ai le vai i lea mataua ma lea mataua. Ole taimi e galo ai o le a faʻalagolago i le tele o le fagu ma le tele o le pu. E mafai ona amata mai le tele o itula i le tolu i le fa aso.

Ina ia faʻamalosi le masini, faʻapipiʻi le vai faʻavaivai i luga o se fola mafolafola ma tumu i le vai. O fagu e taofi e pito o le maea i le pulumu e tumu ai: tasi i le oneone, o le isi i le vai. Faatasi ai ma le fua tutusa o fagu ua tumu, ua tapunia le tap.

Aʻo eliina le vai, e leai se mamafa o le tane. I se tasi itu, o le uta o le uila, e sili atu nai lo le fagu e leai se avanoa, liliu le tap i le "avanoa", ma amata ai ona fafaga

E i ai tulaga e tatau ai ona maua se avanoa atoa e tatala ai le paʻu, faʻafeiloaʻi tulaga vavalalata - o le mea e taʻua o le komivaka suiga. I nei tulaga, o le a fesoasoani se tamai togafiti: i le tulaga tapunia o le paʻu, o le pito o le filo e afaina i le mamafa, lea o le a avea o se fusi, ma o lona saolotoga e leai se totogi e faʻapipiʻi i le paʻu. Pe a tapunia le masini, o le filo o le a le aafia i se avega. A o leai se vai vai, o le a amata ona sili atu le mamafa, ae o le filo saogalemu o le a sili atu le mamafa, e le mafai ai ona tuʻuina le paʻu i le "avanoa". O le filo o le a na o le tele o uta o loʻo faʻaaogaina, vave faʻafesoʻotaʻi le tap ma faʻamautinoa le saʻolotoga o le vai.

Ina ia aumaia le faiga i lona uluai setete, ua na lava le aveeseina o le avega pe toe faaleleia i se tulaga malolo, aveese le malosi o le maea.

O le tino ua saunia mo le taotoga, e tumau pea ae leʻi alu ese e faʻatumu le fagu vai ma le timer i le vai ma tautau luga le falaologa, faʻamalosi i se filo filo. O sea ituaiga masini e faigofie ona gaosia ma faigofie ona faʻamautu. Naʻo lona toe foʻi mai e mafai ona mafaufauina o se taimi e tasi.

O isi manatu mo le fatuina o timini masini e mafai ona faʻaputuina i luga o fomu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata faufautua e faʻaaogaina se paʻu uʻamea ma polyethylene granules i le suauʻu pei o se tino galue o se taimi. E fetuʻunaʻi le masini ina ia paʻu le vevela i le po, o le tagata vaʻaia, ma le punavai faʻavaivaia e tatalaina le valve. Ina ia faʻaitiitia le tafe o le vai, faʻaaoga se diaphragm. I le ao, o le polyethylene granules ua vevela i le susulu o le la, ua faateleina le lapopoa, ua tuleia le paʻu i lona tulaga muamua ma faapea ona tapunia ai le suavai.

Design # 3 - Taimi Faʻamatalaga Igoa

O tagata faivaʻavaʻavaʻa ma faʻamatalaga eletise masani e mafai ona fausia se faʻataʻitaʻiga faigofie o se taimi eletise. E tuʻuina atu le taʻiala mo le gaosiga o masini i le vitio: