Laʻau

O Diasia o se faʻalauiloa o le ampel

E mafai ona tuputupu aʻe Diasia e teuteu se terrace, balcony, loggia ma, ioe, moega mo fugalaau. A totoina ile laufanua, o le fugalaau e atiina ae e pei o se fetolofi po o se lalaga.

Ituaiga ma ituaiga eseese

O Ampelae diasia e tupu i le 50 ituaiga, ae o tagata fai togalaau e fiafia e ola na o nisi oi latou. Faiga faʻavae masani:

  • faʻanoanoa. O loʻo faia ai se vao faʻamalosi ma laʻau lapisi ma fugalaau lanu eseese;
  • lagona. I totonu o le laufanua, e fuga mai lenei ituaiga i le taumafanafana. E tele fugalaau e le masani ai ma fugalaau ma lanu paʻu e fai i luga o vao, lea e maua ai le matagofie o le laau;
  • matagofie. O le laau o loʻo faʻamatalaina i ni laʻau lelei ma fugalaau lanu piniki;
  • mataala. O lenei ituaiga meaola e iloga i laʻau uumi ma fugalaau matagofie.

Faʻailoga o le ampoule lanu moana

Mo faʻamatalaga! E mafai e le diasia matala ona tafana ma aʻa.

O ituaiga sili ona lauiloa o le faʻasalalau i totonu o faifaatoaga:

  • O le masima piniki. O lenei ituaiga o fugalaau lanu piniki ma se paʻu apamemea;
  • Blackghorn Apricot. O ogalaau e mamafa, mama, momoe. Fugalaau faʻamaʻi, apricot poʻo fuga o le salmon;
  • Ruby Field. O fugalaau e piniki ma se nofoaga pogisa.

Aʻo fuga mai le diastasy ampic

Fuafuaina o fanua

Ampelica verbena fugalaau - fualaau faʻailoa

O le Diasia o se laulaʻau ampel tele, lea e sili ona totoina i luga o se mauga maupuʻepuʻe, i totonu o se ulo poo se laau toto. Ina ia faatumu avanoa avanoa i le va o isi laau toto, e mafai ona totoina se fugalaau i luga o se moega fugalaau. E le gata i lea, e sili atu le manaia o le diasia i se tau e tasi pe o se tuufaatasiga ma isi lanu. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona totō le laau e teuteu ai le togalaau ma se vaega laititi. O le fugalaau e foliga mataʻina i totonu o se pusa pusa poʻo se fugalaau uumi. O ona puʻupuʻu umi o le a tautau matagofie, ma faia ai se mea fefiloi fugalaau.

Fugalaau fugalaau i totonu o se ato i se tuufaatasiga ma isi fugalaau

Metotia o le tuputupu aʻe ma le faʻalauteleina o le faʻasalalau

Weigela laau laʻau - teuteu teuteu o le totoina o le togalaau

E mafai ona ola Diasia e ala i fualaau e maua mai fatu, pe faʻalauteleina e ala i le taina o ni meaʻai.

Fatuina togalaau

Malamalama lelei, fatuina o fatu i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Totoina fatu i se mea ua saunia, e aofia ai laufanua togalaau ma oneone oneone. E le faʻasusuina fatu i le eleele, ae na o le faigofie lava ona lolomi i luga o le palapala.
  2. Luga i luga o le atigipusa e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma tuu i le potu i le vevela ile 18-20 ° C.
  3. A oʻo mai le uluaʻi tupu muamua, e faʻaitiitia le vevela o le ea i le 10-15 ° C.
  4. O le faʻamaualaloina o fualaʻau e faia i le faʻaaogaina o se pulu moli pe a maeʻa le pito i luga o le eleele.
  5. O le ola o laau totō e paʻu i ni atigi pusa eseese ma fusi luga e faaosofia ai le tuputupu ae o vao.

Tuputupuina o fatu fatuina mai fatu

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faʻafefea ona faʻalauteleina le felafolafoaiga i le vavaeina:

  1. Vavae le aʻa mai le matua matua (7-9 cm) ma le 2-3 lau.
  2. Toto i totonu o se fagu ua tumu i laufanua togalaau ma le susu oneone (i le fua faatatau o le 3: 2).
  3. Tuu le fagu i le au i se mea manaia ma susulu mo le taumalulu.
  4. I le faaiuga o Mei, fusi le pito i luga o le au ma le gafa i eleele matala.

Totoina o le diasia i luga o le eleele

Marsh marigold (Сaltha palustris) - fualaau suamalie mo le togalaau

O le totoina o le palapala i luga o le eleele, o se malamalama lelei ma tapunia mai matagi ua filifilia. Aʻo lei oʻo i le vaʻa, sauni le eleele. O le eleele e sili ona lelei: fatuga solo, laufanua togalaau, oneone oneone. E ave uma i le tutusa tutusa. Pe a totoina fatu, e taua le faatumauina o se mamao o le itiiti ifo ma le 15 cm.

Faʻalogo lelei! I le matala, e totoina se laau pe afai o le taufaamatau o le kiona e pasia.

E faʻapefea ona tuputupu aʻe le siaki i luga o se fugalaau i totonu o se togalaau

Isi togafitiga faʻapitoa

E faigofie tele le siakiina o ituaiga mea e ese mai le faʻaoga, e naʻo le vai, faʻafefe ma faʻapipiʻi laau i taimi talafeagai.

Faʻasa

O le laau e faʻafeinu pe a magoto le pito i lalo. E sili ona lelei le faʻaleleia o le taeao po o le afiafi, o lea o le a faʻaitiitia malie le susu.

Taua! Faatasi ai ma le tele o le suavai ma le faapaleniina o le vai i totonu o le eleele, o le fugalaau e masani ona afaina ma atonu foi e oti.

Laʻei pito sili

Mo le faʻamafanafanaina o le fugalaau e faʻaaogaina na o fagalaʻau minerale. O le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e tasi ile 2-3 vaiaso.

Teuteu

O le teuteuina o loʻo faia i le pito o le vaitau muamua o le fuga. O fua uma e teuteuina, ma totoe ai na o le 5 cm le maualuga i luga o le eleele. I le vaitau atoa o le vaitau, e tatau ona aveese uma mea leaga ua mou atu pe ua pala.

Maʻi ma meaʻai

O le Diasia e teteʻe i faʻamaʻi faʻaleaga, ae o le i ai o le sili atu o le susu i le eleele, aʻa poʻo le aʻa o le pala e mafai ona tupu, lea e mafai ona faʻaumatia ma le fesoasoani o le fungicides.

Mo faʻamatalaga! I le vevela o le tau ma le le lava o le suāvai, e mafai ona iloa aphids i luga o le fugalaau. Pe a totoina se fugalaau mananaia i luga o se moega fuga, e mafai ona osofaia e gata ma slugs. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia le laau i soo se iniseti.

Fuga

Afai e totoina le laau i laau toto, o le a amata mai le amataga i le amataga o Iulai. A o totoina i tafatafa - i le faaiuga o Me. O Diasia e fuga i vaitau aʻo leʻi oʻo i le malulu.

Diasia taumalulu

Faatulagaina o le taumalulu talafeagai o le laau:

  1. Fuʻu se togavao, tuʻu i totonu o se ulo ma le eleele palapala ma faʻafeiloaʻi i se potu malulu (e le sili atu i le 10 ° le maualuga le vevela).
  2. Saunia le fugalaau ma le malamalama lelei.
  3. E le seasea le tau (i le 10-14 aso).
  4. I le amataga o Mati, e tatau ona teuteu le laau, ma tuu ai ni fatuga e sili atu ma le 10 cm le maualuga.
  5. A maea le amataga o le faʻamaʻa, e mafai ona totō le fuga i fanua matala.

O isi laʻau faʻapitoa

E mafai foi ona e faʻaaogaina isi fugalaau ampeli e teuteu ai lou fale poʻo le faʻasologa o laufanua.

Ripsalis - ampel forest cactus

Aotelega cactus e le lelei i le tuputupu aʻe, faʻalauteleina e fatu po o tipi. O le laau e afifi ma le umi o 'ie e foliga mai o fugalaau laiti ae sili ona matagofie. Blooming cactus chilocereus foliga foliga matagofie ma teuteu. O se faʻalelei lanu matagofie ma vaivai e talafeagai mo le teuteuina o se fale poʻo soʻo se ofisa.

Ampeli cactus i fugalaau fugalaau

Faʻailoga faʻamalosi o le begonia

O lenei ituaiga o begonia e ese mai i le tele o fugalaau laufanua matagofie pe lua-lua, lea o loo i luga o niusi umi. O Begonia e toetoe lava o le taamilosaga atoa i le taamilosaga, lea e maua ai le taua tele. O ia ituaiga o begonia e mafai ona faʻalauteleina i le na o le tipiina o le fatu ma faʻamalosi. Soo se tasi lava e faigofie ona tupu se fugalaau pe afai latou te iloa le auala e totoina ai se begonia faʻaseʻe ma le auala e tausi ai.

Vaʻalele tuber begonia i fagu fugalaau

Katarantus (periwinkle) maoaʻe

Periwinkle periwinkle Riviera e umi ona gaʻo, lea e mafai ona vave faʻalauteleina ma faʻalautele. E fuga i fugalaau lanu moana, lanu moana po o le lanu viole tele, umi, e le palau ma fugalaau. O le taimi o le vavao e umi lava - mai le faaiuga o Me i aso mulimuli o Aokuso.

E faʻafefea ona fuga le moli

E le mautonu Bacopa

O le faʻatoʻaga o le bacopa o se tausaga faʻaletausaga poʻo se faʻalauiloa e mafai ona tupu mo ni nai tausaga i se laina. I le avea ai o se tulafono, i se mafanafana o le tau, ua tupu aʻe ai le bacopa e pei o se faʻaaloalogia, ma mo se vaitau o le malulu o lea ua matua ufitia lelei lava. I totonu o le itu i matu, o le laau e masani lava ona tupu ae i le tausaga, talu ai e le mafai ona fuafua pe o le a ola pe leai foi i le malulu malosi.

O le faʻamatalaga o le bacopa o loʻo faʻapea o se laau faʻamau ma ni manoa umi, laititi laulaau lanu lanumama-lanu olive, o loʻo faʻatulagaina taitoalua i luga o laʻau. O le fugalaau matagofie lea, e faalagolago i le ituaiga, e aafia ai le tele o lanu. O loʻo i ai ni mea ofoofogia tele o le laau bacopa, mo se faʻataʻitaʻiga, Scopia Double Lavender, lea o loʻo i ai i le fugalaau se faatulagaga e lua-fusi o petals.

Amoule bacopa i totonu o se fagu

Blue

O le blue Bacopa e faʻaalia i se vaitau umi o le fugalaau. E le manaʻomia se gauai faʻapitoa poʻo se tausiga faapitoa. E mafai ona totoina e le gata i fugalaau fugalaau, ae na faʻaaoga foi mo le totoina i le laufanua.

Pink

O Pink bacopa e iai ona nifo tetele (e oʻo atu i le 60 cm) ma lau laʻau matagofie ma fugalaau matagofie o loʻo valiina i le paolo lavender. E lelei le fugalaau i le petunia.

Blue avalanche

O lenei ituaiga meaola e umi ona faʻavaivai ma e tele lau lanu meamata. Fugalaau e lua uma ma le lanumoana. E i ai se laʻau umi. Faʻasolosolo mai le bacopa O le ava malosi e mafai ona maua e ala i fatu, faʻapea foʻi ma mea e vavae ai.

Lilac

O Lilac bacopa e iloga i ni umi umi, ogalaau, laʻau manogi ma fugalaau lilac. E le manaʻomia le tele o le malamalama ma tuputupu ae atoatoa i le paolo.

Caroline (Bacopa Caroliniana)

O le ituaiga e iloga i lau lanu lanumeamata uumi, lea, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la, suia ai la latou lanu i se uʻamea mumu. O fugalaau e lanumoana, laititi. E ola lelei i le paolo.

Gulliver pink

O le Bacopa Gulliver Pink e iloga i se vaomatua, e pei foi o le piniki ma le tele o fugalaau tetele. O lenei ituaiga o loʻo manatu e sili ona mataʻutia i le galueaiina.

Bacopa Monnier (Bacopa Monnieri Psychosis)

O lenei laau e taua foi o le bacopa laiti. E foliga mai o loʻo i ai ni laʻau fetolofi umi ma laʻau laititi. O le laupepa laupepa ei ai lona foliga lautele ma se pito i luga. Vaitaimi 0.8-2 mm. O fugalaau e papaʻe paʻepaʻe, lanumoana poʻo le lanu viole.

Mo faʻamatalaga! O le laau o Bacopa Monnier e faʻaaogaina i Chjud Shi (Tibet).

O laau o le ampel ile fale e teuteu ai se faamalama po o se faletalimalo, ma o le a avea foi ma elemene taua i le mamanu. E tele mea e filifili mai - diasia, bacopa, catharanthus ma isi.