Maota, fale mautotogi

Meafale ma se "mea e teʻi". O mafuaʻaga o mea e momoe ai le moe: pe faapefea ona iloa i latou i le taimi

O mafuaʻaga o moega, aemaise lava moega, i totonu o le fale o le tagata e le faalagolago i le mama o tagata e ona. O nei iniseti parasite na osofaia faʻafuaseʻi le fale o se tagata ma faʻaumatia lona ola.

O le tulaga autu mo le nofoia ma le toe gaosia o parasite o le i ai lea o manu ma tagata, aua o nei tagata e fafagaina na o le toto o mamame.

Mafaufau po o fea na sau mai ai mai ai? O fea latou te nonofo ai, pe faʻapefea ona latou i ai i totonu o le fale ma faʻapefea ona faʻaalia i latou?

LELEI IA ILOA! Bedbugs e mafai ona mafua ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi, aemaise lava i tamaiti. O le mea lea, e tatau ona faʻatautaia lelei.

Mafuaaga o 'ie moega

Aisea latou te aliali mai ai? E vave lava ona amata mai i luga o le fale le tagata i luga o pepe ma amata ona osofaia o ia ma le malosi. O fea e sau mai ai mai ai i luga o le fale?

  • I totonu o fale fale fale latoualu ese mai tuaoi e ala i le ea ma e ala i pu. O le lamatiaga faapitoa o faʻamaʻi e tulai mai pe afai e afaina e tagata tuaoi le parasite, i le tulaga lea, o tagata ola e faʻamalosia e suʻe se isi nofoaga e nonofo ai.
  • O se tagata lava ia e mafai ona ia aumaia "malo le valaʻau" i lona fale i luga o ona lavalava, aemaise lava pe afai o loʻo iai o ia i totonu o se potu na aʻafia i siama.
  • E mafai ona ulu atu i le fale mai le auala e ala i faamalama matala ma faapaleni faitotoaPe a faimalaga i luga o le poplar fluff poʻo le laʻau.
  • Parasite mafai ona puʻeina fagu manu aʻo savali.
  • O loʻo i ai se avanoa e aumai ai faʻamalolo toto faʻatau meafale, aemaise lava pe a faʻatauina i se faʻasalalauga, pe na e mauaina mai i aiga ma uo. O le tele lava o taimi e i ai moega.
O le mea lea, o iniseti ua faʻamautuina i totonu o se fale o se tagata ona o mea e sili atu nai lo lona pulea. O le tele o taimi, o nei tagata e nonofo i meaafale, ma e tele ni faʻailoga e mafai ai ona e iloa lo latou i ai.

Na matou iloa mai mea o loʻo faia i totonu o le fale, o lea matou te taʻu atu ia te oe le auala e maua ai?

Faailoga o vailaʻau meaola

O le iloa o le i ai o iniseti mumu toto i meaafale e mafai ona faia i auala nei:

Faʻaeteete asiasia meafaleTotogi totoʻa i pito o mattresses, o sooga i le va o le tua ma le nofoa o le sofa. E mafai foi ona maua faailoga o le i ai. i tua o le moega ma sofa ma luga o le pito i lalo meafale.

O iniseti e tuua ai oloa o lo latou ola (excreta), e pei o le tele o togitogi laiti uliuli, i le taimi muamua e tilotilo ai, e mafai ona foliga tutusa i foliga, ma o lapopoa o ni maʻa maʻalaʻau lanu paʻepaʻe paepae, e pei o fatu araisa i se mea laiti.

O vaiaso uma lava, o tagata matutua o loʻo faʻafefe ma faʻamafu ai o latou mata o se lanu enaena lanu enaena, e pei o se tino o le iniseti. E mafai ona e vaʻaia tagata taʻitoʻatasi - o iniseti ia, e oʻo i le 4 mm i le lapopoa, mai le lanu enaena i le enaena uliuli (tagata matutua) i le lanu, ma le 6 vae ma laupepa laiti.

Mai se mamao, latou te foliga tutusa ma fatu o fatu apu. E le gata i lea, o iniseti parasite e mafai ona foia i vavao faʻatasi ai ma mea e faʻaaogaina.

Faʻaalia le i ai o parasite i totonu o le fale manogi uigaeseo iniseti lava ia. E masani lava ona faʻaaogaina e tagata, ae e mafai ona e lagona pe ae ulu atu i le fale mai le auala. O le maualuga atu o meaʻai o manufeʻai, o le sili atu lea o le malosi o le manogi.

I luga o le moe e mafai laiti lanu enaenae aliali mai pe a osofaʻia faʻafuaseʻi o le moega e se tagata i se miti.

Afai o le asiasiga o meaafale fou, e te mauaina faailoga o loʻo i luga, e tatau loa ona e faʻaumatia, ina ia aloese mai le toe nofoia o toto suckers i le fale atoa.

Ata

Ina ia faafaigofie le faailoaina o "malo", o nisi nei o ata:

E tauaofai. E tele auala mo iniseti e ulufale ai i lou fale. O le mea lea, e taua le aua le iloa mai mea e foliga mai o fale moe i totonu o le fale, ma i le taimi e iloa ai.

Afai ua e iloa nei parasite i le fale, ona e vave amata lea ona e tau ma i latou. E tele vaifofo mo tafaoga e vave vave ma faʻaumatia ai.

Matou te tuʻuina atu se lisi o fualaau faʻamaonia ma faʻamaonia:

  • aerosols ma sprays: Tetrix, Fifox, Forsyth, Fufanon, Raid, Raptor, Combat, Hangman;
  • uila ma pefu: Fale mama, Malathion;
  • peni peni;
  • o se filifiliga o vaifofo, mo se faataitaiga, vineta;
  • afai e te le taulima, e sili atu le liliu i tagata tomai.