Laʻau

Rose Blush (Susulu) - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Eseese Blush na fanau mai faafetai faafetai i tagata Samoa. O vaega o le uʻamea faʻatagaina ia tupu aʻe i soo se mea i luga o le faʻafanua o le CIS, aua e faigofie ona fetuʻunaʻi i le vevela ma faʻafeiloaʻi ai le malulu fuliki.

Rose Blush (Susulu): o le a le ituaiga ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

Rosa Morden Blush o se ituaiga o lauti. O fugalaau fugalaau e lua lanu o le saʻo saʻo e fiafia ai latou au mo le 14 aso ma fuga mo ni nai aso i le gasologa o le vaitau.

Blush Rose Buds

Short description ma uiga

O le ituaiga e aofia ai le toe faʻaleleia, i fualaau taʻitasi e ufitia ai le togavao faʻatasi ma racemose inflorescences. O fugalaau ua faaluaina, lanu piniki mafiafia, fugalaau susulu i luga.

I le tau malulu, o le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 1 mita, i le faʻafefe ma le vevela - 2 m. Lanu lanu meamata, matte.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Vaega o ituaiga eseese o Kanata:

  • suauu e oʻo atu i -35 ° C;
  • vave toe faʻaleleia o taʻaleʻa pe a uma ona faʻamaʻi;
  • tetee i le lamala;
  • fua tele ma le tele;
  • tele faʻaletonu;
  • tetee atu i nisi o faʻamaʻi masani.

Faatasi ai ma vaivaiga o mea nei:

  • telegese atinae pe a uma ona toto;
  • leai se fua i le 2-3 2-3 tausaga talu ona totoina;
  • vaivai aʻa buildup.

Faʻalogo lelei! O le maualuga o le teuteuina o le laau e aofia ai mea leaga uma. 'Otiʻoti tipi e le faʻavaivaia le fou mo se taimi umi ma tu i totonu o se fagu mo se taimi umi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Rose Blush o loʻo faʻaaogaina i vaega faʻatoʻaga i luga o se laumei lanumeamata masani, e totoina i totonu o le vavao. Vaavaai faʻatasi i eleele nofofua. Vaʻavaʻai faʻatasi ma laʻau paʻepaʻe ma samasama.

Fugalaau ola

O se fatuga maloloina lelei, o le totoina lelei o nofoaga ma le palapala o le autu autu lea mo le saoasaoa o le tuputupu ae ma le vave totoina o rosa.

Totoina o rosa

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

O le tupu aʻe o le rose o le Blazh i luga o se 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia ona e saunia ni mea totō mai le vaʻaia poʻo le faʻatauina o mea na saunia.

Faʻalogo lelei! Pe a faʻatau mai laau toto, latou te tilotilo i le fausaga o le aʻa, e tatau ona tele-laugatasi, o le aʻa o le aʻa, e mama ma mama.

Ua faatauina mai le lapisi i le faaiuga o Mati ma teuina i totonu o se potu malulu seia totoina i le eleele. I le taimi lava lea ao lei totoina, ua tuu ai le rosa mo ni nai itula i totonu o se ipu i le vai.

O le a le taimi e tau ai

O le lauti arai White Blank e totoina i luga o le saite i le tautotogo pe a maeʻa le vaʻaia o le tau, poʻo le pa'ū i luma o le malulu.

Filifiliga nofoaga

O le taimi lenei o loʻo tafe i nofoaga malulu. Faʻasaga le susulu o le la i luga o le vao, e na o le taeao po o le afiafi e faatagaina ai. O loʻo faʻamalieina e Rose le malu malu.

E tatau ona vaʻavave le ea i totonu o le eria, ae e le faatagaina faʻataʻitaʻiga ma le malulu. Sili atu le lelei ona filifili se nofoaga maualuga.

Fugalaau fugalaau

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O mea totino o le eleele sili ona lelei mo le totoina o Roses le susunuina:

  • tatalaina;
  • ulavale po o sina pisi;
  • sina gaʻo (pH 5-6);
  • mauoa i humus.

Lanu uliuli po o soʻo se isi eleele lelei e talafeagai. Lafu palapala, lea e le lelei i meaʻai ma le mafai ona taofia le susu, o le ai ai se aafiaga leaga i foliga vaaia o le vao. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le eleele oneone i eleele vavalaʻau, pala, palapala poʻo le peat.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

E faʻapefea ona totoina se uila i luga o se nofoaga:

  1. Faʻasala i fafo le lua o vaeluaga ile 0.5 mita mai le tasi ma le loloto ile 50 cm.
  2. Sook o aʻa i le paluga o le manurele, omea ma vai i le fua faatatau o le 1: 2: 1.
  3. Lasalo aʻa.
  4. Tuu le fatu i totonu o le lua.
  5. Le faatumuina i le lalolagi.
  6. Faatusatusa le palapala.
  7. Fai se taʻavale mai le palapala faataamilo i le meaʻai ina ia teuina le vai i tafatafa o le ogaumu pe a faʻafeinu.

Taua! O le aʻa o le ogalaau e loloto i le 3-5 cm.

Tausiga o togalaau

O le faʻavaeina o pulumu e tupu ile vevela o le ea ile 14-20 ° C. O lenei tulaga vevela e taua tele i uluai tausaga o le vao. O le mea lea, i le vevela vevela ma taimi o fulufulu, e ufiufi le laau i le lutrasil ma le spud 15 cm e puipuia ai fatugaʻo.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Rose Eden Rose (Eden Rose) - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

I le vevela o le tau, e manaʻomia e le tagata matutua se 1 pakete vai 2-3 taimi i le vaiaso, ma le tau vevela - 2 pakete.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E sili ona lelei le pipii atu i le suauu o le sosolo o le suauu lea:

  • i le tautotogo, i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, faʻaaogaina le suauu mo le taimi muamua, fagu mo le taimi lona lua;
  • i le taimi o le amataina o pulupulu ma pe a maeʻa le fugalaau, faʻafeiloaʻi le faʻalauteleina o meaola faʻapitoa, faʻafeiloaʻi ma minerale
  • i le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le iʻuga o le vaitau o le vavao, e faʻaaogaina le phosphorus-potassium fertilizing.

Teuina ma le totoina

E faʻataunuʻu galuega e lua. Muamua o le togavao. E le mafai ona e faia pe afai e te manao ia umi le laau ma faasalalauina. O le teuteuga lona lua e mama. A o leʻi oʻo i le taumalulu, o le a vavae ese uma lauʻau vaivai ma mamae. O le faʻalavelave e faia foi i le tautotogo, aveese uma lala na le manuia le taumalulu. O nofoaga e tipiina e togafitia i le palapala.

Faʻalogo lelei! O le gaioiga e faʻatino i le auala o le faʻafefeteina, lea e le faʻalavelave ai le eleʻele.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

A maeʻa ona teuteuina i le maeʻa o le tautotogo, ona totoina ai lea o laʻau faʻapipiʻi i le eleele ma spud ma lau lauʻeleʻele. O le pale e ufiufi i paranesi ma faʻamafanafanaina mea e le o lalagaina.

Fugalaau rosa

O se vaega o le Modena Blash ituaiga e tasi na o fugalaau e aliali i luga o le tasi lala. O se manogi manaia e sau mai le fuga.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

Rosa Titanic - uiga o le ituaiga Dutch

O le susulu i le susulu o Rose e tele ma e amata mai ia Me seia oo i le faaiuga o le tautoulu. O le fuga o loʻo faʻaauau pea, o nisi o totogo i luga o vao e suia e isi.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

A o leʻi fugaina, e faʻamaʻaina le laau i le faʻamalosi o le suauu, pe a maeʻa - fugalaau-palu. Buds ua uma ona mou atu ua sili ona lelei ona aveʻesea i latou lava ina ia latou le 'aiina meaʻai.

O le a le mea e fai pe a le fuga

Afai e lei fuga le rosa, o loʻo taʻu mai ai le faia o tulaga le talafeagai.

Masalo o le laau e le lava le susu po o le faapipiiina.

Faʻalogo lelei! O le a le totogo se rosa seʻi vagana ua fufulu ma ufiufi mo le taumalulu.

Fugalaau fugalaau

O le toe faʻaleleia e faia e ala i le tipiina, ua vavaeina lala mai vine mama-lignified.

O le a le mea e tatau ona vavae

Pe a faia

O selesele e seleseleina pe a aliali mai afifi, pe vave pe a uma ona tupu. O mea e maua mai le ogatotonu o le pipi, tipi i totonu o le 5-8 cm. O le laʻau pito i lalo e aveese atoa, o le pito i luga e tipi i le afa, tolu lau e tatau ona tumau.

O le vaega pito i lalo e faia i lalo o le fatugaʻo i le maualuga o le 45 °, o le pito i luga e tasi le 1 cm i luga aʻe o le fatugaʻo.

Auiliiliga auiliiliga

I le aso ao le i totoina, o le a gaugau i le aʻa o le suka i le 20 itula. A maeʻa lenei mea, ona fufulu lea o le mea toto i le vai ma totō i le palapala poo le ulo ma le eleele masima-sodus ma se oneone oneone ma le peʻa 3-4 cm.

O laʻau e tanumia i le eleele ile 2 cm, totō i le tau. O se fale kuka e maua mai i se pusa poʻo se uu.

Faʻalogo lelei! E faʻamaeʻaina pe a mu le palapala. O le amatesium po o le urea (20 g i le pakete vai) e faʻaopoopoina ile lua vaiaso.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O lenei vailaʻau e aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina, o aʻafiaga e mafai ona faʻaleagaina le laumei, aphids, moli vaʻavave, caterpillars. Ua aveeseina pupule ua afaina, o togalaau e togafitia i iniseti po o fomaʻi.

Blanche o se rosa o le a le tuua ai se mea e le fiafia i ai se tagata faʻatoʻaga. O se tasi lenei o ituaiga sili ona lelei mo le teuteuina o le fale ma le togalaau. O le leai o se tausiga ma le tele o fua o le a maua ai e le pule fale le tele o lagona lelei.