Fua o le gaosiga

Fualaau aina vine "Tausaga": uiga, togafiti o agrotechnology

E mafai ona maua goose i toetoe lava o togalaau uma, o le toʻatele o tagata e pei o le manogi manogi mai lenei fale. I aso nei, o le galuega a le au faifaatoʻaga e faʻamoemoe i le fausiaina o vailaʻau e puipuia i le maualalo o le vevela, mo le mafai ona totoina i itu i mātū o le atunuʻu.

O le tusiga o loʻo talanoaina ai uiga o le ituaiga "Spring" ma tuutuuga mo lona totoina.

Tala faasolopito

I le 2000, na tuʻuina atu ai se tusi talosaga i le Setete Resitara o Vaʻaia Ausia mo le iloiloga o se ituaiga fou o le kusiisi Rodnik. O tusitala o ni faifaʻatasi o le Moscow Institute of Horticulture M.N. Simonov ma le I.V.Popova. "O le tautotogo" na maua e ala i le sopoia o le ituaiga "Lada" ma ituaiga fatu laau "Purman". I le 2002, o le "Spring" na aofia ai i totonu o le tusi resitala ma mafai ai ona tupu mo mea tau pisinisi ma faamoemoega taitoatasi.

Faamatalaga ma uiga

"Faʻapotogo" e fetaui lelei i le nofoaga fou ma faʻateleina le faateleina o le laumei lanumeamata.

Siaki i ituaiga o kulisi sili ona lauiloa ma ituaiga sili ona lelei e aunoa ma ni vao.

Laʻau

O se vavao o le maualuga, maualuga, faʻalaʻau, uumi ma le mafiafia o lasisi o paʻu e faʻamalamalama ao latou matutua. O fualaau e prickly, ae le o le mafiafia, o laumei e tasi e lua pe tolu i le afa mita, aemaise i le pito i lalo o le togavao. O le tuputupu ae o lau lanu lanu lanu meamata, lapopoa, vaneina, lima-lau. I lalo ifo o le laupepa e fai si laʻititi, i luga o le pito i luga - lamolemole, lapisi.

Berries

Tele, e oo i le 5 g i le mamafa, o fualaau-oval, pe a oʻo i le paʻu, maua se lanu samasama-lanu meamata ma sina lanu mumu lanu moana. O le paʻu o se mea e matua manaia, o le aano o le aano, meaʻai, ma se manogi manaia. Berries o loo i ai se tofo suamalie suamalie ma le manaia malie.

O nisi vaega o le ituaiga

O le tautotogo e faʻaalia i le vave fuaina mai - o le tausaga na sosoo ai talu ona totoina. E le gata i lea, o ia lava e faʻaleleia ma e le manaʻomia le totoina o isi ituaiga.

E te iloa? I gagana eseese, o le igoa o le aganuu e ese lona uiga: i le fusiisi Siamani o lona uiga o le "taimi o Keriso", i le gagana Peretania - "kusi tolo", ma i le faaItalia - "fualaau vavalalata".

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

I le faagasologa o togafitiga faataitai, o le maualuga o le tetee atu i paʻu paʻu ma septoria sa maitauina, ma le malosi o le tetee i anthracnose. O paʻa e mafai ona osofaia e meaola faalafua, e masani lava i aphids, i le afi. O togafitiga o le tautotogo faʻatasi ai ma iniseti faʻataʻivaʻava ma tulafono faʻateleina e puipuia ai osofaiga a iniseti.

Saili po oa isi faʻamaʻi ma meaola faalafua e aafia ai gooseberries ma le auala e taulimaina ai.

Faʻafefe o le tau ma le malulu

O le ituaiga e le fefe i le maualalo o le vevela, faʻafeiloaʻi le lelei o le toe foi mai o le kiona, o se suiga tele i le vevela e le afaina ai le mafai ona fua. Laʻau e gafatia sina gaogao.

Vaitaimi ma le seleselega

O le ituaiga ua amata ona matua, ua seleseleina le seleselega i le faaiuga o Iuni. Mai le tasi togavao e aoina i le 11 kilokalama.

Malosiaga

Fua, ona o le paʻu o le paʻu, lelei le lagolagosua i femalagaaiga, tausia o le ata. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aoina i le vaitaimi o le matua matua.

Tulaga tuputupu ae

E ui i le malulu, o le kusiisi e fiafia i le la, ma e manaʻomia le totoina i le itu o le fasi fanua mo le tele o le ao. O pepa malosi e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o fualaau, e manaʻomia ona totoina i totonu o le fale.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i uiga iloga o le kulisi vine "Consul", "Grushenka", "Honey", "Malachite", "Taitai", "Kolobok", "Krasnoslavyansky".

O le aʻa o le laau e le fiafia i le suʻeina: eleele laugatasi, o le vavalalata o le vai o le eleele ua solia ia te ia.

O le lelei mo le fausaga o le eleele o loʻo iʻu ai i luga, ae e manaʻomia ona e mautinoa o le eleʻele e laʻititi. Afai o le palapala o le aisa, e mafai ona aumai i le tulaga e manaʻomia i le vaivai. E masani lava e faia lenei mea i ni nai masina ao lei tulaʻi.

E taua! Aua e te totoina gooseberries pe a uma isi togalaau, latou te matua faaleagaina le eleele.

Taimi ma le faʻaleleia o fuafuaga

O le totoina o le tautotogo e tatau ona faia i le vave amata, i le taimi lava e liusua ai le kiona ma faʻasao le pito i luga o palapala. O le taimi sili (sili ona lelei mo le totoina o laau) o le sefulu tausaga talu ai o Setema, ao le i muamua muamua ile fulufulu le taimi e selesele ai, ola filemu i le taumalulu ma malosi atili i le vaitau lenei.

I ni nai masina ao leʻi totoina, ua faʻamamaina le fasi fanua, latou teli i luga ma aveese otaota uma ma isi lapisi, pe a tatau ai ona latou lime.

O lua e faia i le 60 cm i le loloto, e tusa ma le 1 mita le lautele. E faapipii faʻamaʻi i le pito i lalo: o se pakete o le humus, 50 kalama o le superphosphate ma le chloride (calcium chloride) (pe afai o le palapala e mamafa tele, faaopoopo le oneone oneone). Fua o le totoina o le kulupu A totoina ni kopi i le va o laina e tuʻuina le mamao ma le tasi ma le afa mita. Aʻo faʻatau pisinisi i luga o vaʻa tetele i le va o laina e mafai ona tu i le mamao e tasi.

O fualaau e manaʻomia foi ona sauniuni: mo ni nai itula, o loʻo ola le aʻa o le aʻa i le faatupuina o le tuputupu ae, mo se faʻataʻitaʻiga, "Appin". E faapuupuuina lauulu i le lima o le fatu e maua ai se togalaau vao i le lumanai.

E tuʻuina le fatu i totonu o le lua, taofi saʻo, aʻa faʻamau ma faʻafefeteina le eleele, ma faʻamautinoa o loʻo tumau pea le maualuga o le aʻa aʻa i luga.

A maeʻa ona totōina, faʻapipiʻi le eleele i le aʻa aʻa ma faʻafeinu tele, ona ufiufi lea i mulch (peat, sawdust).

VITIO: FAAPEFEA ONA FUAFUAINA LE KOMITI

E te iloa? O le kuliki e aoga tele e 'ai e fou ia i latou o loʻo punouai i le gaosiga o le gaosiga, galulue ma metala poʻo vailaʻau. E mafai e Berry ona aveesea toxins ma vai mai le tino.

Faʻavae o le tausiga taimi

Gooseberry O le "punavai" e le lelei i le tausiga, fafagaina ma fafagaina, veleina ma faʻamalo le palapala - mea uma, pei o isi fualaau aina suamalie. Ia mautinoa e taitaia teuteu taimi.

Faʻasa

Afai e lava le timu, ona faʻauluina lea o le "Faʻapogai" e le fautuaina. E le o se mea e manaʻomia ai le susu, ua lava lea o le eleele e masani ona susu. Faatasi ai ma le leai o se timu, e manaʻomia e le kulisi ona faʻamalosi. Faʻasusu i aʻa ina ia tufatufaina atu le susu i tafatafa o aʻa. E taua le lelei o le palapala i le taimi o le faʻatulagaina o ovaries.

E taua! Aua neʻi faʻafefeina i le tele o le vai, e te le manaʻomia le faʻatumu o le ua, ia lava e faʻamamaina le palapala.

Faʻaleleia eleele

Toto ma vavae ese le palapala i se liʻo e faʻatagainao le muamua lavea le laau mai laau mama o loʻo suamalie le susu ma fafagaina mai le palapala, o saturates lona lua o aʻa ma le okesene.

Laʻei pito sili

I le taimi lava e uma ai le totōina, e le manaʻomia ni laei, ae lava se aofaiga o nei mea na teuina i totonu o le lua. E le gata i lea, i le taimi o le amataina o pulupulu, e 50 kalama o le nitroammophoska ua faʻaofiina i le palapala. I le taimi o le faatulagaina o ovaries, e faaopoopo i le eleele le pefu laupapa, e tusa ma le 200 kalama. A maeʻa le seleselega, faʻaaoga se vai (1 l i le 10 l) vai: mullein poʻo le faʻafefeteina o manulele manu. O le tautotogo lea, aʻo leʻi amataina le totogo, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasaina: ammonium nitrate poʻo Uria e oo i le 20 kalama.

Teuteu

O le teuteuina e faia i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. Aveese tipi, faʻamaʻi ma mama. Mafaufau i fafo o le pale, ma tuu ai fualaau sili ona fua tele ma lauolaola.

O le faʻatinoga sa aofia ai pe a tupu le laau i le silia ma le luasefulu lala.

Matou te fautuaina ia e faamasani i auala o le tipiina o gooseberries.

Taumalulu malulu malulu

O lenei ituaiga na gaosia mo le totoina i itulagi ma le malulu, o lea e le manaʻomia ai se fale mo le taumalulu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faatasi ai ma le lelei o le ituaiga:

  • anapogi vave;
  • tofo suamalie o fualaau suamalie;
  • tetee i le lamala ma le maualalo o le vevela;
  • tele le seleselega;
  • lelei femalagaiga;
  • puipuiga o maʻi ogaoga o aganuu;
  • tele filifiliga i totonu o le talosaga.
O le le lelei o le faʻamauina o vine mai le vao i le matua atoa.

O le kuluka o se mea aoga ma le manaia, e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka ma le maua o le mamafa. O fua e 'ai fou, saunia ni meaʻai mai ia i latou, faʻatumu falala falala, saunia ni siamu manogi po o se siamu mo le taumalulu. O faʻataʻitaʻiga o le ava malosi fale e fautuaina ai se vine mafiafia lelei ile fale.

Vitio: Iloiloina o le kulisi "Faʻapogai"

Faʻamatalaga

O se mea mama mama lenei. Pe a matua, e mafai ona e 'ai mai le vao. Mo siamu pe loimata e le mafiafia, pe sili atu ona faʻatau Malachite. Mo jam, e sili atu !! E faia mai ia te ia "Tsar Jam". Ma afai e te tuu le tautau i luga o le vao i le umi e mafai ai, ona togi ai lea o le tofo, ae e le o taʻua i soo se mea. Masalo ona o le tele o itulagi o Rusia na te le lava le vevela?
ilich1952
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=415688&postcount=5

O se tasi o nai ituaiga eseese o Moscow e tupu mai i le maualuga o le tofo ma le aofaiga o uiga lelei. E le o le sopo, ae mo le siamu, aʻo e saʻo e faasino atu, e te manaʻomia ni vailaʻau suamalie, o Malachite o se ituaiga e le mavavaeeseina mo siamu.
Lotkiv Garden
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=378544&postcount=4