Fualaau aina

Vaega o le sauniuniga o fatu o le pepa ma le isalaʻelu mo le luluina o fatu laau: o afea ma pe faapefea ona fai saʻo

Pe a fuafua e maua se seleselega lelei, e taua tele le faʻataunuʻuina o fatu pepa ma le isalaʻelu mo le luluina o laau.

O le faʻaalu o le taimi i le faʻaleleia, faʻapalapalaina, vevela ma le faʻamaʻalosi, e oʻo lava i se togalaau faʻapitoa o le a mafai ona ola malosi, ola maloloina ma ola maloloina, lea o le a faʻafesoʻotaʻi uma ai le totoina i totonu o se fale kiona poʻo le tatalaina o eleele.

Filifiliga o fatu

E fetaui le laau ma le pepa mataʻutia ma faigata ona tupu. O fatu laʻititi ma mama e le ese mai le selau pasene germination, e umi se taimi ma e manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. Ina ia faaitiitia le lamatiaga ma ia malosi le toto, e tatau ona e filifilia ituaiga eseese muamua ae leʻi totoina.

Ua fautuaina e le au atamamai le uluai augatupulaga o fatuga o le popo, ua latou maua se seleselega lelei. Mo greenhouses e fetaui lelei laau totō ma se vaitau puupuu e tuputupu aʻe, faʻasaʻo i faʻamaʻi.

O le aoina o fatu oe lava e le aoga. O le tele o fualaau oona e le maua ai fatu maualuga ma meatotino uma a le tina. E sili atu ona lelei le faʻatau ia i latou i totonu o se togalaau totoga lelei, lea e faʻamautinoa ai le lelei, fou ma le leai o se toe faʻaleleia.

O taga e iai fatu e tatau ona faʻamaufaʻailogaina, o afifi taitasi e tatau ona i ai se aso e muta ai ma le saʻo ole igoa ole ituaiga poʻo le kulupu.

O le matua o le fatu e le faʻamautinoa ai le lelei o faʻamalosi.. E tatau ona suʻeina, lafoʻesea le leaga ma leai se mea. Filifili se fatu e sosola atoa e fesoasoani i le 3% vaifofo o masima.

O le fatu ua gase i le vaifofo, o mea e leai ni mea e felelei i luga, ma ua tafe atoa i le pito i lalo. A maeʻa le "paluga faamasima", e tatau ona fufuluina lelei ma faʻaputuina ia vailaau filifilia, ma salalau i luga o se pepa.

O nisi fai togalaau e fautuaina siaki le germination o le pati. E taua tele lenei mea pe a totoina se tele o laau toto. E tele ni fatu e gaugau i totonu o se taga o ie laumei ma faʻafefete mo se aso i le vai mafanafana.

Ona aveese lea o le taga ma tuʻu ai seia oʻo ina fuga fatu, faʻamago le ie mai lea taimi i lea taimi.

E taua tausisia le vevela pe a ma le 27-28 tikeri, a leai o le a latou le pala.

A mavae le 5 aso e tatau ona e siaki le tulaga o le mea. E tusa ma le 70% o fatu e tatau ona liliu. O le maualuga o le pasene o germination, o le sili atu ma le malosi o le toto o le a. Afai e itiiti ifo ma le afa ua totogo, e sili atu le taumafai e toe faia se isi vaega..

O le isi, seʻi o tatou talanoa e uiga i le auala e saunia ai fatu o pepa ma le isalaʻelu mo le luluina o vine?

O auiliiliga o le faʻapalapala ma meaʻai

O fatu filifilia ua fautuaina ina ia faʻamaʻi.. O nisi tagata fai togalaau e talitonu e le manaomia e fatu fatuga i lenei faiga, aua ua uma ona taofiofia fatu ua uma ona faatauina aʻo leʻi afifiina. Ae o le a le afaina ai le puipuia o le puipuiga.

E mafai e fatu sosolo i le vai o le peleni lanu o le potassium i taimi uma, o le hydrogen peroxyide poʻo le afifiina i lanu o le fulufulu 'ua susu i le sua o le aloe fou. O le togafitiga e tumau i le 20-30 minute, mulimuli ane e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana mama.

O le isi laasaga o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe fatu. O le faʻaosoosoina vave o le feanu, faʻamalosia le totogo ma faʻaopoopoina le malosi ia i latou.

O togavao e togafitia ma mea faʻavevela e mafatia ai, faʻafefeina le gaosiga ma isi togafiti faigofie. O le faʻaleleia o le tuputupu aʻeina o pisinisi e faʻasaʻa i totonu o le vai e tusa ai ma faatonuga i luga o le pusa, ona faʻamalulu ai lea o fatu.

E tatau i faifaatoaga faʻamasino ona taumafai se tasi ua faamaonia faamaoniga:

  • Lafoaina o fatu mo le 20 minute i se vaifofo o le paluga masani, fufuluina ma agai i totonu vai vaifofo "Epina" (0.5 kapu vai ma le 2 mataua o le fualaau faasaina). Sook i le fofo mo le 16-18 itula i le vevela o le potu.
  • A maeʻa togafitiga faʻatasi ma le potassium i le taimi e tasi, e faʻamaluluina fatu. i le tali "Zircon" (1 le tasi i le 1 ipu vai). A maeʻa le 18 itula, ona ave lea i se mea susu i luma o le paʻu, ona lūlūina lea.
  • E faʻamaʻaina fatu i le 10% vaifofo o le hydrogen peroxide ma fufulu. Ona liligi vai masusu i le vevela o le potu mo le 2 aso. Vai vai i le 6 itula. A uma le germination, totoina i totonu o koneteina po o fagu.
  • Vaʻa saunia vai fou o le aloe, o fatugogogogogo ua faʻafefeteina i totonu mo le 48 itula. A maeʻa le fulafula, e totō le fatu ile eleele.
  • O fatu e togafitia ma le paseka palatini poʻo le hydrogen peroxide ua faʻafefeteina i se vaifofo o le 1 lita o le suavai ma le 0.3 tsp o mea faʻapitoa faʻapitoa. O le taualumaga e 12 itula.
  • Mo le faʻaaogaina o fatu na faʻaaogaina se vaifofo o le 1 lita o le vai, 0.3 tsp. o le nitrophoska, 0.5 tsp. O le isi filifiliga: 0.3 tsp o nitrophoska ma le 1 tsp o mullein i le 1 lita o le vai mafanafana. A maeʻa togafitiga, e totoina i le eleele mo le 16 itula.
A o lei gaoia fatu na gaugau le gaugau i se taga tapoleni. Afai o le faʻamalosi mulimuli ane ua fuafuaina, e naʻo fuafuaga e aunoa ma le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina. O le malulu e mafai ona faaleagaina ai aʻa laiti.

Faamalosi pepa fatu ma le isalaʻelu

Auala faʻapitoa - faʻamalosi i totonu o le pusaaisa. O togafitiga faapena o le a saunia ai laau mo se eseesega o le vevela, faamalosia ai o latou puipuiga ma le tetee atu i faamaʻi. O le faʻamalosi e faapitoa lava le aoga mo pepa suamalie, ae o le isalaʻelu e tali lelei i ai.

Mo le faʻamalosia o manaʻoga e faʻamamaʻaina, togafitia i mea faʻaleleia, ae leʻi totoina fatu.

O le fatu ua saunia e afifiina i se ie susu, e salalau i luga o se ipu ma tuʻu i le potu pito i lalo o le pusaaisa. O le vevela e le tatau ona pa'ū ile 1-2 tikeri.

A mavae le 12-24 itula, ona siitia lea o le fatu e vevela (18-20 tikeri) mo le aso, ona toe foi lea i le pusaaisa mo se isi aso. I le taimi atoa, o le ie o loʻo afifi ai e tatau ona manava, ae le o susu. A uma ona faʻamalosi, o fatu e vave ona totoina i le eleele ua saunia.

O le isi auala aoga o le faʻanofo pe faʻaigoaina. O fatu e togafitia ma mea e faʻamalosi ai, e tuʻuina i totonu o se ipu malamalama ua tumu i vai i le vevela o le potu.

Ua tuʻuina ifo i lalo le pusa tioata pusa vai ma toe faʻaoga mo le 20-30 minute. O le faʻaauau pea o aʻafiaga o le ea e faʻaleleia ai le siama ma faʻamalosi atili ai le faʻaogaina o fualaau o laau.

O le sauniuniga muamua o fatu pepa ma le isalaʻelu mo le totoina o laau o le a ave mai le 16 itula i ni nai aso, e fuafua i le auala. E filifilia e taʻitasi o ia lava ana fuafuaga lelei.

O le sili atu ona faigata i le laasaga sauniuni, o le sili atu foi lea o le lagona o fualaʻau tuputupu aʻe. Ae maise lava o laau totō o le a totoina i le lauʻeleʻele poʻo totonu o se fale kati e aunoa ma se faʻamafanafanaga faʻapitoa.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Faʻalogo lelei i auala eseese o le totoina o isalaʻelu, aemaise lava lo latou totoina e tusa ai ma le kalena o le masina ma e mafai ona tutupu i latou i le fale?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao leʻi luluina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu i lalo laau pe toso ese i fafo, ma pe aisea foi e mate ai pupu?
  • Tuutuuga o totoga i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, i Siberia ma le eria Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.
  • Aoao tulafono o le totoina o Bulgarian ma vevela pepa, faapea foi ma le suamalie malie?

E le gata i lea, o tala e uiga i fualaʻau eggplant:

  • E faapefea ona saunia fatu mo le totoina?
  • O faʻapogai uma o lanu paʻepaʻe luga o laulaau, ma aiseā e mafai ai ona latou vaʻai?
  • Manua faʻamaʻi ma faʻapefea ona faʻaumatia?