Fualaau faisua

O faatonuga faigofie mo se seleselega tele po o mea uma e uiga i le tuputupu ae o siva i le fale

O musika o ni musika e le lelei e mafai ona tupu i le atunuu, ma i le fale.

O le mea taua o le tausia lelei o le potu ma le vevela o le ea i taimi uma.

Faʻavae tapenapenaga

I le faagasologa o le tuputupu ae o anufe i le fale, o lenei laasaga o le tele lea taimi e alu ai. E taua le faia o mea uma lava e tusa ai ma faatonuga.e faʻauʻu i se seleselega lelei. Faʻasaina mai le vao o le taumalulu po o le rai (e oo i le 25%) ma le solofanua solofanua (75%).

Per 100 kilokalama o vaomago e ave 2 kilokalama o urea ma superphosphate, 8 kilokalama o le gypsum ma le 5 kilokalama o le penisina. O le isi, e faʻaaogaina le manu ma e tusa ma le 300 kilokalama o le meaʻai e maua mai. E lava le tuʻuina o le mycelium i totonu o le tolu sikuea sikuea i le eria.

E taua lenei mea! Afai e le mafai ona maua le manoa solofanua, o le a faia e le povi povi po o manu felelei. Ae o le seleselega o le a faʻaitiitia.

O le meaʻai e saunia i fafo i lalo o se faʻavaa. O le vaomago ua susu mo le aso, ona faaputuina lea o le vaomago ma le sua i luga o faaputuga i se faaputuga.

E sili atu le faʻamamaina o vaega taʻitasi o vaomago (faaopoopo i ai urea ma superphosphate). Ona faʻafefiloi lelei ai lea o le faupuega, ma faʻaopoopo isi vaega i le mea e sui ai.

A maeʻa ona faʻafefiloi uma vaega, ona amata lea o le faʻamalosi, ao faagasolo le aso lona tolu o le vevela i le faaputuga o le a tusa ma le 70 tikeri Celsius.

Ina ia mafai ona mu lelei se faaputuga, e tatau ona tusa ma le tasi ma le afa mita le umi ma le maualuga, ma e tusa ma le lua mita le lautele. A maeʻa le 22 aso, ona sauniuni lea o le faapalaga mo le gaosia o mushroom.

E tatau foi ona maitauina e mafai ona tupu musika i luga o peat, ae i lenei tusiga tatou te manatu naʻo le fesuisuiai ma le fuga e pei o le sili ona aoga.

O na aufaitau o loʻo fiafia i le fafagaina o moa, matou te valaʻauina oe e faitau se faasologa o tusiga e uiga i lenei autu iinei.

Totoina o le mycelium

Mo le totoina lelei o siamupini i le fale, o le fatu e mafai ona faʻamaonia le mycelium, lea e tupu i totonu o fale suesue faapitoa.

E tasi le sikuea sikuea o le meaʻai e manaʻomia ai le 400 kalama o le fatu poʻo le 500 kalama o le mycelium faʻamalolo.

E taua lenei mea! A o le totoina le mycelium, e tatau ona toe siakiina le sui. E tatau ona totogo ae pe a paʻu i lima.

O le taimi nei o loʻo maua se lima o sana poʻo le faapalaga o le mycelium ma tuu i totonu o le mea e tusa ma le lima senitimita. O pu e tatau ona paʻu, ia mamao le 20 cm i le va oi latou.

E le mafai ona e totoina se fatu o le mycelium loloto, ae faʻalalauina i luga o le fogaeleele.

Faʻasusuina ma le vevela

I le taimi o le faʻaosoina e tatau ia mataʻituina le lelei o le ea. E tatau ona i le maualuga o le 70-95%.

Ina ia puipuia le susu, e fautuaina se atigipusa e iai se mea e faʻapipiʻi ma se nusipepa ma faʻapipiʻi ai. O le vevela o le masini lava ia e tatau ona i ai i le maualuga o le 20-27 tikeri Celsius.

O le a amata ona ola le mycelium pe a mavae se vaiaso. I le taimi lea, o le pito o le meaʻai e tatau ona moe 3-4 cm o le palapala. A maeʻa le 3-5 aso pe a uma ona momoe, e tatau ona tuʻu ifo le vevela ile potu i le 12-17 tikeri Celsius.

O le fogaeleele e masani ona susu. E tatau ona taulai totoa i le faʻaleleia o le potu, ae ia aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Seleseleina

Ua uma i le 3-4 masina o le a mafai ona selesele le seleselega muamua. E talafeagai le aoina o musika e maua ai se ata paʻepaʻe lanu i lalo o le pupuni e fesoʻotaʻi ai pito o le pulou ma le au. E le fautuaina ia 'auʻamu ma palakalaʻu enaena.

A le seleseleina pulo o seleselega, a ia vaʻaia lemu. O le faʻateleina o le mycelium o le a tumau i le vaiaso pe lua. A o faagasolo lea taimi, alu i galu e fitu o le seleselega.

E oʻo i le 12 kilokalama o musika e mafai ona faʻaputuina mai le mita e tasi o nofoaga aoga. I le taimi lava lea e 70% o le seleselega e aoina i le vaitau muamua o galu e lua.

Faʻatoʻaga o mushroom i le pito i lalo

O le faagasologa o musipolo ola i le pito i lalo e le eseese pe faʻapefea ona toto nei musipolo i le fale. E tatau ona maitauina o fale maualuluga, fale teuoloa ma potu teu oloa o ni fale lelei mo le totoina o pulou. Talu ai ona e manaia ma pogisa.

E leai se manaʻoga e fatuina soʻo se isi aiaiga faaopoopo e ese mai i na mea e manaʻomia mo le ola i le fale.

I le fale poʻo i le fale

O lenei metotia o le galueaiina e lelei ona E mafai ona toto totō puʻu saʻo i totonu o la latou eria, i le ea fou.

Manaomia e suʻe o le nofoaga sili ona paolo ma le susu, fai iina se tamai fale po o se fale lauʻeleʻele.

O le taimi nei e mafai ona e faʻasalalauina le faapalaga ma ola ai musika e tusa ai ma tekinolosi e faʻaaogaina mo le galueaina o fale.

Faamolemole ia matau lena mea i fafo o le a sili atu ona faigata mo musika e fatu ai tulaga talafeagai o le vevela ma le talafeagai lelei.

O le tuputupu aʻe o tagata faʻatau i le fale o se tala faʻasolopito po o se mea moni.

Faitau faatasi ma i matou!

Tausia lanu o laumei ma vae i lenei tusiga.

Vitio e uiga i mea o loʻo i ai salu: //selo.guru/fermerstvo/soderzhanie/perepela-v-domashnih-uslovijah.html

Musika e fai ma pisinisi

Ona o le tele o le seleselega, o se faagasologa faigofie o le totoina ma le tausiga, e toatele tagata e mafaufau e uiga i le totoina o nei pulou mo le faatauina atu. Ae, e tatau ona maitauina lenei mea o le niche ua maeʻa ona faʻatumu e tagata fai pisinisi.

O le avanoa e tatalaina ai sea pisinisi o lee faapea o le meafaitino mo le totoina o anufe anufe o otaota faʻatoʻaga, lea e faʻatau atu mo penny.

Afai e muamua iloa le mea e faʻatau atu ai le seleselega ma galue i se faʻasoasoaga tufatufaga lelei, ona mafai loa lea ona e mauaina se tupe lelei i le taimi muamua.

E le gata i lea, o le sailia o se fuafuaga pisinisi vave mo le totoina o musika e le faigata.

Meafaigaluega mo fale gaosi oloa

Aʻo faʻalauteleina le gaosiga o le tele o musika, o le mea moni, manaʻomia tele meafaigaluega. A uma mea uma, e tatau i le potu ona tausisia pea se microclimate faifaipea, o se tulaga lelei ma le vevela.

O lea la e le mafai ona faia e aunoa ma tagata faʻapitoa faʻapolofesa, fata mo le faʻapalapala, taavale mo le aoina o pulou ma masini eletise eseese.

O mea uma e te manaʻomia e le mafai ona lisiina, aua e taua mea laiti uma. O lea la e sili le faʻafesoʻotaʻi kamupani faʻapitoaauai i le faatauina atu o meafaigaluega mo le gaosiga o masima.

Ae peitai ina ia mafai ona tutupu ni pulou i le fale po o le atunuu, e le tele ni meafaigaluega e manaomia. Mulimuli i tulafono ma faatonuga.ma i le tolu po o le fa masina o le a mafai ona seleseleina se seleselega tele o sefe vevela.

Ata

E pei lava o taimi uma, o nisi o ata na auina mai eo tatou tagata faitau.
[sikgallery id = 17]