Laʻau

E faʻafefea ona faʻapipiʻi le vavaeina o le hydrangea i le tautotogo

E toatele tagata e mafaufau pe faʻapefea ona faʻaleleia le hydrangea. E tele auala. O nisi e mama, o isi e sili atu ona faigata, ae oʻo lava i le amataga, faʻaaogaina faʻamatalaga faaopoopo, o le a mafai ona faʻatautaia lenei faiga.

Pe a fanau mai se fugalaau, e tele nuances e tatau ona matauina. E tatau ona e iloa e uiga i lona toe gaosia, vevela, fafaga, laei pito i luga. Faʻasalaga lelei, o le a fiafia le fale i le tagata e ona lauulu matagofie ma lona foliga vaaia lelei.

Faʻaleleia Hydrangea

E tele auala e faʻaleleia ai le togalaau o le hydrangea:

  • E ala ile fatuina o fatu;
  • Aiga tupu;
  • Winter, spring, summer cuttings;
  • Tuʻu;
  • I le vaevaeina o le vao.

Auala e totoina ai fugalaau

Vaega o le faʻalauteleina o meaola o ituaiga eseese

O le fugalaau e tele ituaiga eseese. O ona laupega autu e pei o le laau, paniculate, tele-talo. O nei ituaiga eseese uma e mafai ona faʻaleleia i toetoe lava o soo se auala. Ina ia maua vave le taunuuga, e tatau ona e iloa po o le fea auala e gaosia ai e sili ona lelei.

O ituaiga laau e le o afaina i le maualalo o le vevela, e le malu puipuia mo le taumalulu, e faigofie ona latou tausia. O le nofoa sili e paolo pe malulu. I le vevela o le tau, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻamautu lelei. O auala e sili ona talafeagai o le faʻalauteleina, o le vaʻaia, o le tuʻuina atu. O Hydrangea o lenei meaola e mafai ona faʻaleleia e fatu, ae o le faagasologa e umi. E sili atu ona faʻatau mea totō ile faleoloa faapitoa. Vaevaega o le vaomatua e faʻatinoina ina ia maua vave tagata matutua ma faʻalautele tagata taitoatasi.

O ituaiga eseese e pisapisao e iai le tele o le sili atu i le 25 cm le umi, o la latou laulaau e umi ma malulu. O le lanu lanu e eseese tele. O le la e le mu ai pupu, e tatau ona totō le laau i le paolo. O paʻu o lenei ituaiga e tutupu vave, o lea latou te manaʻomia ai le teuteuina. O aʻafiaga e mafua ai le faʻalauteleina. O lenei metotia o le fafagaina o se faafitauli sili atu nai lo le fatuina po o le taoto.

Taua! O le fugalaau e mafai ona faʻasaʻo le vevela e oʻo ifo i le 30 tikeri.

O le sili ona manaia ma le maasiasi ituaiga eseese e lapopoa. E i ai ona fugalaau manaia, lau lanu lanu meamata susulu. O le togavao lava ia e laʻititi ma vaeluaina.

Taua! O ituaiga lapopoa lanu e le mafai ona faapalepale i le maualalo o le vevela, o lea e sili ai le totoina oi latou i totonu o koneteina e fesiitai ai fugalaau i se isi nofoaga.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaleleia e ala i tipi, vaevaeina, taina, fatu, faʻalagolago i le vave ma le a le mea e manaʻo le tagata fai togalaau.

Tausia togalaau o le hydrangea

E faigofie le tausiga o le laau, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma mo le tuputupu ae.

Togalaau Tausi

Tulaga faʻatau

E matua fiafia lava Hydrangea i le susu, i le taimi lava e tasi e le fautuaina e lolovaia le eleele tele. I totonu o le loloto o aʻa, o le eleele e tatau ona lelei le susu.

Faamatalaga faaopoopo. I Europa, sa taʻua e saienitisi le igoa Hydrangea hydrangea, o lona uiga "vaa i le vai" i le gagana Eleni.

Faʻasoʻa le vai ma le tele. O le pulega sili ona lelei mo se toeaina matua i le ogatotonu o Rusia o le a 2 paʻu i le vaiaso. I le tau vevela, o le faʻasūina e faʻaopoopoina i le 2 taimi.

O le mamafa o le suavai i le vaitau malogo e le lelei tele mo le hydrangea.

Laʻei pito sili

Mo le ola vave, e tatau ona fafagaina le laau. I le tautotogo, pe a maeʻa gutu, o le hydrangea e faʻamaʻaina ma soʻo se oloa faʻapitoa faapitoa: Bona Forte, Agricola Aqua, Flower Paradise, Pokon. E mafai foi ona e saunia lau oe lavalava pito i luga: faʻafefiloi 20-25 kalama o le amatesium sulfate (urea), 30-40 kalama o le superphosphate, 35 g o le potassium sulfate.

I totonu o laufanua malulu, e faʻaleleia le faʻaogaina o laau, o le laʻau talavou e sosolo atu ia Zircon, Epin-faʻaopoopo.

O le tulaga lua o le fafagaina o geraniums e tupu i le amataga o le fuga. Fufulu le paluga o le 45 km o le potassium sulfate ma le 80 g o le superphosphate.

O le tolu vaega o le fafagaina o loʻo faia i le faaiuga o le taumafanafana, le amataga o le tautoulu. I lalo ifo o togalaau taʻitasi e oʻo atu i le 20 kilokalama o le faapalaga poʻo le pala.

Sauniga o le taumalulu

E le o ituaiga uma o mea e manaʻomia mo le taumalulu. O le feteenai ituaiga e tulaʻi i le vevela e oo ifo i le 30 tikeri. O le ituaiga o laau e itiiti ifo le malulu, e na o toloiti e mafai ona magoto ai. I lenei tulaga, e faigofie ona toe faʻaleleia hydrangea. O nei meaola e lua e na o sina mea itiiti lava e tatau ona totogo ae leʻi oʻo i le taumalulu.

Laʻau tele-vevela e sili atu ona lofituina. O fugalaau fugalaau o lenei hydrangea o loʻo faʻapipiʻiina i luga o paʻu o le tausaga talu ai. Afai o le a malulu, o le isi tausaga o le a leai se fugalaau. O le mea lea, o lenei ituaiga e fautuaina ina ia saunia mo le taumalulu (faʻapitoa mea uma). Aemaise lava o nei fuafuaga e manaʻomia mo le ogatotonu o le sone ma nofoaga malulu.

Metotia e faʻaleleia ai hydrangeas i le fale

Laʻau

E faʻafefea ona faʻasaina le lavender mai se togavao e ala ile vavae

E mafai ona totō le fugalaau e ala i le tipi. O se tasi lenei o auala sili ona faigofie e fausiaina ai tagata fou.

Tuutuuga o le vaalele

O seleni o le hydrangea e faia i le tautotogo, taumafanafana ma le tautoulu. I le tautotogo, e faia le teuteuga ao leʻi amataina le tafe. I le taumafanafana, o seleselega e seleseleina ia Iuni poʻo Iulai.

O vaitau taumalulu

I le taumalulu, e faia ai ni lapisi i ni ituaiga lapopoa e totoina i totonu o pusa. Ua tuu le laau i totonu o se potu ma le vevela o le 2 tikeri seia oo ia Ianuari, ma ua maea ona faaopoopoina i le 10. I le masina o Fepuari, o le a vavaeina ai ni moli laiti i ni vaega se lua. Laʻau pito i luga e vaeluaina.

Saunia ni ipu i luga o le eleele mafolafola. O le vaega pito i lalo e togafitia ma se stimulator tuputupu aʻe. O totoga e totoina i totonu o ipu. Ulutala pito i luga i se fagu fagu, faia o se moli tioata. Vaitaimi e manaʻomia ona faʻafeinu ma faʻafefe.

Laʻau

Faatasi ai ma le faatelevaveina o se fugalaau, e mafai ona totō i luga o le laufanua ua uma ona totogo pe tuu se atigi penumbra i le togalaau aina ma tuu ai e pei o lenei seia oo i le tautoulu.

E faʻapefea ona tipiina le va i le taumafanafana? O se laau toto o soo se ituaiga e faigofie ona tupu i le vaitau lenei. I le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, ia tipi ese le lanu meamata i se itu taumatau i lalo ifo o le faapipii i ni nai inisi. O tafega o le tausaga lenei e fai, e le malepe. O le umi e tatau ona 10 cm. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia, o le pito i lalo o loʻo vavae ese. E filifilia le taimi i le vaveao po o le taimi foi e puaoa ai.

O le sisi e togafitia ma Cornevin, Heteroauxin poʻo isi faʻamaʻi aʻa. Saunia le palapala: faʻafefiloi oneone, paʻu, turf i se fua faatatau o le 4: 3: 1. O seleni e tatau ona totō i se mamao e 5 cm ma i le maualuga o le 4 simita. E manaʻomia le faatumauina o le vevela o le 20 tikeri ma faʻamalolo le tipi 4 taimi i le aso. A maeʻa le 7 aso, ona faʻaititia le faʻaleleia ile 2 taimi. Faʻasalalauina le lauʻeleʻele i le tasi i le vaiaso mo le 10 minute.

O le taʻavale o le a tupu i le taumafanafana mo se masina. I le oʻo mai o laulaau fou, ua faʻaitiitia le faʻainu. O le gaioiga e faia i le tautoulu poʻo ua i ai i le tautotogo.

Taua! Ina ia mafai e le hydrangea ona maua se aʻa malosi, e tatau ona e toso ese mai i le uluaʻi tausaga talu ona totoina.

Lalaga o le tautotogo

E faʻapefea ona faʻapipiʻi le vaʻaia o le hydrangea i le tautotogo? O le faʻaleleia o le hydrangea e ala i le tipi i le tautotogo e tupu mai i se auala e ese le eseese. O seleseleina e seleseleina aʻo teuteuina. ◊Oti i le tautotogo e faʻapipiʻiina ai lālā talavou e tuʻu le 5 aso i le vai. A maeʻa lena mea, ona faia lea o se tipi i luga o lala latalata i le fatugaʻo i le maualuga o le 45 tikeri.

O le tipiina o le hydrangea i le tautotogo e aofia ai foi le togafitiga o paranesi ma aʻafiaga. E talafeagai lenei mea mo le vave totoina o mea toto. O laʻau ua sauniuni e totōina i totonu o ipu e tumu i le oneone ua suamalie. O le maualuga o le manaʻoga o paranesi e tatau ona 45 tikeri, faʻatoaga o le loloto 3 cm.

Taua! A saʻo le totoina, e le tatau ona paʻi le tasi i le isi. Laʻau e le paʻi i le eleele.

O le tipi e ufiufi i se ata tifaga, e masani ona sosolo ma lalaga. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona mai le 15 i le 25 tikeri.

Ma le isi, o laʻau ma aʻa e siitia i le 10 cm inisi ipu. O loʻo totoina le fale i totonu o le potu vevela ma e le mafai ai le susulu o le la. I le vevela o le tau, ua totoina ai hydrangea i le togalaau.

Semi-lignified cuttings

O le toe gaosia e faʻatinoina e ala i le faʻapipiʻiina o laʻau ma laulaau lanumeamata mo ituaiga uma o hydrangea.

Taua! O le faʻavauvau ituaiga e le lelei le faʻalauteleina i lenei auala i le tautotogo ma le autumn.

Mo le totoina, o le palapala e ave tutusa ma le vaʻaiga lanu meamata. Tausia le vevela o le 18-22 tikeri. Vaefaamataʻu lala i le 3 cm ma le mulch. Faʻapipiʻi tuʻu i se mea paolo. E manaʻomia le susu ile palapala. A maeʻa le 2 masina, faʻafeiloaʻi atu i se nofoaga malulu seia oʻo i le malulu.

Tuʻu

Faʻapenaina e ala i le taoto

O lenei faʻamamafa faʻaleoleo e eseese lava i auala eseese. Mai pulu tausaga talu ai, ua maua ai laau talavou. Mo le fausiaina, ua punou ma tafe i totonu o se togavao.

O lenei ituaiga o le faamamaina o le hydrangea e faia i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. E tatau ona faʻatali mo le iʻuga o le fuga.

Taua! O laʻau faʻapitoa mo le taoto e le talafeagai.

O se toga 5 cm le loloto e faʻasalalauina i luga o le vaomatua. O le lala o loʻo punou i totonu o togi taʻitasi i luga o laupapa ma uamea. O se vaega o le fana e totoe i le 45 tikeri i luga, o lona umi e 20 cm.

Taua! E mafai ona e ausia le saoasaoa o le tuputupu ae e ala i le faʻatusatusaina o faʻaaliga i luga o le ala.

Faʻasusu faʻaupu i le eleele. E tatau ona faʻafefe ma faʻafefe. O le amataga o le tuputupu ae o le taotoga e mafai ona matauina i le mavae ai o le 2 vaiaso. Pe a oʻo le pusa i le 10 cm, e manaʻomia ona vaʻaia.

E mafai ona totō vaʻaia i le amataga o le tautotogo o le tausaga a sau poʻo le tautoulu. Mo le faia o lenei mea, tipi ese mai le fale o tina o loʻo taoto ma aʻa.

Bush division technology

O le vaevaega o le vao e talafeagai lelei mo ituaiga lapopoa ma laau. E faia le faʻatinoga i le tautotogo po o le autumn. I nofoaga malulu, o le taimi sili e vavae ese ai le vaomatua o le tautotogo, i nofoaga mafanafana o le autumn.

Vavaega o Bush

Muamua, eliina se vaomatua ma vaevaeina i le lua. I le tasi ma isi vaega e tatau ona i ai se fua tuputupu ae ma se aʻa. Saunia se lua mo le totoina o le 30 cm le loloto O le eleele e tatau ona aofia ai le humus, oneone ma le peat. Fai se tauʻeleʻele.

I le lumanaʻi, e tatau ona e faʻauu le delenki. Ina ia puipuia le susu, e mafai ona e mulumulu palapala. A o le autumn, e manaʻomia le faʻaleleia o le palapala e puipuia ai le faʻamalo.

Fatuina o fatu

Fanauina o fatu

Peti fatu. O fatu e maua i fualaau puʻe ma e na o le 3 millimita. I aso ua mavae, latou te leʻi saunia mo le lulu.

Ina ia tupu ile fatu mai fatu, e tatau ona e fuafuaina le totoina o le nofoaga. I le faʻamafanafanaina o greenhouses, o le faʻatoaga e faia ia Tesema, i le fale - ia Mati. I le avanoa tatala, o le luluina e faia ia Aperila-Me.

Mo avanoa tetele e tatau ona faia se moega maualuga. Le tuʻuina o se alavai i lona pito i lalo. O le eleele e tatau ona aofia ai le oneone, lau paʻu ma le laupepa i le fua faatatau o le 1: 2: 4. Ua faatutuina le eleele ma ua sasaaina fatu. Fafaso i le oneone tafe. Faʻamaualalo mai se fagu sulu. E tatau ona ufiufi i le pepa ma le pritenit, faʻavaitaimi faʻasusu ma le pito i luga o laʻei ma le mea e manaʻomia ai le faʻamalolo.

Mo ipu, o le palapala e tutusa. E tatau ona e faia se pu ma lūlū fatu. Mai i luga latou te le lilofia i le eleele. Lafo faʻafuaseʻi i se pulu moli ona e le fufuluina fatu. Latou te manaomia foi le fafagaina.

O vaovao e ola i totonu o le masina. 95 pasene o le totoina o toto. O le taimi lava e ola ai laʻau e lua, e totōina laau i totonu o fagu poo totonu o se lau.

Taua! O le tafuʻe i le avanoa tatala e faia i le mavae ai o le 3 tausaga. O le maualuga o le seedling o le a pe a ma le 40 cm.

Tausiga

Tulafono mo le tausiga totogo:

  1. E tatau ona faʻamauina pe a mūmū. Mo lenei mea, ua ave le suavai malulu ma lelei.
  2. Vaʻaia le vaeluaina o le palapala.
  3. E manaʻomia le faʻaleleia masani.
  4. O fualaau e tatau ona aveeseina mai sina faamalama. E manaʻomia le faʻamalamalamaina ina ia le taofia ai le atinaʻeina o aʻa ma e le maua ai ni mu.
  5. O le maualuga o le vevela e mai le 14-20 ° C.
  6. Vagana faʻataʻitaʻiga.
  7. Pe a 2-3 aliali mai, ona faia muamua lea o le sua, ia Me, pe a oʻo i le 7-8 cm - le lua.
  8. E manaʻomia lou fafagaina 2 taimi i le masina faʻapitoa i fualaau faʻapitoa.
  9. O popo ma tupu totogo e faʻafefeteina, ave i fafo i le vevela o le tau i le auala. I le po latou te toe aumaia.

Taua! O le mea lea o le a leai se malosi o le laau, o le a taʻe le manava.

A maeʻa lenei mea, ona totōina lea o fualaʻau i le lautele, potopoto maualalo. Mo le taumalulu, e manaomia e le laau se nofoaga pogisa ma malulu. Fertilize e le manaomia, vai e le masani ona fai.

I le usitaia o nei fautuaga uma, e mafai ona e faʻamalosia oe lava ia. E mafai foi ona e aoao pe faapefea ona tausia lelei o ia.

E faʻapefea ona faʻalauiloa le rhododendron: faʻavalava, i totonu o le atunuʻu
<