Laʻau

Strawberry Malvina - lapoa, suamalie, tuai

O fualaau aina e sili ona fiafia i ai ma sili ona lauiloa le aganuu e ola i fale mafanafana. O fua suamalie ma manogi e alofaina e le gata i lo tatou atunuu, ae faapena foi i fafo. O le aufaipese o le lalolagi atoa o loʻo galulue i le fausiaina o ituaiga fou. Sa tuuina mai e saienitisi Siamani le fualaauʻai i le vine i se meaalofa lelei - o se ituaiga fou e igoa ia Malvina, lea, ona o lona tele, matagofie ma le suamalie o fua, na vave ona maua ai le lauiloa i le au fai togalaau.

Malvina Strawberry History Variety

O fualaau suamalie suamalie ma manogi e alofagia e tagata matutua ma tamaiti. O le mea lea, o le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana o loo taumafai e mulimuli i faiga faʻavae i le maketi. O le mea lea, mo i latou e fia faʻasolosolo lelei ma taunuʻuga o filifiliga i lenei itu, matou te tuʻuina atu - Strawberry Malvina. O le ituaiga fou e fou, na faʻaalia i luga o le maketi i le 2010, ae ua uma ona tosina mai le gauai o tagata faʻasalalau.

Malvina o le taunuuga o le faʻavasegaina o Sofia ma le faʻalanu mai Schimmelpfeng ma Weihenstefan. O le tusitala o se tagata faʻatoʻaga Siamani Peter Stoppel.

Sa faatulaga e Strawberry Malvina faamaumauga tuai o fualaau aina i ituaiga o aso nei - o mea fou

Faailoga o le vasega

O le ausia o le 50 cm le maualuga ma le 40-50 cm le lautele, o le vavao o Malvina e malosi ma mamana. Eseese tele-auala - e tasi le laau e togi mai le 5 i le 8 pedicels, e mafai ona aofia uma i le 6 fisekeli fugalaau. O lau lapopoa, o loʻo i ai se lanu susulu, lanumeamata lanumeamata i le lanu, e tu i le pito i luga o le eleele, e taofia ai le vave faʻamagoina o le palapala ile vevela o le tau. Lalo oi latou o fugalaau.

E toto le laau i le amataga o Iuni, ma fua mai i le kuata mulimuli o Iuni

I le averesi, o le mamafa o vine e amata mai i le 35 i le 45 g, o fualaau taʻitasi e mafai ona ola e oʻo i le 80 g. O fua e susulu ma matagofie, lanumoana i lanu, ma se lanu pupula. O se fatu e matua lelei lava o le ai ai sana fatu. O le foliga o le fua e pei o se pupuʻu faʻapuupuu ma se mea maualuga.

E ala i le tumau, o le tino o Malvina e matua vevela, ae malie. O le vailaʻau o loʻo faʻavasegaina o se meaʻai ona o le maualuga o le suka i totonu o vine. O le manogi e susulu ma manaia.

E matua talisapaia lava e le au failotu le suamalie suamalie o strawberries - 4.6 points out of 5 possible.

Tulaga o le vasega

Ma le tausiga lelei mai le vaomatua, o le 0.5-1 kilokalama o fualaau aina ua aoina. O le i ai o le tumau mausali ma le paʻu malosi, e faʻafefe ai e le Berry le umi o felauaiga, lea e mafai ai ona tupu mo le faʻatau.

Malvina o se ituaiga o le tuai, o fua muamua e mafai ona tofo i le faaiuga o Iuni. O le fua o le fua e oʻo i le ogatotonu o Iulai.

O le taimi matua o le fatu e aafia ai e le gata i tulaga o le tau, ae faapea foi i le matua o le laau: o le matua o le togavao, mulimuli ane ua fua mai.

Faafetai i fugalaau fugalaau, e le manaomia e le vailaau eletise. O le mea lea, e oʻo lava i le timu ma le timu, pe a faʻafefe le iniseti o ni iniseti e le masani ai i le togalaau, o le a totoina le fua i le taimi. I le vaitau o le malulu ma timuga, pe a amata ona paʻu le fatu i le tele o ituaiga, e le mafai e le Malvina ona tofo.

O le malosi o le malulu o le ituaiga e le leaga - e oʻo i -19 ° C. I le itu i saute, i le leai o se ufiufi o le kiona, o le vasa e faʻasaoina le vaitau taumalulu. E tupu lelei i le ogatotonu o Rusia, ae i lalo o le mea e aofia ai.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le puipuiga lelei i le paʻu ma le pala. Ae faʻafeiloaʻi i le Fusarium ma le verticillosis, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o le vevela ma le vevela.

Auala e totō ai strawberries Malvina

O le tele ma le malosi o laau e manaomia ai se fuafuaga faapitoa o le totoina. O fualaau e le mafai ona faʻatagaina le faʻamalo, o lea e tatau ai ona e taumafai e vaʻai le tele o le avanoa e mafai ai.

Filifiliga o le nofoaga

Le totoina o strawberries, filifili se mea lamolemole, susulu, le matagi, e mafai ona e faia i luga o se tamai lago. O moega e tatau ona tu mai le itu i mātū i saute poʻo saute sisifo.

O le nofoaga mo le seleselega e tatau ona faʻamafola, malamalama lelei ma i totonu o se nofoaga puipuia mai le matagi

Lafoaʻi, togafitia ma vao-faamama palapala e talafeagai mo le seleselega. Malvina o le a maua ni seleselega lelei i luga o loams, chernozems ma sandstones.

Mo fualaau vaomatua, o vaega nei e le aoga:

  • i totonu o le paolo, i lalo o palealii o laau matutua - o le fua o le fua o le a laʻititi, o le a avea ma fatu laiti;
  • i eleele laugatasi - o le faaputuputuina o le ea malulu e mafai ona tolopo le taimi o le seleselega e oʻo i le 10 aso;
  • i luga o le tumutumu mauga - o le palapala e vave mamae ma ua uma ona fufulu palapala. O le faʻaaogaina o le aʻa e le lelei i luga o le atinaʻe o strawberries;
  • faatasi ai ma le tupu mai o le suavai suavai i luga atu o le 70 cm i luga - i le taimi o le kiona, o le a lolovaia aʻa, o le a mate le laau;
  • ma oneone oneone - i totonu o ia vaega o strawberries o le a le lava le vai ma meaʻai.

O Malvina eseese e ola i se nofoaga e tasi mo le 5 tausaga. Suʻe isi fatu faʻatoʻaga i:

  • leki;
  • lanu;
  • fualaau faisua (beets, kāloti, susulu, uila, susulu);
  • kapisi;
  • fugalaau (faʻafeiloaʻi poʻo pulu, mo se faʻataʻitaʻiga, daffodils, tulip).

E le fautuaina le totoina o strawberries pe a uma:

  • Pumpkins
  • zucchini;
  • kukama
  • suamalie ma melons;
  • tamato.

E sili atu le faʻavaivai o le kuka i le totōina o fualaʻau ona o faʻamaumauga maʻoti.

Filifiliga o fatuga

Filifili togafiti lelei ma malolosi i le 3 i le 5 laulaau. O vao vevela e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi ma maualalo le gauaʻi. O fualaau ola maloloina e tatau ona ausia manaoga nei:

  • o aʻa e mama, fibrous, 5-7 cm le umi. O le lanu pogisa o le aʻa e faʻaalia ai le matua poʻo le gasegase o le vaega toto;
  • laulaau e tatau ona lanu meamata, e leai ni faailoga o le faaleagaina;
  • o le fatuga tutotonu e leai ni faailoga o le pala ma le faʻaogaina o le parasite.

A e faʻatau mai fatuga, e tatau ona e gauai atu i le fatu - e tatau ona aunoa ma ni faailo o faʻamaʻi ma faʻaleaga mea leaga

Sauniuniga i le nofoaga

O se moega mo le seleselega ua saunia muamua: afai e te totō i le tautoulu, ona oʻo lea i le faaiuga o le taumafanafana, pe a oʻo i le tautotogo, eli ma faʻamafanafanaina ia Setema. E talafeagai mo le eleele e faʻaleleia ma fausaga pe a maeʻa ona gaosia.

  • O le 'upega tafaʻilagi e' eleʻele loloto pe a mafai, e tusa ma le 20-30 cm. O fualaau e le taliaina se maualuga maualuga o le masima i totonu o le palapala, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga fomaʻi ua leva ona sauniuni i le eleele, ae le o le totoina i vaieli. O lea la e faʻapalapalaina meaʻai ma e faigofie lava ona aʻafia e le laau.
  • I le 1 m2 apoapoaʻiga ma eleele palapala mo le eliina e fai ai le pakete e tasi o le manua poo le faʻapala. Nai lo o meaʻai, e mafai ona e faʻaaoga le nitroammophosk poʻo le nitrophosk - 2 tbsp. l i le 1 m2.
  • I le oneone oneone ile 1m2 e oʻo atu i le 3 pakete o le pala ma le palapalifi, e mafai ona e faʻaopopo le sisi.
  • Le tuʻuina atu o le loma i le mamafa o palapala palapala, 3-4 kilokalama o le vaitafe o le vaitafe ma 2-3 pakete o mea faʻalaʻau (faʻavae i le 1 m2 fanua).

O le eleele e tatau ona le faaituau poʻo sina malie. I le pH i lalo ifo o le 5.5, o le faʻamavaeina o loʻo faia i le falaoamata o le dolomite. Fua Faatatau 4 kg i le 1 m2. O le faʻamaoniga e oʻo atu i le 4 tausaga, o lona uiga, mo le vaitaimi o le faʻatupulaʻia o togafitiga i lenei vaega, o le faʻatinoga e faia i le taimi e tasi.

E tuʻuina atu i le oneone oneone le faʻailoga manaʻomia mo le 'eliina, faʻatasi ai ma mea faʻalauteleina, faʻafeiloaʻi ai le aseta

Taimi faʻaleleia

O le totoina o le taumafanafana e le fautuaina mo Malvina; o le tautotogo ua sili atu ona tauleleia. O fualaau a Malvina e fua mai i le leva o le taimi, e mafai ona totoina le totoina pe a uma ona taatia le laau, i le faaiuga o Aukuso po o Setema. Ae a oʻo mai le malulu, o le a le aʻa ma totogo fua.

O le totoina o aso i le tautotogo e fesuisuiai e faalagolago ile itulagi. I totonu o le itu i saute, ua totoina strawberries i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Aperila, i le vaeluagalemu - i le amataga o Me.

E tusa ai ma le tele o tagata mafanafana o le taumafanafana, o le tautotogo o le taimi sili lea e toto ai Malvina

Totoina togalaau Malvina i ni nai laasaga

Faʻataunuʻuina o loʻo faia i aso pogisa poʻo le afiafi. Afai e te totōina fatu i le la, o le a faʻafefeteina le susu ma o le a mate le paʻu.

Ina ia makaina laina, faʻaaoga se maea faʻamau e fai ai le moega e oo lava i.

O aʻa e sili ona taatele ao lei totoina e tatau ona faapuupuuina i le 5-7 cm, ona tuu lea i totonu o le mash (clay mixed with mullein and water to a clay cream state).

O le faatulagaga masani mo le totoina o strawberries o lenei ituaiga e le talafeagai. O vao tetele e manaʻomia ai avanoa avanoa e maua ai e tagata uma le aofaʻi saʻo o le susulu o le la. Faatasi ai ma le lauiloa e lua laina lua (i laina e lua i autafa o moega), o le mamao i le va o vao e 50 cm; i le va o laina - 70 cm.

E faapefea ona toto le strawberries:

  1. Kili lua mo se fuataga fuaina o le 25x25 cm.
  2. Fafati lelei i latou ma tuʻu i lalo laina i totonu i totonu i totonu o le malolo. Aua nei e punou pe fusi ia aʻa.
  3. O le fatu e tatau ona matua vaʻaia i le maualuga o le palapala. O le faʻapupulaina o le a oʻo atu ai i le pala, ma o le maualuga o le tau e mafua ai ona faʻamamago.

    A uma ona totōina, e tatau ona fusi le fatu o le saito i le eleele

  4. Faʻamalamalama faʻamalamalama le lalolagi faʻataʻamilo i le vao.
  5. Vai vai, ae le o lalo o le aʻa, ae o loʻo siomia le laau. A maeʻaeʻa le susu, mulch i luga o le eleele.

O le seleselega muamua o le a le tele, ae o le tausaga e sosoo ai o le a fua mai ai nisi fua.

Totoina o strawberries i luga o le faʻamalosi - vitio

Tulafono Faʻavae

Aʻo faʻatinoina galuega faʻataunuʻu, e sili atu ona lelei le amanaʻiaina o uiga o se ituaiga mea eseese, aua e manaʻomia ei latou taitoatasi le tausiga o le tagata lava ia. E taua le malamalama i mea e te manao e maua: afai e lelei lau seleselega, e tatau ona e tosoina fuamoa fuamoa uma, pe afai o tipu, e tatau ona e ositaulagaina le fua.

Faʻasa

Mo le aʻafiaina masani ma le atinaʻeina o fualaʻau totō ua totō i le tautotogo, e toetoe lava o vaiinu i aso taʻitasi e manaʻomia i le taumafanafana. Ae e manaʻomia ona faia i le afiafi, ma o vaipuna e paʻu i lau laʻau e le mafua ai se mu.

Afai e faia le toto i le tautotogo, e amata ona faasusuina le vao i le amataga o le vaitau tuputupu ae - i le faaiuga o Aperila. Seʻi oʻo i le taumafanafana, faʻafefe 1 le taimi i le vaiaso (30 lita i le 1 m2). Mai Iuni e oo i le amataga o le tautoulu, o le faatele ona faateleina i le 2 taimi i le vaiaso, ae tatau foi ona amanaia le tolotolo.

E tatau ona faia le faʻataʻaiga:

  • i le taimi na faia ai ovaries;
  • pe a liligiina vine ma o loʻo i ai le fua tele;
  • i le taimi o le faʻapipiʻiina o fugalaau o le seleselega i le lumanai.

Malvina e mafai ona faʻafetaia le faʻaleleia o timuga, ae o le le lava o le susu o le a oona ma o le a laʻititi.

Afai e mafai, ia sili atu le fiafia i le suamalie o le suavai.

Laʻei pito sili

O laʻei sili e tatau ona faia e le aunoa:

  1. I le amataga o le tuputupu aʻe o le laʻau, e tatau ona faʻaofi le iniseti i totonu o le palapala, lea o le a mautinoa ai le faʻatulagaina o vine. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le ammonium nitrate, lea e faʻafeiloaia i le auala faila (15 g i le 1 m2) O se fesuiaiga lelei o le filifiliga o le 10 g o urea i le 1 m2 eleele, faapea foi ma se vaifofo o paʻu manu (1:50) po o povi povi (1:10).
  2. I le vaitau o le fugalaau, o tufugafaga e saofaga i le 15-20 g (i le 1 m2) faʻalavelave faʻapitoa faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ai ma le maualuga o meaola o le maika, nitrogen, potassium.
  3. A uma ona piki ni vine, ina ia mafai ai ona maua ni fualaau malosi, o le lona tolu o ofu pito i luga e faia: 15-20 g o le sodium chloride poo le superphosphate e faaaoga i le 1 m2 palapala.
  4. O le lalagaina o strawberries ma le superphosphate o le a faateleina ai le gafatia o le fua. Mo le vaitau, e fautuaina e faʻafefiloi 3-4 taimi. O le tali aupito sili ona lelei o se fofo o le povi (1: 6), o le apa (1 ipu i le 10 lita o le vai) ma le 40 g o le superphosphate.

I le avea ai o se paluga papago, e mafai ona faʻapipiʻi le pefu, lea e suia ai le superphosphate. E salalau i le va o laina: tasi i le tautotogo, ma mulching o le palapala, le lua pe a uma ona fua ma teuteuina vao. E mafai ona e faia se fusi ma faʻafefete i latou i moega e pei o se laʻei luga. Mo se fofo, ave le 1 ipu tioata ma sasaa le 1 lita o le vai inu. Faʻamalosia le aso, faamama ma faʻaopopo se isi 9 lita o vai. Mo le fafaga 1 m2 1 lita o le paluga ua lava.

Faʻamatalaga Faʻatonu - Faʻatau Meaʻai Taumafa e Faʻateleina Faʻatauga Strawberry

Tatalo ma veleina

Ina ia faatumauina le mama i togalaau, ia mautinoa ia vela. O le mea lea, e le gata ina e teu ai le laau mai tagata tauva mo meaai ma le susu, ae ia mafai foi ona maua ai le tele o moli. Totoina ma le faʻaeteete, ina ia aua neʻi faʻaleaga aʻa aʻa. O vao vao e ola i totonu o le vao e tatau ona teuteuina ma le faaeteete i seleulu.

Faʻamamaina ma le veleina vao vao mama mama

O se aso pe a uma le fafaga poʻo le timu, e tatau ona faʻatinoina. E faʻaleleia le felafolafoaʻi o le vevela ma le kesi i le palapala ma faʻaititia le fua faatatau o le faʻaleleia o le vai e manaʻomia e faʻamamaina aʻa.

Pe a amata le faagasologa o le amataina o le ovama, tatalaina le taofi, ma sasaa le mulch i luga o le moega ma le suamalie.

Faʻasalaga

O le mulimulitaʻi o se auala lelei lea e faʻaumatia ai le manaʻomia e masani ona vela ma faʻamalo fanua. E faʻagesegese ai le tupu aʻe o vao ma faʻaitiitia ai le faʻaleapeina o le susu pe a uma ona faʻamafa. O le faʻamanuiaga o le o loʻo taoto i luga o le meaʻai e vave faʻapala ma tumau le mama e tusa lava pe a uma le mamafa o timuga.

O le toʻatele o tagata nonofo i le taumafanafana e faʻaaogaina le ata uliuli e pei o se mulch, ae le mafai ai e le ea ona pasia, ma le aʻafia o aʻa o le vine, o le microflora pathogenic.

Mulch lemu le tuputupu aʻe o vao ma faʻaitiitia le faʻamaeʻaina o le susu pe a uma ona faʻamafa

Tausi Strawberry pe a uma ona fua

Ina ua uma le seleseleina o fua mulimuli:

  • vele (matua vaʻaia lelei) moega o vao, aveese le musika e le tatau ai, tipi ese laulaau tuai;
  • aoina mai laulaau mamago mai le eleele lea e ola ai le faasalalauina o faamai ma meaola faalafua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma togafiti vao mai siama.

O nei togafiti faigofie o le a fesoasoani i sauniuniga sauniuni mo le taumalulu ma ola saogalemu.

Tausiga o togalaau o le Tutu o le togalaau e aofia ai le seleseleina o laʻau mamago

Fale malulu

Malvina e faʻafefete ile gutu pe a iai se malutaga masani i foliga o kiona. Ae i itulagi ma le le mautonu o le tau, o le mea e maua ai le kiona i le tala, ona toe faʻaitiitia ai lea o le vevela, e tatau ona e tausia pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le moega i strawberries.

O le mafiafia o le mulch mai vao mamago, vaovao, lau o le sana, sawdust, spruce spruce poo pine pine e puipuia lelei ai togalaau. Afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i totonu o se nofoaga avanoa, faʻafefiloi poʻo se kiona i luga o arcs o le a faia.

E mafai ona e ufiufi strawberries mo le taumalulu ma le pine po o le vavao toto

O metotia taʻitasi o le puipuiga o loʻo i ai ona toso. E mafai e tamaʻi laufanua ona nofo i luga o vaomago, atonu o le a latou vevela aʻa o le seleselega, ma apalai malosi ai le nila.

I le itu i saute, lea e le o le kiona, ae sili atu le faigofie, o le mataupu o le ufiufi o mea mo le strawberries e le sili ona leaga - Malvina o le a mafai ona ola i le taumalulu i le laufanua.

Malvin's Diseases and Pests

O le ituaiga Malvina o loʻo faʻafitauli e puipuia i faʻamaʻi, ae o loʻo i ai pea le tulaga lamatia o le faatoilaloina o le tasi po o le isi.

Malvina togafiti faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi - laulau

Maʻi ma
meaola faalafua
Faailoga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu Puipuiga
VerticillosisFaʻaleagaina maʻi faʻamaʻi ile eleele. O le faailoga autu o loʻo faʻagogoina laʻau maualalo. E le lelei le atinaʻeina o le togavao, e maua ai e petioles se ipu mumu. O le aʻa o le a leai, e suia lanu. O pipi e lilo i le pala. 2-3 tausaga talu ona faʻamaʻi, e mate le vao.O fomaʻi o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina e faʻafetaui ai le faʻamaʻi:
  • Fundazole - 10 g i le 10 lita o vai. Faaaoga muamua aʻo lei fuga.
  • Bordeaux fluid. Saunia se 3% vaifofo o le 300 g o fualaau faasaina ma le 10 l vai.
  • Fua o meaola o le Phytocide-r e faʻaaogaina mo le faʻamamaina o le palapala i le afiafi. O le vaifofo ua saunia mai le 10 ml o le vailaʻau ma le 10 l o le vai. O lenei aofaiga e fuafua i luga o 100 vao.
  • Mo le totoina o vine, faaaoga na o le totoina o mea totō.
  • Mātauina le faʻasologa o fualaau aina. Faaaoga le sinapi e pei o se vailaau, lea e faaitiitia ai le aofaiga o le pathogen i le eleele e 20 taimi.
  • Aveese strawberries ma ni faailoga o le umi o le faaleagaina mai le togalaau ma susunuina.
FusariumO faailoga muamua e foliga mai o lanu mumu i laulaau. Mustache ma wana e liu enaena. Tuʻu le uila
totonu, o le ovary ua faamuta le faia. O le togavao e pei o.A maeʻa le 1-1.5 masina, e mate le fale.
O le saite e togafitia i se tasi o fualaau faasaina:
  • Toa;
  • Fundazole;
  • Benorad.

Afai e tatau ona aveeseina vao, o le palapala i lalo ifo o ia mea na faasūsūina i Nitrafen. O fualaau uma e faaaoga e tusa ai ma faatonuga.

  • Faʻatau vao ma faʻamaʻi.
  • Manua i le tulaʻi mai i taimi uma.
  • Filifili naʻo togafitiga maloloina.
  • Mulimuli i le faasologa o fua o le seleselega i le saite.
Brown
vaʻaia
E foliga mai i ni foliga lanu enaena-enaena i itu uma e lua o le laulaau. Faatasi ai ma le salalau o le faʻamaʻi, faʻafefiloi ai avanoa, faateleina le vaega o le liona. O le laulaʻau atoa e mūmū ma faʻagogo. E tutusa lava tulaga o le faaleagaina o loo vaaia i isi vaega o le laau - pedicels, petioles, mustaches. O vine e laiti ma mauago.O faʻataʻitaʻiga lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi na faʻaalia:
  • copper oxychloride;
  • Bordeaux vai;
  • Faʻatau;
  • Fanau;
  • Le Poloaiga

Tausia i le tautotogo ma le autumn.

  • Tuputupu le strawberries i nofoaga e felafoaʻi.
  • Taʻu vao ma aveese mea e aʻafia i le taimi.
  • Aua neʻi faʻafefiloi ma le gaʻo.
  • Faaaoga fualaau maloloina.
WeevilE matautia aua e afaina ai petioles ma lau. A oʻo mai foliga, o le pest lays eggs inside. O le televave o loʻo 'ai le fuʻa mai totonu.I le taimi o le vevela, sosolo le strawberries ma se tasi o fualaau faasaina:
  • Spark Bio;
  • Fitoverm;
  • Angio;
  • Pule Sili.

Tausia i le timu ma le toʻa. Afai e timu pe a uma togafitiga, e tatau ona e toe vela.

  • I le autumn, e tatau ona e aoina uma laʻau matutu ma faʻaumatia.
  • I luga o le moega e mafai ona e totoina ai aniani poʻo le kele. O le manogi o le a faʻafefe ese ai le meaola.
  • E tatau ona lūlūina pilaʻau i luga o se laʻau mama i lalo o se togavao.
  • O le pupuʻu ma le uʻamea paʻu e taʻe ma faʻaumatia.
ThripsE taʻitaʻia ai i le faʻaleagaina ma le pa'ū o laʻau faila. O ponuncles e mafatia mai iniseti, ma o le a avea suamalie ma suamalie ma maua ai se mea enaena.O vaiaso uma aʻo leʻi fuga, e faia mea nei:
  • Galue;
    Galue;
    Agravertine;
    Karate
    Iskra-Bio.

O vailaʻau taʻitasi e faʻatasi ma faatonuga.

  • O togafitiga faʻapitoa, e pei o le soa soa solution, fesoasoani lelei.
  • Aua neʻi faatagaina le suavai o le eleele.
  • Aveese lau laʻau ma fugalaau.

Faailoga o le faaleagaina o vine i faamai ma meaola faalafua - ata pue ata

E faʻafefea ona seleseleina ma tausia le fua

E tusa lava pe le o fua mai vine, vaovao po o vao mamago e mafai ona tuu i lalo o le vao: o le auala lea e le pala ai fua i le taimi o le seleselega.

E sili ona lelei le aveeseina o fua i le taeao pe a uma le sau. I le taimi lava lea ao le i pikiina, ia saunia ni pusa pusa (pusa laau poʻo ni ato ato), o le mea o le ae tuʻuina ai fua ile 2-3 laulau. O pusi e le tatau ona sili atu ona mamafa; o lenei mea e faʻaitiitia ai le tele ma le lelei o le fua. Faʻasaoina vave le tumama mo le umi.

I le taimi o le aoina, taumafai e tipi ese le pipi faatasi ai ma sepals ma le aʻa ina ia teuina umi. Toto vave, tuʻu ese uma strawberries mai nai mea laiti, nutimomoia pe vevela. Aoina fualaau mama i ni atigi pusa eseese ma vave ona aveesea e puipuia ai le faaleagaina o isi vao.

Taumafai e selesele seleselega i ni koneteina laiti e faia mai mea masani.

Afai e tatau ona e aoina mai le seleselega pe a uma le timu, ona tuu lea i se tasi papa ma tuu i se nofoaga malulu i totonu o se ata laitiiti po o lalo o se meaola.

Mo le teuina, taumafai e filifili vine sili ona lelei ma tuu i totonu o pusa ma pu e aloese ai mai le pulupulu. E te le tau fufuluina fua. I luga o le pito i lalo o le pusaaisa, o strawberries e matua atoatoa lava i le 5-7 aso.

O le pusa vao e teuina mo le ono masina. Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le pusaaisa, faʻavasega, fufuluina ma faʻagogo le strawberries. Faʻatulaga fua i totonu o pepa vaevae ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Strawberry Malvina e ese le matagofie ma fou. Ae i le tele o fualaau suamalie ma suamalie, e mafai ona e faia le tele o galuega matagofie. O otaota masani e faʻasaoina, lapisi, strawberries i la latou lava suamalie, tiʻeli ma fualaau suamalie. Ae afai e te faia se togafiti faataulaitu i totonu o le umukuka, e mafai ona e maofa i le aiga i paluga, marmalade poo marshmallows mai vine mamago. Le fiafia tele!

O togafitiga o fualaau o le aiga e sili atu ona maloloina ma sili atu ona suamalie nai lo suti mai le faleoloa

Strawberry Malvina Reviews

O le asō ua matou taumafai ia Malvina. O le laʻau e tele, matagofie, lanu mumu. Taulaga. O totonu o se mea itiiti. Le manaia, ma sina manogi itiiti, manogi. Na latou vave taumafai ia Darselect, o le manogi ma le tofo i ai, ioe, sa sili atu ona mauoa. Ae ui i lea, ou te manatu o Malvina o le a alu i luga o laʻu saite.

Zhenya

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3595

Malvina e ofo i lona malosi ma le malosi. Tagata uma e sau i le saite, faʻalogo lelei i le malosi o vao. I luga o vao o le tautotogo toto, 6-8 pu, i Aokuso - 3-4 nifo.

Svetlana (Kharkov)

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=3595&page=2

E i ai aʻu Malvina mo le tausaga lona lua. O se ituaiga taua tele, ua faamaonia ai lava ia i le vevela vevela ma le vevela, ma le malulu ma timuga. Le pele e suamalie, malie, manaia, ofoofogia i le tofo.

Natasha

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6987&start=15

Malvina. E leʻi gaosia e ia se mea, e leʻi fafagaina, ma e leʻi tuʻuina foi se mea i le lua. O le eleele pe a uma le pateta, ona o le sinapi, na mulimulitaʻi i se vaega mafiafia o le mutia. Na vave amata ona tupu ae pe a uma le timuga o Iulai, fafagaina mai se sosolo o fatu elefane i luga o loʻu fanua ma tumu i le la.

Thira

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=46&t=6987&start=60

Sa latou 'aina Malvinu i le taimi nei - o le tofo ma foliga sili. Na ou toe taumafai ia Ksimu, ua ou fiafia, ou te le iloa pe aisea na le fiafia ai muamua. Ae ui i lea, sa sili loʻu fiafia ia Malvina.

tatmy

//sib-sad.rf/viewtopic.php?p=20676

Strawberry Malvina ua faʻatuina o ia lava e avea o se aganuu le lelei ma uiga sili ona lelei. Pau lava le faʻalavelave e manaʻomia e ia le tele o avanoa avanoa. Ae e tatau ona e mauaina se fasi fanua i le la e fiafia i le tofo o le tau vevela.