Maota, fale mautotogi

Fugalaau fugalaau i lau togalaau: mea uma e uiga i le matagofie o le hibiscus Fireball

E sili atu ma le 200 ituaiga o le sbiscus. O le tele oi latou o le vao. Ae ui i lea, o lafumanu e tuʻuina atu i le togalaau le tele o avanoa eseese mo le teuteuina o lana togalaau.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le polofesa a le hibiscus, lea na mafua ai lona matagofie ma foliga vaaia matagofie o le fugalaau o le alofa. Matou te aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina lenei laau totō, faapea foi pe faʻapefea ona tausia lelei. Tagai foi i le ata o le laau.

Faamatalaga faʻamalosi

Hibiscus Fireball (Hibiscus herbaceous) - o se laʻau faʻamalosi e puipuia i le 30 tikeri o le kionao le aiga o le malvaceae. O isi igoa o le vailaʻau e lauolaola pe faʻapipiʻiina.

Fafagaina e ala i le fausiaina o ituaiga o hibiscus i Amerika i Saute:

  • mūmū (Hibiscus coccineus);
  • lanu piniki (Hibiscus moscheutos);
  • holly (Hibiscus militaris).

Faʻaaliga

E i ai i le laau se ogalaau malosi ma e mafai ona ausia le maualuga o le 2.5 m. Leafiness e le mamafa, ona o le lapoʻa lapoa o lālā ma fugalaau. O lau laʻau e foliga mai o laula o le la.

Fugalaau e eseese lanu mai le papae i le mumu. E tasi le fugalaau e mafai ona oʻo ile 30 cm, e tusa ma le 2 pama. E masani lava e 5 petale e pipiʻi le tasi i le isi. O le laau e fuga mai i se taimi umi, ona o le mea moni e fuga mai fugalaau taitasi i le aso e tasi. A uma ona toto, e tumau fatu i pusa.

Ata

O iinei e mafai ona e vaʻai i se ata o le hibiscus Fireball.





Talafaasolopito o

Hibiscus Fireball o se mea faʻapitoa ma e le faʻafefe i le susu. I le aganuu na faʻafeiloaia ai Kiev Botanical Gardens. Grishko i le 1965. Vaavaaia le fausiaina o Academic Rusanov i le Faatoaga Faatoaga a le Academy of Sciences of Ukrainian SSR.

Na faia taumafaiga ina ia faateleina le taimi vavalalata o le laau e ala i le fausiaina o se tasi o le aufaigaluega togalaau o le togalaau - V.G. Zhegolevoy. Ae ui i lea, na le mafai ona ausia lenei mea.

O le isi mea moni o le tele o hibiscus e le fatuina fatu. O le mea lea, e tatau ona e filifilia paga matua ma aofia ai i le filifilia o le fiafiaga o le hibiscus. O le leai o se faʻaleleia o fatu e le afaina ai le toe gaosia masani o laau nei.

Faʻafanua o le matafaga

O le silotilo o se laau e mafai ona ola latalata ane i soo se mea. ma i so o se eleele. O lona malosi e tetee atu ai i le 30 tikeri o le kiona e lelei tele mo itulagi malulu, e pei foi o le hibiscus e galo ai le lamala, ae o le vai vai e leaga lona aafiaga i luga.

Tausiga

E oo lava i togalaau e leai ni mea e maua ai tulafono o le totoina ma le tausiga, latou te fesoasoani e maua se laau malosi ma sili ona matagofie.

  • Lulu E ui lava e mafai e le fugalaau ona faʻafefe matagi malulu, o le vevela sili ona lelei mo le tuputupu ae e 20-25 º.
  • Faʻasa E fiafia e toto le vai, e lelei tele le faia o le faʻalavelave i le taeao po o le afiafi, pe a le vevela le la. E faia pe a maeʻa le eleele. Afai e vevela tele le tau, ona tatau lea ona e faʻafeinu i lea aso i lea aso. E fautuaina ina ia faʻaopoopo fugalaʻau faʻasaina i le vai, ma faʻamaʻi faʻamalosi i le taimi o le vevela.
  • Malamalama O lenei laau e mama-alofa, o lea e fautuaina ai e toto i luga o se vaega mafanafana ma lelei o lau togalaau. I aso muamua pe a uma le faʻavasegaga, e sili atu ona lelei le ufiufi o le laau mai le la susulu.
  • Eleele Soo se eleele lau togalaau e faia, ae ina ia mafai ai e le laau ona ola malosi atili ma ola maloloina, e fautuaina e faaopoopo i luga ole nila i le eleele, ma mulch i le vaomago. E tupu tele i luga o eleele papa.

    Faʻalogo! O le mulimulitaʻi e faʻaumatia ai le tatalaina o le palapala pe a uma ona faʻamalosi, lea e taua tele, talu ai ona o lona aʻa e latalata tele i luga.
  • Vaomatua. O le teuteuga e faia e faʻatulagaina ai le togavao poʻo le faʻaleleia o le faʻalaʻau.

    1. O le meafaigaluega e tatau ona matua faʻamalosia, ina ia aua neʻi faʻamaʻapeʻaina vaega, faʻamaʻi.
    2. Aveese uma lala tuai, vaivai, ma mate.
    3. E seleseleina lauulu i luga o fatugaʻo.
    4. Ina ia faʻapipiʻiina le laau e te manaʻomia e togi ai pito o vine.

  • Fafaga. Ole tali a Hibiscus i mea faaopoopo, aemaise ile vaitau tuputupu ae. A o faagasolo lenei vaitaimi, e fafagaina i le phosphate ma le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaseʻi tasi i vaiaso uma. Ina ia saunia mo le taumalulu, aʻo leʻi amataina le tau malulu, e faʻaaogaina mea faaopoopo.
  • Suiga I le tautotogo, e faia pe a oʻo ina totogo fugalaau i le maualuga o le 10 cm. Afai o le fugalaau maualuga e toe totoina, o le a umi se taimi e ola ai.

    Mo le toe totoina:

    1. Saunia se pu, o le tele o aʻa o le laau.
    2. Fai lelei, suavai lelei.
    3. O se piliki gau o loʻo taatia i lalo, oneone - 10 cm, compost - 12 cm, ma toe 10 cm le oneone.
    4. Tuu le aʻa aʻa i totonu o le pu, ma o le ua i lalo o le ua i lalo.
    E mafai ona teuina le laau i le tasi nofoaga mo le 3-4 tausaga, ona tatau lea ona totoina ma vaeluaina le vao.

Togi

E fautuaina e vavae ese faʻamaʻi faʻasamaʻi i le afa lona lua o le taumafanafana. I le lona lua o tausaga o Novema, o le togavao na taofi lona tupu ma amata ona sauni mo le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tui le laau ma faʻaopopo le oneone. Mo le taumalulu, e teuteuina le laau e pei o se pa laau, ma tuu ai sina vaega pito i luga ma le ufiufi ai i lala lala i luga o le 3 laupepa, nonoa ma afifi i se lala ua mama.

Faʻamasinoga

E mafai ona faʻaleleia Hibiscus i le tele o auala:

  • Fatu.
  • Laʻau.

Fatu

O lenei metotia e le o se mea sili ona vave., aua afai e te totoina fatu i le lauʻeleʻele avanoa i le loloto o le 1-2 cm, o le a amata ona fuga le laau pe a uma le 3-4 tausaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi metotia o le faʻaleleia e fatu, faafetai i le mea e mafai ona fuga mai le laau i le faaiuga o lenei taumafanafana. Mo lenei mea e tatau ona e lūlūina fatu i totonu o le lauʻeleʻele ma faʻalaʻau (mo le totoina o le vevela tatau 25-27 ºC).

Faatonuga:

  1. Sogi le fatu mo le tusa o le afa aso i se tagata e faʻaleleia le tuputupu ae.
  2. Vili fatu i totonu o se taga susu, mafanafana ma tuu i totonu o se taga, ae aua nei galo e lele ma faʻamamaina mai lea taimi i lea taimi seia oʻo ina tupu mai.
  3. I se ipu sauniuni ma le paluga o peat ma le oneone, faʻapipiʻi vavalalata lauʻau.
  4. Ua leva ona totō laau laiti (e 2-3 laulaau) i totonu o se ipu tele.
  5. I le tausaga lona lua o Me, ua totoina ai laau totő i eleele tatala, i se mamao e 1m.

Laʻau

I le tau mafanafana e tatau ai ona teuteu ese mai mai luga o tumutumu fou.maua 2-3 inumaga. O le taina o loʻo faia i le vevela o le 22-25 C i totonu o se fagu vai poʻo se mea e sui. E tusa o le masina mulimuli ane, o le a aliaʻe aʻa muamua - o se faailoga e mafai ona totoina le laau talavou i eleele palapala.

Maʻi ma faʻamaʻi

  1. O le tele o taimi, e mafai e oso afi a le hibiscus ona osofaia aphid, apogaleveleve mite poʻo le papaʻe. Le fesoasoani i fugalaau: aktar, aktopit, vermitek ma isi iniseti. Faʻaaoga foʻi togafitiga faʻasalalau - faʻafeiloaʻiga o keleleni e tafu ma fasimoli.
  2. E mafai e Hibiscus ona pagatia mai lau chlorosis - ona o le le tausia lelei, o laulaau e lanu samasama ma pauu. Faʻasoa ma fofo faʻataʻitaʻi.

Fugalaau talitutusa

  • Hibiscus marsh.
  • Suria hibiscus.
  • Hibiscus arnotti.
  • Magnolia
  • Plumeria.

I totonu o lenei tusiga, matou te iloiloina tulafono faavae mo le tausiga o le fiva a le hibiscus. Tuu lenei fugalaau e avea o se teuteuga manaia mo lau togalaau mo se taimi umi.