Fualaau aina

E faʻapefea ona saunia fatu fatu aʻo leʻi totoina ma aisea e fai ai? E tatau ona faʻamafanafanaina le saito ma sogi?

E mafai ona totoina le Basil i ni auala eseese: pe o fatu pe fatuina. E sili atu ona faigofie le totoina o fua, ae afai e te manaʻomia le saoasaoa ma se tau maualalo o tau ma taumafaiga, o fatu o mea ia e te manaʻomia. E talafeagai le taulimaina o lenei metotia e totoina mai le faaiuga o Fepuari i le amataga o Mati, i se taimi o le a tumau ai le mafanafana o le tau i totonu o se tau o le tau.

Ae aua e te manatu o fatu o le basiliti na o le lulu i le eleele ma le vai, e mamao ese mai ai. Muamua lava, o fatu e tatau ona saunia. Mafaufau pe faʻapefea ona mafai vave ona tutupu aʻe fatu o se laau.

E talafeagai le saunia o fatulaʻau mo le lūlūina ile lauʻeleʻele?

O Basil poʻo Regan o se mea manogi malosi lea ei ai le faʻapogai o le vevela, e le tupu i luga o le vaʻaia lelei, o lea la o fatu o lenei laau e pasi ai sauniuniga manaʻomia aʻo lei totoina.

Muamua, galo, lūlūina o le loloto, faʻamamaina, puleaina o le vevela - o fua faʻatatau ia pe afai e te manaʻo e maua le 100% germination. E le gata i lea, sauniuniga faapitoa e vave faʻavaveina ai le germination o le basil.

Aisea e faia ai lenei mea?

O fatu o lenei laau o loʻo i ai se atigi mata o gaʻo taua, lea o le a faʻaumatia na o lalo ifo o nisi tulaga. A aunoa ma se togafitiga faʻapitoa, o le a totoina fatu mo se taimi umi lava. E tatau ona faʻatau faʻatau meaʻai i faleoloa faapitoa. Afai e selesele fatu mai la latou togafiti, ona taua ai lea ona manatua e na o laau totō e totoina e fualaau aina o le a maua mai ai fatu maualuga ma atoatoa. Faatasi ai ma le totoina saʻo, o fatu o le basil o le a leai se taimi e matua ai i le vaʻaia lelei.

Afai e le o gaosia le mea totō

Afai o fatu na faatoa totoina ile eleele, e na o le 30% o le a tulaʻi mai. I le faaopoopo atu, e aunoa ma se sauniuniga faapitoa, e mafai ona taoto le fatu i le eleele mo le 1 vaiaso, 2 vaiaso, ma le 3 vaiaso, lea o le a le faamalieina ai manaoga o le au fai togalaau.

Saunia mo le vave faʻamalosi

Faʻamafanafana

I lona atunuu i Initia Tutotonu, o le basil e tupu i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau i le vevela e le maua lalo ifo i le +28 tikeri. O le faʻatoagaina o fatu e tupu pe a oso i le la ma e vevela i le 35-40 tikeri. Afai e maualalo le vevela, e le mafai ona ola le fatu mo ni nai vaiaso. O le mea lea, e tatau ona faʻafefiloi fatu fatu o le basil i +40 tikeri, e amata ai le faʻagasologa o le germination.

  1. O meaʻai e faʻapipiʻiina i luga o pepa poʻo nusipepa i se faʻalanifiumi.
  2. Tuu le saito i le la, po o soo se mea mafanafana e tumau ai le vevela o +40 tikeri. E mafai ona e faʻaaogaina mo lenei faamoemoega se ogaumu poʻo se pati. O lea faʻamafanafana e fautuaina ina ia faʻatino i totonu o le 3 itula.

Sook

Mafau- fau pe ono mafai ona galo ma pe faapefea ona fai. A maeʻaeʻa, e tatau ona tumu le fatu i le susu. O le vaega sili lea ona taua e faʻavave ai le germination. O le vai vevela e faʻaaogaina mo le galo. Afai e nofo le basil i le taumalulu, ona leai lea o se mea e manaʻomia mo lenei laasaga, talu ai e manaomia e le fatu fatu se taimi malolo.

O mea e manaʻomia ona fai:

E faʻafefea ona tafe i le vai?

  1. Ave ni paʻu fusi poʻo se fasi sikuea, tuu i ai ni fatu mafanafana, nonoa se filo.
  2. Liligi le vai mafanafana e tusa ma le 40 tikeri, tuu fatu i ai iina.
  3. Tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela o + 25-35 tikeri mo le itiiti ifo i le 20 itula i le 2 aso. I lenei tulaga, ua suia le vai i le 12 itula. A maeʻa le 30-60 minute, o le a ufiufi fatu i fusi, o le faagasologa lea o le faataapeina o suauu taua.
  4. Fufulu mālie ma se ato o le gau poʻo se cotton pad i totonu o le vai e fufulu ai le pulou.
  5. Mago faʻavave.

Lua ala

  1. Ave ni paʻu fusi poʻo se fasi sikeri, tuʻu le fatu basil iina, nonoa i se filo.
  2. Liligi le vai mafanafana ma le vevela o le +50 tikeri i totonu o le tane. Tuu fatu i ai iina mo le 20 minute aʻo leʻi faʻamafanafanaina. Toe fai le gaoioiga faʻatolu.
  3. Tuu le taga susu susu i se taga palasitika. Alu mo le 2 aso i se nofoaga mafanafana i le vevela o + 25-28 tikeri. Faʻamasala ese i fafo taimi.
  4. Fufulu laitiiti.

I vodka

  1. Aumai ni fusi paʻu poʻo se fasi sikuea, tuʻu fatu o le basil iina, nonoa i se filo.
  2. Sook vodka mo le 15 minute. Vodka o le a faʻaumatia le atigi suauu taua ma o le a sili atu ona faigofie mo fatu ona toto.
  3. Fufuluina le taga gau poʻo le cotton i totonu o le vai ina ia le pipii faatasi fatu ma mafai ona tufatufaina atu i le taimi o le totoina.
  4. Mago faʻavave.

O le a le isi mea e tatau ona fai i le saito na vave ona alu aʻe?

Mo se seleselega sili atu o fualaʻau, e mafai ona e faʻamaʻaloina fatu o le basil aʻo leʻi totoina e ala i le tuʻuina i totonu o se vaifofo o le potassium mo le tele o itula. Ona mafai ai lea ona faʻafefeteina mo se itula i se fofo e maua ai aʻa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevin" poʻo le "Zircon". O Basil, e maualuga le vevela ma tumu i le susu, o le a tulai i totonu o le 7-10 aso.

O le Basil o se fale tele vevela, talu ai e le mamao le mafai ona tupu. Ae o le a faʻaaogaina pe afai o loʻo iai ni aiaiga faapitoa mo le totoina o fatu. O le taimi nei ua fafagaina e faifaatoʻaga ituaiga eseese e mafai ona ola i le tau lelei. Aua e te fefe e faataitai lenei metotia o le totoina o lenei laau, ma e tatau ona manuia mea uma.