Fua o le gaosiga

"Matagofie uiga ese" Stromanta - o mealilo o tausiga ile

O Stromanta o se tagata e asiasi soo i le aoina o fugalaau fugalaau.

O lenei lauiloa e mafua ona o le tulaga matagofie o laulaau o le laau, lea e le masani ai, e peiseai o le lanu faapitoa.

Faamatalaga o laau ma ata

Stromanta - mea matagofie teuteu mai le aiga o maranths. E sau mai Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. Ua pala laulaʻau lapopoa tetele, ma kulimi, paʻepaʻe papaʻe ma piniki i luga o se lanu meamata. I luga ifo o le laupepa o loʻo valiina i le lanu violē-lanu violē.

I le fale, e tupu mai le 60 i le 80 centimita. I le natura, o le laau fuga i le taumafanafana i fuga papaʻe po o fugalaau. O laulaau o le palasi ua i ai le tulaga ese o le oso aʻe ma le pala i le afiafi, ua avea i latou e pei o lima piilima mo le tatalo.

E tusa ma le 13 ituaiga na o le Laulelei ma le Lulu Mumu e ola i le fale. Ae peitai tausia se laau i totonu o se potu e faigata, aua e manaʻomia se paleni faʻapitoa o le vevela ma le susu. O le mea lea, e sili atu le lagona i totonu o le fale kiona poʻo le fale kiona, ma i le fale, e sili atu ona lelei le teuina i florariums poʻo faga fagu.

Vaʻavaʻai ma le pala e mafai ona maua ile ata oi lalo:

Stromanta i lou fale

O lenei laau e mafai ona teuteu totonu o soʻo se ituaiga. O ona laulaau ua matua ese lava le lanu e maua ai le laau, o se mea manaia, e foliga mai o ni mea e sili ona manaia.

Isi tagata o le aiga o maranths: Calathea Saffron, Calathea Rufibarb.

Tausiga ile

Seʻio tatou iloiloina atili auiliiliga tulafono mo le tausiga o le fugalaau Stromanta.

Tulitulaloa tulafono

O le laau e matua matautia lava, o le mea lea, ina ia puipuia lona teuteuina ma le alualu i luma alualu i luma, e tatau ona e matauina nisi o vaega o le anotusi.

Nofoaga i le fale

Tetele tuputupu aʻe i le itu i sasae poʻo sisifo o le sili lea. I tafatafa o le faamalama o le itu i saute, o le a ia manaʻomia le ufiufi, ma i tafatafa o le itu i mātū o le a ia manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo i luminescent poʻo faʻapitoa faʻapitoa.

TAITAI! Ae maise lava o le taumalulu i le taumalulu, e sili atu le faʻaalia o le pala, aua o le a le lava le malamalama.

Soga eleele

E manaʻomia e le Stromante le palapala, sina palapala.. O aʻa toto e tatau ona maua le maualuga o le ea. O le lelei mo se laau o le a avea ma se faʻapipiʻi o laʻau, peʻa ma oneone (2X1X1). Mo le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi e faʻaopopoina ai sina siʻusiʻu. E mafai foi ona e faʻaaoga faʻatau meaʻai mo mea manogi, azaleas poʻo pama.

Lafoga ma le susu

O le fugalaau e fiafia i le mafanafana ma le maualuga..

O le tulaga o le vevela faʻatasi ma le vevela o le ea o le 20-30 tikeri ma le faʻamamaina o le itiiti ifo i le 70% e manaʻomia e le tagata faʻamalosi le alualu i luma manuia ma le soifua maloloina lelei.

Afai o le ea i totonu o le falemago e mamago, e tatau ona fufulu le laau i le 1-2 taimi i le aso ma susu, vai mafanafana.

E fautuaina le tuʻuina o le fagu i totonu o se apa ma pebbles pe faʻalautele le ele, ma sasaa vai i luga.

I le po, e mafai ona e ufiufi le fugalaau i se pulou manino. E mafai ona e tuputupu aʻe i totonu o se pusa tioata, ei ai le faigofie e fatufatu le tuufaatasiga lelei o le vevela ma le maualuga o le vevela.

TAITAI! Aʻo faʻapipiʻi le ipu i totonu o le apa ma le lapoʻa lautele, ia mautinoa o le pito i lalo e le paʻi i le vai. Mai le tele o aʻa o le susu o le a amata ona pala.

Faʻasa

E manaomia tele e le laau le tele o vai, ae o taimi uma lava e teu pe faamautu. E le gata i lea, o le vevela o le vai e tatau ona tele tikeri i luga o le vevela o potu.

TAITAI! O le faʻasaga i vai malulu e mafua ai le atuatuvale mo le laau, ma o le a amata ona afaina.

Pe a faʻamamaina e taua le faʻamautinoa o le paleni - e le tatau ona faʻamago le eleele. Ae o lona susu e le taliaina. Aʻo le isi vai inu e tatau ona faʻamago le pito i luga ole palapala. Mai le faʻafefe o le papet e tatau ona faʻafefe.

I le taumalulu, o le tele o le susu ma le masani o le fausua ua faʻaitiitia.

O le a le mea e fafaga ai?

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e faʻamaʻaina le faʻamaʻi tasi i vaiaso taʻitasi. Mo le laeiina o paluga faʻapitoa mo faʻalaʻau i totonu. Naʻo le faʻaitiitia o le afa o le fualaau fautuaina, aua e le gafatia le tele o minerale, aemaise lava le calcium. E le manaomia le fafagaina o le taumalulu.

Suiga ma teuteu

O le gaosiga o le manogi e faia i le auala o le faʻafefe. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia ona faʻavasegaina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - faʻatasi i le lua tausaga.

O le gafatia mo le toe faʻaaogaina e sili atu le lautele nai lo le muamua.

O aʻa o le laau e fai si umi, o lea mo la latou nofoaga lelei e tatau ona e ave se mea maualuga.

O le pito i lalo o le ulo e tatau ona tumu i se faʻalautele lapopoa o le faʻafefiloi o alavai.

I le taimi o le gafa ma le teuteuina o lau ua maeʻa ma faaleagaina. I le fausiaina o le pale o le palasi e le manaʻomia.

Faʻatauga auala

Faʻapipiʻi le laau i ni auala se tolu:

  1. O le fevaevaeaiga o loʻo faia i le tautotogo ao faagasolo le gaosiga. Ua vaevaeina le vaomatua i ni mea se lua, o nisi taimi e tolu vaega, ma ua totoina i totonu ole eleele susu. Ona manaʻomia lea e le vao ona tuʻuina atu le taimi e faʻafetaui ma inu vai pe a maeʻa le palapala.

    I le amataga o le aʻafia, e sili atu le ufiufi o kopi taʻitasi ma se pulou manino ina ia maua ai ni lauʻeleʻele.

  2. Laʻau. O loʻo faʻatinoina e ala i faʻamatalaga faʻapitoa. O le taimi aupito sili e tautotogo. O sauniuniga o le 10-11 cm e maua mai i mama laiti, e tatau ona iai ni laulaau.

    Mo le faʻavaeina o aʻa, ua tuʻuina i totonu o se tamai kiona i se ipu vai. A maeʻa le lima i le ono vaiaso, aʻa ola i luga o avanoa, ma e mafai ona totoina i totonu o fagu palapala.

  3. Lauina o fatu. O fatu vaivai e matua afaina ma e le lelei le germination. Ina ia mafai ona faʻaleleia se fugalaau i fatu, e tatau ona e onosaʻi ma maua ni fatu lelei.

    Sulu i totonu o le paluga o le oneone ma sili ona lafoaʻi ma tuu ipu ma meaʻai i totonu o le mini-greenhouse. E na o le mafai lava ona tumau pea le vevela ma le vevela, a leai o le a le tupu fatu.

    Afai e faia ni tulaga talafeagai, ona oʻo mai ai lea i le 25-30 aso e tupu mai. E mafai ona totoina i totonu o ipu i le 2-2.5 masina.

E faʻafefea ona fuga le fugalaau

A o tuputupu aʻe i le fale, e foliga mai e seasea ona tupu fugalaau i luga o le laau. Ae afai e te fatuina ni tulaga lelei mo ia, e togi ese e le stromante se fugalaau fugalaau uumi ma fuga lanumumu mumu po o paʻepaʻe. O lona uiga e foliga mai o se totoa matagofie.

Pests

E pei o le tele o laau i totonu, o le pala e aafia i iniseti nei:

Shchitovka. O laulaau e ufiufi i paʻu enaena, latou te paʻu ma amata ona vevela, e pei o le pest sucks le juice.

E faʻamamaina le pulumu fufulu i le sipuni o le cotton ma tuʻuina i se vaifofo o le fasimoli. Ona togafitia lea o le laau i le fualaau faasaina o le Actellic.

Spider mite. A faʻaleleia le laulaau e ufiufi i le fugalaau paʻepaʻe. E masani lava ona i ai se mea e iloa ai pe a vevela le ea i totonu o le potu. Na fufuluina faʻamalositino i vai paʻu, ona togafitia lea ma se iniseti.

Mealybug. Pe a aliali mai, ona amata lea o laʻau. E tatau ona fufulu le laau i le fulufulu mamoe o loʻo faʻamaluluina i totonu o se vaifofo faʻamalolo ma togafitia i mea iniseti iniseti. O nofoaga sili ona aʻafia e sili ona lelei.

Faʻafitauli ma faʻamaʻi

Afai e te le tausisia tuutuuga talafeagai mo le tausia o le Stromants i le fale, o le a ia faailoina oe i faʻamatalaga nei:

  • laʻau faʻamago e sau mai le tele o le susulu o le la, e tatau ona teuteuina le laau;
  • lago magoo lona uiga o le fugalaau e malulu ma susū. Faʻaauau le faʻafefeteina ma faʻagasolo le laau i se potu mafanafana;
  • lau mago o laulaau - o loʻo faʻapea mai o le ea e matua matutu;
  • pogisa pouliuli i laulaau - e le lava le susu o le fale i le eleele poʻo ni vavao umi i le va o faʻamaʻi e faʻatagaina;
  • paʻu piniki paʻepaʻe - o le malamalama pe a le matua tupu le tuputupu ae.
O le fufuluina o le eleele e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa.

O le saosaoa o le matagofie o le suauu e manaʻomia ai le faʻaauau pea ona gauai. Ae afai e te tuʻuina atu lona taimi ma faʻamalieina lona manaʻo, o le a ia fiafia ia te oe i laʻau matagofie ma avea o se mea teuteu matagofie o lou fale.