Laʻau

Eonium - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola

Eonium (Aenium) - faʻamaoniga faʻapitoa o le aiga o Tolstyankov, lea i totonu o le natura faalenatura e avea ma lapisi vao tetele e oʻo atu i le 1 mita pe sili atu maualuga. Pe a tupu aʻe i totonu, o le maualuga o le laau e masani lava e le sili atu i le 50 cm. O le lauʻeleʻele o Aonium o atunuu vevela o Aferika i Sasae.

O se tagata matutua matua ei ai sona foliga vaaia mataʻina: o le tuputupu ae tasi poʻo le faʻalauteleina o pupuʻu malosi e faapaleina ai lau o le laʻau, e pei lava o fugalaau faʻamalosi. O le paolo o laʻau laʻau e mai i le lanumeamata lanumeamata ma le lanu violē ma le paʻu.

E susunuina Eonium i paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama, piniki mūmū ma le mumu, e aoina i totonu o faʻafefeteina o faamalu malu. O nisi ituaiga e fuga mai na o le tasi i le olaga atoa ma vave maliu pe a uma ona tupu.

Vaʻai foi i laau faapena ma le tree moneyveria.

Tau maualalo maualalo. 2-3 ituaiga fou e ola i le tausaga.
I le fale, e fuga i le tautotogo, ae seasea lava.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

Mea aoga o le Eonium

E tusa ai ma le aʻoaʻoga a Saina anamua o Feng Shui, o laau ola uumi ua ola i lalo o le fale e faatosina ai le soifua maloloina, alofa ma le tamaoaiga i le fale. O le Eonium e malosi malosi lona malosi: e fesoasoani i lona matai ia faatumauina se tulaga maualuga o le taua, sailia avanoa fou mo le atinaʻe, faatumauina le fealofani i totonu ma lalolagi lata ane.

Eonium e pei o le laau. Ata

Eonium: tausi fale. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le taimi mafanafana - + 20- + 25 ° С, i le taumalulu - + 10- + 12 ° С.
Faʻamamaga o le eaO le faʻaitiitia, o le laau e puipuia i le ea malulu, e le manaʻomia se faʻaleleia atili.
MalamalamaO le Eonium i le fale e tupu lelei i le susulu malosi o le malamalama po o le paolo laititi.
FaʻasaFaʻafeololo i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e itiiti lava i le taimi o totoe o le laau.
Soʻo mo le eletonikaFaʻapalapalaina o le eleele faʻapisinisi mo sufuga poʻo se meaʻai saunia mai le laupepa ma eleele eleele, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 3: 1: 1: 1.
Fertilizer ma le faʻamaloloLe silia ma le 1 le taimi i le masina ma se vaivaiga vaivai o soo se fugalaau fugalaau.
Eonium totoinaTausaga taʻitasi poʻo le aʻafiaga o aʻa.
TofigaFatu, laulaʻau ma mea faʻapipiʻi, vaevaeina o taʻavale.
Tulaga TutupuE masani lava ona manaʻomia e le au matutua matutua le lagolago faaopoopo ina ia le mafai ona paʻu i lalo o latou mamafa.

Eonium: tausi fale. Auiliiliga

Fuga

O le laau o le eonium i le fale e le masani ona faʻamaonia tagata e ona puaa. O nai tausaga uma lava, i lalo o tulaga alualu i luma lelei, o faʻalavelave faamalu o le faamalu e aofia ai le tele o paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama, lanu piniki po o mumu mumu e aliali mai i luga o le maualuga maualuga o taʻavale mai le ogatotonu o papa.

Tulaga o le vevela

Eonium e le o faʻamalosi i le pulega faʻavevela ma e masani ona faʻatagaina le vevela uma e oʻo atu i le + 27 ° C ma le malulu e oo atu i le + 10 ° C. O le vevela sili ona lelei mo le vaitau o le galue malosi o le 20- + 25 ° C, mo le taimi e malolo ai - + 10- + 12 ° С.

Lafoaia

Eonium i le fale e aofia ai le maualalo o le maualuga. E le manaomia e le laau se mea faʻaleleia atili, ae fautuaina e faʻapipiʻi taimi ona paʻu ile lanu vaivai mai le efuefu ma palapala.

Malamalama

E alofa tele Eonium i le la, ae le gafatia ia ave saʻo, o le mea sili lea e tuu ai se fugalaau e fai ma faamalama i le itu i saute poʻo le itu i saute faʻatasi ma le paolo i itula vevela o le aoauli.

Faʻasalaga eonium

Suafa le laau i le agamalu ma le masani, ia mafai ai ona faʻamamaina le eleele i totonu o le fagu i le va o vai. Lafoaia o le palapala e taua le faʻamautinoa e le pa'ū le vai i lau ma e leʻi tumau i le pito i lalo o atunuʻu, talu ai o le faʻaleagaina o le vai e mafai ona faʻaleagaina ai le tino ma foliga mai o le suka.

Pipi o le Eonium

O le laau e sili atu ona malosi lona aʻa, o lona uiga o le gafatia o le tuputupu ae e tatau ona loloto ina ia maua ai aʻa i le tuputupu ae ma atiina ae.

E le gata i lea, e taua le i ai o se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le fagu e aveese ai le tele o le susu, o le faaputuputuina lea i totonu o le eleele ua tumu i le atinaʻeina o aʻa.

Soo

Aiga Eonium e mafai ona ola i le faatauina mai o eleele mo le cacti ma laau totoa po o totonu o se mea e fai mai le laupepa ma le turf, peat ma le oneone (perlite). O mea taua e fai i le fua faatatau o le 3: 1: 1: 1.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O le "vevela" mo le aiga o le aiga e sili atu le matautia nai lo le le lelei o meaʻai, o le mea lea e tatau ona fufulu lelei ma le faaeteete: ua lava le vai na o le faatasi i le masina ona maua ai se vaifofo vaivai o le faʻamalolo vai mo cacti ma soʻo se vailaʻau faʻavaomalo mo totonu o laau.

Suiga

O le gaioiga o le Eonium e faia i tausaga taʻitasi pe o aʻafia ona aa, e faia i le faʻafeiloaʻiina i totonu o se ulo e sili atu nai lo le muamua na aunoa ma le faʻaleagaina o le coma.

Teuteu

Ina ia mafai e le laau ona tausia lona teuteu ma teuteu i fafo mo le umi e mafai ai, e tatau ona aofia ai le faia masani o le "lauulu" i le tausiga o le Eonium i le fale. E masani lava, o le faʻatinoga e faʻatino i le amataga o le tautotogo, ma vavaeina ma le faaeteete uma laʻau e faʻaloloa ma faʻaoloa e faʻaleagaina ai foliga o le laau.

◊Oti tipi tila e mafai ona faʻaaoga mo le aʻafia.

Taimi e malolo ai

O le Eonium e malolo mai le tuputupu aʻe tuputupu aʻe i masina o le taumalulu, i le taimi nei ua le toe fafagaina ma faʻafeinu ua faʻaititia i le mea e gata mai ai, ae tusa lava pe a malolo e manaʻomia e le fale le moli uma, a leai, o le a faʻavaivai ona lala ma faʻavaivai ai.

O le tuputupu ae o le eonium mai fatu

O fatu e toto i le faaiuga o le taumalulu i se moli, o le mea e faʻamamaina lelei, e aunoa ma le faʻalolotoina ma le faʻafefeteina. O foliga vaaia o le tupu muamua e mafai ona faamoemoeina pe a uma le 1-2 vaiaso talu ona lulu. A mavae ni nai vaiaso, ona pikiina lea o fualaau aina i ni ipu eseese ma mulimuli ane siakiina o laau matutua.

Faʻalauteleina o le Eonium i le vavaeina

O mea totō e seleseleina mai vaega faʻapitoa o vine (semi-lignified) (o le umi o le 'au e 7-10 cm). O nofoaga e tipi ai e mamago ma fufusi i le koale, pe a uma ona totoina le seleselega i totonu o se mea e mama ai le susu, faʻalauteleina i le eleele ile 2-3 cm.

O le a pe a ma le 1.5 masina e fausia ai le aʻa o le fatu, pe a maeʻa ona totoina le laau talavou i totonu o se ipu tumau.

Faʻaleleia o le eonium i le laʻau

A e le mafai ona vavaeina, e mafai ona e totoina se vao fou mai le laʻau o le tina. Vavae laulaau ua malogo mo le tele o itula, a maeʻa ona tuʻuina lea i fafo i luga o le susu susu, sina faʻalautele.

E le o toe mamao, o tupu fou e aliali mai i le pito i lalo o laʻau, lea e tupu ai lau laʻau i totonu ole vaiaso. E totōina i totonu o ipu taʻitasi ma faʻaauau pea ona tausi laau e pei ona masani ai.

Maʻi ma meaʻai

Eonium e faigata ma faʻamalosi, e pei o le tele o ona vaega vaʻaia, ae o le le lelei o le tausiga o le laau e mafai ona mafua ai le leaga o foliga ma e oʻo lava i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese:

  • Enium ua faasolosolo malie le alualu i luma, ua lafoaia ma le tele o le suāsusu. O le laau e tatau ona faʻafeinu lelei ma ia faʻaitiitia foi ina ia le faʻaosofia ai aʻa o aʻa ma laʻau laʻau.
  • Ua tosoina fatu pe a fuga le fugalaau i totonu o le potu o loʻo i ai. E sili ona tausia le Eonium i luga o se itu i saute poʻo le faʻasaʻe sasaʻe.
  • Lafoaʻi laulaʻau, pau lau lau o le aeonium ma le leaga o le malamalama ma le leai o se mana. E tatau ona siitia le laau i se potu susulu ma fafaga.
  • Pogisa lanu i luga o lau o le eonium foliga mai pe leai se moli. O le faafitauli e foia e ala i le faʻaogaina o le fagu fugalaau i se mea susulu.
  • O lau Eonium e lanu samasama ma oti, pe a faʻapipiʻi faʻalautele le fale ma o loʻo i le taimi lava e tasi i totonu o se potu malulu. Ma o le fugalaau e le oti, e tatau ona e fetuunai vave le vevela ma le fausiaina o tulaga.
  • Brown ma lanu samasama i laulaau atonu o se faailoga o maʻi faʻaleaga. O le laau e tatau ona togafitia i se taimi vave ma se sauniuniga o le pese ma, pe afai e mafai, ia totoina i le eleele fou.
  • I luga o lau o Eonium, nofoaga mago - o nei la o le la. E le fiafia le laau i le susulu o le la ma e tatau ona ufiufi mai ia i latou.
  • O le uʻamea pe a oʻo ina oʻo atu le susu i totonu o lona vaega tutotonu ma nofo ai iina mo sina taimi. E matua faigata lava ona toe totoina se laau faapena, e sili atu ona faigofie ona tipi ma afaina aʻa mai ona vaega maloloina.

Faatasi ai ma meaola vevela o totonu o laau mo le eonium, o le tulaga sili ona lamatia o le mealybugs ma le apogaleveleve. Ina ia faʻatautaia i latou, o vailaau faʻasaʻi faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina.

Ituaiga ituaiga o eonium fale ma ata ma igoa

Eonium arboreum (Aeonium arboreum)

Faʻaaliga matagofie semi-shrubby faʻapupulaina vine, ma i luga o luga o le pito i luga, o loʻo i ai ni laʻau matagofie o lanu enaena lanumoana-enaena, pei o fugalaau o rosa poʻo dahlias io latou foliga vaaia.

Eonium fale (Aeonium homeum)

O se laau faʻamalosi, e sili ona faʻalauteleina faʻatasi ai ma aʻafia ma lala laiti o lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo faʻapotopotoina i lapisi lapotopoto e tutusa ma fuga vine.

Eonium virginsky (Aeonium virgineum)

O le tele o laau e leai ni meaola, e fai ai ni lapisi mafiafia, o laulaʻau lanu tino o se lanu lanumeamata ma se lanu piniki i pito.

Eonium decorative (Aeonium decorum)

O se laʻau lauiloa laʻau ma fuālaʻau felafolafoaʻi ma faʻafefe o laʻau, e valiina i totonu o se paolo lanumumu-lanu piniki.

Eonium Lindley (Aeonium lindleyi)

O se tamai laau laʻau ma moa felafolafoaʻi, o ona pito i luga o le pale o le lau o le lanu lanumeamata lanu uliuli, o lona pito i luga o le laititi e laititi le pala.

Eonium lalaga po o le laina uumi (Aenium tabulaeforme)

O se puʻupuʻu puupuu ma se faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei le laʻau e faʻapipiʻiina e fuga o laʻau paʻu o se lanu lanumeamata lanumeamata. O pito o laupepa lanu e faʻapipiiina ai le lanu paepae mafiafia.

Faitau nei:

  • Gasteria - tausiga o fale, ata o meaola, toe gaosia
  • Euphorbia potu
  • Aloe Agave - tuputupu ae, tausiga ile, ata
  • Ledeburia - tausiga i fale, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Jacobinia - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata o meaola