Duck breed

E faʻafefea ona faʻailoaina le tamaʻi manulele lanumoana i le fale

O aso nei tatou te ofoina atu e faʻalogo lelei i le mea e sili ona fiafia i le lanumoana lea e taatele i le va o faifaatoaga i le ituaiga o pato o fale: ia faamasani i uiga iloga o se pato, o se faʻamatalaga o ona uiga ma ata eseese.

O le Blue Favorite o se fatuga o paʻu na faatoa ulufale atu i le maketi ma ua maua ai le lauiloa faapitoa i le au faifaatoaga. O le ituaiga e sili ona matagofie mo le faʻatoʻaga i faʻatoʻaga tetele e lua ma le fale. O le tele o ituaiga e tutupu mo le taumafa o manu i le fale pe mo le tufatufa atu.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

I le amataga, mafaufau i uiga o le gaosi oloa e sili ona fiafia i ai, faʻapea foʻi ma se faʻamatalaga o uiga o fafo o le fatu.

Eseese uiga

O le manulele lanumoana o se sikuea ma le manulele tele. O le pato o loʻo i ai se tino malosi o le tino. O le tino e umi, o le pito i tua e lautele, o le pusa o loʻo faʻalelei lelei. O le ua o se tagata talaloa matutua e umi lona umi, o le ulu e tele, o mata e laiti. Faʻasalalauina ma faʻamafola. O vae e malosi ma tetele, o le uumi o le umi. O laʻau o loʻo faʻatulagaina lautele; o paʻu o loʻo sisi. Manoa e latalata i le tino.

O le paolo o fulufulu e masani ona ulaula, ae e mafai ona i ai mai le lanumoana e pei o le vevela. O vae ma le gutu e malu foi.

Faitau foi e uiga i foliga o le fausiaina o pato pepe Mandarin, musk ducks, ostriches, geese, quails, pigeons, peacock.

Gaioiga

O le tele o iloiloga autasi a le au faifaatoaga ua faamaonia ai o manulele lanu lanumoana e sili ona lelei mo le fausiaina ma tausia i le fale.

O le manulele lanu enaena o se uluaʻi fagaga. Fusi vave vave ma, sili ona taua, faigofie ona fafaga. I le matua o le 5-6 masina, o tagata taitoatasi ua oʻo atu i le tele o se kusi o tausaga tutusa. E mafai e se tama matua ona maua le mamafa e oo i le 5 kilokalama, ma se tamaitai - 4 kilokalama.

Lelei le gaosia o fuamoa e lelei ma e tusa ma le 100-150 fuamoa i le tausaga. Tele le lapoa o le faʻalautele; o le mamafa o le fuamoa e tasi e 80-90 g.

O le toesea o le ituaiga o le leai atoatoa lea o le faʻaosofia o le tagata lava ia. Duke o ni moa leaga. Ae ui i lea, o le faafitauli e faigofie ona fofoina e se masini faʻavevela poʻo isi hens, mo se faʻataʻitaʻiga, moa poʻo le pipi.

Tuutuuga o le taofia

E sili ona fiafia i ai lelei tele le ola ola. O le puipuiga malosi e fesoasoani ai i manulele e vave ona fetaui ma suiga suiga o le tau. E mafai e manu felelei ona aloese mai le vevela mai -25 i le +35 ° C. O le mea lea, o la latou gafa e talafeagai lelei i nofoaga vevela ma malulu. I le avea ai o se nofoaga e fetaui lelei ai se peni masani, faletalimalo poʻo isi potu.

O le tulaga lautele o le fale e: lautele e oo i le 40 cm, maualuga 30-40 cm. Ina ia poloka le fale mai i meaʻai, o le fola e tatau ona tulaʻi pe a ma le 25 cm i luga aʻe o le eleele pe afai o le potu e fai i laupapa, e tatau ona pupuni puipui. Talu ai ona o le taofiofi o le tumau ma le le mautonu, o le mafanafana o le potu e le manaomia. Ae ui i lea, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i alii ma tamaitai. Faʻasaʻo se henhouse i vaovao, peat, shavings poʻo le pala. O le mafiafia o le taotoga e tatau ona tusa ma le 30 cm.

Mo le sili atu le faʻamafanafanaga o manulele muamua, tausi lelei le ea, ma ia mautinoa o le fale e matutu ma mafanafana. Mataʻituina le ala saʻo saʻo - malamalama faʻaleleia mo le itiiti ifo ma le 14 itula i le aso. I le taumalulu, ia faʻaaoga faʻaaogaina malamalama.

E taua foi le i ai o se teritori mo le savali o fagafao, lea e mafai ai ona latou savavali i le ao. I le tau mafanafana, ua faʻatautaia le fale puipui i luga o le fanua. Aua o le pa e fetaui ma mea eseese: fusi, uamea ma isi. O le pa ua fausia 1 mita le maualuga. I le vevela o le tau, ufiufi le pa.

O le tausia o moa i le taumalulu e manaʻomia ai foʻi le savali masani. O le lumanaʻi mo le savaliga o loʻo faʻamamāina mai le kiona ma ufitia mafiafia i vaovao. I le vevela o le tau ma matagi malulu e le taliaina le faamalosia o pato e savavali mo se taimi umi. O le puipuia mai le matagi mai fafo o le fale fausia ai se fale. E tatau ona i ai i totonu o le peni meaai ma meainu. I totonu o le fale e manaʻomia e le aunoa le fufuluina ma le faʻaleleia.

E te iloa? O le manulele lanumoana i tagata masani e taua o "Farao". O le vaega muamua o le igoa o le ituaiga na maua ai le faʻafetai i le uluaʻi lanu eleelea o laumei. Ma o le "pele" poʻo le "pharaoh" (i le taatele) letele ua valaʻau ona o le tele o uiga lelei o loʻo i ai.

Taumaʻa Tulima Fafagaina Meaʻai

O pulu lanumoana e le o ni meaʻai e uiga i le meaai. Ae peitai meaai atoatoa ma maualuga aafia ai le gaosia o le ituaiga. Sei o tatou vaai i le auala e fafaga ai pato o le mea lanu uliuli.

Mo manulele matutua, o meaʻai susu susu e sili ona lelei. E masani ona aofia ai le susu, cheese cheese, herbs, cereals and vegetables vegetables.

I le taumalulu, e faalua ona fafaga manu felelei i le aso. I le taeao ma le fafagaina o le ao e tuʻuina atu ai le paluga susu, ma i le afiafi e mafai ona e fafagaina le fafaga. Faʻaopopo le isi fafaga i le amataga o le vaitau o le faʻatoʻaga. O le fa lona fa e faʻatautaia i le ogatotonu o le aso, e mafai ona avea o se paluga o le cereal poo le germ germ. E le gata i lea, i le taumalulu o le taumalulu e mafai ona tuʻuina i ai le fagala (mai le 25 g), falaoamata lelei o vao (e oo atu i le 50 g i le ulu) poʻo meaai fafaga (e oo i le 150 g).

E taua! Le tulaga masani o mea o loʻo iai manu felelei - avanoa i se tamai vai masani. E i ai se aoga aoga i le soifua maloloina ma foliga vaaia o pato. O le faafetai i le vaʻa e maua ai se tasi vaega o meaʻai a le pato.

Afai e faʻaogaina e manulele le saolotoga, ona oʻo lea i le taumafanafana e fafaga faalua i le aso: i le taeao - faʻatasi ai ma se falaoamata falaoamata, i le afiafi - faatasi ai ma le faʻafefiloi masani o le cereal. I le afiafi, o le kulimi falaoamata i manulele e sili atu le lelei e tuʻuina atu. E manaʻomia foi i le taimi o le taumafanafana i luga o le saite o vaʻavaʻai savali o loʻo i ai le tele o mutia fou.

Totoina ma le tausia

O le teineitiiti lanu enaena laʻitiiti e maualuga tele. E pei o le tele o ituaiga o moa, o manulele e sili ona fiafia i ai ua tupu aʻe i luga pe faʻafefeteina e ala i le natura masani.

Initaneti o moa

Aʻo leʻi tuʻuina le tamaititi i totonu o le potu o le a teuina ai, e tatau ona gaosia ai iina. faamama atoatoa. O puipui o le potu ma mea uma meafaigaluega e tatau ona faʻamaʻi lelei atoatoa, aveese otaota ma mea laiti matautia, ma ia fufuluina le susu.

Faʻasaga le nofoaga mo le savali o moa ma ufiufi i le vaitafe e 4-6 cm le mafiafia. Afai o le fale ua lelei ona faʻapipiʻiina, o le a amiolelei ma malolosi le pato. I le vevela o se potu, o le a manava malosi ai moa. Ma i le malulu malulu, o le a amata e le au laiti ona sulu ma leotele, ma taumafai e mafanafana.

E taua! Aʻo leʻi faʻamautuina tamaʻi pele, e tatau ona fafagaina moa taitasi i se vaifofo o le tasi pasene pasene pati (faʻaaogaina o se pipette).

Tulafono o le fafagaina ma le tausiga

O le malosi o mea taumafa o le manulele lanumoana e taua tele mo le tausia o le pato i masina muamua o le tuputupu ae. O lenei mea e saofaga i le maualuga o le mamafa o meaʻai i moa. Faʻatasi ma le gaʻo lelei ma faapaleniina i le lua masina, o manu felelei e maua le mamafa o le 2.7-3.6 kilokalama. I le lumanaʻi, o le taumafa o manu felelei e sili atu ona faasolo lelei.

Le meaai o manu laiti i le amataga e tatau ona aofia ai na o meaai protein. I le vaiaso muamua, o tamaʻi laʻau fiafia e fafagaina i le tilati, gaosi poʻo fuamoa moa. A o latou tuputupu ae, o laulau o upegau po o isi laau afifi e faʻafeiloai mai, faapea foʻi ma kāloti ma pateta. A maeʻa le masina, susu mai le susu ma le faʻafefiloi o le cereal i totonu o le taumafataga a le pato.

O le paleni taumafa e maua ai le ola lelei e le gata i pato, ae faʻapea foi i goslings, moa lapisi, salu, peacocks.

E masani lava, o folasisi o eleele poo penisina e masani ona faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga faʻaopoopoga faapitoa. Taumafai e aua le tuʻuina le meainu i autafa o fafaga, aua a uma ona 'ai, o le a amata loa ona inu le pato pato ma o nisi o meaʻai o le a fufulu ese.

Mo le tausiga o le fale, e tatau ona teuina i se mafanafana ma le mafanafana (o le vevela e tatau ona tumau i totonu + 22-29 ° C). E le tatau i Ducklings ona ola i luga o ni eleele, o lea faatulaga lelei se mea mo i latou - taatia vao po o vaomago.

E tatau foi ona mautinoa le malamalama lelei mo le itiiti ifo ma le 16 itula i le aso. Mo le faia o lenei mea, i nofoaga e teu ai moa, e tatau ona faʻapipiʻi se paʻu manogi po o le fila.

E te iloa? O le lanu Blue o loʻo aofia i le vaega faʻataʻitaʻi. O le pato na faia i le auala o le uumi o le sopoia o ituaiga eseese ma na fafagaina i le 1998 i le faatoaga vao o Bashkortostan. O le ituaiga e le o le sini tupito lea a le au faifaatoaga, ae o le amataga muamua na sili atu nai lo mea uma na valoia. O le pulou e sili ona fiafia i ai o le satauro o le Bashkir, Beijing ma Black Black-breasted breed. Mai ituaiga uma e tolu o fale gaosi mea e fiafia i ai e na o le sili ona lelei, o se taunuuga lea e toetoe lava a leai se faaletonu o lenei pato.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le pato o le lanu moana e le talafeagai i aiaiga o le taofia ma le fafaga. E le gata i lea, o lenei manulele e toʻafilemu ma foliga matagofie.