O le togalaau

Tuputupuina o strawberries e tusa ai ma tekinolosi a Holani

I luga o fata o faleoloa strawberries e mafai ona maua i le tausaga atoa. O lenei tama ua tupu i atunuu Europa i luga o le tekinolosi ua taʻua o Dutch. O lona natura e taoto i le totoina pea o laau totō o laau toto, le nofoaga faapitoa o vao, o tulaga patino o le vevela ma le vevela.

O le tele o taimi, o lenei metotia e faʻaaoga e faʻapipiʻi ai se pisinisi faʻatau atu vine. Ae e mafai ona faʻaaoga lenei faiga mo le faʻaaogaina o le fale.

Tuputupuina o le strawberries i tekinolosi kenera

Greenhouse tulaga

  • O le maualuga o le vevela i le maualuga o le 18-25 tikeri (ao le i oʻo i le taimi o le fugalaau - e le sili atu i le 21 tikeri, i le lumanaʻi - e sili atu ma le 28 tikeri). Afai e leai ni faʻapitoa faʻapitoa e faʻafoeina lenei faailoilo, ona tatau loa lea ona faʻagasolo i taimi taʻitasi nofoaga ma fale kesi.
  • Faʻamamafana pe a ma le 70-80%. Ina ia faatumauina le manaʻomia e faʻaalu le ea i taimi uma. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻamafanafanaina e leai se mea e tatau ona faia tele tele. Mo le vaitaimi atoa o le fugalaau, o nei taualumaga e taofi, talu ai o le afaina o le susu i fugalaau e afaina ai le fua o le fua, ma e faʻapupula ai foʻi le aʻafiaga o faʻamaʻi.
  • O le carbon dioxide content is 0.1%. Ole maualuga e pulea e masini, pe a talafeagai, taitaia le vaalele.
  • Lava le malamalama, pei o le 15-itula le malamalama. I lalo o ia aiaiga, o le a totoina le fua i le 35 aso. Afai e faaitiitia le taimi o le malamalama i le 8 itula, ona mafai lea ona e faʻatali mo vine i le taimi e sili atu nai lo le 48 aso. Mo nisi faʻamatalaga faaopoopo i le 3-6 sikuea sikuea. Ou te manaʻomia se moli faʻaola mo le 40-60 watts.

Saili maʻi sili ona taatele o le fuamū mumu.

Faitau e uiga i mea faʻamaʻi ma faʻamaʻi o currant curranti iinei.

Vaega o ituaiga eseese o currant currant //rusfermer.net/sad/yagodnyj-sad/posadka-yagod/luchshie-sorta-chyornoj-smorodiny.html.

Bushi nofoaga

E le totoina laau totő i fanua matala, e pei ona saunia e le faatulagaga Holani mo le taʻutaʻuina o le fua ile tausaga atoa. Mo le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina ni ipu tetele (e le sili atu ma le 70 cm le maualuga), atigipusa poʻo ni pepa palasitika. O le metotia mulimuli e sili ona lauiloa mo mafuaaga o avanoa.

O le nofoaga o laau taʻitasi taʻitasi e faʻalagolago i le ituaiga potu e faʻaaogaina:
greenhouse faʻatasi ma puipui puipui ma le taualuga - faʻaogaina i luga,
fale taʻavale, potu fale, ma isi mea - tuʻufaʻatasia.

O le mea moni, afai e te tuʻuina totō laau, o le a matua faigata lava ona tuʻuina atu ia i latou nofoaga talafeagai i totonu o se fale faʻatapulaʻa.

Fatuina

Pe a mafaufauina uma tulaga mo le faʻatulagaina o strawberries i le lumanaʻi, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai pe o fea e maua ai fualaau ma mea e tatau ona i ai. O fatu laau e totoina i le 1-2 masina. E mafai ona e faʻatau i faleoloa faapitoa i le gasologa o le tausaga. Ae o tau tupe i lenei mataupu o le a maualuga.

O fualaau o fualaau "fuga" (o lona uiga, vine vao) e mafai ona saunia ma i latou lava. E le gata i lea, o le a le mea e ofoina mai e agrofirms e leai se mea ae na o ni togavao lelei, lea na eliina i totonu o le tautoulu ma teuina i totonu o le fale malulu, o se pusaaisa poo se fale faʻapitoa.

Ma e leai se mea uiga ese e uiga i ai. A uma, o le natura e toetoe lava a tutusa. O vao vao e "faasaoina" i le taumalulu i lalo o se laulau o le kiona. O le ute atoa lena o le tekinolosi a Dutch o le totoina o nei vine. E naʻo lou manaʻo e fai ni tuutuuga e faʻagasolo ai lau vaʻaiga ma fuaina vine.

Manatua le fai togalaau - Basil e ola mai fatu.

Features of growing broccoli //rusfermer.net/ogorod/listovye-ovoshhi/vyrashhivanie-i-uhod/klyuchevye-osobennosti-vyhodhivaniya-kapusty-brokkoli.html.

Faamatalaga o ituaiga o vine

O ituaiga o fualaʻau e sili ona maualuga o Dutch o Darselek, Gloom, Marmolada, Polka, Sonata, Tribute, Elstanta, Maria, Tristar, Selva. Latou te fetaui lelei mo lenei metotia o le galueaiina.

Ma, o le mea e sili ona taua, latou te faʻavasegaina e le tagata lava ia. O se mea taua lenei. Afai e te filifilia se vine e le o le tagata lava ia, e tatau ona e taulimaina le palota ma le fesoasoani a se pulumu faapitoa ma le lima, lea, i se tulaga maualalo, e tatau ona mafai ona faia. A le o lena, o le a le mafai ona gaosi.

Tekinolosi Strawberry

O lea la, o se faasologa o gaioiga lea e faʻatupuina ai le tuputupu aʻe tuto o fualaau. I le tulaga o le faʻatau, o nisi mea e mafai ona faʻaaogaina.

  • I le tautoulu, saunia se eleele mo le totoina o laau: mo lalagaina taitasi o fanua, faaopoopo le 5 kilokalama o superphosphate, 3 kilokalama o le potassium chloride, 20 kilokalama o le lime, 5-6 pakete o fafie.
  • I le tautotogo, toto laau i vaitaimi o le 30-50 cm.
  • I le tausaga muamua, ia tipi ese uma le moa mai le vao vao.
  • I le tausaga lona lua, o le a tupu mai laau taʻitasi mai le 20-30 sikisiti, lea e tatau ona mauaʻa e fausia ai ni laau malolosi.
  • Laʻau laiti eli i le ogatotonu o Oketopa i le vevela e itiiti ifo i le 2 tikeri.
  • I le aso na sosoo ai i le tulaga o le 10-12 tikeri e faʻamamaʻese mai laulaʻau tele, palapala, vailaʻau vegetative.
  • E leai se tulaga e mafai ona fufuluina ma selesele aʻa!
  • O fualaau na aoina i fusi, tuʻu i totonu o taga palasitika (o latou mafiafia e tusa ma le 0.02-0.05 mm, faʻatasi ai ma se ata tifaga, o le a mate laau uma) i totonu o se pusaaisa i le vevela mai le 0 i le itiiti ifo i le 2 tikeri. I se tulaga maualalo, o le a mate le vine, ma o le maualuga o le a amata ona tupu.
  • 1 le aso ao lumanai le fuafuaina o le totōina o fatu laau e manaʻomia ona maua ma faʻaleleia laau i le 10-12 tikeri o le vevela.
  • Faatumu ni koneteina i totonu o le kiona ma eleele mama: oneone oneone (po o fulufulu minerale, filo o le niu), pala ma le oneone. Le fua faatatau o le 3: 1: 1, faasologa. E mafai foi ona e ave paʻu ma perlite.
  • Le totoina o laau i luga o nofoaga sauniuni.
  • Faʻatulaga le faʻamautu lelei (faʻalelei lelei) ma isi fua mo le tausiga o laau.
  • A maeʻa le seleseleina, ona ave ese lea o le vao, e mafai lava ona lafo ese pe, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se tina.

E taua le mafaufau e tatau ona suia le soʻo o le "masini tamaʻitaʻi" i le 2 tausaga, ae le 4, e pei o togalaau masani. Ua faia lenei mea ina ia aloese mai le le maalofia o le faaleagaina o le togavao.

Tuputupuina strawberries i le fale

O le faʻaaogaina o tekinolosi Falani mo le ola aʻeo strawberries i le fale e le ese tele mai le auala e faʻaaoga ai le kesi. Na o iinei e tatau ona tuʻuina i luga o vaalele i le vaalele e faʻatautaia le malamalama saʻo. Ma e tatau foi ona galue malosi e faia ni faailo lelei o le vevela ma le susu.

O lenei metotia o le totoina o strawberries ma le faalapotopotoga saʻo e maua ai se seleselega matuia. Ae ia maitauina o na ituaiga o strawberries o le a le maua ai le tofo ma le manogi e maua mai i vine mai eleele matala.

Manatua le fai togalaau - o le galueina o le kapeti Saina.

E faʻapefea ona tupu laʻau tipi i totonu o la tatou tusiga iinei //rusfermer.net/ogorod/listovye-ovoshhi/vyrashhivanie-i-uhod/vyrashhivanie-rassady_kapusti_v_domashnih_usloviyah.html.