Faatoaga faatoaga

O le ituaiga sili ona lauiloa ma lauiloa i Rusia o le Leggorn hens.

O vao o le vao o Leghorn, i fafo atu e le mafaamatalaina, e taatele i le lalolagi ma lo tatou atunuu ona o le maualuga o le gaosiga.

E vave lava ona fua mai le laumela o Laygorn, maua ai le gaosiga o fuamoa, e faigata ma fetaui lelei i tulaga tau uma.

Ona o lenei mea, latou te fiafia e fafaga i faatoaga tumaoti ma patino.

E sili atu i lenei ituaiga o moa o le a talanoaina i lenei tusiga.

Faʻavae tupuaga

Leggorn e amata mai Italia, lea na fafaga ai ma faaigoa i se tau Italia.

I na aso, o moa e le taua tele - o le fuamoa o fuamoa e le maualuga e pei ona i ai nei. I totonu o le Setete, o femalagaiga na felelei faʻatasi ma Iapani, Sipaniolo, ma iʻa laiti.

Ina ua maeʻa ona auina atu i Europa, o le tele o galuega filifilia na faia ina ia faateleina ai a latou gaosiga o fuamoa ma le tuputupu ae o laumei laiti. O le taunuuga o le tulaʻi mai o manulele, lea na avea ma faavae mo le fausiaina o Leggorn. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga faʻaalia o le faʻato'ā fanau e le gata ina leʻa, ae na sili atu ona malamalama ma sili atu ona faʻaalia.

I le USSR, na amata ona faaulufaleina le leggorny i le 1925, ma i se tulaga tele - mai le 1960 mai Denmark, Amerika, Iapani, ma Egelani. Na matauina e le atunuu le faateleina o faatoaga o manu felelei.

Seʻi oʻo i le 1975 nei moa na tuʻuina atu ma le iloa lelei i faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga pei o se fuamoa fuamoa. E mai ia i latou o le lanu paepae Rusia na gaosia. Leghorn ua faʻaaogaina i faatoaga moa i aso nei. O latou ia o le faavae mo le faia o koluse ma fuamoa fuamoa.

Faamatalaga lautele o moa Leggorn

I le avea ai o se tulafono, ua fesuisuiai leggorn paʻepaʻe i Rusia. O lenei lanu e taatele i manulele o lenei ituaiga. Leggorny - tamai manulele ei ai se tino e foliga tutusa i luga o le laina, o la latou mea taua.

E i ai se uaua manifinifi ma le umi, o se ulu laititi ma se selu e pei o laʻau. O nei moa o ni faamaumauga moni o fua o fuamoa, ae latou te le sili atu i le 2.5 kilokalama. E amata ona latou faanatinati i le 4 tausaga.

Faʻapitoa

O le lekupe o loʻo i ai se manava mafiafia ma se lautele, loloto le pusa, ona o loʻo lauiloa lelei e le faitau aofaʻi. O le fulufulu e tele, o vae e umi lona umi, o lanu samasama i talavou, ma papaʻe i le manulele matua.

O le siʻusiʻu e lautele, tuʻu i luga o se pusa o le 40 ° e faʻatatau i le tino.. Le lanu o le iris o moa moa e mumu moli, i tagata matutua o le samasama samasama. O lobe taliga e mafai ona lanumoana pe papaʻe. O se uiga iloga o le ituaiga o moli lanumumu.

O loʻo i ai leggorny ma le pulu, auro, cuckoo-kuropatochnom ma lanu enaena. I le mea mulimuli, o lanu o loʻo i ai se lanu e le mafaamatalaina, ae o le mea sili ona manaia - o la latou laumei e mafai ona maua mai i le lanumumu lanumumu i le uliuli ma se lanu lanumeamata.

O le lega o le laugorn cuckolish o lanu lanu lanu e foliga mai o se ituaiga fou i le 1948. E iloga i latou e ala i le gaoioi ma le faauo, faigofie ona faatumauina.

E pei o le lanu uliuli, o laumei ma roosters e matua ese lava i le lanu. Ona o lenei, e leai se faigata faapitoa i le fuafuaina o le itupa o le moa i aso muamua o lona olaga. O moa auro e matagofie ma matagofie i la latou lanu ma se auro auro. O loʻo faʻamalamalamaina i se gaosiga maualuga o gaosiga o fuamoa ma le mamafa maualalo.

Leggorny lalagaina e tulaga ese i la latou lanu. Na latou faaali mai i le 1904 i Sikotilani, mulimuli ane e leai se tasi o le ituaiga na faaalia se lanu tutusa. O lo latou tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea o le paʻu paʻepaʻei luga aʻe e sili atu i le uliuli, aʻo isi ituaiga o le faʻafeagai.

Ata

I le ata o loʻo i lalo, e te vaʻai i nisi o tagata taʻitoʻalua ma tuʻuina atu ni laumei o le White Leggorn i se tasi o faatoaga:

Ata o le moa paepae Leggorn i lima:

Se kopi matagofie o se moa o savali i totonu o le faatoaga:

O se faatoaga tele lenei. E foliga mai na pueina ia pou:

Maʻa ma fafine o le pati paterika, pe pei foi ona taua o le "Italia falanisisi":

Initaneti ma faʻatoʻaga

E pei ona uma ona maitauina, o leggorny e le faʻafefeteina, o lea e mafai ai ona fafagaina i soo se mea. Talu ai ona o lo latou tutumau ma le faʻaleleia lelei o le tino, o lea latou te matua maelega ai i le itu i matu.

O manulele e manaʻomia se faʻaiʻuga maualalo o fafaga., o le mea lea, e lelei tele mo tagata faʻale-tamaoaiga. I le avea ai o se tulafono, e leai ni fautuaga faʻavae mo le fafagaina o moa, ae o meaai e tatau ona maualuga.

E pei o isi ituaiga o moa, e fafagaina muamua le laumei i fuamoa ma fatu, ona sosoo ai lea ma le lala o le saito, fualaau faisua, ponaivi gaʻo, ma gusi i totonu o le meaai.

E mafai ona fafagaina le fafagaina o moa, e pei ona i ai le elemene talafeagai. O fualaau suamalie faaopoopo ma le protein faigofie faigofie e mafai ona faʻamalosia i le talo o le hens.

O talavou talavou White leggorn e tupu tele lava vaveo le mea lea, o le fafaga lelei e taua. Ua tuʻuina atu i le taumafataga o moa matutua matutua i le 21 tausaga le matua.

E le afaina i le taimi muamua, talu ai ona o le fausiaina o laumei e fafagaina i meaʻai e maua i le suauu calcium, lea e mafai ona afaina ai le tuputupu ae o le tamaititi. A oʻo ina amata le taimi o le maualuga o fuamoa, e tatau ona fafagaina manu felelei. A maeʻa le pito i luga o le fuamoa, ina ia mafai ona faʻasaoina volumes, e mafai ona faʻaititia i le 10%, o le a le afaina ai le gaosia o le hens.

E le talafeagai le teuina o nifo i totonu o se fale puipui - latou te mafai ona atiaʻe faʻamaʻi eseese i le palapala ma le vavao. I le faatoaga o manu felelei, latou te taulimaina lenei mea faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau faʻamaʻi ma hormones, ona o le a vave ona faʻaitiitia ma teenaina manufelelei.

I taimi o le malosi o le fuamoa, e taua tele le leggorny i le pisapisaō, o lea e taua ai le faʻatapulaʻaina i latou mai leo leotele. A le o lena, latou te amata ona paʻu, tagiauē, fusi o latou apaau, o le mafuaʻaga lea ua matua pa'ū ai a latou gaosiga. O osofaiga e mafai ona toe faaluaina i le aso.

I totonu o fanua o fale ma fanua laiti, e mafai ona teu i le henhouse ma isi moa. O i latou o le a amata ona amataina le gaosia o Leggorn fanau o faifaatoʻaga e tatau ona manatua e le lelei le atinaʻeina o le fatu o le laumei, o le mea lea o tausaga taʻitasi o le a latou maua ai moa mo le fausiaina.

Uiga

O pou ma o latou mamafa maualalo (2.5 kg i le averesi) e faʻaumatia i tausaga taʻitasi sili atu ma le 250 fuamoa. E iai manulele e maua mai i le 365 fuamoa i le tausaga. O le maualuga o le fuamoa o le fuamoa e tupu i le tausaga muamua talu ona amata le fuamoa.

Ole fua ole fua o fuamoa e maualuga - 95%. E le gata i lea, o le maualuga o le tamaoaiga o le tamaoaiga e maualuga - 92-93%. O le atigi fua o fuamoa e paʻepaʻe, o le fuamoa lava ia e taʻitaʻia le 65-70 kalama. E sili atu i le 2 kilokalama le mamafa o roosters matutua.

O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa a tagata o St. John's wort: faamalologa o meatotino, faʻamaoniga ma le faʻailoga.

Ia, i le //selo.guru/rastenievodstvo/lechebnye-svojstva/aloe-vera.html e mafai ona e mauaina uma mea faʻamalolo o le faʻalapotopotoga.

O fea e faʻatau ai i Rusia?

  • E tusa ai ma faʻamatalaga talu ai nei i totonu o lo tatou atunuu, e sili atu i le 20 le tele o faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga, o lo o galulue i le faʻaleleia ma le faʻaleleia atili o le faʻamatalaina.

    O se tasi o ia nofoaga o se faatoaga o loʻo i le taulaga o Nizhnyaya Tura o le itumalo Sverdlovsk "Faifaatoʻaga"Mo soo se fesili e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le i-meli [email protected] poʻo le 19 i le 20 itula e ala i le telefoni +7 (922) 039-27-84 (Valentin Arkadyevich).

  • I le Itumalo Altai, i. Itumalo Pervomayskoe Pervomaisky i le auala. Faʻavaomalo 9 "a" o se faatoʻaga tele moa - JSC "Faʻamalo le Autalavou Faatoaga", lea e mafai ai foʻi ona e faʻatau leggorn (o se lapisi tele na faʻapipiʻiina mo le toe faʻaleleia i tua i le 2013) Telefoni mo fesoʻotaʻiga: +7 (385) 327-70-50
  • Isi nofoaga - SEC "Faʻatoʻaina le Farm Guy"Tuatusi: Kameykino village, Itumalo Gaysky, Orenburg vaega Telefoni feaveaʻi: +7 (353) 624-32-19.

Analogs

E talitutusa ma le ituaiga o faʻamatalaina Roa paʻepaʻe Rusia, lea na foliga mai o se taunuuga o le laasia o Leggornov. E foliga tutusa i latou i foliga vaaia, ei ai uiga tutusa: muamua, lanu lanu. Ae ui i lea, o le lanu paepae Rusia - ua lelei ona atiina ae le atamamai nasizhivaniya, ona o lona manumalo.

O le ituaiga New Hampshire (e oʻo atu i le 200 fuamoa i le tausaga) faʻapipii sina pito i tua i le gaosia o fuamoa, ae e iai foʻi ona lelei.

I le faaputuputuina, e mafai ona maitauina o le Leggorn breed e le o le a le maua lona lauiloa ma o le a le galo ona o lona gaosia o fuamoa ma le gafatia e fetuunai ai i soo se tulaga. O le a faʻaauau pea ona ola i faatoaga tumaoti, faatoaga fale ma moa vao mo le tele o tausaga.