Faatoaga faatoaga

Lanu tulaga ese ma lelei lelei - Moa Barnevelder

Le lauiloa o aano o manufasi ma fuamoa o moa ona o lo latou agavaʻa. E le gata i le mea moni e latou te aumaia aano o manu lelei, e toetoe lava a tutusa ma fuamoa moa i le gaosia o fuamoa. Ma le isi, o le tausia o ia mea e le faigata. O le tele oi latou e le mautonu, toʻa, e le fatuina ni faafitauli i le tamaoaiga. O Barnevelder o se tasi o ituaiga sili ona lalelei, ae le masani ai moa i Rusia.

O le igoa o le ituaiga na tuuina mai i le igoa o le taulaga Holani o Barneveld, lea na gaosia ai. O lona foafoaga, na amata mai i le faaiuga o le 19 seneturi, na maeʻa i le 1910, ina ua iloa e le faalapotopotoga a le malo Barnevehder o se ituaiga ma faia lona tulaga faatonuina.

Na ave e le Barnevelderskie ni sulu e fua mai ai fua o sukalati lanumoana, lea sa manaʻomia mai tagata faatau. Ae le mafai ona ausia lenei sini, e masani lava o fuamoa o loʻo i ai se lanu terracotta. Ae o le fulufulu o se fatu tulaga ese - o le fulufulu o loʻo i ai se fausaga faalua. I le fausiaina o le ituaiga, na auai ai le Brahms, Longshars, Rhode Islands, Cochinchins, Indian Fazanov Brown ma le lotoifale o le gagana Dutch.

Faailoga o le faʻamatalaga Barnevelder

Faʻatasi ai ma le mea teuteu (ona o le valivali o fulufulu fulufulu), o Barnevelder e sili ona lelei ona faʻaaogaina ona uiga, i se tulaga lautele, e maua ai le lagona o se manulele lapoa, ma le lapoa (i totonu o se moa, maualalo). Le fua o le loloto i le uumi 2/3. Ua teuteuina le ua i le tele o fulufulu, e umi lona umi. O le pito i tua o le uumi o le umi, e sii i luga o le nofoa nofoa. Laʻi pou i tua o loʻo alu aʻe.

O le pusa e fai sina pupuu, lautele ma maualalo. O le apaʻau e pipii mau i le tino. O le siʻusiʻu o le moa ua fusi tele; e mafai ona maualuga-maualuga pe maualuga, o le uumi o le uumi. O le siʻusiʻu o le moa, o le lacy, lautele ma sina avanoa e tatala ai i lalo. O le manava faʻamafolaina e faʻamalosia le maualuga o le tino ma lona lautele. O le manava manava ua lelei foi ona atiaʻe, e tatau ona vaivai.

O le maualuga ma le lautele o le ulu o Barnevelder e iloa ai:

  • lamolemole, foliga le amanaia;
  • pupuu, lauulu vavalalata;
  • laiti tele, se selu faigofie ma fulufulu e le o vaeluaina ma 4-6 loloto, tufatufaina atu nifo;
  • lanu laʻitiiti, lanu mumu eletise;
  • povi samasama uliuli, puupuu ma lautele;
  • moli-mumu mata.

O manulele anufe e malosi, manino manino, aemaise lava i roosters. O samasama e samasama, o le moa e masani lava ona i ai se patina fulu.

Laʻau moa Ameraukana - e leai se tasi oi latou e mafai ona maua i totonu o se nuʻu. Ameraukany o se foliga uiga ese!

Aoao pe faapefea ona fai le fufuluga o vine i Siberia mai lenei tusiga.

Ua iloiloina Vices:

  • maualalo tele pe, i se isi itu, tino maualuga maualuga e talafeagai;
  • vaapiapi pe pupuu foi;
  • pusa vaapiapi;
  • le lelei le atinae o le manava moa;
  • laupepa pe le lava lelei foi;
  • lapoʻa toso;
  • uila i luga o taliga.

O le mea autu e tosina i foliga vaaia Barnevelder o le lanu o fulufulu. E i ai ituaiga nei:

  • faʻatasi ai ma se tuaoi lua, o le lanu autu lea e lanu-mumu, o le lauiloa aupito sili ona lauiloa i le taimi nei;
  • uliuli;
  • paʻepaʻe, ma le paʻu mai le kulimi i le siliva;
  • pogisa uliuli.

O le nofoaga o le lanu enaena-ulaula i totonu o le fulufulu e mafai ona sui ai le lanu uliuli. O faʻaauau pea lanu eseese e faʻaauau ona faʻaalia, mo se faataitaiga, i Egelani, na filifilia talu ai nei ia hens-black hens. Ae o le mea taatele, pei o le taimi muamua, o loʻo tumau pea le lanu enaena lanu enaena.

Ata

Matou te tuʻuina atu ia te oe se vaega laitiiti o ata. I le muamua o nei mea, e te vaʻai i se fafine i totonu o mea faʻapitoa:

Toa se lanu lanu laʻitiiti i totonu o le faatoaga o moa lava e tasi:

Ma o le auala lea e foliga mai ai moa laiti a lenei ituaiga:

Ata o se ulugalii na tausia i fafo i se potu tele:

O se tasi o gaioiga sili ona fiafia i ai o nei moa, o le savali saʻo lea i totonu o le fanua, saili e te ola mo oe lava meaai:

Manulele moa lapoa latalata ane:

Faʻapitoa

O faʻamafanafana e faʻaalia ai se manulele malolosi ma malosi, ma i le faʻatinoga e faʻamaonia atoatoa ai lenei lagona i le soifua maloloina lelei. E faigofie ona faʻamalosi, agalelei i tagata.. E le tatau i tagata e ona le faatoaga ona fefefe e tuu tamaiti laiti i totonu o le fanua, e oo lava i le au Barnewelder roosters o le a le afaina ai i latou.

Chickens are chicks lelei, lea e matua faafaigofieina ai le olaga o lē e ona, e le manaomia le masani ona faia e le masini.

I le masani ai, ua talitonuina e le lele tagata Barisi, ma o le a lava le pa puipui mo i latou. Ae o nisi tagata e fai mai o latou manulele e mafai ona vavaeese, ma e le gata i lea, e latou te fiafia e fai. O le mea lea, e tatau ai pe o le siaki oe lava i le taimi muamua ma faatu ai se pa maualuga lava, pe ia mataituina ma le totoʻa le manu ola pe faatoa maua ina ia le lele mai le vaega ua atofa i ai.

O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le alofa i le eliina (faʻaalia le faʻaleagaina o le tau i luga o le saite) ma le lelava o ona sui. Talu ai ona o lenei uiga, o nei manulele e manaomia se mamao tele atu mamao nai lo le tele o isi aano o manufasi ma fuamoa. Ae o le paie e faaopoopo atu.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le faauo o nei manulele e le gata ina faalautele atu i tagata, ae faapena foi ia latou ituaiga. E mafai ona e faʻasaoina i latou i soo se ituaiga lava o moa ma ituaiga manulele, e le matamuli toeaina ma e le o ni mea malie. Mo tulaga o le tau e le talafeagai, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa o le taofiga ma le faʻatoʻaga.

Taumafa mea uma o le a avatu i lē e ona. I le paluga o fatu o le a le sailia ni fatu o se ituaiga e sili ona fiafia i ai, e pei o isi ituaiga, togi uma e aunoa ma se mea e maua. Ae o le a sili lava le fiafia o le sana, greens.

E amata ona saluina e pou ile tusa o le 6 - 7 masina le matua, o fuamoa e maua ai ni taunuuga lelei e oʻo lava i le taumalulu.

O le le lava o le gaioiga e mafai ona faʻaosoina ai faʻamaʻi o paʻu - afai o le olaga e sili atu le toʻa, o vaʻa e tuʻuina atu ai vae i le toto e amata i le atrophy.

Uiga

O le toʻatele o tagata o loʻo faʻatupulaia lenei ituaiga e mafua mai i le 3 i le 3, 5 kg, moa - 2.5 - 2.75 kg. O le fua laʻititi laʻititi mo le susunuina e 60 g, i se tulaga aoao, o le mamafa o le fuamoa e mafai ona oʻo i le 80 g. O le tele o mama o le 3 (mo se moa) ma le 4 (mo se moa).

O le gaosiga o le gaosiga e maualuga, e tusa ma le 180 fuamoa i le tausaga. Ona o le mea moni e faapea o le moa o Barnewelder o ni tina agalelei, o le pulou e 95%, ma o le fua ola ola moa o le 94%.

O fea e mafai ona ou faʻatau i Rusia?

I lo matou atunuu i le taimi nei e faigata tele ona maua Barreneta. I faatoaga taʻitasi ua faʻatonuina ai moa mai Europa, e mafai ona maua i latou e faʻaaoga faʻamatalaga mai i faifaatoaga poʻo ni upu o le gutu. O faʻatoʻaga tetele e mafai ai ona e maua se fuamoa, talavou poʻo tagata matutua manulele, masalo, e naʻo le iloa:

  • "Nuʻu manu"po o le" Ptica Village ", e latalata i Yaroslavl (faafesootaʻi telefoni +7 (916) 795-66-55, +7 (905) 529-11-55);
  • "Nofoaga o Ui"i Apsheronsk o le Territory Krasnodar (faʻafesoʻotaʻi telefoni +7 (918) 216-10-90, +7 (918) 166-04-10).

O le fiafia i lenei ituaiga i Rusia ua faateleina i le 2-3 tausaga mulimuli, ma e mafai ona faamoemoe o nei moa o le a vave ona maua e aunoa ma ni faafitauli i soo se mea.

Analogs

I le fuafuaga "faʻapitoa," e le mafai ona suia paʻu manu i isi ituaiga. E talafeagai, mo se faataitaiga, o Sussels, o Oryol hens poʻo sui o le ituaiga siliva siliva a Adler e taatele i lo tatou atunuu. Afai o loʻo e suʻe se faʻatoʻaga o le a maua uma ai se fuamoa ma aano o manu fasi o loʻo i ai se manulele manaia, e mafai ona e gauai i ai Amrox, Araucana (i le ala, o loʻo tauaveina foʻi fuamoa o se lanu e le masani ai - turquoise), moa vao pe Krevker.

I le faaputuputu i luga, e mafai ona matou fai atu afai e te maua le laki e avea ai oe ma pule o moa a Barnevelder, o le ai ai se manulele i lau faatoaga ma ni aano o manu ma fuamoa, ola maloloina, ma uiga lelei - e toetoe lava a lelei, e le gata i lea, o foliga mai o lenei ituaiga e mafai ona teuteu ai manulele manu.