Laʻau

Laisies samasama - fugalaau lanu

E i ai fugalaau ei ai le matagofie ma le matagofie. Latou te le maofa i le telē po o le matagofie o le fuga, ae, i le vaaia o sea laau, e naunau uma fai togalaau e sailia se nofoaga mo ia i le togalaau. E aofia ai fugalaau, e masani ona lauiloa o leisisi samasama. O le igoa faasaienisi mo lenei ituaiga o mea e le masani ai.

Se fugalaau

Doronikum o se vao vavalaʻau faʻatasi ai ma le aʻafiaga o fatu ma le laʻau basal. I luga o le va o pusa sinusisi sinusina o loʻo faʻapipiʻiina ai pupu. E le gata i lea, o fugalaau e ola i luga o laina uumi. O le maualuga o le doronicum e faalagolago i le eseesega: e eseese ituaiga (10-15 cm) ma le maualuga (140-150 cm). Rhizome tuberous, pito i luga. O le fua o le taune.

Laisies samasama o loʻo i ai i le aiga o Astrov. Faatasi ai ma le fatybid-colony, e foliga tutusa i le lanu i le doronicum, o le laau e masani ona taua o le fugalaau lauusiusi. Ae ui i lea, o le malo malosi e mafai ona maua aʻa e le gata i fanua valevalenoa. E taatele i atumauga Europa ma mafai ona nofo i le maualuga o le 3500 mita i luga aʻe o le sami.

Tului e iloa. O le igoa "doronicum" e sau mai le upu Arapi "doronish", o lona uiga o se laau leaga e le o iloa. I Rusia, o se fugalaau susulu e masani ona taʻua o le roe.

Tanu eseese

Gladiolus fugalaau fugalaau - faʻamatalaga

I le aotelega, e tusa ma le 40 ituaiga o mea faʻatele. 12 o latou e ola i Rusia; e toaitiiti lava e sili ona lauiloa.

Sasaʻe

Doronicum Oriental (Doronicum Orientale Hoffing) e mafai ona taʻua o le Caucasian i se isi auala. O le tagata e sili ona masani ona nofo i Rusia. I vivo, o le taatele i le Caucasus ma le Metitirani.

Eastronic Doronicum

O le maualuga o le laau e tusa ma le 50 cm. O aʻa e vevela, e latalata ane i luga ole palapala. O laʻau Basal o le dentate, petiolate, o le vaʻa, ovoid, sessile. Fugalaau fugalaau samasama i le ogatotonu o Mei, faʻaauau pea faʻalaʻau mo le tusa o le masina. A maeʻa le vaega pito i luga o le paʻu samasama laititi. O le a oʻo mai se laina lanumeamata fou i le faaiuga o le taumafanafana.

Na totoina nei ituaiga laau i le 1808. O ituaiga taatele o Spring Beauty, Gold Dwarft, Little Leo. O i latou uma e le faʻaogaina, faʻalelei, sili ona teuteu.

Plantain

Plantain doronicum (Doronicum Plantagineum) e faʻaalia i le faigofie o le lautusi o laulaʻau ma ogalaau. E sili atu nai lo lona aiga o le Caucasian (e oʻo i le 140 cm le maualuga), e fai ai mea tetele, e fuga mai i le 7-10 aso mulimuli ane. I totonu o vivo e tupu i Europa i sisifo.

Plantain ituaiga

O ituaiga sili ona lauiloa e aofia ai Miss Mason, Harpuf Crewe.

Austrian

Doronicum Austrian (Doronicum Austriacum Jacq) e maualuga lona maualuga (e oo i le 70 cm) ma lanu susulu ma se nofoaga tutotonu moli.

Austrian roe

Ua totogo se laau teuteu ia Aokuso.

Fatuina o fatu

Faʻaleleia fugalaau faʻamalosi faʻapitoa mo le togalaau

Ae e te leʻi amata faʻatupulaʻia lau fatu mai fatu, e tatau ona e filifili pe o le a le taimi e te totoina ai le laau ma le auala e tausi ai. O le mauaina o le soifua maloloina, fuga o laisies samasama e faigofie lava faʻafetai i le le lelei o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! O Kozulnik o le meatotino o le faʻaleleia e le fatuina o ia lava.

Fatu laau

O le auala e totoina ai se mea e sili atu ona faʻalavelave nai lo le totō fatu saʻo i le eleele. Ae ui i lea, e maua ai iʻuga lelei.

O le totoina o laau e sili ona lelei e amata ia Aperila. Mo le fatuina, o se atigi pusa e iai nilala e tumu i le meaʻai (1 vaega o le peat and sand sand) ua filifilia. 2-3 fatu ua totoina i totonu o le 1 potu, ma pulumu i le vai. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga ma tuʻuina i se nofoaga malamalama, puipuia mai le la susulu. O isi tausiga e aofia ai le faʻaleleia o le eleele i aso taitasi o le totoga ma le faʻaleleia o le eleele mai le pamu moli.

Auala e leai se aoga

O le totoina tuusao i le eleele tatala e faia mai le ogatotonu o Aperila, pe a oʻo i le vevela o le ea i le 16 ° C, poʻo le oʻo i le tautotogo.

E tusa ma le 2 vaiaso aʻo lei lulu, e tatau ona e saunia le fanua. O loʻo eli i luga o se suo tioata ma faʻapipiʻi lemu. A faʻamalu le eleele, e fai sina lauʻeleʻele (1-2 cm) i totonu. O le mamao i le va o laina e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm. E tatau ona faʻamaligi vai i vai. O fualaau toto e totogo lelei ma lelei tele, o le mea lea, pe a uma ona foliga mai o le a faia le vevela. I le va o vaituloto lata ane e tatau ona itiiti ifo i le 7 cm le avanoa. Pe a oʻo le maualuga o laau laiti i le 10 cm, ua oʻo i le taimi e totoina ai i nofoaga tumau. O le va i le va o laau toto e lua e latalata i le 25 cm.

O tulafono faavae o le tuputupu ae

Phlox mamalu: totoina ma tausi ile eleele

O mea taua e fesootaʻi ma le totoina o laau i le eleele ma le tausiga mulimuli ane e matua taua tele mo le mauaina o laau ola maloloina matagofie.

Suavai palapala ma eleele

Mo le totoina i luga o fatu, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata i pusa lapisi, ae o pusa foi, ipu ma ipu. O le mea autu o le taofiofia o se mamao e aunoa ma le faʻamafanafanaina o le tau. I le avea ai o se meaʻai paleni, ua lava lea e fai ai se paluga o peat ma le humus poʻo le faʻatauina o le eleele atoa.

Le taimi saʻo mo le lulu

O le totoina o laau toto e faia i le amataga o Aperila, o laau talavou ua tuu i nofoaga tatala i le amataga o Iuni.

Lauina o eleele

Mo le totoina i le togalaau i le taimi o le taumalulu, ogatotonu o Novema poʻo Aperila e talafeagai.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

O le eleele autu o loʻo manaʻomia le malamalama ma le friability. Ma o le a le paʻu fatu, e tatau ona e faatali mo le tafaoga pe a uma ona eliina. Afai e pala le palapala, i le taimi o le eliina, e mafai ona pipiʻi i luga o le moega vao.

Taua! Talu ai o le laau o loʻo i ai ni aʻa aʻa, e le tatau ona vaʻaia le eleele i lalo o lalo.

Mea sauniuni ma fatuina

Laʻau samasama samasama e taofi pea lo latou germination mo le 2 tausaga. Latou te totogo malosi, tasi i le eleele, o lea o le a totogia ai fualaau. Talu ai o le fatu, pe a lelei ona teuina, e teteʻe i mea leaga ma faʻaleagaina, e le manaʻomia ni taualumaga sauniuniga faapitoa.

E faʻapefea ona tausia le tipi

Faatasi ai ma le auala e totoina ai fatu, o le ola o laau e foliga mai i ni nai vaiaso talu ona toto. Faʻasaoina mai le pusa i le taimi nei ua aveeseina ma o loʻo totoina laau i se mea e sili atu le malamalama. Afai o le tau e le fiafia i aso susulu, e fautuaina ina ia faʻamalamalamaina laau toto i le paʻulaʻau.

Ina ia sili atu le matagofie o laau, i le vaega o le laʻau 3 e tatau ai ona fusi o latou ulu.

Faʻamasinoga

E tasi le vaiaso ao le i totoina (i le faaiuga o Me), ua oʻo i le taimi e tuʻu ai fualaau aina i le ea mo le faʻamalosi, muamua ile itula, faʻaitiitia le tele o le taimi i le aso.

Auala e totoina ai laau:

  • Lisi se fasi fanua e 20-25 cm le loloto. Faʻaopopo meaʻai pala;
  • Telefoni i luga o le totoina o lua ogalaau e fetaui lelei ma se aʻa ma se paʻu omea. O le mamao i le va o pu e tatau ona i ai ile 0.4 m, ona o le mea masani e matua tupu tele le doronicum;
  • Toto laau i totonu o vaieli, tata lemu i le eleele i aʻa ma sasaa le vai malulu.

Faʻalogo lelei! O Kozulnik ua tupu aʻe foi e pei o se fale, ae na o ituaiga eseese e talafeagai mo lenei mea.

Tausiga i fafo

Faatasi ai ma se laau e pei o le faapalepale, totoina ma le tausiga e le faigata. O le fugalaau e le lelei ma faʻafefe i faʻafitauli o le tau.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu vai masani i le faʻamaumalosi, talu ai ona o le aʻa o loʻo i tafatafa o le fogaeleele e le mafai ona ave le susu mai le loloto o le palapala. E sili atu le lelei o le vai e faʻaaoga ai otaota. Ina ia le malogo le eleele, e fautuaina ia mulch i le sawdust.

Lafoaia

I le vevela o le tau, o le a aoga le fale mai le togafitiina o le afiafi po o le faʻasusu. O le maelega ma le faʻavaivai e le manaʻomia ina ia le faʻaosofia faʻamaʻi. Laisani samasama e le fiafia i le soona inu ma le paolo, o lea e sili ai le aua nei tuʻuina i lalo o ni laau tetele ma eleele maualalo.

Soo

Kozulnik e le fiafia i le aisa, manino, eleele mamafa. E foliga mai, o le a le oti le laau faigata, ae o le a tupu laitiiti, vaivai, ma fugalaau laiti. O le filifiliga pito sili ona lelei o le māmā, vaʻaia, sina palapala eleʻele ma se tele o meaʻai.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, o le laau e mafai ona faʻafefeteina i fugalaau faʻapitoa, o le fugalaau e tali tutusa lelei i le mineral tuufaatasia ma i meaola. I le faaiuga o le taumafanafana, pe a i ai se faʻaopoopoga i fafo fou, o le a le sili atu le fafagaina o le 'oti e iai faʻamalosi o loʻo iai.

O afea ma pe faapefea ona fuga

Doronicum o se fugalaau lea e mafai ona suia le tele o petals ma le malosi o le lanu e faalagolago ile tau. I le tulaga lautele, o fugalaau foliga e pei o tamai daisies, aisea latou te masani ai ona le mautonu ai i le fiva. Le lanu o petals e samasama samasama, o le ogatotonu e mafai ona pogisa, e oʻo i le enaena. I le lautele ole laʻititi ole fua ole mai ile 4 i le 15 cm, faʻalagolago ile ituaiga.

Fugalaau fugalaau

O le fugalaau e amata i le tautotogo ma tumau ai le taumafanafana uma. Otioti fugalaau e masani ona mafai ona tu i le vai mo le 14 aso, ao tumau pea le foliga fou.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

I le avea ai o se tulafono, latou te faʻatau atu i luga o fatu. Afai e maua mai laau, e totōina i le eleele pe tuʻu ai foi e ola i luga o le windowsill. O le taimi e oʻo i le taimi e faʻaaogaina ai le vevela e sau i totonu o le tausaga, pe a oo mai le taimi e vaevaeina ai le laau.

Taua! Kozulnik e puipuia i le malulu, o lea e le tatau ai ona e popole e faʻamalo le fugalaau mo le taumalulu.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

E ui lava o le chamomile samasama o se laau leaga, ae o loʻo i ai pea faafitauli i lona faʻatoʻaga. E mafai ona foia e ala i le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa ma fetuutuunai le tausiga tausiga.

Pests

O le tele o aphids ma thrips e le amanaiaina le lanu samasama. O pepe laiti e inuina le suavai e le muamua mafua ai se afaina tele. Ae, a latou fafagaina, e mafai ona latou taitaia le mea masani i le oti.

E tele iniseti eseese e mafai ona taulimaina ma le manuia pusa. Ua lava le gaioiga o mea totō e tusa ai ma faatonuga, ma o le a le fefefe togalaau i le togalaau "la".

O nisi taimi o slugs e 'ai i laʻau e aʻe i luga o se laau. Ina ia puipuia lo latou foliga mai, ua lava lea e fufuluina ai le eleele i le fugalaau i le palapala vevela. O le manava o le mafaufau o le a le faatagaina ai tagata leaga e faatoilalo le puipui.

Maʻi

Faʻaalia le pala o le grey i luga o laau totō i vaomatua, faʻatasi ai ma le inu tele. E fautuaina le vevelaina o laau, ave vaega eletise ma fetuunai le pulega o le suavai.

E masani ona osofaia e le palapala ma le paʻu manogi osofaʻiga. E tatau ona faʻaitiitia le faʻasalaina i lenei tulaga, o vaega na faaleagaina o le laau na aveesea. Faʻapipiʻi faʻamalosi faʻatasi ma Topa poʻo se isi fualaau tali tutusa.

Faailoga o tausiga le talafeagai

E mafai e Doronicum ona maua fugalaau laiti pe afai e leʻi totoina mo se taimi umi. Mo le toe faafouina, ua eliina le laau ma vaevaeina i ni vaega. Fugalaau fou i luga o le roe fou o le a iloagofie. O le isi faafitauli tuputupu aʻe o le malamalama tele lea. Pe a tuʻuina se laau i luga o se 'upega tafaʻilagi, e taua le manatuaina, e ui o le mea masani e faʻatautaia, e sili atu le faʻaalia i le susulu o le lā, e faʻamalosia ai le lūlūina o fugalaau.

Kozulnik i luga o le saite

<

O le totōina ma le tausia o mea faʻaletino i le malae vaʻaia e matua faigofie lava. E oʻo lava i se mea fou o le a feagai ma i latou, o le a fiafia tele e fiafia i le fugalaau susulu o se fagafao faatoʻaga.

Vitio