Laʻau

Radish daikon: o mea uma e uiga i ituaiga, faʻaoga, faʻamanuiaga ma faʻamaʻi fualaau faisua

I Iapani, e leai se tagata e le 'aina le daikon radish. Ua faʻaleleia i totonu o le atunuu mo le sili atu ma le tasi le afe tausaga. E faia e Iapani le auala lava e tasi e togafitia ai e patisa pateta, aua o le lakonkon radish o se faleteuoloa o mea aoga e aoga i le tino. Aisea e aoga ai? Aisea e le mafai ai ona e 'aina salakeke ma daikon i tagata e maua i le gastritis ma le maʻi o le manava? O a ituaiga eseese ua tupu i Rusia? Faʻafefea ona faʻaititia le gaosiga o oloa?

O le a lenei mea O a foliga foliga?

O aʻafiaga o se laau e mafai ona ola i le umi o le 60 cm, mamafa mai le 500 kalama i le tele kilokalama

O le upu "daikon" i le faaliliuga mai le faaIapani o lona uiga "aʻa tetele". Isi igoa o le fualaau faisua: Risini Saina, tua, lanu paʻepaʻe. O le aʻa o le fatu o se vaega eleele ole radish fatu mai le aiga tipu. O le umi, uiga o le tofo ma le matua o aʻa laau e faalagolago i ituaiga eseese o loʻo totoina i totonu o le togalaau. Tulaga lautele: e leai ni suauu o le sinapi i le tuufaatasiga ma se fesuiaiga o le tofo: aʻa o fualaau suamalie e suamalie i luga ma e oona pe a paʻu mai se mea latalata i aʻa.

Faiga fualaau: lapotopoto po o le lauulu. O le mamafa e faalagolago i le eseesega: mai le lima selau kalama i le lua i le tolu kilokalama. O le radish e matua maeʻa i le eleele pe o lona 1/3 vaega o loo i luga o le fogaeleele. O se fualaau mama mama e i ai se fua paepae, ma o aʻa o hybrids o le lanumeamata lanumeamata i luga. O le avega masani e ono i le fitu sefulu aso.. E le gata o fualaau faisua, ae o laulaau gaosi. O lenei uiga ofoofogia e tatau ona lauiloa e tagata uma e fai togalaau e alolofa i le lakonkon.

O le laau e lua tausaga. I le tausaga muamua, o fua o le aʻa e tupu, ma i le lona lua o aʻa ma fugalaau. Gaosia - lima i le sefulu kilokalama / 1 sikuea. m O fua o le seleselega e seleseleina mo le lua i le tolu masina talu ona seleselega, ma o nisi taimi e sili atu (Dubinushka, Snow White, Iapani leʻo umi).

Faʻaaliga foliga

Fale telekonkonina na fausiaina i Iapani

Ua leva ona ola le Iapani i le lakonkon radish talu mai aso anamua. I le silia ma le 1,000 tausaga talu ai, o le saina a Saina o le lūlūina o le radish - lobo mai Saina Saina na aumai i le atunuu o le oso aʻe o le la. I le maofa i le tofo, o le Iapani na galue i le gaosia o le galue e atiina ae ai se aganuu tutusa ma ia. Ua mavae tausaga. O se taunuuga, na latou faia se aganuu ma se tofo e eseese mai le radish Saina, e pei o Iapani o loo i ai se tau o le tau ma isi tulaga o le eleele.

I aso uma, o Iapani latou te 'ai 300 glama o fualaau faisua, 55 kalama o le lākon radish.

I Rusia, latou te iloa e uiga i se fualaau matagofie - o se punavai o gaʻo. O le mea lea, o le a le mafai e le au faifaatoaga ona ave mo le togavao i totonu o le atunuu, ae a latou faia, latou te mulimuli i le fautuaga a saienitisi mai le Research Institute of Selection and Seed Production i Moscow ma fatu laau na totoina ei latou (mo le vaega Europa o Rusia lea e malosi ai lenei ituaiga palapala, e pei o le No-Black Soil, , Sasha, Dragon, Fiafia, Dubinushka, Moscow hero).

Eseesega

O le ituaiga lauiloa Iapani sili ona lauiloa o Aokubi

I le taimi nei, e sili atu ma le fa selau ituaiga ma ituaiga o daikon radish ua uma ona gaosia. O i latou uma lava e tutusa o latou uiga, talu ai o le faavae mo le fausiaina o se ituaiga e tasi. O ituaiga sili ona lauiloa i Iapani o Aokubi ma Sakurajima. Latou te le fetaui lelei mo le galueaina i Rusia. Na totoina e le au faʻatoʻa isi ituaiga e talafeagai mo le ola: Terminator, Dubinushka, Dragon, Emperor, Caesar, ma isi.

Eseesega mo vaega eseese

O se seleselega lelei o ituaiga eseese o daikon radish o loo seleseleina i le Moscow Region. O le tele o fai togalaau e lūlū fatu e le o le amataga o le taumafanafana, ae i le faaiuga - i aso muamua o Aokuso ina ia selesele muamua aʻo leʻi malulu muamua taumalulu ma fiafia i se fualaʻau aoga i le taumalulu.

  • Miyashige. E aʻafia i le ituaiga o vailaʻau malulu. E ese lona tofo. O se susulu o lenei ituaiga e le togi ai se fugalaau i le tausaga muamua o vao. E tupu i le 50-60 aso. Paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se umi e oo atu i le 45 cm ma o le 100-400 g e aoina mai moega. O le aano e suamalie ma malie;
  • Iapani vave. Faʻatauaina e le Faatoaga lenei ituaiga mo le maualuga o lona gaosiga, le lelei, faʻamalositino ma faʻamalosia o fualaʻau. O le luluina o fatu i le amataga o le taumafanafana, i le ogatotonu o Iulai latou te seleseleina: o aʻa o le aʻa o le fua o le foliga e tutusa ma le 250-500 g. O fatu e totoina i le tautoulu e fiafia ai i le taumalulu;
  • Tokinashi. O lenei ituaiga o loʻo i ai i sasaʻe. E ui lava e fautuaina mo le tulaueleele i le tuafanua, ae le fiafia tagata nonofo i le taumafanafana. Latou te fefefe i ni faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma ia, ae leai se aoga: o Tokinashi daikon e vave oʻo i le vave ma e talafeagai mo le totoina, i le taufaʻaiuiuga o le tautotogo ma le maeʻa o le taumafanafana. E faigofie lava ona tausia: o le fausua e tatau ona vave, e le tatau ona i ai vao i luga o le moega.

Daikon e lauiloa i Urals ma Siberiamatauina tulafono faigofie o tekinolosi taufaatoaga. O fualaau e masani ona vela, ma faʻamalo le palapala ina ia maua ai e le aʻa le okesene. Ina ia aoina se fua tele, o le laau e vevela ma fafagaina i le mineral tuufaatasia i vaiaso uma. Faʻasalaga lelei, soʻo se ituaiga radish e tupu i luga o moega. Green mit - ogatotonu o vaitau faatasi ai ma le tofo lelei ma maualuga le gauaʻi. O le aʻa o le aʻa e maua ai le foliga lautele, o le pele o le lanumeamata lanumeamata. O le pulupeni e le gata e suamalie ma suamalie, ae faapea foi ma se meaʻai lelei. Pauna - 250-400 grams. Seleseleina teuina i le 2-4 masina. O fuamoa ma ipu mai meaai faʻasalalau ua saunia mai ai.

I le ogatotonu pito i tua o le Europa o Rusia, pe a filifilia se ituaiga o radish daikon, o le palapala o loʻo faʻamauina. O le Miyashige ua tupu i luga o loams, Nerima (lapopoʻa, lamolemole, aʻa paʻu ma le umi o le 60 cm ma le diamita o le 10 cm) ma Ninengo (tetee i le kiona) ua ola i luga o loam, ma Siroogari ma Shogoin ua tupu i luga o le omea.

I totonu o Iukureini, o le ituaiga radish lakon eseese e lauiloa - Kress. E i ai ona laʻau laiti ma lanu lanu meamata. O le aʻa o le togalaau e i ai se tofo vevela, aua o loʻo i ai le tele o mea taua ma le faʻamamaina. O se mea e ofo ai Iukureini o le Red Heart variety. Sa ave o ia i Saina. O lona uiga autu o le fua lea, e lanumoana-paepae i fafo ma mumu i totonu. O le pulupulu e sogasogo ma e matua maamaai lava. Aʻai ai, faʻafaigofie le faʻaogaina o le tino.

Eseesega mo le teuina o le taumalulu

O le ituaiga o ituaiga Minovashi e ese mai i isi e le fefefe i le vevela o le vevela ma e le o se mea e fiafia ai i meaola faalafua

Ina ia tausia lelei le susulu i le taumalulu, i le ogatotonu o le taumafanafana - mai i le 18 i le 20 Iuni, ia lulu fatu o le tuai ma faʻasao i ituaiga o vaʻa.

  • Minovashi - o le igoa lautele lea mo se vaega atoa o ituaiga vaitau o vaitau. O nisi e le fefe i le maualuga o le vevela, ma isi faʻamaʻi, e masani ona afaina ai le radisa. Mo tagata Rusia, o latou o le "vaomatua pogisa": Minovashi Samerkross ma Minovashi Long - eseese ituaiga o le tasi vaega tele - Minovashi. Muamua e teteʻe i le fana, ma le lona lua o le vevela;
  • Shogoin - igoa o se vaega toaitiiti o ituaiga. Eseesega na fafagaina i le eria lea na latou galulue ai i faatoaga mo le tele o seneturi. O lenei eria e lata i Kyoto. Daikon Shogoin ua tupu i luga o eleele palapala palapala. O le vaitau o le matua o le 70-100 aso. O fualaau lapopoa lapoa e le tanumia loloto i totonu o le eleele, ma e leai se faafitauli e seleseleina;
  • Elephant fang - o le ituaiga muamua na lafoina i Rusia e le Kuban Agricultural Institute. Ua totoina ia Aokuso. E ui lava e fua tele, e seasea tupu tupu mai le au faifaatoʻaga i luga o latou moega, aua o se mea e fiafia i ai. E tatau ona tatala le eleele i taimi uma, tau i vao, vai ma fafaga fua. A aunoa ma le faʻafefeteina masani o le eleele i luga o le moega ma le paluga o le pulu, o le a le aʻafia le faʻaleagaina o le pulou pepelo.

Vaʻaiga faʻafefe

O le vaitaimi o le faʻamamaina o loʻo faʻaalia i aso i luga o le pusa faʻatasi ai ma fatu o le daikon. Faʻatautaia e le Faatoaga le taimi o le kalena o le matua, ma maka i luga o la latou kalena le aso na tupu aʻe ai fualaau.

  1. Amataga vave. O le umi o le tuputupu aʻe o le vaitau e 40-50 aso;
  2. Ogatotonu-tuai o le lakonkon e matua i le 60-80 aso;
  3. O le seleselega ua leva ona seleseleina le radish i le 200 aso talu ona totoina i le laufanua. Ona o le umi o le vaitau, o nei ituaiga eseese e le tupu aʻe i le totonugalemu o Rusia, talu ai ona e le lava le taimi e fai ai le sunkon. Ua ola le radish ua leva i Krasodar.

Faatasi ai ma le vave o le seleselega, Sasha, le Danish Prince ma Snow White ua tu i fafo. Aʻo ola daikon Sasha, e seleseleina le seleselega pe a mavae le 30-45 aso. Faatoʻaga e le au faifaatoaga lapotopoto, lapoa, papaʻe papaʻe mai le eleele. Latou te tulaʻi i luga aʻe o le eleele i le afa, ma o le seleselega e le mamafa i se mea. Laʻau fualaʻau fua suamalie ma manaia. E leai ni glycosides i le tuufaatasiga, ma o le mea lea o tamaiti ma tagata tausi meaʻai lelei e 'ai le faʻamalama o lenei ituaiga ma le fiafia tele. O le tuputupu ae o daikon ituaiga Prince Danish, fafagaina i Tenimaka, maua ai se fua maualuga. O le umi o aʻafiaga aʻa e oʻo i le luasefululima senitimita. E tofo malie, agavaivai ma e aunoa ma se faanatinati. O le ituaiga o Snow White o loʻo i ai se tulaga lelei teu malu. I lalo o le moli lanu enaena, o loo i ai le paʻu paʻepaʻe. O Daikon o loo teuina mo le 5 masina e aunoa ma le fefe neʻi leai se aoga.

Lelei lelei-o taimi e tuai: Dragon, Dubinushka ma le Emperor. Dragon - ituaiga eseese o le radini lakonkonkon. O lona umi e 60 cm, ma mamafa - e oo atu i le kilokalama. E manaia, e tusa lava pe suamalie. O Dubinushka o se ituaiga o le radini daikon ma se aʻa umi o le itiiti ifo i le onosefulu senetimita ma e oʻo atu i le 1.2 kilokalama. O le tofo o se mea faafouina, ae leai se maʻi. O le Emeperoa o se togafitiga eseese i faʻamaʻi ma fusi tui. O le radisa e foliga mai o se mea taua. O le pulupulu e mama ma suamalie i le tofo.

I Rusia, o se ituaiga ua leva o le Iunaite Iapani e masani ona totoina i Krasnodar ma isi vaega i le Kuban. O le mafuaʻaga o lona lauiloa e umi le matua - 65-70 aso. O faʻafitauli uma ile tausiga e sili atu nai lo le faʻamalosi ile tsvetochnost, faʻapupula i le maualuga telē, e lua pe tolu kilokalama ma e le faʻaaogaina lona ata i totonu o le potu mo le 4-5 masina.

E faʻapefea ona tupu

A uma ona eli le daikon, e vavae ese ia pito

Ina ia aoina se seleselega lelei o daikon radish, ia maitauina tulafono faʻaaloalogia taliaina o tekonolosi tau uʻamea.

Tulaga Tutupu

O le leʻi suʻesuʻe muamua i foliga o le tuputupu ae o daikon, faifaatoaga i le taimi muamua o le totoina o mea. E le afaina, pe mou, pe leaga foi le fua.

  1. E ui lava o le talokonia e taua o le aganuu o le taumalulu, ae o le tausiga lelei e tupu ai i le tautotogo. I le taimi o le totoina o le toto, e toto fatu i "palapala", o lona uiga. Aua e te faatali sei maeʻa le palapala, ma maeʻa le malulu. O suiga ogaoga o le vevela e le o se mea taufaamatau ia te ia. O le tulaʻi mai mulimuli ane i le tautotogo, i le amataga o le taumafanafana, o le a ia avatua se uū ona o le umi o le ao. I le tautoulu latou te lūlūina pe a mālōlō le vevela, ma amata ona faʻaitiitia itula o le ao;
  2. O fualaau aina suamalie o le a le tupu pe afai o le vevela o le ea i le lakonkon o le tuputupu aʻe e maualuga atu i le + 18 + С. I nisi o itulagi o le Rusia, o fatu e totoina i le amataga o le tautotogo e selesele ai aʻo lei vevela, ma i isi - pe a malolo le vevela. O lenei utaina e taua o le taumalulu po o le autumn, e ui lava o le mea moni latou te faʻaaluina i le faaiuga o Iulai po o le amataga o Aukuso. I le itu i saute o Rusia, o fatu e totoina ia Setema. O lenei totoga e lelei aua, ona o le mea moni o le aso o le a faʻaitiitia, atonu o le a fuga mai le fulu nai lo le totoina o le aʻa o le aʻa o le a faaitiitia. Faatasi ai ma lenei lelei, o le totoina o le autumn o loo i ai se tosoga ogaoga: o aʻa o le a le mafai ona oo atu i lo latou maualuga ao lei seleseleina;
  3. O le suamalie ma le tofo o le daikon e le faalagolago i luga o le mea moni o le moega o loʻo i lalo o le mea na atofa i lalo o le paolo, ae o le auala na latou tausia ai, pe na faʻafeinuina foi;
  4. Manure o se mativa le lelei mo le laisa. O le mea lea e foliga mataga ma le maua ai lona tofo. E masani ona maʻi o ia ma e le umi se taimi.

Filifilia tulaga

Ua filifilia le ituaiga, ma mafaufau i le tau i le itulagi o le fale.

Faʻaleleia eleele

O le mea muamua aʻo le i totoina ile lauʻeleʻele poʻo se kativa o loʻo sauni ile eleele. O le nofoaga sili mo le togalaau o le nofoaga lea na aoina ai le seleselega vave o le lanu. A leai, o se togalaau mo le susuluina o le susulu ua saunia i le tautoulu. Latou teliina ona fufulu ai lea i le paluga o le urea (luaselemene), superphosphate (40 g) ma le suka o le potassium (30 g).

O le fua o mea e faʻaaogaina e faavae ile 1 sikuea. mita

A maeʻa lena mea, latou te faʻaleagaina le palapala o le eletise le tutusa ma le humus poʻo le faapalaga i le fua faatatau o le 1 kg i le 1 sq. mita O le papa poʻo le lime e faʻaopoopo e faʻafefe ai le eletise.

I le amataga o le tautotogo, aʻo le i totoina, faʻamago le moega e faʻaaoga ai le nitroammophoska (10-15 g i le 1 sq mita) poʻo le Kemira Universal 2 faʻalavelave faʻalavelave (faʻavasega e tusa ai ma faatonuga). O le mea sili ona lelei o le minerale o le nitroammophoska. E ala i le faʻaofiina i totonu o le palapala, latou te saofaga i le saoasaoa o le tuputupu ae o daikon. O le tuufaatasiga o vaega taua e tolu: potassium, phosphorus, nitrogen. E gaosia i le ituaiga o pulu lauulu. Fertilizer Kemira Wagon 2 fesoasoani foi e fatufatu se siosiomaga lelei mo le totoina o fualaau faisua. O loʻo iai uma mea taua macro ma microelements.

Metotia ma tuutuuga o le tulaueleele

Ina ia aoina faʻamaumauga o lakonkia, ia tausisia fautuaga uma mo togafitiga

Ua ola le radish Daikon ma fualaau po o fatu. I le amataga o Aperila, o fatu e totoina i ni pusa faapitoa mo laau. Aʻo leʻi faia lenei mea, ua latou gasegase i se vaivaiga vaivai o le paluga faʻatoʻa ma faʻagogo. I le tolusefulu aso talu ona lūlūina, ua faʻafeiloaʻi ia laau toto i le fale lauʻeleʻele. Pe a vevela le tau i fafo, e totoina i latou i eleele tatala i se mamao o le 0.2-0.25 m mai le tasi.

O le au fai togalaau poto e aoina mai daikon radish fatu ma totōina i latou i le eleele tatala i le tautotogo. Latou te le aveesea i latou mai le ofutino, ae tipi le pusa i totonu o nofoaga e vaapiapi ai ma totoina i latou i le eleele i lenei pepa.

O le a le taimi e totōina ai fatu i le lauʻeleʻele avanoa?

Pe a filifilia se taimi mo le totoina o fatu ile laufanua, ia mafaufau:

  • I le tautotogo, pe afai e ola se fualaau aina mo fatu;
  • I le ogatotonu o Iuni po o le amataga o Iulai e selesele ai fualaau matala;
  • Mai le ogatotonu o Iulai e oʻo i le amataga o Aokuso e 'ai ai se fualaau aina i le taumalulu. E ui lava o le radish e le o atoatoa lelei i totonu o le togalaau, e teuina mo se taimi umi ma e manaia.

Auala toto

E lua ala e toto ai fatu:

  • Nesting. 1-1.5 mita - le lautele o moega. 60-70 cm - le mamao i le va o laina. 20-25 cm - le mamao i le va o laau. O faʻamoega e faia i luga aʻe o pu na vaʻaia muamua ma faʻasusu i le eleele. 2-3 fatu ua totoina i totonu o se tasi o faamoega, tanumia i le loloto o le 3-5 cm.
  • I totonu o togalaau. O fatu e tanumia i le loloto o le 4-5 cm. Aʻo le i totoina, e faʻamamaina le moega togalaau, ma ia mautinoa o le mamao i le va o fatu e 10 cm.

Tausiga

Daikon faʻamaʻaina aʻo faʻapalapala le palapala, puipuia le malulu o le suavai

O le a latou le maua ni fua lelei e aunoa ma se numera o mea autu e tutupu.

Thinning

O le laau e faʻamauaso i ni nai taimi. E faia le Thinning mo le taimi muamua pe a fai 1-2 laupepa. Tasi le nusi - tasi le laau. O tupuga tupuga mai fafo ua totoina i nofoaga leai. O le taimi lona lua e faʻaumatia le lakonkon radish 20-30 aso talu ona totoina ile laufanua.

Laʻei pito sili

O laau totō e puʻeina mo fusi faʻasalalau ma slugs. Ina ia puipuia o latou foliga vaaia, i moega i le mea latou te ola ai, latou te sasaa mai le palapala palapala mafiafia. Mo le gaioiga o fualaau e faʻaaoga ai le pefu ma faʻalavelave faʻasaina o minerale. Mo le puipuiga, e togafitia i latou i nei vailaau mo le taimi muamua i le maea ai o le vevela muamua, ona sosoo ai lea ma le 2 vaiaso.

Lulu

Lavelei daikon e maualuga lelei i t = + 15-20 tem. Afai e pa'ū le vevela i le + 10⁰С, e faʻapipiʻi siaki i le ufiufi i le afifi palasitika poʻo isi mea ufiufi. O laau talavou e mafai ona faapalepale le vevela lelei, ma o aʻa matutua matutua e totoina i soo se vevela.

Faʻasa

O fualaau faisua e faʻamalolo tele ma faʻaauau pea, aloese mai le pala o le susu. A uma ona faʻasusu, e mulumulu le eleele i le peat.

Tatalo ma le maupuʻepuʻe

I le taimi o le tuputupu ae, o le daikon o se mea e fiafia i ai, ma o le mea lea ua tatalaina le eleele i le lua i le tolu taimi i le masina. E faʻataunuʻuina le mauga, ma iloa ai o aʻa ua totoina e puipui ai lo latou tofo.

E faapefea ona puipuia se laau mai meaola faalafua?

O pusi laʻau, slugs, cruciferous ma otaota o loʻo avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi o daikon radish. Ina ia puipuia le laau mai ia i latou, ia fufuluina ni laau i le efuefu.O le taimi lava e uma ai le lūlūina o fatu, e togafitia ai se togalaau tele, ma pe a oʻo mai ni laau, o le anufe lelei ma le faʻaopoopoga o le lime ma le tapaa. O le auala sili e puipuia ai le laau mai meaola faalafua: "fumigation" ma le wormwood poʻo nila.

Seia vagana ai se pepa lona lua e aliali mai, ua aveeseina se mea e ufiufi ai se mea. Superphosphate lūlūlū faʻafefete i le lua e puipuia ai mai meaola faalafua.

Celandine, faʻaaogaina o tapaa ma pepa vevela e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi.

O afea e selesele ai le seleselega?

O le radish e kili i le vaitau timuga i le fasefulu ma le fitu aso talu ona totoina. A le o lena, o le a toilalo ma ua leai se aoga.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a daikon

O le daikon o loʻo i ai le tele o micro ma macro elemene

O le diakoni Daikon e ese mai le lanu meamata poʻo le lanu uliuli. E faʻaaogaina e avea o se faʻavasegaga mo vasega lona lua ma pei o le fualaau aina autu i salakeke. E tatau ona 'ai soo (pe afai e leai ni faʻasalaga), talu ai e lelei mo le soifua maloloina ona o le tele o meaʻai ma mea faʻamalosi i le tuufaatasiga.

Faʻavae

O a mea o loʻo iai i totonu o le radish? O le a le mea lelei mo?

  • Vitamini o le vaega B, vitamini A, C, E, PP;
  • Minerale: seleni, phosphorus, copper, iron, iodine, calcium, manganese, potassium, sodium, ma isi;
  • Fiber;
  • Pectin;
  • Carotene;
  • Anetoni;
  • Enzymes

O le fualaau faisua e le aʻafia ai mea leaga ma masima o mamafa mamafa mai le palapala.

Faamanuiaga

O fualaau faisua e faʻaaogaina i soʻo se ituaiga, ae e tele a latou aoga mo le tino ile foliga masani.

  • Faʻamaʻaina o le tino e ala i le faʻaaogaina o toxins ma le tele o le suavai i le calcium ma le saltsium, e maua ai le gasegase ma le diuretic;
  • Faʻaaoga e avea o se mea taua i meaʻai talafeagai ma faʻamamaina meaai ona o le maualalo o kalori (19 kcal / 100 grams);
  • Faamalolosia ma le toe faʻaleleia o faʻamaʻi puipuia ona o vitamini e maua ai le tuufaatasiga. O totoga i totonu e tuusaʻo mai microbes ona o vaega o le palatini ma le phytoncides. O le taumafaina o le radish i aso uma, latou te faia le galala o le malulu ma lelei le togafitia o le bronchitis ma le foma;
  • Faamamaina o le ate ma fatuga. Inu i le aso mo le 1 tbsp. daikon juice, faaleleia le gaioiga o gaʻo, pancreas, ate ma aveese maʻa mai le tino;
  • O le toe maua mai o le moe ona o le mea moni e faapea, o le fualaau fualaau suamalie o loʻo i ai se aʻafiaga;
  • Fesoasoani i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka. O loʻo i ai le fructose, lea e fesoasoani e faʻasalaina le suka toto;
  • Puipuiga o le fatu ma le gasegase o le toto (atherosclerosis, faʻasologa o le cholesterol toto);
  • Faʻaleleia o le faʻalavelave. Daikon radish o se oloa sili ona lelei mo tagata e mafatia mai le le mautonu o le atuatuvale po o le faateleina o le osofaiga. Afai latou te inu i le afa afa ipu suamalie i le aso, o le a latou maua le filemu o le mafaufau ma maua ai se lagona sili.

Contraindications

O le radish daikon e faʻasaina i tagata e maua i le gastrointestinal diseases, talu ai e tele naua le tele o le fiva o le fiva i le tuufaatasiga. E mafua ai le vevela ma le nutimomoia oi latou. E le mafai ona e 'ai mo tagata e maua i le gastritis poʻo le maʻi o le manava.

Talosaga

O fualaau suamalie e faia mai le radish

O fuamoa e faia mai le daikon pe faʻaaogaina na o maso mata? O le maualalo o le kalori akoonu o le mafuaaga autu lea mo le fiafia i meaai maualalo-kalori. Pe a saunia se salati mai le (200 g), latou te tuʻuina atu le tino i le 50% o aso taitasi o le vitamini C, faʻaleleia le faʻaleleia o otaota ma aveese faʻamaʻi leaga o gaʻo.

Laʻau Tasi Laʻau Saʻo

  • 200 g o le radish;
  • Pasili;
  • Olive olive;
  • Peʻa lanu uliuli;
  • Se pine o le masima.

E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa e faʻaaoga ai le radis i le sauniuniga o cocktails. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻasalaga o le radish fou, kukama ma le pasili e faʻaolaina, ma o se lamolemole o le mango ma le daikon e faʻaleleia le susunuina o le gaʻo i taimi aʻoga.

O fualaau e aina i totonu o le 30-40 minute pe a uma le kuka ina ia le maua ai le 50% o vitamini uma ma minerale oi ai.

Laʻau ma le Sesame Salad Recipes

  • 250-300 g daikon;
  • 2 tbsp. l paʻe papaʻe sesame;
  • Se puʻu manu;
  • Se fusi lanu meamata lanu meamata;
  • 1 tbsp. l pasili fou;
  • 50 g o kukama;
  • Sua;
  • Pepa;
  • 3: 1 olive suauu ma soya saumalie.

Toto fualaau faisua po o fagu i luga o se fatu. E lapisi le otaota, ma o aniani aniani ma le pasesa ua tipiina i se naifi. Laeiina o le salati i le suauʻu ma le soya soya, ma faʻafefiloi lelei mea uma, faʻasusu i fatu fatu sesame.

Laʻau Fuamalie Laʻau Fuamalie Fua

  • 200 g o le radish;
  • 150 g o moa ua kukaina e aunoa ma le paʻu;
  • 2 tamato;
  • 2 kukama;
  • Basil;
  • Cilantro;
  • Mint
  • 4 tbsp. l susu yogurt.

Lisi fualaau faisua ma laʻau e 'oti, o le moa ua vaevaeina i fiva. O mea uma e faʻafefiloi i se ipu salati, ae le galo i le vaitau ma le yogurt ma le masima.

I le tupu aʻe o se daikon i le togalaau, e le o tagata uma e aina i salakeke: e faʻaaogaina e tamaitai i sauniuniga o foliga mata

Lago daikon e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. O le a le toe faʻaaogaina faʻailoga ma tausaga matutua pe afai o le paʻu e togafitia i le suakonkon freshly painted juice. Faʻapipiʻi i totonu o le paʻu i aso uma, faʻateʻa ese le paʻu ma le paʻu. Faʻapipiʻi i aʻa o le lauulu, faʻamalosia ma faʻaleleia.

Whitening Facial Mask Checipe

Ina ia saunia le masini, e te manaʻomia se tasi lakonkon root. E fesoasoani i le togafitiga o le gaosia o le paʻu ma i le tau faasaga i fomaʻi. Ua fufulu le pakisa, ona fufulu ai lea i luga o se mea lelei. Ua faʻamamaina le paʻu o le tino e ala i le susu susu. A maeʻa lena mea, faʻalautele le faʻafefeteina o foliga i luga o foliga, aloese mai le itulagi o le nasolabial ma le vaega o loʻo siomia ai mata. A maeʻa le 15 minute, ona aveese lea o le paʻu ma faʻafefete foliga i lalo o le vai tafe.

Totoina o mask recipes mo paʻu paʻu

Ina ia saunia lenei masini, o le ae manaʻomia se rootkonish onekon ma 20 g o le pata. A maeʻa ona aveese le suauu mai le pusaaisa, faʻatali seʻi faʻamaluluina se moli. Ua faʻamaluluina le aʻakonkon ma faʻaaoga le faʻaaogaina o se fatu. Ona faʻafefiloi ai lea o mea uma e lua i se isi pesini, ma o le mea e maua ai le paʻu e faʻaaogaina ile foliga mo le 20 minute ma faʻagasolo malie massage. Ua fufulu le masini i le vai mafanafana.

Daikon o se fualaau lapopoa tele, ma e foliga tutusa ma kāloti sinasina i foliga vaaia. I le avea ai ma se tagatanuu o Iapani, ua faateleina lona teuteuina o moega i totonu o togalaau a tagata Rusia, talu ai e le faigata ona tupu ma tausia o ia. O le lauiloa o le daikon e faavae i luga o le mea moni e le o se mea oona ma e fetaui ma le eseesega o le radish uliuli ma le horseradish. O le tuputupu ae, e le gata o ipu (salati, fuamoa fuamoa, ma isi mea) o loʻo saunia mai ai, ae faʻapea foi mata mata mata.