Fualaau aina

Leʻau faʻamalolo ma le fiafia Peking cabbage Cha Cha Cha F1. Matou te ola ma kuka faatasi ma i matou!

O aso nei i luga o fata o faleoloa ma supamaketi e mafai ona maua i taimi uma le kapisi Peking, lea o le mea moni i totonu o le sefulu tausaga talu ai ua maua ai le lauiloa e le masani ai. O le tau o lenei fualaau faisua e tutusa ma le tau o le mea masani mo i matou papaʻe. E leai foi se laulauʻai e aunoa ma lenei oloa.

Faʻafetai i laʻau manogi vaivai mai le kapisi Saina, maua ai salamalie mālū ma lelei. O lenei fualaau faisua ua tuʻufaʻatasia ma iʻa, fualaau faisua. O le tele ma le sili atu i ipu masani masani, e pei o le kilila, vili, pies, stews ma suauu fualaau aina, o lenei fuamoa e vaʻai le tutusa paʻepaʻe, tuʻuina atu ipu o se suamalie vaivai ma le maaleale.

O le a le ituaiga foliga?

O le uluai Saina sa amata ona tupu lenei ituaiga o kapisi 5 afe tausaga ua mavae. E leai se faʻamatalaga e uiga i le amataga o le igoa ona o le aai o Beijing i lenei atunuu, ae i totonu o le gagana Rusia o le igoa "Peking" ua maeʻa i luga o lenei kapisi. I lona autu, o lenei fualaau aina e foliga mai o se letisi ua sili atu ona aoina ma e tutusa ma le laumei ma lau lautele. Ae peitai, eseese tofo ma meatotino.

Mo le au fai togalaau oe na taumafai e tuputupu ae "peking" io latou moega, o se filifiliga sili lea ma le maualalo o manaoga mo le tausiga ma le totoina o le faagasologa. Afai e te ola i le eleele masani, o le a sili atu le faigata nai lo le galueaiina o laʻau paʻepaʻe. O le a amata ona aumai e fugalaau Saina ni fugalaau, nai lo o le galala ma lafoaʻi.

Tofiga

I le faaopoopo atu i le atunuu, na ola le paka Peking i nisi itulagi o Kanata ma California. Ina ua mavae nei atunuu, ua salalau le fualaau aina i Asia i Saute, Iapani ma Korea. O le lauiloa i Europa ma le Iunaite Setete na mauaina le kapetiga Saina talu mai le 70 o le seneturi lona luasefulu. I le sefulu tausaga talu ai, o le "peking" i nei atunuu ua avea ma tagata lauiloa.

Uiga puupuu ma eseesega mai isi ituaiga

E ese le tātini pe pi mai isi ituaiga e ala i le i ai o le tele o ituaiga e fafagaina e ala i filifiliga. Vaʻaia le kapeti, fualaau aina matala ma lau laʻau. I totonu o le kapisi ei ai se ulu faʻalanu tutusa ma le ituaiga o rosette o lau. O laupepa lava ia e faʻauluina, vaivai, e aunoa ma ni vevela mautu ma se vaʻavaʻa. Le lanu o le fualaau faisua e mafai ona sinasina, lanumama lanumeamata, e oʻo lava i le itu samasama.

Vaaiga Faʻaalia

Cha Cha ituaiga o kapeti Peking e tetee i le fuga ma le maualuga o le vevela. I fafo atu, o le ulu e faʻafiafia, paʻu-foliga, faʻapipiʻiina, faʻapipiʻiina e se pito i luga ma laʻau vaivai. O le lanu e masani ona maua i le pito i lalo o le laulaʻe e papaʻe ma e eseese mai le tasi i le malamalama lanumeamata. O le fufuluina o fua ao leʻi seleseleina, e mafai ona oʻo i le mamafa o le maualuga e oo i le 2.8 kilokalama.

O le anotusi o le vitamini C e mai le 29.4 i le 38.1 mg%, beta-carotene mai le 3.3 i le 3.8 mg%, suka - mai le 0.2 i le 0.8% ma le mea vevela - mai le 6.5 i le 7.1%. Faʻailoa i uiga maualuga ma lelei mea e 'ai. O mea o vitamini o le kulupu A e matua maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, e na o le tasi le ipu o le paluga poʻo le kukalalaʻau kuka ua i ai lenei vaitamini i le voluma, i luga aʻe o le masani masani.

O fea o loʻo tupu ma faʻatau atu?

O le tele o Peking cabbage Ca Cha na faʻapitoaina mo le vaeluagalemu. O se tasi lenei o nai ituaiga o meaola e le alu i totonu o le ogaumu, ae tuʻuina atu i luga o le paʻu laupepa e pei o le kalapu. O loʻo faʻaalia i le teteʻe maualuga i le susu susu ma e mafai ona faʻavaivai i se fua e leai se fatu ma se fatu.

O le tau masani o fatu e mai le 30 ruuga / pusa i le 50 ruʻu / pusa ma le aofaiga o le 75 grains. O tau e faʻatatau i le kamupanī ma le lelei.

Faaaogaina o


O lenei ituaiga vailaʻau Saina o se faʻataʻitaʻiga lelei mo le faʻaaoga i le kuka.
O le tele lava o salata e maua mai ai, e faʻaaoga foi e fai ma sui i fualaau mo kopa paʻe masani. Ua tupu i le tulaga o faatoaga ma le tele o tagata e umia togafitiga.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

E tatau ona faʻaleleia muamua le totoina o pī Peking Cha Cha e uiga i meatotino o le palapala, e le tatau ona faʻamalolo. O le faʻaitiitia o le acidity e faia i le faaopoopoina o le 100 sikuea sikuea. m tioata o le lime ma le fuga i le pa'ū. E mafai ona e suia le falaoamata o le dolomite i le 150-200 g i le eria lava e tasi.

Faʻamasinoga

O le fatuina o le tipi o Cha Cha ituaiga e totoina i ni auala se lua:

  1. mai fatu;
  2. i luga o le avanoa tatala.

I le tulaga muamua, e tatau ona toto fatu i totonu o ipu falaoa ua teuteu poʻo ipu tipi i le vaitau mai ia Mati ia Aperila. Muamua, o nei koneteina e tatau ona susu i se tasi aso ao leʻi luluina ina ia le maua ai e le eleele le vai mai laau. O le eleele e tatau ona aofia ai le tutusa o eleele eleele maso ma peat. E fautuaina le faia o ni mineral fertilizers ma le lefulefu.

Aʻo leʻi tuʻuina fatu i vaieli, e tatau ona saunia se vaifofo o le paluga faʻasalalau ma faʻafeinu i palapala. I se tasi malologa e tatau ona tuu i luga o le 3 grains. E sili ona lelei le faia o se pu i le loloto o le 1-1.5 cm. E tatau ona faʻafeiloaʻi ipu e malamalama i le 3-4 aso i le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua. E talafeagai le faatumauina o le vevela mo fualaau i le maualuga o +15 - + 16 ° C.

E tatau ona faʻamautinoa o le eleele i totonu o fagu e le mago, ma le vai pe a manaʻomia. A oʻo mai laʻau muamua, e tatau ona e filifilia le sili ona malosi o laʻau ma tuʻu ai, ma faʻaleleia mea uma.

O le gaoioi i le eleele tatala e faia pe a maeʻa le 20-25 aso. Faʻasalaga lelei i lenei tulaga, e tatau i le vaetogo ona fatuina 5-6 laʻau moni. A lūlūina le kāpeti Saina i tulaga o loʻo tatala ai le eleele, e tatau ona maka le nofoaga i luga o laina ma se mamao o le 10-20 cm i le va o taʻitasi. O le pips ua aumai i le lua ma le loloto o le 2-3 cm i le 15-20 cm i le laina.

Tausiga

E tatau ona tausia e ala i le tatalaina o vavae, faʻasusu ma veleina. E leai se manaʻoga e fafagaina, aua o lenei ituaiga e mafai ona faʻaputuina ai le palapala i mea e selesele ai ma pepa. O le taimi lava e talafeagai ai le faʻaogaina o laʻei pito i luga i le ituaiga o upega falai: o le tinikisi e faia mai se laau toto, faʻafefe i le ratio 1: 5 ma le vai ma tuʻu i totonu o se ipu malamalama i lalo o laau taʻitasi. Mo eleele eleʻele, dolomite po o penisina e tatau ona faaopoopo i lenei fofo.

Faamama

O le faʻamamaina o laau na totō i le tautotogo, e pau i le pito o Me. E tatau ona malamalama o le ola papa o lenei ituaiga o kapisi e potopoto e laiti, o lea mo se tamai faatoaga e tatau ona gaosia pe a manaʻomia.

Pe a totoina Cha Cha mai le faaiuga o Iuni seia oo i le amataga o Iulai, e mafai ona e faatali mo le seleselega ia Oketopa. I lenei tulaga, o le tele o fua e maua mai nai lo le vave totoina.

Tofiga

O le ituaiga vailaʻau Saina Cha Cha e faʻalauteleina e ala i le totoina o fatu poʻo le leai foi o se fua. Mo le totoina o le totoina e faia mai le afa lona lua o Fepuari, i totonu o fagu po o se kiona.

Afai ua ola le laau i totonu o se ato, e mafai ona sili atu le siitia o le totoina. Ona totō vave lea o le aʻa ma sili ona lelei ona o le laʻititi ifo o aʻafiaga o manua pe a faʻafefe le aʻa. pe a totoina fatu ile matala, o le eleele e vave amata ona faailoa mai i totonu o le eleele, o le mamao talafeagai i le va o laau toto e tausia ma masani ona faia le vai i vaiaso muamua.

Teuina

E sili ona lelei le faʻaleleia o le ola o le faamamaina i le tau vevela. O le le lava o le susu ile laupepa o le a teuina mo le tele o aso. Afai o le aoina na faia i le timu, ona tatau ai lea ona faʻagogo le fale i lalo i lalo o se faʻavaa.

I se tulaga lautele, o lenei ituaiga e le mafai ona umi i totonu o le faʻapotopotoga. E ufiufi laulaau ma tipi i luga o ato eseese. E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia o le ea, mo le mea lenei e tatau ona e faia ni pu i le afifi. I totonu o le potu na faataatia ile 1-2 laina.

Analogs

Ina ia mafai ai ona tupu le kapisi Peking i itu eseese ma tulaga eseese o le tau mai le nofoaga na afua mai ai, na fafaga ai e le aufaifaatoʻaga ituaiga eseese. O le sili ona foliga tutusa ma le Cha Cha ituaiga o:

  • "Lotu Rusia".
  • "Victoria".
  • "Hydra F1".
  • "Martha".
  • "Pamekauta".

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le "Rusia" e tetee i suiga o le tau ma e mafai ona tuputupu aʻe e tusa lava pe faʻaleagaina tulaga. O le ituaiga "Victoria" e umi lona ola pe a uma le seleselega - e oʻo atu i le 3 masina. O le "Marfa" e maualuga lona faapalepale, ma o le "Pamegranate" ua maua i le maualuga le tetee atu i faamaʻi ma manuaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻalavelave masani o le eseese o Peking cabbage Cha Cha o:

  1. Faaleagaina aʻa. E masani ona tupu i le taimi e tafe ai ma faʻaleleia, o lea la e tatau ona faia ma le faʻaeteete nei taualumaga.
  2. Lagi le vevela. Aafia ai le laau ma mafai ai ona tupu lona fuga poʻo le faʻavaeina o ufanafana.
  3. Faʻasaga umi i le la. Mo le lelei sili atu, o lenei ituaiga e tatau ona i lalo o le la e le silia le 12-13 itula ile aso. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona maua le mamafa ma ulu atu.
  4. Vaʻa lelei. E mafai ona tau atu i le "muffling" o vao vavalalata ma o laau uma o le a laiti.
  5. Pests. Slugs ma 'eseʻese iniseti e mafai ona aliali mai e tatau ona aveeseina i le lima poʻo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

Recipes

Kimchi

Meaʻai:

  • Saina Saina Cha Cha - 4 kilokalama (2 ulu).
  • Suauu mama - 1 ipu.
  • O se faʻafefiloi o kalakeke ma pepa - ia tofo.

Kuka:

  1. Otioti le ulu ile 4 vaega.
  2. Tuu i totonu o se ipu salati, ufiufi i le masima ma sasaa atoa i le vai.
  3. Faʻaofuofu faʻatasi ma pipiʻi ata ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 2 aso.
  4. Faʻamama le paʻu suamalie i le vai tafe ma faʻafefiloi pepa taʻitasi i le faʻafefiloi o keleni ma pepa.
  5. Alu e solomuli mo le 24 itula seia oʻo ina maua le sua.
  6. Taofi i totonu o le pusaaisa mo le isi 3 aso.

Salati

Meaʻai:

  • Laʻau tipi Cab Cha Cha - 3 ipu.
  • Taʻu faʻamaʻavale Kāpeti Napa - 1 ipu.
  • Pulu lanu mumu lapisi paprika - 1 pc.
  • Karoti tilotilo - ½ ipu.
  • Tipi le kukama - ½ ipu.
  • Paina pulapula pe lanumeamata - ½ cup.
  • Leu vine - ¼ cup.
  • Cilantro tino fufulu - ¼ cup.
  • Paʻu faʻasalaga - ¼ cup.

Mo le faʻamauina:

  • Soya sauce - 2 tbsp.
  • Brown suka - 1 tbsp. l
  • Lisi vailaau - 2 tbsp. l
  • Lime suamalie - 2 tbsp. l
  • Taʻu matala mataʻaiga poʻo le nutimomoia - 1 nifo.
  • Fugalaʻau fou e faʻamaʻaina pe tipi - 1 tbsp. l
  • Suauu Sesame - 2 tsp.
  • Olive olive - 1 tbsp. l

Kuka:

  1. O vaega uma o le laei e fefiloi i se isi meaʻai e aunoa ma se paluga, ia i ai ni faʻamatalaga o kelele, faʻaoʻo, ma isi i totonu o le ipu.
  2. O mea uma e gaosia ma fufuluina fualaau faisua ua sasaaina i totonu o se ipu salalau loloto ma fefiloi.
  3. Ua faaopoopo se laei ma toe faʻafefiloi mea uma.

Faaiuga

Cha Cha Pepa kapeti o se meaʻai lelei tele fualaau taumafa, lea o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina ai soʻo se laulau. E tele ipu mai lenei fualaau faisua e maua ai se eseesega ese ma e sili atu ona suamalie ma suamalie. E aoga tele le faʻaaogaina o lenei oloa ia i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le gastrointestinal tract.

Cha Cha e mafai ona tupu se tasi i Rusia ma atunuu Europa, e oo lava i lo latou fale taumafanafana. E mafua ona o le maualuga o le tetee i tulaga i fafo ma le le lelei i le eleele.