Laʻau

Rosa Pastella - Faamatalaga o se Eseesega Fesuisuiai

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o rosa o loo i ai se kopi mo soo se tofo ma mo soo se togalaau. E faapitoa lava le matagofie o fugalaau e matagofie uma ma faigofie ona tausia. Rosa Pastella o se tasi o na mea.

Rosa Pastella - o le a le ituaiga ituaiga eseese?

Rosa Pastella o se sui o le vaega floribunda. O le paʻu, faʻapipiʻi, faʻalauteleina i le lanu lanumeamata lanumeamata. O le togavao e oʻo i le 60 cm le maualuga. O fugalaau e laʻititi i le tele, foliga o le fugalaau, e fuga mai i fusi o le 4-8 fugalaau. Valiina i lanu o le kulimi, o le ogatotonu e lanu piniki. E i ai se paʻu piniki i pito o petals.

E foliga foliga foliga

O le saturation lanu e faalagolago ile tau. O le lanu o le rosa e faasolosolo malie ona suia: i le taimi muamua e manaia, ona alu ai lea i ni piniki pinumumu, ona liliu ai lea i le paʻepaʻe. Pastella Rose o se manogi manaia, manogi manogi.

Mo faʻamatalaga! Mo le taimi muamua, na ola ai le Pastila (e taʻua foi o fugalaau fugalaau) i Siamani i le 1998.

O le aoga sili o le rosa o lona umi o le fugalaau: o le togavao o le a maua mai fou fou i le taimi o le taumafanafana.

O mea le lelei e aofia ai le le lelei o le faʻaliliu.

O le faʻamatalaga o le fesuiaiga e fai mai ua tulaʻi Roseella e talafeagai mo le teuteuina o le totoa, ola aʻe i le togavao ma le solitaire. Ina ia faʻamalamalamaina rosa fugalaau i le tuufaatasiga, e masani ona siosiomia i latou e laʻau lanumeamata. E talafeagai mo le teuteuina o le mutia.

Mamanu

Fugalaau ola

Totoina Pastella e faʻaalu fualaau. Aʻo lei totoina, faʻatauina le vao e puipuia mai le susulu o le la ma mataʻituina le maualuga o le susū o le eleele i aʻa.

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

Latou te totoina se rosa i le tautotogo po o le tautotogo. Pe a totoina i le tautoulu, e malupuipuia mo le taumalulu, ina ia oʻo ai i le malulu o le tau e malosi ai le aʻa. Ae sili atu le totoina o laau i le tautotogo, ia Me.

Filifiliga nofoa

O le nofoaga e filifilia i le la, e lelei lava. E lagona e Rose le fiafia i le taeao po o le afiafi, ae o se umi umi i le susulu o le la e mafai ona faaosofia ai le foliga mai o mumu.

Taua! E le mafai ona e totoina se fugalaau i laufanua maualalo, ona o le malulu malulu o loo i ai iina, ona o le a mafai ona maʻi le rosa.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O le palapala e tatau ona fou, ae le o le gaʻo ma le lelei. O le eleele lanumoana po o le eleele vaivai e fetaui lelei (e manaʻomia ai nisi faʻamaʻi faʻasaina). Clay ma humus ua faaopoopo i le eleele oneone. Afai e laʻititi le aloʻa, fai le manulele po o le peat, pe afai, i se isi mea, maualuga, faaopoopo le pefu.

E le gata i lea, o le eleele lelei e faʻaaogaina i le taimi o le totoina.

Taua! E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai. O maa faʻamaʻapeʻa, iliili poʻo tamaʻi tamaʻi laiti o le a faia. O le mafiafia o le laulau e le itiiti ifo i le 10 cm.

A o le totoina se fatu laau, o ona aʻa o loo totoe i totonu o se vai mo le tele o minute.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

E faʻapefea ona totoina Pastella i luga o le laufanua:

Faʻamasinoga

  1. Tili se pu: 60 cm i le loloto ma le lautele.
  2. Fai se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le lua.
  3. Faʻaopopo le fuga (compost poʻo le manua) ma se laulau o le itiiti ifo i le 10 cm.
  4. Ufiufi le fanua togalaau ma se laulau o le itiiti ifo i le 10 cm i foliga o se pulu.
  5. I le fatuina ua saunia, faʻamalosi aʻa, tuʻu i lalo i totonu o le lua ma faʻatumu i luga o le eleele, faʻatasi ma le faʻamamaina faʻafuasei.
  6. Vai le fatu.
  7. Faʻamama le palapala. Peʻa talafeagai mo nei faamoemoega.

Taua! E tatau ona taʻele le ua aʻa i lalo pe a maeʻa. Afai e toto le palapala pe a uma ona faʻasusu, e tatau ona e faʻatumu.

Tausiga o togalaau

O le fugalaau e teteʻe i le lamala ma e le manaʻomia ai le tele o vaiinu, ae o le vevela tele vevela e manaʻomia ai le faʻaleleia. E tatau foi ona tatala le palapala ma aveese vao.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Rosa Princess Anne - faʻamatalaga o le ituaiga

Mo le fafagaina, faʻaaoga le 'eleʻele (i le tautotogo) ma le phosphorus po o le pāmala (i le taumafanafana). E faʻaleleia ai le fugalaau vave.

Teuina ma le totoina

O le teuteuga e faia i le tele o taimi i le tausaga. Mo le taimi muamua, e seleseleina le fugalaau i le tautotogo, aveese le oti i le malulu ma le mago. I le tau mafanafana pe a uma ona totogo, e aveeseina pupuʻu ua paʻu, ma maua ai avanoa mo mea fou. I le tautotogo, e aveeseina mai ai ma o le vao ua seleseleina.

Faʻalogo lelei! E ala i le teuteuina, pe o le tele o fuālaʻau poʻo le foliga o loʻo manaʻomia o le togavao e maua.

O le totoina o Rose e faia i le tautotogo po o le autumn (sili i le tautotogo). O mafuaʻaga e mafai ona aofia ai:

  • eleele le talafeagai;
  • tuaoi le talafeagai;
  • vaomatua;
  • suavai o le eleele.

Afai e manaomia e le togavao se mea e faʻafeiloaʻi, e amata ona tupu atili le leaga, ola le lelei, o fugalaau e laʻititi, ma lau lanu samasama.

Aʻo leʻi toe totoina, e tele lava le vai o le vao. Ona latou toliina lea i fafo i se masini eleele. Ina ia fesiitai i le nofoaga saʻo, ia faʻaaogā le meaʻai (faʻaliliuina i lea taimi ma lea taimi). Ma le isi, o le eleele i totonu o le fasi fanua fou ua faʻasaina, eli se lua ma totōina se vao i totonu.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Rose floribunda O le pastella ua manatu e le faigata tele. Latou te ufiufiina o ia ao leʻi amataina le kiona. O le vao o le muaʻi spud ma le eleele. Ma o mea uma o loʻo ufiufiina i laʻau paʻu. A maeʻa lena mea, o loʻo faʻataʻamilo le vao i se uaea e faʻaogaina ai se mea e leʻi faʻaaogā poʻo se polyethylene.

Taua! E tatau ona lelei le faʻaleleia o fale puipui ina ia le paʻu le rosa.

Faʻasa

Fugalaau rosa

Pastoli lauulu i le taumafanafana. I le vaitau o le gaoioiga, e le tatau ona faʻamaua pe faʻamaʻi tele. A maeʻa ona tupu, o le a amata le taimi e moe ai. I le taimi lea, o le tuputupu ae o le vao e taofi. E le mafai ona e faʻafeinu ma faʻafefe.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Rosa Mainzer Fastnacht (Mainzer Fastnacht) - faʻamatalaga eseese

I le taimi o le fuga, e na o oe lava e manaʻomia le mataʻituina o pulupulu ma faʻapipiʻi i se taimi talafeagai, faia se avanoa mo mea fou. Afai e vevela le taumafanafana, e manaʻomia le suāsusu faaopoopo.

Taua! A maeʻa ona fuga, e aveese uma fugalaau ma sili atu meaʻai e teuteuina, e oo lava ia i latou na le maua mai ai ni pulupulu.

O le a le mea e fai pe a le fuga

Afai e le fiafia le togavao i le fua na folafolaina, e le tatau ona e tuuaia mea uma i se fatuga leaga. E iai isi mafuaaga mo le leai o lanu.

  • O le vao tuai. O ona aʻa e magumago ma laupapa ma e le mafai ona faʻavaveina meaʻai mai le palapala i le pale.
  • Laʻau talatala. I le tausaga muamua o le olaga i se nofoaga tumau, o le rosa ua lelei uma e le fuga. Afai o loʻo tupu pea lenei mea, e fautuaina e aveese le mea muamua. E mafai ona e tuua ni nai masina ia Aokuso, pe a tupu malosi le laau.
  • Paʻu ma faʻamaʻi. Afai e maua, faʻamoemoe vaʻai fugalaau. Manaomia togafitiga o togavao.
  • Nofoaga e le talafeagai. O lenei mea e faatatau i eleele le talafeagai, o tagata tauva tauva e filifilia meaʻai, ma faʻamalosi malosi. E tatau ona e tilotilo i tulaga, masalo e manaʻomia e le fugalaau se nofoaga talafeagai.

Fuga

Fugalaau fugalaau

Mo le puipuia o uiga eseese o le fugalaau, ua totoina fualaau o le pastel ma le vavaeina. I le tulaga lautele, e mafai ona faʻaolaina roses:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • e ala i fatu;
  • fuga.

Faʻalagolago i ituaiga, o le toe gaosia e faʻatinoina i se taimi faapitoa:

  • afaina - tautotogo, autumn;
  • taloina - tautotogo, taumafanafana;
  • fatu o le tautotogo.

Pe a vavae ese ni vavaega lelei, lala malolosi. I le taimi o le faʻalauteleina o le tautotogo, e mafai ona tuʻuina i totonu o se atigipusa e aʻafia ai aʻa, ma, pe'ā uma ona faʻaalia aʻa, totōina ile lauʻeleʻele. I le autumn, o afifi ua afifiina i le peat ma le pepa ma teuina i totonu o se potu poʻo se pusaaisa seia oʻo i le tautotogo.

Pe a faʻasalalauina e paranesi, o loʻo faʻaputu i luga eleele taala. O loʻo faia i le ogatotonu o le aʻa. O lenei vaega o le aʻa ua tuu i totonu o le lua, fufuluina i le eleele ma faasūsū.

Taua! Afai e leai se taimi e faʻamalosia ai aʻa aʻo lei pa'ū, e tatau ona ufiufi le lala mo le taumalulu.

Faʻapupulaina o rosa i fatu o se faagasologa uumi ma faigata. E tatau ona e faʻamautinoa le lelei o oloa, saunia fatu mo le totoina ma toto i le tautotogo ia Aperila. E maualalo le faʻamavaega: e leai se tasi ato o fatu e manaʻomia. E le gata i lea, o rosa ua tupu aʻe i lenei auala e le totogo mo se taimi umi.

Pe a fuga, faʻapipiʻi le rosa i le tagata foai ma amata ona faʻaaoga le aʻa o le faʻatau.

Tofiga

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O faʻamaʻi, e mafai ona osofaia se rosa:

  • aphids;
  • vevela;
  • vaʻavave mite;
  • vaai le tipi tipi.

Pests

Mo le puipuiga i le tautotogo, e togafitia ai le togafitiga i fomaʻi. O maʻi mama ua aveesea mai le laau afaina, o mea maloloina e togafitia i le uʻamea uʻamea po o le suavai Bordeaux.

Faatasi ai ma maʻi, o foliga mai o:

  • paʻu paʻu;
  • lapisi;
  • vaʻaia;
  • lanu enaena.

Taua! O aʻafiaga o faʻamaʻi e faʻaalia i laulaau i laulaau, o latou lanu samasama, uʻamea, puʻu ma tumutumu ua maeʻa. Mo le puipuia, o togavao e togafitia i sauniuniga malie.

Pastella e iloga i ona lanu e le masani ai, lea e mafai ona teuteuina soo se togalaau. Faatasi ai ma le taimi faigofie, faigofie le tausiga, o le a fiafia le rosa ia te oe i le umi, lauolaola vave ma o le a avea ma faamaualuga o se togalaau fugalaau.