Fualaau aina

E taua le iloa pe fia pepa o loʻo totogo i luga o fualaau aina: o taimi e tapulaa ai, mafuaʻaga o le le lelei o le tuputupu aʻe poʻo le oti o fualaau

Pepa - vevela vevela ma malamalama-alofa. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina ma le totoina o pepa mo laau toto mai le 23 i le 25 ° C. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu o le ogatotonu o Fepuari. Ma ia Me, i le taimi o le tulaʻi mai i le avanoa tatala, o le a matua gaosia le laau.

O le totoina o fualaau lelei o le pepa e le o se galuega faigofie. O lenei aganuu o le a faʻaalu se taimi ma tausi. Ina ia mafai e fatu laau ona totogo tasi, ma o le seleselega o le pepa e fiafia i le fai togalaau, e tatau ona e iloa ni nai tulafono.

O le aso nei o le a tatou iloa pe o le a le tele o le pepa e ola i luga o fualaau, aisea e le mafai ai ona ola laau toto ma aisea e tutupu ai le leaga o laau toto?

Muamua le totoina ma le tau

O fatu laʻau e totoina i le paluga ua saunia, lea e tatau ona mama ma e le faʻamalolo. E mafai ona e faia se vaega itiiti o le efuefu. Laʻau tipu faigata ma tiga le filifili. Faʻaleagaina o le aʻa, lea e tupu mai i le taimi o le pikiina, faʻagesegese ai le tuputupu ae o le laau i le 10-20 aso, lea e le mafai ai mo le seleselega mulimuli mai.

O le toto i totonu o ipu poʻo ni koneteina laiti lea o le a tuʻuina ai fatu laau aʻo lei toto i le eleele e mafai ona foia lenei faafitauli. O nei mea, o le a faigofie ona faʻapipiʻi le laau i le fesiitaiga.

A o lei luluina O fatu e mafai ona gagau mo le 6-7 itula i se vailauga piniki o le paluga o le gaʻo, sili atu ona lauiloa o le potassium permanganate. O lenei mea o le a sili atu ona puipuia ai laau i le lumanaʻi i faʻamaʻi.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e tuʻuina fatu i se susu, ae leʻi faʻamamaina muamua le suʻu muamua. E masani lava e le sili atu i le 2-3 aso nei vaitaimi. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le lafoaia o otaota leaga ma vaivai. Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei totoina.

O le eleele aʻo le i totōina e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete, e faigofie lava ona faia lenei mea i se fana moli po o se fomaʻi. O le totoina o fatu i le eleele ua faia i le loloto o le 1.5-2 cm. A uma ona totō, o le fagu poo ipu i ni mea e tutupu i le lumanaʻi e tatau ona ufiufi i se ata tifaga e fausia ai le gaosia o le greenhouse ma tuu i se nofoaga mafanafana e faʻalaina ai.

Muamua tisi

O iinei tatou te taliina ai fesili nei: e fia aso e totogo ai fatu o le pepa i luga o fualaau, o le a le mea e le tatau ona faia i ni taʻai laiti?

Afai e saʻo le saʻo, ona i le 6-15 aso, e fuafua i le eseese o pepa, o fuā muamua e mafai ona fiafia ai le mata o le fai togalaau. O le amataga o le tilotilo o fualaau aina i aso muamua o se pupuni o se laau laau. O lau Cotyledon e foliga mai i se taimi mulimuli ane.

I le tele o taimi, i luga o se laau ua tupu aʻe, o loʻo i ai se ofutele pusi i luga o le pito o le cotyledon lau, lea e taumafai le au fai togalaau e le o matua poto e aveese. E le tatau ona faia lenei mea, ao tuputupu ae le laau, o le a taulimaina lava ia lava, ae e matua faigofie lava ona faaleagaina i le taimi o le gaioiga.

O pupu tipu e mafai ona faauo, ae e le tupu i taimi uma. E masani lava 15 aso e lava mo fatu uma eo mai ai..

E tusa lava pe i le taimi o le feanu o fualaau aina sa leʻi i ai o ia i se nofoaga susulu, ua oo i le taimi e ave ai o ia iina. O le taimi nei o le a manaomia ai e le laau se malamalama tele.

Tausia o tupu totogo

O le tausiga mulimuli o laau toto e aofia ai le fausiaina ma le fetuunaiga o le maualuga o le malamalama. O le taua o nei mea e lua e le mafai ona sili atu ona maualuga; na o le tuuina atu o nei mea e lua o le a aafia ai le tulaga lelei o fualaau aina ma fua o laau i le lumanai.

O le a le taimi e aveese ai le ata mai lala o le pepa? I le taimi lava na uma ai ona teuteu uluaʻi fatu, o le ata tifaga lea e faʻaaogaina ai le fale kesi i totonu o la tatou pusa e seleseleina e tatau ona aveeseina mo sina taimi, ina ia mafai ai ona faʻaogaina le laau. I le taimi muamua o le a na o ni nai minute, ma ao tuputupu aʻe le laau, e tatau ona faʻalautele lenei vaitau. O lea la o le a faʻaaogaina le laau i tulaga masani o le alualu i luma.

E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le palapala o le eleele, pepa e fiafia i le susu, ae o le faʻaleleia o le suavai e mafai ona avea ma mea e faʻaleagaina ai pe a faʻamago le palapala.

A oʻo ina totoina ni fatu pepa, e tatau ona amanaʻia le tulaga ese o le aganuu. E aofia ai i le mea moni o le pepa o se laau o se aso puupuu, ma o le malamalama lelei o le a sili ona lelei mo se aganuu, ae o lona umi e le sili atu i le 10-12 itula.

O faifaatoaga poto masani e le sili atu i le 6 i le afiafi ia pusa o loo i ai laau talavou ma pusa opa. O nei fualaau o le a sili atu ona puipuia i faʻamaʻi, e sili atu le faigofie ona faʻafeiloaʻi mea e gaosia i le eleele tatala, e iai le "puipuiga" i fesuiaiga o le vevela.

Aisea e le tupu ai fua o pepa?

E masani lava ona tupu e tusa lava pe mataʻituina tulafono uma pe a totoina fatu, ae le totogo fua. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • Tau le lelei le fatu. O le veleina o meafaitino o lenei aganuu e leaga le tupu. Aua nei faʻatau ni fatu "faʻaagaga", e tusa lava pe e te fiafia tele i se tasi o ituaiga.
  • Faalelei le sauniuni o le faʻafefiloi palapala. O le eleele e afaina pe mamafa tele mo moli malu.
  • Faʻateleina le suāvai pe a uma ona totō fatu o le pepa, e mafai ona latou paʻu faʻafuasei i lalo ifo o le tulaga o le totoina ma o le a le mafai ona totoina laau.
  • Totoina o le eleele, e oʻo lava i le tuiina o fatu e mafai ona oti ma le leai o se susu.
  • Faʻaaloalo le vevela. O se mea masani masani a le au fai togalaau o loʻo tuʻuina se atigipusa i le mama i luga o faʻamafanafana. I le taimi lava e tasi, o le vevela i le paluga eleele e mafai ona oʻo i le 33-35 ° C, ma le maualuga o le timuga ma le le lava o le ea o fatu o le a fano - o le a mou ese fua.

Le lelei le totoina o le pepa? Le mea e fai

E totogo fatu ma ola, ae o se mea na faaletonu, o le tuputupu ae o le laau ua faasolosolo malie, o le lanu lanumeamata ua mou atu lona malosi pe ua mate le laau.

Ae paga lea, e tupu foi. O le mafuaaga o loʻo i totonu o mea sese na faia i le tausiga o laau talavou.

Aisea e le atiina ae ai toto laau:

  • Faʻasalaga le afaina. O le aʻa o le pepa e le faʻafefeina ai se faʻamaoniga o le faʻamago. O le suavai o le palapala e lamatia ai ma se isi tulaga lamatia - o le blackleg, o se faamai lea e toetoe o soo se fualaau aina o fualaau faisua ma fugalaau e faigofie. O le a mate le laau mama.
  • Le lava le malosi o le malamalama atonu e mafua ai ona toso ese mai laau. Ma, afai o loʻo i ai se timuga o le tau i fafo ma e le o le la e foliga mai, o le a sau se osofaʻiga i le laveaʻiina o le faʻatoʻaga, lea o le a fesoasoani e aloese mai le leai o se malamalama.
  • Laʻau tuusao leaga. O le tulaga e mafai ona fofoina i le fesoasoani o le faʻamaʻiina ma le paluga paluga poʻo le "Agricultural-Forward", faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga.

O le tausisia o tulafono faigofie o le totoina o fatu o le pepa ma le tausiga o laau laiti, e mafai ona e maua ni fualaau lelei ma, i le taimi e tatau ai, maua se seleselega lelei!

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le tuputupu ae pepa: i totonu o pusa falaoa po o fualaau aina, i luga o le palapala ma e oo lava i luga o pepa faletaele. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao le i totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu ai laau pe faʻalautele.
  • Tuutuuga o le totoina i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, Siberia ma Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.