Faatoaga

Fualaau aina suamalie ma le ofoofogia o le tofo - ituaiga peleni Lighthouse

Faatasi ai ma le numera tele o ituaiga meaʻai e matua faigata lava ona faʻaleleia ma filifili se laau lelei mo lau 'upega tafaʻilagi.

Muamua, ia gauai i ai faigata o le taumalulu, faʻaleleia o le tagata lava ia, fua ituaiga ma lona tetee atu i faamaʻi tetele o le peleni.

Fesoʻotaʻi ma talavou ma lē masani Uila lanu. O le ae iloa le mea ofoofogia e uiga i le moli o le ava ma pe talafeagai mo le totoina i totonu o le atunuu, se faʻamatalaga o le eseesega ma ata i totonu o le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Na faʻaalia lenei ituaiga i le faagasologa o le galue malosi i luga o le paʻu-palakalafa o le tele o fualaʻau taʻitasi Michurin ituaiga o cherries.

O le ituaiga o fale ia Sverdlovsk (lea Yekaterinburg). O le au faʻatoʻa i le nofoaga o faʻatoaga faʻatoʻaga sa auai i le faʻatoʻaga: S.V. Zhukov ma N.I. Gvozdyukova.

Na lafoina le moli o le moli i le 1974 i le ogatotonu o Volga, ae vave ona faasalalauina i totonu o Rusia tutotonu.

Ona o le lelei o le aisa, o lenei ituaiga o loʻo tupu aʻe foi Malo Baltic ma Belarus. I taimi o Soviet, sa masani ona faʻaaogaina le moli o le moli o fale i totonu o togalaau faigāluega.

O ituaiga nei o Volochaevka, Chokoladnitsa ma Lyubskaya o loʻo faʻaalia ai foi le faigata o le taumalulu.

Faʻaaliga o le moli o le ava

Mafaufau eseese i le foliga mai o le laau ma ona fua.

Laʻau

Faʻasologa o laʻau eseese laititi le totoina o laau toto faatasi ai ma se pale e le masani ai, leai tuputupu ae maualuga atu i le 2 m. O laʻau e maamaʻa, laiti, e le ogatasi ma lauʻau.

O laulaʻau e vevela, malosi e faʻaloloa, lanumeamata lanumeamata, moli, faʻamalosi ma nifo lelei i ona pito.

O fugalaau e paʻepaʻe, e tupu aʻe i ni mea e tolu o fasipepa taʻitasi ma e fuga mai i le amataga o Iuni. O petals o loʻo vavalalata. Tuputupu ae i tupulaga laiti, taʻitasi tausaga.

O laau faʻamaʻi o cherries agalelei foi, Moscow Griot ma Zhukovskaya.

Fua

O vine e lapoa tele, pe tusa ma le 4-6 kalama, lanumoana lanumumu, taamilomilo, laʻititi faʻalelei i luga o le itu. O le aano e mumu, e matua suamalie, ma se suamalie suamalie.

O ituaiga eseese e mafai ona mitamita i ituaiga eseese Podbelskaya, Vyanok ma Morozova Dessert.

O le suka i totonu o fua e maualuga ma o le eletise e maualalo. O le ponaivi e vevela, lautele, e lanu enaena, faigofie ona vavaeeseina mai le pipi.

Malamalama o le Malamalama - vasega atoa. E talitutusa lava le fetaui lelei mo le taumafa fou ma mo le faʻafefe, faʻamalosi pe faʻamago. O fua o lenei ituaiga o loʻo i ai se tofo lelei ma le matagofie o foliga vaaia.

Ata





Uiga o se ituaiga

O le faailo e amata ona fua mai ua leva 3-4 tausaga talu ona maeʻa. O le togavao e umi le umi, ma le tausiga lelei e mafai ona tuʻuina atu gaioiga lelei i luga o le 30 tausaga pe sili atu.

Berries fufulu i le taimi e tasima o lenei faagasologa e faia mai le amataga o Iulai i le amataga o Aukuso. O fua e le faigofie ona malepelepe, ae i lalo o nisi tulaga e mafai ona latou taʻe. O le mea lea o le seleselega e seleseleina ao fua.

I le vaeluagalemu, o le fua o lenei ituaiga e lelei tele. I le averesi, e mafai ona aoina mai se vao vao matua e tusa o le 10-15 kilokalama o vine. I le mafanafana o le aʻei luga ma gaioiga o le a maualuga atu.

O ituaiga eseese e pei o Black Large, Chernokorka, Uralskaya Rubinovaya ma Rossoshanskaya Black e maua mai ai le maualuga.

O le faigata o le taumalulu i le Beacon e le leaga foi. E faʻafeiloaʻi gutu i -30-35 C. Ae i le maualalo ifo o le toʻulu o le buds ma le mama e mafai ona magoto. O le vailaʻau e faʻafefe ai se lamala umi.

Cherry Lighthouse - vaega samoplodny vasega.

Mo fua e maualuga atu e fautuaina e totoina i le isi ituaiga e talafeagai mo le faʻavasegaina: Nizhnekamsk, Toiler of Tartary, Shakirovskaya.

Mo nei faʻamanuiaga uma, o loʻo i ai le tele o faʻafitauli. I le maualuga maualuga o le faʻavasegaina o le maualuga aafia i fualaau aina suamalie ma coccomycosis.

O mea faʻavevela, o le mea pito sili ona matautia i le Meak o le slimy lipfly ma cherry aphid. Ae ma le tausiga lelei, vave gaioiga ma teuteuina, e mafai ona faaititia nei faafitauli.

Toto ma tausi

Ona o le mea moni o le moli o le ava e le o se taumalulu-faigata, o le nofoaga mo le tulaueleele e filifilia lelei, susulu ma puipuia lelei mai le matagi.

O le eleele e tatau ona mama, faʻafefe lelei, oneone pe leaga.

E le mafai ona totoina lenei ituaiga i eleele laugatasi, ma i nofoaga e latalata ane i le vai.

I le taimi lava lea e tatau ai ona toto e tusa ma le tolu ituaiga o eleʻele, ao matauina lelei fuafuaga faʻalelei: 2 * 2.5 m.

O le taimi sili mo le totoina o le tautotogo. E tatau ona mafanafana le eleele. Lime o le nofoaga filifilia e tatau ona i ai i le tautoulu. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina laupapa fafie, e tusa ma le 500-600 km i sikuea mita.

O sauniuniga eleele ile palapala e faia foi i le tautoulu, ae le muamua muamua ile 2-3 vaiaso talu ona maeʻa.

O le eleele e le loloto tele (i luga o le bayone o le suo) kiliina, filifili le mutia ma faaopoopo 15-20 kg o le humus, 100 kalama o le superphosphate ma e tusa ma le 50 kalama o le potassium sulfate i sikuea mita. m

A maeʻa lena, alu i le sauniuniga o le totoina o pu. Fufulu i ai i le loloto o le 40-50 cm ma le lautele o le 70 cm. Faatumu le lua i se paluga mai humus, uʻamea, faʻamalaʻau (potassium sulfate ma superphosphate) ma le pito i luga o le eleele.

Ave le pi i totonu o lua ma tuu se fatuga, ae taumafai e aua nei eli le ua. O le eleele e solipalaina i lalo, o se lua loloto ua faia ma o se tamai faletupe e fausia i ona tafatafa. A uma ona totō i lalo o le togavao se pakete vai ma mulch humus masima.

I le amataga o le tausaga muamua, ua faʻamaʻaina le fale, faʻamalo ma mulumulu ile palapala, ae le faʻapalaina.

E ui i le maualuga o le vevela, e manaʻomia e laau laiti vai pe a ma le 3-4 taimi ile vaitau.

A uma ona faʻamusu, o le palapala ua vaʻaia ma le faʻafefeteina ma faʻafefeteina i se mafiafia papaʻi o mulch. E le tatau ona galo ia i tatou le aveesea o vao i le pristvolnom circle.

Mo le lona lua ma tausaga mulimuli ane i nei taualumaga fafaga ma togafitiga puipuia mo faʻamaʻi.

O le laei muamua e faia i le amataga o le tautotogo ma le faʻaaogaina o le faʻamalolo.

I le autumn, latou teliina le eleele faataamilo i le togavao ma fai ni pusa falala-fulufulu.

I le mavae ai o le 4 tausaga talu ona totoina, e faʻaaogaina ai fugalaʻau ma e le sili atu i le tasi i le 2 tausaga. E tasi i le 5 tausaga o le palapala o le lime.

O susu laiti e fafagaina i le amataga o Iuni, 2 pakete luga o le laau. E sili atu ona suamalie i le taimi o le fua o vine, e le silia le 20 lita i le vao.

Ole tele o faʻavaivai e faʻalagolago i le tau ma le eleele. Eseese le Sulu e le fiafia i le suavai, ma e tatau ona faʻafeinu pe a manaʻomia.

O le teuteuina e na o le tautotogo lava e faia, aʻo lei tupu le fatu. E le sili atu i le 8-12 lālā o le tagata matua e faʻamalolo ai le peleri.

O lenei togi, e ono tulaʻi mai i le tuputupu ae ma le mafiafia o le vao, o le mea lea o le teuteuga o le aveeseina lea o lala faaopoopo ma tuputupu aʻe aʻa. Ae leai se mea e mafai e se tasi ona faʻapuupuu pupuleni tausaga.

Ae o le toe teuteuina o teuteu, ua faia 10-12 tausaga talu ona tulaʻi. Aveese uma lala mamago, maʻi pe maisa.

Maʻi ma faʻamaʻi

Cherry Light Variety e masani lava ona aʻafia e coccomycosis ma fualaau aina. O le mea lea, e taua le aua nei faʻagaloina le puipuia o nei faʻamaʻi matautia.

E le gata i faʻamaʻi, o meaola faalafua o se tulaga matautia tele mo lenei ituaiga: slimy sawfly ma aphid.

Coccomycosis - faʻamaʻi faʻamaʻi matautia tele mo cherries. E faʻaalia i le faʻaalia o lanu mumu mumu i le pito i luga o lau.

Latou te ola vave ma ufiufi laulaau ma pupu, ona fai lea o vine.

O aʻafiaga e faʻamago ma malepelepe. Afai e le amata togafitiga le taimi, o le a faʻavaivaia le laau ma e ono le ola ai i le taumalulu. E taua tele le taofia o le tupu mai o lenei maʻi.

I le avea ai ma se puipuiga, e mafai ona e taumafai i le tautoulu. sosogi se vao ma le faʻaogaina o le suauu malosi, ia mautinoa e le oʻo i aʻa. O lālā uma e aʻafia ma paʻu, faʻapea foʻi ma laʻau paʻu ua aveeseina ma susunuina.

O le taimi e teuteu ai mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi. Afai e le mafai ona e aloese mai coccomycosis, ona faʻaalu lea togafitiga ma fomaʻi faapitoa.

O le tetee i coccomycosis o Podbelskaya, Kharitonovskaya ma Minx.

Fualaau Sua mafua ai le alofagia itiiti ifo le afaina. E le pei o le coccomicosis, o lenei maʻi e aafia ai na o fua. E amata i foliga vaaia o ni tamai laʻau e ola vave ma taʻitaʻia ai fualaau aina.

I le faʻaalia o lenei faʻamaʻi, ua aveeseina ma susunuina uma vine ua gaosia. A maeʻa le seleselega o le togavao e togafitia 1% Fafaga o Bordeaux. E mafai ona faʻaaoga copper oxychloride solution muamua ma pe a uma ona tupu.

Cherry seefly - O se iniseti laitiiti lenei, e matua faaleagaina ai lau o le laau. O nei meaola faalafua e taoto ai fuamoa i le vaega pito i lalo o le laulaau, o lea o la latou foliga vaaia e mafai ona vave matauina. Latou te nonofo i le pito i luga o le eleele, o lea e taua ai le masani ona tatala le eleele i le vao.

Ina ia foia, faaaoga eseese iniseti ("Iskra-M" poʻo "Kinmiks"). E le sili atu i le 2 lita o vai vai i le vao.

Cherry aphid E fafaga foi i luga o le fualaau suamalie pele, ae e aliali mai i le amataga lava o le paʻu. O lenei iniseti ua paʻu i lala ma lala o le laau.

O le faʻaumatia o le aphids e faʻaaogaina fualaau tutusa e pei o le taua ma le sikū.

"Faʻaaliga" e faʻaaogaina i le amataga o le fuga o laʻau, ma le "Kinmiks" - pe a uma ona fuga. Saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga ma faʻaalu e tusa ma le 3 lita i le vao.

E tele mea lelei e maua mai i le uʻamea alofa, ae e tele foʻi mea le lelei.

O le lelei o lenei ituaiga e aofia ai:

  • fua tele;
  • fua lelei;
  • le tumau o le vao;
  • sili ona manaia o vine;
  • afaina o le lamala;
  • vaega o le faʻaleleia o le tagata lava ia.

O lalo ifo o le:

  • e le maualuga le vevela taumalulu;
  • naunau e faatoilalo le pala o fualaau aina ma coccomycosis;
  • faʻafitauli i le osofaʻi o manuʻa.

Ae e ui lava i lea, o le Malamalama o le Malamalama o le Maota o le Kerisimasi e fetaui lelei lava mo le gaosiga o mea tau pisinisi ma mea totino.

E taua tele le faia o togafitiga faʻasaina, teuteuina ma le faʻaleleia o laau.

I lenei tulaga, o le avanoa e feagai ai ma faamaʻi ma meaola faalafua o le a itiiti.