Tala Fou

E mafai ona ofuina se 3 lanu fualaau faisua po o se mea lelei mai le au faifaatoaga Amerika

Atonu o le faatoagaina o meaola o le lumanaʻi lea o mea taufaatoaga, pe atonu foi o se tulaga masani. O aso nei e le mafai ona tuʻuina atu se tali manino. Aua o le auiliiliga atoa e le lava le data. O faifaatoaga o loʻo faʻaaogaina meaʻai mo le tele o tausaga, o le a maua ai se tali lelei.

Ae mo se faʻamatalaga faasaienisi faasaienisi, e tele faʻamatalaga fuainumera i luga ole eleele, fualaau aina, nofoaga ma le tuufaatasiga o le faʻamalositino e manaʻomia. Ae ua uma lava ona manino o le faʻatoaga o meaola e mafai ai ona faʻaaogaina le kemisi, e tupu ai ni mea mama, lea e i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tagata.

O le tusiga o le a talanoaina le Manor o le aiga o Dervis mai le setete o le Setete o Kalefonia.

Faʻaauau vave ona iloa - o le esetete o loʻo latalata i Los Angeles i le taulaga laitiiti o Pasadena. E le o se mea faigofie le mafaufau i se nuʻu e le latalata atu i le taulaga faʻaonapo nei.

O le faatoʻaga e le gata ina maua ai e le aiga ni meaai saogalemu, ae e mafai ai foʻi ona e maua tupe faasili, lea e tuʻuina atu i 'aʻai o taulaga.

Seʻi mafaufau i ai - e sili atu i le fa selau ituaiga o fualaau faisua, fualaau aina, fugalaau lanumeamata i tausaga taʻitasi e maua mai ai laufanua. Afai e faaliliuina i le aoga aoga, e tusa ma le tolu tone mai le fa hectares.

O nei gaioiga e le mafai i taimi uma ma le faʻaaogaina o fomaʻi faʻaonapo nei. I tulaga tau tupe, o le tupe mama e le tele, e tusa ma le $ 20,000. Ae i tulaga toetoe lava o le atoatoa o le tagata lava ia - o se taunuuga sili lea.

O tupe maua e faʻaaluina i le faʻatauina o oloa e le mafai e le aiga ona gaosia: falaoamata, suka, cereals, masima, suauu. Malilie i luga o se vaega laitiiti e te le mafai ona tupu mea uma e te manaʻomia.

Taunuʻuga faigata o le faigamalaga

I le iloa ai o ia taunuuga, e tofu tagata uma pe faʻapefea ona mafai e le Derviss ona maua ni taunuuga talitutusa. O le tali, pe a le o se mea uiga ese, e faigofie - i aso uma, o nisi o taimi e sili atu le vaivai ma le onosaʻi. O le uluai taumafaiga na faia e le ulu o le aiga i Niu Sila, ae o tulaga na mafua ai ona toe foi atu i le Setete.

O le olaga atoa o tagata matutua o le aiga sa faaaluina i luga o le eleele, e siomia e lanu moli ma nofoaga matagofie. I loʻu olaga atoa, o le aiga o Dervis ua faatupulaia ni oloa mo ia lava.

Mai lava i le amataga, o le ulu o le aiga na taitaia le faagasologa o le fanua e tusa ai ma mataupu faavae o faatoaga o le eleele, sa i ai se apiary, sa galue i le togalaau. Na fesoasoani tamaiti i le tausiga o fagafao.

E le gata i lea, o tulaga e mafua ai ona e siitia, i le taimi nei, i Pasadena. O le taimi lena na amata ai le tele o faigata. E faʻapefea ona fatufatu se siosiomaga e mafai ona faʻaleleia le siosiomaga i totonu o le taulaga? E mafai ona tuʻufaʻatasia le mamā o oloa ma le siʻosiʻomaga o le taulaga faʻaonapo nei?

Na amata ona tulai mai faafitauli i le taimi lava lena. Sa i ai ni mea sese, toilalo, faʻalavelave ita. Na manatu tuaoi o le valea o le aiga. E leai se fesiligia e uiga i soʻo se faʻatau, e fafaga oe lava. O eleele mamafa, timuga timuga, vevela na faia ai le totoina o fualaau faisua e le talafeagai.

Ae o le mana o le agaga na malosi atu nai lo le natura. I ni laasaga laiti, e agai i luma tagata, faʻaaoga auala fou mo le toe faʻafoʻiina o suavai leaga, aʻoaʻo e faia ni faga.

E le o mea uma e manaʻomia ona galo.

Na foliga mai o le auala Eleni anamua o le gaioiga e aoga i lo tatou taimi. I le ogatotonu o le zero, na amata ai e le Dervis ona faʻaogaina ipu e leai ni vai mo le fafaga. O le afe tausaga ua tuanaʻi na le aafia ai le manuia o le auala. Toto ma le leai o se vai e oʻo atu i le puna o aʻa. O lenei uiga o meaola na le aafia i seneturi ua tuanaʻi. O le tekonolosi e foliga mai o le suamalie o le faasusu.

E mafai ona tanu i le ogatotonu ole moega. Ua tumu le vaa i vai. O le vai e le tele ni gaioiga i puipui. Laʻau e lagona le susu ma tosoina e aʻa i le vaa. E oʻo lava i tane tanuina e faʻatagaina oe e tufatufaina atu vai i le va o laau taʻitasi.

Faʻatoagaina o faʻatoaga - o ergonomics o le olaga

Faʻatuina se faatoaga e tausi ai le tagata lava ia o le a le galue e aunoa ma le faʻaitiitia o tau o le malosi ma le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i laina eletise.

I totonu o lo latou aiga, na filifili ai le aiga e taofi i le malosi o le la. Faʻatulagaina o sela sela e sefulu ma le lua na faʻaititia ai le tau o le malosi. A leai, i le la o Kalefonia e le mafai.

O le isi laasaga o le toe faʻaaogaina o taavale. O le suauʻu suauu mai faleaiga o loʻo faʻaaogaina i se mea e tutusa ai le suauu tiso.

O le taumafai e fai se pupuni tapuni ua mafai ai ona matou foia le faafitauli o otaota. I luga o le faatoaga, mulching o loʻo faʻaaogaina, o luga o laʻau ua faia, ma otaota o loʻo gaosia i totonu o le faapalaga. I ni nai tausaga mulimuli ane na oʻo mai ai le ulu o le aiga i le faaiuga e le mafai e le afa sikoa ona faia.

O le faatoaga na musu e faaaoga microwave, mea e gaosi ai meaai ma isi meafaigaluega faapena. Toeitiiti o ituaiga uma o galuega e faia ma le lima.

O le fesuiaiga i meaʻai a le tamaoaiga ua foia ai le faʻafitauli o le maua o meaʻai aano. O se vaega itiiti o mea ola e fafaga mo fuamoa ma susu, lea latou te faatauina atu i faleaiga.

O tuaoi ma le toatele o tagata tomai faapitoa e manatu o le ola pea o se faatoaga, o se suiga i le taimi ua tuanaʻi. "Gourmet Radical" o le uiga sili ona mama o Dervis Senior. O se tagata na te popole i le soifua maloloina o ē pele, teenaina o oloa ma GMO ma tuputupu ae ma le faʻaaogaina o kemisi.

Mo Jules, o lenei auala o le ola o le auala lea e saoloto ai: "O le Faatoaga o le galuega sili ona matautia, e mafai ai ona e saoloto."

E le sailia e le aiga le vavae ese, e le tapunia mea na tutupu i le aai, setete poo le atunuu. Sa le gata ina mafai e paionia ona manuia a latou faatoaga, ae faapea foi ona tosina atu ai le toatele o tagata e tutusa le mafaufau. I le amataga o le 2000, ua amata le nofoaga o le Urban Manor - urbanhomestead.org, lea e fefaasoaaʻi ai e le aiga manatu, faufautua, feutagai.

O le auvaʻaleʻa e vave ona aʻafia ai, o matai vasega, o felafolafoaiga faʻavaomalo e faia. E taumafai Dervisi e faalauiloa o latou olaga, talanoa i le televise ma le leitio.

O le olaga e faʻamuamua mea e ave i ai le faamuamua ma e le o mea uma ua i ai i le malosi faaletagata E lei leva tele, o Jules Dervis, o le na maliu i le pulmonary embolism i le 69 o ona tausaga, e lei. Na ia tuua se mea tulaga ese, o se tamaoaiga lelei ma se malamalama i le mea moni e tele e faalagolago i se tagata. E lei fiu le aiga ma faaauau le galuega a lo latou tama. O le poloketi e le gata ina tapunia, ae o loʻo manuia le atinaʻe. Tamaiti manuia le faʻaauau pea pisinisi a le aiga.

Afai e te fiafia i le poto masani o Dervis, o loʻo i ai se manaʻoga e saili atili, ona e asiasi lea i le upega tafaʻilagi o le poloketi poʻo le Facebook itulau - facebook.com/urbanhomestead. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga aoga, aemaise lava pe afai e te tautala Igilisi, ae o se faʻaliliuʻupu faʻapopetope o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i faʻavae o le tulaga tulaga ese o le aiga Amerika.

Matou te ofoina atu foi oe e faʻalogo i le vitio e uiga i le Dervis Manor: