Fua o le gaosiga

Tuputupu ae agavaʻa le lelei i le avanoa ma fautuaga mo tausiga ile fale ma se ata

Agave o se ituaiga o solo lea e tupu i totonu nofoaga papaʻu, i le tele o taimi - mauga.

Lagona le mafanafana i Mekisiko, Aferika, Asia ma Europa i saute.

E fiafia tagata Locals e faʻaaoga le fugalaau togafitiga faafomaʻi mo ona vailaʻau faʻaleagaina, ona o loʻo i ai se mea e faʻaleagaina ai.

O lenei laʻau faʻalenuʻu e lanu meamata, lapopoa, laʻau tino, e aoina i se tele rosette i aʻa. Tuputupu ae ma tausia agave i le fale, tupuga, faʻamatalaga ma le ata mulimuli ane i la tatou tusiga.


Se mea agavaʻa faamanatu le aloeae o laulaau e lautele atu. E masani ona i ai ni vaovao i pito o lau, lea e faigofie ona pipii i lavalava.

O fualaau o le Florists e masani lava i togalaau, i faletalimalo, e pei o le fugalaau e tele. Foliga lauiloa o Agave: Amerika, Blue.

E masani lava Agave i le fale, tupu aʻe po o le laau laiti.

Faʻatoʻaga i fafo

Agave malie le siitia o le vevela o Rusia tutotonu. 20-28 ° C - atoatoa.

I le tau malulu, o lona lelei aumai i totonu o le falei le taimi lava e oʻo atu ai le vevela i le 10 ° C.

E le mafai e se mea faʻafefete ona faʻafeiloaʻi ia mea. I le malulu o le a oti.

Afai e le mafai ona tupu i luga o le eleele, i le taumafanafana e tatau ona ave le agave i le ea fou, ma e oʻo lava i totoina i le togalaau.

I le mea aupito itiiti lava, faʻaleleia le potu o le vailaʻau e tatau ona masani.

Fuga

ata



E faʻafefea ona tupu le agave? O le laau e le o se tasi oi latou o le a fiafia i fugalaau i taimi uma. Agasogo le fugalaau i le agave, ona alu malie lea o le sola.

Ae o loʻo i ai ni vaʻaiga fou. O Blooming Agave e le o muamua atu mo le 10 tausaga. Pulu le umi (3-9 mita), faʻalavelave faʻalavelave, samasama-lanu enaena.

E le fugalaau fugalaau i le taimi e tasi, o le taamilosaga atoa e pasia ni nai masina. O fua e pei lava o atigipusa o foliga lautele, e aoina i fuifui. Totonu - fatu lanu paʻu.

E faʻapefea ona tausia Agave i le fale i le taimi muamua?

E pei o le tele o togalaau, pe a uma ona fafagaina agave i le potu o le a manaʻomia ai le gauai atu:

E fautuaina le suʻeina o soʻo. Laufanua mai le faleoloa fugalaau e le talafeagai mo se olaga umi. E mafai ona faatauina le eleele fou pe a filifilia se agave.

Filifili se nofoaga talafeagai, sili atu ae le o le faamalama i matu.

Afai o le faamalama sill ua faʻapipiʻiina ma se pito i tua - sili, pe a leai - leai se mea tele.
Aua le gaoioi le fugalaau, vai ma fafagaina lelei.

Manatua o se laau e manaʻomia ona faʻaaoga i se nofoaga fou, eleele ma le ulo.

O vaiaso muamua o agave o le a aʻa, ma o le taimi lea e taua ai le aua nei afaina ai laulaʻau ma aʻa.



Malamalama

O le masalosalo e matua leai lava se faʻasalaga i le malamalama. O le a tupu i lalo o ave saʻo o le la, ma i ai le malamalama faʻafefe.

E le afaina le itu o faamalama. Afai o le nofoaga mo le agave o le itu i matu, ia tausia le faʻamalamalamaina i le tino.

Atonu e manaia tele i le taumalulu, ma e toetoe lava leai se malamalama.

Ae o sea ituaiga masini e filifili i le taumalulu i isi itu. I le malulu faatelegese le alualu i luma ma e oo lava foi i le itiiti ifo o le manaomia o tuutuuga.

Meaʻai e alu e faatumauina le ola ao le i vevela le vaitau, ma o le fugalaau, e pei o le, "moe" mo sina taimi.

Tulaga o le vevela

Valuga potu e le tatau ona i lalo ifo o le 18 ° CO le pito i luga e 28 ° C. Agave o se laau e vevela-vevela, o se fale mautotogi poʻo se fale e tatau ona vevela lelei ina ia mafai e le fale ona lagona le mafanafana.

Afai e maualuga lou vevela mai maʻa, faʻapipiʻi se thermometer latalata i le tatalaina o le faamalama. Ae e seasea ona faia ni puipuiga faaopoopo, Agave e fiafia i le vevela ma tupu atili ai.

O le fugalaau e aoga mo le ea, ae afai e pa'ū tikeri i le 10 ° C, e mafai ona oti le agave.

Faʻamamaga o le ea

Fufulu fugalaau e le manaʻomia. Aua nei tuʻu ni tanoa i autafa o le vai poʻo se mea e faʻafaigofie. E masani lava i potu mautotogi le ea, lea e toetoe lava o le agavaʻa i lona natura masani.

Afai o le a avea ma lafu pefu, e mafai ona e fufuluina i latou i se mea susu pe fufulu ile vai mafanafana. Aua nei galo A maeʻa, ona vego lea o laulaʻau, a leai o le vai o le a mafua ai ona pala ma lau aʻa.

Faʻasa

Faʻatau manaʻomia seaseafaʻafeiloaʻi ma meaʻai faaopoopo.

Faalua i le vaiaso - lava. Ua faamanino mai e tagata popoto i le taumalulu e mafai ona e vai tasi i le masina.

Aua e te popole atonu e le lava lenei mea. Agave - tele otaota le lelei.

E talafeagai le vai i aʻa. Liligi i le pito i luga o le pusa - e le mafai, e le mafai e le fugalaau ona faʻafefe pe a latou faaputuputu vai e sili atu.

Laʻei pito sili

A o tupu le laau i le vaitau tuputupu ae, e fafagaina tasi i le masina. Fua talafeagai mo le gaosi ma le cacti. E itiiti a latou gaʻo, ma o ia, o se tulafono, mafua ai le atinaʻe o le pala i lau lapopoa.

E masani lava ona fafaga fafaga i le masina. Afai e te faia lenei mea i le tele o taimi, o le eleele o le a faʻaaogaina meaʻai ma o le a latou afaina ai le fugalaau.

I le taumalulu, o le fafagaina o agave e le talafeagai. I le taimi lea, o le fugalaau e malolo.

Mataupu faavae o le gafa

E masani ona e le toe totoina le laau. I lenei tulaga, ua afaina aʻa ma laulaau, pe a uma ona faigata le toe fugalaau.

E tolu mataupu faavae o le gaosiga o agave:

  1. Laʻau laiti totoina i le tautotogo i tausaga uma. Tagata matutua - na o le taimi e manaʻomia ai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le fagu mo le Agave ua laʻititi).
  2. Aua le faʻaloloto le ua o le laau i le eleele. E tatau ona tulaʻi i luga o le eleele. O le agave o le a sili atu le toʻa.
  3. Mo le totoina aua le filifilia le taimi e ola ai. I tulaga ogaoga, tipi le fugalaau. Ina ia faatumauina, o le toʻatele o tagata agave o loʻo o ese. O le mea lelei, faʻatali mo le solomuli e faʻanofo, ma faʻafeiloaʻi i se fagu fou.

Tofiga

Faʻaauau le agave e faia e fatu ma tamaiti (lau).

Fatu - e le o se filifiliga sili. O laau toto e tupu mai ia i latou, tuputupu ae lemu.

Ae afai e te filifilia lenei metotia, o fatu e faʻasalalau i le oneone susu. amataga o le tautotogo, maualuga - o le faaiuga o le taumalulu.

E vavae ese le pepe mai le fale autu ma se naifi.

A maeʻa aso malogo ma tuu i totonu o se fagu fou.

O le palapala iina e tatau ona saunia. Ufiufi pe fufulu se laau toto leai se manaʻoma le fausua e seasea lava seia maua lelei le agave.

Laʻau ma le fagu

O le a toleni le laau eleele maʻa poʻo le palapala. O le tele o fugalaau e mate ai, o le a tuputupu aʻe lenei.

I totonu o le fale, faʻafefiloi vavao ma le oneone lapoʻa. Pe mafai foi ona e faatauina se eleele saunia i totonu o se faleoloa fugalaau, e talafeagai mo le suavai ma le cacti. Faʻaopoopo i le meli taofi paʻu - perlite poʻo oneone (tusa o le tolu).

I le pito i lalo o le ipu e sasaa ai se vaega o alavai o le tele o le uamea poʻo isi mea. E tatau mo le pasia o le susu, ona o laʻau ma aʻa e amata ona pala.

Agave ma faamaʻi

Pests vave fasioti agave. I le faailoga muamua e mulimuli mai faagasolo le fugalaau mea faʻapitoa faʻapitoa poʻo togafitiga faʻasalalau.

Shchitovka poʻo le solomuli - O fili sili o le agave. Afai ei ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e aveʻesea i latou i le sipuni o le cotton o loʻo tuʻuina i le ava po o vodka.

A uma ona fufulu laulaʻau i le faʻafefiloi o fasimoli ma le kalama i le faʻaopoopoga o vai.

E le o ni auala leaga, ae i le tulaga o se toʻilalo tele, e tatau ona e faʻaaoga fualaau oona Actellic, Karbofos, Intavir.

Agave o se laau e le lelei tele e mafai ona ola i le ogatotonu o Rusia, e ui lava e faʻaaogaina i le mafanafana o le tau o Mekisiko ma Asia.

I fafo, e foliga tutusa ma aloe. Filifili tonu po o fea fugalaau e totō i le fale, e mafai ona e maua mai i le limasefulu ituaiga o lanu eseese ma laʻau.

O le fugalaau e lava le palapala maʻa, faʻasalalauina le malamalama ma faʻamaʻa. E taua le tausisia tulaga vevelaona o le agave e le taliaina toleniga maualalo.

Ae e fiafia o ia i potu faʻataʻatitia, pe a lava le ea fou.

E ui i le tetee atu i tulaga agave faigofie ona fasia e meaola faalafuao le mea lea, aua nei amata ona fafaga ma galue.