Tupe teu

Faamatalaga o ituaiga masani o le meli

Matou te iloa talu mai le laʻititi o le meli o se meaʻai lelei ma maloloina lelei.

O le asō ua maua ai e le maketi se tele o ituaiga o meli.

Faatasi ai ma i latou, o le mea e leaga ai, o le a oo mai ma taufaaleaga.

Ina ia maua se faʻatauga lelei ma ia le afaina ai lou soifua maloloina, e taua tele le iloa o le a le ituaiga o meli ma pe oa meatotino o loʻo i ai.

Eseesega eseese o ituaiga o meli

O le meli o le povi o se mea suamalie, mafiafia e gaosia e pi. O uiga eseese e mafai ai ona e filifilia ituaiga ituaiga o meli.

O le faʻavasegaga ua faia e tusa ai ma taiala nei:

  • afuaga fatu;
  • faʻasologa o eleele;
  • ofu fefaʻatauaʻiga;
  • auala e maua mai ai;
  • tele;
  • lanu ma le manino;
  • tofo ma manogi.
E mafua mai i fualaau, o le meli o le fugalaau (natura) ma le meli.

Fugalaau fugalaau bees e gaosia mai le nectar o fua o le ola ma tupu mai fafo.

Pau le meli E maua mai i le manava o le meli (suamalie suamalie o laʻau ma lau o laau) ma le suamalie (o se suavai suamalie na faʻamalo e iniseti e fafaga i luga o laau toto).

O se faataitaiga masani o le faavasegaina o le meli e tusa ai ma le faafanua o le igoa "Meli Carpathian".

E tusa ai ma le metotia o le mauaina o le meli e mafai ona avea ma le meli (i lona natura masani) ma le centrifugal (pamu).

I tulaga o le mafiafia (poʻo le faifai pea), o le meli e mafai ona suavai ma totoina (faʻaputuina).

Le lanu o le meli o le malamalama ma le pogisa, e tusa ai ma lenei uiga, e mafai ona e fuafuaina pe o fea na aoina ai le nectar: moli ava e maua mai le lime, acacia, sunflower, pouliuli - mai le falala ma le fainatinati.

O le manino o le meli e fuafua ai le i ai o pollen ma tioata tioata. O le meli o le natura e ese le suamalie i ni tusitusiga eseese: faatasi ai ma se uiga mulimuli, oona ma le vavalalata. O le manogi manogi e fuafuaina e laau o le meli.

O le meli e aoina mai i se tasi laau e tupu ai le manogi o le manogi, o se manogi manogi e maua mai i se vaega o laau. O ituaiga uma o le meli o loʻo i ai mea faʻamalo tutusa. O le meli e faʻamaʻi-faʻamaʻi, antibacterial, faʻamafanafanaga, e lelei lona aʻafiaga i le cardiovascular, digestive, ma le faʻaogaina o tino.

E te iloa? I le 2015, na avea Ukraine ma muamua i Europa ma o le lona tolu o le lalolagi i le fuainumera o le meli na gaosia.

Honeycomb Honey

Honeycomb Honey - O se oloa taua tele e sau i la tatou laulau i totonu o lona afifi faalenatura - selu, vavalalata fesoʻotaʻiga ma meafaigaluega tekonolosi. Mo tagata e sili ona faigata, o le cell o se faʻamaoniga o le lelei ma le puipuiga mai faʻatau. E le gata i lea, afai o faʻamau o sela e faʻamaufaʻailogaina i "pulou" faʻapitoa, o lona uiga o le meli ua matua atoatoa i totonu. O le selu meli ua lelei ona puipuia ma e leʻo faʻatalanoa mo se taimi umi. O le meli meli e sili atu le manogi, ma e mafai ona faʻaoga faatasi ma honeycombs.

Mai le siama, e maua ai e le tino ni vailaʻau e gaosia i le lipid-soluble aoga, o vitamini ma vailaau masani. O gaʻo gaʻo ma le propolis faʻalauteleina le puipuiga a le tino ma puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis.

Propolis o loʻo i ai siama faʻamaʻi, anti-toxic, antiviral, fungicidal ma anti-inflammatory effects. Flavonoids, lea e aofia ai le propolis, faʻaleleia atili le aafiaga o le vitamini C ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona fausia i le thrombus.

E faʻamamaina e le uila mama ma nifo mai le fata, ma o le propolis oi ai e faʻaumatia ai siama faʻaleagaina. I totonu o okeni o le digestive system, o le ova e avea o se mea e masani ai.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le meli i aso taitasi e le mafaamatalaina: o le a fesoasoani e puipuia le tino mai le malulu, taulimaina le atuatuvale ma toe faʻaleleia pe a fai o le galue malosi.

E te iloa? Propolis o se pulu paʻu enaena paʻu e gaosia e fatuina i le aoina mai o mea manogi mai pusi o laau ma fesuiaʻi ma a latou lava enzymes. Faatasi ai, o le pi e ufiufi le avanoa, solo le suauʻu, faatonutonu le mafai ona mafai ona maua mai le inleteti.

Monoflora Flower Honey

Meli mai se tasi laau e valaʻau monofloric. O lea ituaiga o meli i lona mama e foliga mai e seasea ona tupu, e masani lava o se laau faapitoa e tupu i le 40-60 pasene.

Acacia Honey

White acacia le meli manino i foliga o le suavai ma paʻepaʻe - faʻamaʻa. Mai le samasama acacia liliu mai le malamalama, toetoe lava manino suamalie suavai. O le manogi acacia o le meli ei ai lona tofo mago ma le tiga e le ese i ai, ma ona o le maualuga o mea o le fructose, e mafai ona i ai i se tulaga vai mo se taimi umi (1-2 tausaga). Acacia le meli e faigofie ona uʻuina e le tino ma mafai ona suia le suka ma le suamalie. O le oloa o se vaega tāua o le maʻisuka mea taumafa, aua o lona gaosiga e le manaʻomia ai le inisalini. E le afaina ai le gasegase ma e iai se aafiaga lelei i le gaogao o tamaiti.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, o lenei meli e fesoasoani e tuuitiitia ai le toto, o se aafiaga lelei i le cardiovascular system.

O mea faʻapitoa o le siama o le acacia e aoga mo maʻi mata: O se vaifofo o le meli i totonu o vai mama ua totoina i mata;

O suauu ma fofo ma le meli e faʻaaogaina e togafitia ai dermatitis, manua ma maʻi maʻi. Faʻataʻitaʻiga faʻafomai faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga le meli i le paʻu ua afaina.

I le gaosiga o le laʻau acacia o le meli e faʻaaoga i le sauniuni o kulimi. I le fale e mafai ona e faia siaki meli. Mo le paʻu masani ma le vevela, o le meli e faʻafefiloi ma le suauu olive, mo le paʻu o le paʻu - ma le lanu paʻepaʻe. A maeʻa le 20 minute, e fufulu le masini i le vai mafanafana. Fufuluina i le vai ma le meli e fesoasoani i le paʻu e taulimaina ai ni faaletonu laiti ma faʻaleleia meaʻai.

E taua! O le meli o Candied o se mea lelei tele i paʻu o le tino.

Buckwheat honey

O le meli Buckwheat e faigofie ona iloa. O ona lanu e pogisa (moli, terracotta, lanu enaena), ma o le tofo o se mea vevela ma pala, o nisi taimi e oʻo lava i le oona, lea ou te maua ai se faʻaʻi tiga. O le meli o le Buckwheat e vave ona faʻamaonia. Umu Buckwheat ona o le i ai o le tele o vitamini ei ai lona aafiaga i le tino. E aoga i le vaitau o le faʻatupulaia o le gaioiga o le malulu, aua e fesoasoani i le faʻaleleia o le puipuiga ma faʻaleleia puipuiga a le tino.

E fesoasoani le meli o le Buckwheat e faʻafefe ai faʻaleaga mea: faʻaitiitia le mumū, faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa. Mo le toe faʻafoʻiina o le mucosa gase i le maʻi o le ulutala peptic, ua fautuaina e inu se ipu vai inu i luga o se manava leʻo i aso uma ma 'ai se sipuni suamalie o le meli buckwheat pe a uma le 15 minute.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le meli mimiti e faʻapipiʻi ai vailaʻau.

Mo le teuina o le meli, e fautuaina e filifili se tioata e fetaui lelei, sela, mea alumini poʻo mea faʻalanu uʻamea. E le tatau ona i ai se manogi manogi i totonu o koneteina.

E taua! O le faʻafefiloi o le meli ma le sua o le radis o se togafitiga sili ona lelei.

Chestnut Honey

O lanu moana lanu enaena ma le oona i le tofo o ni faailoga taua o le meli. E tele taimi e taugofie ai lenei meli. O le meli o le solofanua e maua mai le solofanua solonila, ma le pogisa o le meli mai le pusa. O lona tofo faapitoa e le fiafia i ai tagata uma, e toatele e sili atu ona fiafia i ituaiga o meli, ae o le a mautinoa lava le talisapaia e le au faʻasalalau le manaia o meaʻai ma le tofo. E pei o isi ituaiga o meli, o le meli o le chestnut e tele mea faʻamalolo.

E fautuaina e 'ai ma le malulu, le mautonu, popole le popole. O le meli Beretnut o se vailaau malosi faʻamaʻi, o le a fesoasoani i le faʻaipoipoina o faʻataʻitaʻiga, faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻaitiitia le mamafa, faateleina ai le manaʻo. E i ai sona aʻafiaga, faʻamalosia ai le faʻalaumalieina, tonesia le tino.

E tatau ona 'aina le meli o le Kanisi ma tausi lelei tamaiti ma tagata e ono aʻafia i allergies.

E taua! O nisi taimi o tagata faʻatau faʻatauvalea e taumafai e faʻamaonia le lanu uliuli o le meli, faʻafefiloi ma le suka mu. O ia ituaiga meli meli e talafeagai lelei mulimuli ane.

Linden honey

O le meli Linden o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le meli. E manino, moli lanu samasama ma le amber po o le lanumeamata (ona o le taia o le meli), o le manogi o le meli e foliga tutusa ma le manogi o fugalaau lime - suamalie ma manogi ma ata o le mint ma le camphor. O le tofo o le meli e sili ona manaia, faatasi ai ma le mausali o le taimi mulimuli ma atonu e mafai ona maua ai le ita. O le lanu moli ei ai se lanu samasama lanu samasama ma se fausaga lalagaina. O le lole i totonu o le 3-4 masina i le maea ai o le faʻamamaina, faʻaitiitia le leai o lona manino ma maua mai ai se fua ofiafia.

E fautuaina le meli Linden mo le faʻaaogaina pe a amata le malulu e pei o se faʻafefe. O fesoasoani mai fafo o le a fesoasoani i le fofoina o faafitauli o le paʻu: mu, eczema, purulent rashes.

E faʻapenei foʻi le ituaiga o meli e aoga mo le ate ma okeni o le digestive system (o loʻo i ai sona aafiaga itiiti), e faʻamalosia ai le malosi, faʻamalosia le tulaga lautele o le tino.

O le aso sili ona lelei o le meli o le lime - 2 sipuni tele mo tagata matutua ma le 2 teaseti mo tamaiti.

E te iloa? Mai fugalaau o se tasi o linden, i lalo o tulaga sili ona lelei, o fatu e mafai ona gaosia le silia ma le 16 kilokalama o le meli.

Umu kulupu

O fatu e aoina mai le fatu mai fugalaau o se togalaau poʻo se togalaau vao i masina muamua o le taumafanafana. O le fausaga o le fugalaau e mafai ai ona latou faia lenei mea i taimi timuga. O le togalaau vao e sili atu le fua tele o le meli: mai le tasi le hectare, o pi e aoina mai le 70-100 kilokalama o le meli, ma mai se togalaau tasi, 50 kilokalama. O le kulimi mama fou e iai sana auro, o se meaʻai matagofie o le fugalaau, o le tino vaivai ma le tofo faapelepele e aunoa ma le oona. I le faagasologa o le tioata, o le kulimi kulimi e avea ma fatu fatu ma ua suamalie.

O lenei ituaiga o meli o se mamanu mamanomodulatory lelei ma o se fesoasoani mamana i le togafitiga o malulu ma faʻamaʻi pipisi. Faʻasologa faʻapitoa e faʻamatala ai le faʻaaogaina o le masi kulimi ma le lauti mafanafana poʻo le susu.

Mo le faʻaoʻoina i totonu o se tamai ulo se ipu vai vevela ma faaopoopo se sipuni o le meli, e tatau ona e manava i paga mo le afa itula. O lenei faiga e mafai ona faia mo le 10 aso.

E aoga le 'ai o le manogi masi i le i ai o manuʻa ma stomatitis i le gutu, gasegase tumau ma le neurosis. O le a fesoasoani i le tino e malolo ma faʻaputu se moe lelei. I aso anamua, o meatotino a le meli e faʻaitiitia ai le mumu na faʻaaogaina e tamaitai i togafitiga o latou faʻamaʻi (ulupia, tumutumu).

E taua! Ina ia iloa le moni mai le meli sese, e taua le iloa o ni nai tulafono. O se meli matua matua e vaʻaia; e le mafai ona alu ese mai se sipuni e pei o le keeli. I le taumalulu, e le mafai ona tafe le meli. Afai e te taleni le meli lelei i totonu o se ipu vai, e leai se mea e tatau ona tupu. Afai e te pa'ū se pa'ū o le iodine i luga o le meli ma liliu ese le lanumoana, o lona uiga o le meli e faʻamafiafia ma le malo.

Sogi honey

Sogi o le meli e faigofie ona aʻoaʻoina: o ia e samasama samasama, suamalie ma sina tart i sekone muamua. O lenei meli e matua vave lava ona tagi, e masani ona faia i luga o le anufe se paʻu paʻepaʻe, ma a maeʻa le 2-3 vaiaso, ona liua lea o le meli o le wai i totonu o se vaega mafiafia ma pupu tetele. E mafua mai i le mea moni o le 50% o le mamafa o le meli o le kulukose. O le meli matua mausali, ma tioata samasama poo amber, e foliga mai i le pata pata.

O le kulimi o le manogi o loʻo aofia ai le tele o amino aoga aoga e talafeagai mo le faʻasologa o protein, ma antioxidants.

Ona o le foliga e le manaia, e masani ona pasi ese e tagata faatau lenei ituaiga o meli. O le mea moni, e tele mea e faʻamalolo ai. Sogi o le meli o se vaifofo masani, e faamalosia ai foi puipui o toto toto, faʻaitiitia le fulafula, faʻaleleia le galuega o le ate. O le maualuga o le kulukosese mea e fesoasoani i le gaioiga o le fatu.

O le tuufaatasiga o le lanu moli ma le afamoni e aoga mo le puipuia o le mai.

E taua! Pe a vevela i luga atu o le 50 ° C, e leiloa e le meli ana meatotino taua.

Fueina o le Meli

E sili atu le lauiloa o le meli i Europa ma Amerika, e tele lava ina tatou manatu o le canola o se fua o meaʻai mo manu. O le laau e aofia ai suauu taua e maua ai le meli o se manogi manogi. Faatasi ai ma le 1 'eka o le lapisi ua mafai ona e oʻo i le 90 kilokalama o le meli. O le moa feʻai e faʻamalamalamaina e se lanu samasama lanu samasama (lanu paʻepaʻe pe a maeʻa le faʻamaʻi) ma se manogi malosi. O lenei meli e matua suamalie lava, e tusa lava pe itiiti sina sugary, aua o loo i ai se aofaiga tele o le kulukose ma le fructose, ma tuua ai se taimi oona. E toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina i le vai, e sili atu le le faʻaopopo i meainu.

O le tutusa o le meli feusuaʻi e mafiafia. E vave ona tagi le meli e mafai ona sosolo i le aso talu ona selesele, ma e le mafai ona pamu. O le mea lea, o le faʻaipoipo o le meli e masani ona tele ni pi i totonu o sulu.

I le fale, o le paina o le meli e mafai ona teuina i se setete vai mo le 3 vaiaso, o lea e lelei ai le faʻatau i totonu o pusa laititi ma faʻaaoga vave. O se fagu meli o loʻo teuina i se nofoaga malulu malulu.

E maua le meli mo le faʻataʻavaleina o le anemia ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. O Boron o loʻo i totonu e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le ponaivi o le tino ma le vevela. O le meli e fafagaina le tino i le malosi, lea e taua mo le mamafa o le tino. E lelei tele le meli i le faʻafefeina o le tale ma faʻamalieina atoa le tiga.

E taua! O nisi taimi o le meli e mafai ona mafua ai osofaiga a le maʻisa. O faʻasalaga i le faʻaaogaina o le meli o se mea e le masani ai. O maʻi faʻamaʻi ma le ituaiga lua o faʻamaʻi e sili atu ona talanoa i lau fomaʻi lenei mataupu. E le fautuaina e 'ai le meli i tamaiti i lalo o le 3 tausaga.

Polyflory fugalaau fugalaau

Polyflory honey na gaosia mai le nectar o ituaiga eseese. E masani ona maua e le meli ni igoa mai le eleele lea na aoina ai: vaomatua, steppe, laufanua, mauga.

Me le meli

Tau Me maia le meli - le uluaʻi meli, i le ogatotonu o Me - amataga o Iuni. O lenei meli ei ai lanu lanu (mai le paʻepaʻe i le samasama) ma se suamalie suamalie e aunoa ma le ita. I le taimi lava e uma ai le pamu, e foliga mai o se mea suamalie, toetoe lava a leai, le sulu malamalama; o le a oʻo mai lona foliga mulimuli pe a seti mo le 3-5 masina. O le manogi o le meli ia Me o se puaa tulaga ese mai manogi o laau eseese o loʻo olaola i le tautotogo: lili o le vanu, manu felelei, fuamalie, fugalaau, vine, cherry, apple, pear, sage, willow.

Masalo o le meli e sili ona lauiloa ma e manaʻomia, e tele mea faʻaleagaina e pei o isi ituaiga o meli.

O le aoga faapitoa o le meli Me o le maualalo-allergenic ma e mafai ona faʻaogaina ma le saogalemu i meaai pepe, ma o le iai o fructose e mafai ai ona maua i le maʻisuka.

E taua! Afai e te mafatia mai le le mautonu, taumafai e inu se ipu malamalama o le susu susu po o le vai ma se sipuni o le meli aʻo lei alu i le moega.

Vaomatua vao

O le vao vao e gaosia mai pi mai laau o le vaomatua, vaomatua ma laau vao (maple, acacia, willow, chokeberry, broom, cherry bird, hawthorn, blueberry, rikisi, fusi, marjoram, lily o le vanu, thyme). O lenei meli ua i ai sina tofo oona ma se manogi manogi o laau. O le lanu o le meli vao e faalagolago lea i luga o laau e avea ma laau o le meli: e eseese mai le malamalama i le pogisa. Faatasi ai ma le teuina o taimi uumi, e maua ai e le meli se fausaga eseese i ni tioata laiti, muamua e mafai ona maua uma le vai ma se mafiafia vavalalata. Ofagapi mo le vaomatua o loʻo tuʻuina i fiafia ma vaomatua.

O le vao o le vaomatua o se faʻamalologa faʻamalolo, lea e aumaia faatasi ai uiga lelei o le tele o laau. O le numera o mea tau togafitiga ma meaʻai o le vaomatua o le meli vao o le taʻitaʻi i ituaiga uma o le meli.

O loʻo i ai le tele o vitamini (A, B1, B2, B6, C, PP, K, E) ma minerale, ei ai le aoga aoga i le toetoe o totoga uma o le tino, ei ai antibacterial, anti-inflammatory and analgesic effects.

O le vaomatua e fesoasoani i le faʻaleleia o le maualuga o le hemoglobin, tonesia le tino ma fautuaina mo le sola. E aoga mo le puipuia ma le togafitiga o le malulu: i le vaitau o le faateleina o le aʻafiaga, o se faʻaopoopoga lelei ma aoga o le faʻamaʻi vitamini i le taumafataga o le faʻafefiloi o fualaʻau mamago ma 'aina ma le meli.

Aua nei galo o le meli o le vaomatua e maualuga-kalori ma e masani ona tupu ai ni mea faʻafefe i tamaiti.

E te iloa? Bortnichestvo - o se auala anamua i le tausiga o le laʻau, e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le pusi - o se natura faʻapitoa poʻo totonu o laau e tausi ai pi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tausiga o lafumanu faaleaganuu ma le salalau atu o le sulufaʻata faʻavae ua leai sona aoga ma e seasea ona faʻaaogaina, ae i luga o le teritori o Iukureini o loo maua pea i totonu o vaomatua o Polesye.

Fatuga o le meli

O lenei ituaiga o meli e sili ona lauiloa. E faavae i luga o le fatu o le tele o togalaau aina: oregano, valerian, celandine, pepe, laume, ato a le leoleo mamoe, sage, dog rose, clover, alfalfa, tea ivanoa, vao, chamomile, thyme, chicory, St. John's wort, thistle, nightshade. O meaai ma vailaau faafomaʻi, faapea foi ma foliga vaaia o le meli o le fanua, e faalagolago i le taatele o laau taua i le vaega o le aoina o le meli. Mai le tasi laufanua i vaitau eseese, o le meli e foliga mai e eseese i uiga. O le lanu lanu o lea meli e mai le lanu i le samasama-lanu moli ma le lanu enaena, o le tofo e suamalie ma le oona, o le manogi e manaia, laʻau.

Afai o le laau sili ona laʻau o le rose vao, o le meli e aofia ai le tele o vitamini. Шалфей и ромашка обеспечивают меду противовоспалительное свойство, чабрец - отхаркивающее, мочегонное и бактерицидное, валериана - успокаивающее. Мед из цветков зверобоя эффективен в лечении кожных нарывов, язв, ран.

Степной мед

O le meli Steppe ua faʻafefiloi le manogi ma mea aoga o vao laʻau, o loʻo faʻaalia i le maualuga o mea paleni ma mea faʻamalolo. O fualaau meli mo na ituaiga o meli o loʻo faʻaleleia (taotiwheat, clover, fuefa, laumele, moli suamalie) ma laau totō (vao vao, vao tuitui, suauu, totō vao, vao vaovao). O le meli o loʻo i ai le amber ma le auro, o se manogi manogi ma se manogi manaia, e vave ona faʻamalamalamaina.

E aoga tele le meli Steppe e ave i faʻamaʻi o le ate, o le tino ma le malulu. O le lagona mafanafana o le meli Steppe e aoga mo le atuatuvale o le popole, ulu o le ulu, atuatuvale, le mautonu.

E fesoasoani le meli e faʻafaigofieina le toto, faʻateleina ai vaʻalele. Fautuaina mo le togafitiga o le gastritis ma le maualuga maualuga Ave se ipu malamalama vevela susu susu i le aso i ni nai itula aʻo leʻi 'ai ma se sipuni sipuni o le meli.

E te iloa? Mai i na laau e pei o azalea, maromed, aconite, rosemary wildmary, masani masani, heather common, laurel mauga, rhododendron, hellebore, le ua taʻua o le "uaina inu" ua maua. E mafua ai faʻailoga o le inupia po o le inupia i se tagata: leu, vomiting, faʻavalea ma vaivaiga, manava manava ma le fatu, o nisi taimi - leai se mafaufau.

Olive mauga

O le meli o le mauga o se ituaiga o le meli ma e taugata e aoina i vaega o mauga mama mama (i le pito i lalo, i lalo o mauga). E sili atu ma le 50 laau toto e mafai ona avea ma niu meli mo le meli o le mauga: acacia, hawthorn, blackthorn, cherry wild, dog rose, thistle, sage, elecampus, oregano, veronica, melissa, thyme, hawthorn. O le meli o le mauga o le meli o polyphlore, o le mea lea, i lona manogi manogi o le tele o lanu ua tuufaatasia, ma o le taula ma le tiga e lagona i le tofo. O le ituaiga o meli e faalagolago i le itulagi na seleseleina ai. Le lanu o le meli o le mauga o lanu malulu o lanu samasama ma enaena.

O lenei meli o le mauga o se fofo sili ona lelei mo le malulu, faʻamaʻi o le tino respiratory, mata, ate, e aoga mo le cardiovascular system ma le vevela, e faʻafilemuina ai le tino o le tino, ei ai mea e puipuia ai le tino, ma o le mea lea e faʻaaogaina ai manuʻa ma mumu.

O le meli o le mauga o se mamanomodulator mamana. E fautuaina foi mo le maʻisuka.

E te iloa? Sui o le tagata Nepalepale Tagata Gurung o laʻu meli saito i le maualuga o le 25 mita i luga aʻe o le eleele faatasi ai ma fesoasoani a mea faigofie: maea faʻatau ma falala umi.

Pau le meli

I le vevela o le tau, pe a le toe totoina e laau toto, e aoina mai pi meli ma le pad. O le mea muamua o se suamalie suamalie, lea e maua mai i laulaʻau ma lala o laau, ma le lona lua o le gaioiga o le gaioiga o iniseti (aphids, leaf leaf, chertsev) lea e fafaga ai le sua o fualaau aina.

O lenei suavai e aofia ai oloa faʻasaina o le palatini ma isi mea o meaola.

Afai o le puna o le paddy o laulaau o laau coniferous (fir, spruce, pine), ua taʻua le meli o le coniferous; O le pa'ū na aoina mai laau taʻutino (linden, maple, oak, willow, ash, cherry, plum, apple, willow) e avea ma faavae o le meli coniferous.

O pi e aoina mai le paʻu i luga o mauga ma i le coniferous-deciduous forests. E masani lava o le meli honeydew ei ai nisi o le meli fugalaau, o lenei ituaiga o meli ua taʻua o le fefiloi. O le meli suamalie e matua le talafeagai mo le fafagaina o pi i le taumalulu. O le tele naua o minerale ma gaʻo eletise e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le aiga bee. E maua mai le meli meli i le taumafanafana vevela pe tuai, pe a faʻaumatia le tele o laau. O loʻo i ai se foliga faʻafeiloaʻi, faʻalelei, lanu enaena po o moli-lanu samasama (lanu mai le nila) ma e aofia ai le tele o minerale. O ia ituaiga o meli ei ai sona tofo suamalie ma ni faamatalaga oona. O le manogi o le meli honeydew e tulaga ese, e vevela. I totonu o le vai, o lenei ituaiga o meli e solo le lelei.

Ua maua e le meli meli le faʻaaogaina i le cosmetology (i le tausiga o le faʻafitauli o le paʻu), kuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu (o se meaʻai faʻalaʻau ma le le lava o minerale, o se fofo mo malulu, faʻamaʻi o le cardiovascular system, ate ma le pancreas).

E te iloa? O le honey honey dew e matua talisapaia i Europa i Sisifo.
O le tele o le meli ma ona mea totino e faʻalagolago i le tele o mea: o le aofaʻi o laau meli, le nofoaga ma tulaga o lo latou tuputupu ae, o le aoina ma le teuina o le oloa maeʻa. O le meli o se oloa tulaga ese, ae maise lava o le meli e faia mai laau. I le faʻaaoga lelei o le meli ma le lelei, o le a sili atu lou manuia i le tino.