Laʻau

Bagira blackcurrant: faʻapefea ona totoina se laʻau tele i lau togalaau

Soo se tagata e fiafia i le fiailoa e fia maua lana lava ituaiga, ina ia lelei ai, ma e le faigata ona tausia le laau. E toatele e filifili mo currants ma le igoa fiafia o Bagheera. Ae o le mea moni ei ai se mea e mitamitavale ai - e le fefe i le malulu, talia toleniga, taʻitasi tausaga e aumaia ai fua lelei, fua tele ma suamalie.

Faʻamatalaga o le ituaiga o vine ma le vine o vine

E leai se togalaau e le tupu ai vao vao. Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o lenei laau, ei ai foi i latou e le gata ina fiafia i se seleselega matagofie, ae teuteu foi le togalaau. O le a faʻatatau i le currant curve Bagheera. O le i ai o le malosi o le kiona, o meaʻai a Bagira mulimuli ane nai lo ituaiga o laʻau masani masani, e mafai ai ona faʻaaogaina i totonu o le faʻataʻitaʻiga e pei o pa puipui ma vaega taʻitasi.

E le gata ina fiafia le paʻu o le bagir ma se fualaau aoga, ae teuteu foi le togalaau

O le blackcurrant o Baghee e le o se mea fou. O le ituaiga na soifua mai i le All-Russian Research Institute of Horticulture. I.V. Michurina. O le Scandinavian ituaiga eseese o le blackcurrant Bredthorpe ma le Belarusian Minai Shmyrev na filifilia e avea ma matua. I le 1986, na taliaina ai Bagheera mo se suʻega a le setete, talu ai ona o le 1994 na aofia ai i totonu o le Setete Setete.

O nofoaga e talafeagai mo le tuputupu aʻe o currants curve, o Volga-Vyatka, Sisifo Siberia, Ural ma Sisifo Siberia, e aofia ai le Krasnoyarsk Territory, Kemerovo, Novosibirsk ma Omsk Regions. Mai le lisi oi luga e manino lava o le eseese o loʻo lafoina i nofoaga e le o le toʻa tele le tau.

Bushes Bagira medium-sized, e oo atu i le 1.5 mita, le faʻalauteleina, e ufiufi i lau laʻau. Hairy lala laititi o le vaomalo toto ma ola saʻo. I le aluga o taimi, o le a faʻamamaina lala ma maua se lanu samasama. O fatugasogo e tasi na se ese mai le fana e pei o se fuamoa laititi ile lapoʻa. O fua o fatugao e lanu enaena. E lima-lobed ma sili lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i ai se mea lamolemole lelei. Petiole o le umi o le umi ma le mafiafia. O fugalaau fugalaau e le tele tele.

Paga laʻau e leai se mea e faʻapipiʻi ai le vaomatua, laʻau tele

O le tele o le lapopoa ma le maualuga o le pulupulu e umi lona umi mai le 3 i le 6 cm. O le faʻaoga e masani lava ona i ai 2-3 palasi e tautau, e tofu mai i le 4 i le 7 vine. O fua e mafai ona saogalemu le saogalemu, o lo latou mamafa e mai le 1.1 i le 2.3 g. O le foliga e lapotopoto pe lafoaʻi-faataamilo, tasi-itu. O le paʻu e uliuli, e susulu ma e le o se mea e tele, ae i le taimi lava e tasi e umi le umi, lea e mafai ai ona feaveaʻi le pusa i mamao mamao.

Bagira blackcurrant - tele laʻau vine

O le pulupulu mafolafola e aofia ai sina vaega o fatu ma e manaia le manogi. O le tofo e taatele i le suamalie, o le ita e le mafaamatalaina. Iloiloga o tasters - mai le 4.5 i le 5 points.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o se togi

O le blackcurrant Bagira o se ituaiga sili ona lelei ua na o uiga sili ona lelei na maua e ona matua.

  • O Bagira e masani ona i ai ituaiga eseese o le laʻau-o le vave o le taumafa;
  • o le ulumatua o le ituaiga o mea taua - e tasi le tausaga pe lua pe a uma ona totōina, e mafai ona e ave le fua muamua. Fruiting is stable;
  • O le gaioiga a Bagheera e faaalia lelei. E tasi le vao e oo atu i le 4.5 kilokalama o fualaau suamalie;
  • o le vailaʻau o loʻo i ai se pasene maualuga o le faʻaleleia o le tagata lava ia (70%), lea e mafai ai ona maua se seleselega lelei e tusa lava po o le a le tau i le taimi o le fugalaau ma le i ai o tagata eletise. Ae ia faʻaleleia le lelei ma le tele o vine, e manaia le totōina o togavao lata ane e fuga mai ma Bagheera i le taimi lava e tasi ma e talafeagai mo le faʻafefeteina. O nei mea e aofia ai Venus, vine, Green haze;
  • O fualaau aina e faʻamautu atoatoa o latou foliga, aua nei tuʻuina suamalie pe leai foi, e lelei tele mo le faʻaogaina o alamanuia;
  • mafai ona gafatia le lamala ma le aisa i le -320C;
  • O loʻo i ai le malosi faʻafefete i le paʻu o le paʻu, e foliga mai e teteʻe i anthracnose. E ono aafia i le ele. Faatasi ai ma meaola faalafua, o le apogaleveleve e leai se mea matautia, ae o le puaa e mafai ona avea ma se taufaamatau i le seleselega.

Faʻapitoa ma mea le lelei o le laumei Blackgraurrant - laulau

LeleiFaʻafitauli
Lafoaia o le lamala.E i ai le puipuiga lautele. E aʻafia i le ele, e mafai ona aʻafia i se faʻamau fatuga.
O le faigata o le taumalulu.
Amata matua.
Faʻaleleia o le tagata lava ia.
Paʻu ese o fua.
E talia toleniga femalagaiga.
Ua maeʻa ona teuina.
Berries e faʻaaogaina lautele.

Laufanua Faʻamasinoga

O lea la, o le galuega i le totoina o fuamini uliuli e le o se mea e le aoga, e tatau ona e mafaufau i ni mea.

O le a le taimi e toto ai laau

E mafai ona e totoina i le tautotogo po o le tautotogo. E le afaina le taimi o le totoina, o le mea autu o le puleaina i se vaitaimi faapitoa.

  • i le tautoulu, e tatau ona totoina le sapling Bagira i le amataga o Oketopa, ina ia maua ai e le laau le taimi mo le faaleleia lelei. Seʻi oʻo i le tautotogo, o le a mauaa le fua ma o le a amataina le vevela o le a malosi le agai i luma;
  • i le tautotogo, e tatau ona e i ai i le taimi ao lei amataina le tafe o le sua ma le fulafula o fatugaʻo. Afai ua misi le taimi tapulaa, o le a totoina le fatu mo se taimi umi.

E mafai ona e totoina currants i le tautotogo ma le tautotogo, o le mea autu e le o le misia o taimi tapulaa

Nofoaga o eleele ma eleele talafeagai

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o le Bagir currants, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faapea, i se tasi nofoaga, o le a ola le ituaiga ma o le a fua lelei ma fua mai mo le silia ma le 15 tausaga. E taua mo le laau le susulu o le la, ae o le aoauli o le aoauli e mafai ona mafua ai mumu. O le mea lea, o le a sili ona lelei le totoina o vao i le paolo malulu. Aloese mai le malulu malosi - i ia nofoaga o le a avea ai fua ma suavai, ma o le vao e faalautele tele. E masani lava, ua totoina currants i luga o puipui ma puipui. E faia lenei mea e puipuia mai matagi, aemaise lava i matu. I le taumalulu, e faʻaputuina le kiona i ia nofoaga, lea e puipuia ai le fua mai le malulu.

O eleele, e le fiafia Bagheera i ni paʻu laititi, paʻepaʻe ma le mafiafia o laʻau oneone ma se tali e le faaituau poʻo le malie. O le eleele lea o le a tuputupu ae ai le pulapula e tatau ona maloloina ma vaeluaina.

O le aʻa o le fuamoa o loʻo i ai se mea o loʻo i ai i luga o le eleele - e na o le 20-40 cm le loloto e oʻo atu i totonu o le palapala ma e matua fefefe lava i le faʻasaina o vai. Tulaga o le eleele - e le maualuga atu i le 0.5 mita mai luga.

Faʻasusu e vaʻaia Bagira i luga o laufanua valevalenoa. E le gata i lea, aua le totoina i vaega o loʻo aʻafia ai laau - gooseberries ma currants - na tupu muamua. I ia nofoaga, o toxins le lelei mo le tuputupu aʻe e mafai ona faʻaopoopoga. E matua leaga le bagira i luga o oneone, suamalie ma mamafa.

O le fua o le fua o le currant currant e faalagolago i le nofoaga saʻo

Saunia o le saite mo le tulaueleele

Afai e faʻatulagaina le totoina mo le tautotogo, e tatau ona e saunia le palapala ma eli le totoina o le lua i luma - i le tautoulu. O le taimi sauniuni mo le faʻaleleia o le pa'ū e mafai ona amata i le masina ao le i fuafuaina le gaioiga.

  1. O le nofoaga ua filifilia, o le vao, vao ma otaota.
  2. Latou teli lelei le palapala ma talepe palu tetele o le eleele.
  3. I luga o le luga o le eleele, o le tele o le lua tulaʻi o loʻo otooto atu - o se taamilosaga o le 0.5 mita. Faʻataʻi 40-45 cm le loloto. O loʻo tuʻuina le pito i luga luga o le eleele i le itu.
  4. Ina ia faʻatumu le lua i totonu o le eleele lafoai, faʻaopopo: 3-4 kilokalama o manulele lelei, 120-150 g superphosphate granular, 150-200 g o le pefu, 25-30 g o le sulfate sulfate. Nai lo o nei mea faʻamalolo, 200 g o mea faʻapitoa meaʻai e mafai ona faʻaopopo i le mea oona. O le tuufaatasiga ua lelei ona fefiloi ma tuu i totonu o se lua.
  5. 2-3 pakete vai ua sasaa ina ia faʻapipiʻiina le eleele ma e le seleseleina pe a uma ona toto.

Afai o le eleele i le nofoaga ua filifilia ua maualuga lona eletise, e tatau ona fai le faʻavaivai. Mo 1 m uma2 400-500 g o le falaoamata o le dolomite po o le lime mu ua faaopoopo mo le eliina.

Ona o le tele o vao o le fualaau o le Bagir, o le totoina o le togalaau e tatau ona pei o lenei - o le mamao i le va o vaovao e mai le 1.2 i le 1.5 m, i le vavae - a itiiti ifo i le 2 m.

O se lua mo le totoina o currants e manaʻomia ona toe eli muamua

Filifiliga o mea e totoina

E na o le totoina o mea totino e mafai ona mautinoa ai le alualu i luma o le atinae o le soifua maloloina ma fua o le gaʻo

  • mo le totoina, e sili ona lelei le filifilia o tamaiti 1-2-tausaga le matutua;
  • o le aʻa e malosi ma malosi, ma le umi o le 20 cm. 3-4 O laina lignified e tatau ona ufiufi i se manoa felafoaʻi o aʻa faaopoopo. Nofoaga poʻo le faaleagaina mea e le faatagaina;
  • o le vaega pito i luga e tatau ona aofia ai le 1-2 lala 30-35 cm le uumi.

Ina ia mautinoa o le ituaiga filifilia, e aoga le faatauina o laau toto i nofoaga autu faapitoa.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Ina ia faia lelei le totoina o le tagata e leai se mea e teu ai, e tatau ona e iloa se tasi mea faalilolilo - e tatau ona tuu le seedling i le maualuga o le 450, ma o le ua uʻu ua tanu i le palapala ile 6-9 cm. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai e le laau laʻititi ona vave totoina ni vailaʻau maloloina lelei ma fausia ai se togavao malosi.

  1. O se vaega o le eleele e aveesea mai le lua.
  2. O le seedling ua faʻapipiʻiina i totonu o se lua tulaʻi i se tulaga ma faʻamalosi aʻa.
  3. Lemu lemu moe ile eleele, lulu lemu, ina ia tumu le lalolagi i mea uma i le va o aʻa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e sasaa i le vai. E tasi le fafie e manaʻomia ai pakete 3-4.
  4. A maeʻa ona totōina, o le eleele faʻataʻamilo i le togavao e faʻapipiʻi lelei ma mulimulitaʻi.

O le au fai togafiti poto e seleseleina le fatuina pe a uma ona totoina, ma tuu ai le 5-10 cm i luga aʻe o le eleele. O lena teuteuina o le a tolopo ai foliga vaaia o le fua mo le tausaga, ae o le a fesoasoani e fausia ai se laau malosi ma maloloina.

Pe a totoina, e totoina le vine i le maualuga o le 45 tikeri

Tausi vao vao

O le le mautonu ma le tumau o currants uliuli o le ituaiga Bagira e le faapea o le laau e mafai ona tuua e aunoa ma se popole. O le faʻatinoga o faiga faʻavaomalo faʻavaomalo o le a lagolagoina ai le puipuiga faʻaleaganuʻu o le laau ma maua ai le seleselega lima.

Taʻetoʻese - teuteuina ma le tumama

Trimming o se tasi o auala e sili ona taua mo tausiga. O le faʻavaeina o le togavao e amata vave lava ona totoina - o le afa o le uumi o le mama, poʻo le 2/3 foi, ua vavaeeseina mai le fatuina. Ma e tatau ona e faʻaaoga le polokalame lenei.

  1. I le tautotogo o le tausaga lona lua, ua faia ai lala o skeletal. Ina ia faia lenei mea, filifili 3-5 o puʻe malolosi. O isi uma ua faʻaumatia. A o le ogatotonu o le taumafanafana, o le pine e faia i luga o lala skeletal - mo le 2 puʻe, leai. O lenei faiga o le a taʻitaʻia ai le fuaina o fualaau aina ma fualaau aina fou.
  2. Mo le 3 ma le 4 o le tautotogo, 3-6 o tagata sili ona ola maloloina ma sili ona malosi e filifilia mai le aofaʻiga o pupuvao vavao, o isi e vavae ese. I le tausaga ua mavae, ua faapuupuuina le pito i luga.
  3. O se taunuuga, pe a mavae le 5 tausaga, o loʻo iai se vao malosi, e aofia ai le 3-4 togi o tausaga taʻitasi, ae le sili atu i le 5-6 tausaga.

O le teuteuina lelei e mafai ai e oe ona maua se togafitiga maloloina, vao vao

E mafai ona faʻataunuʻuina le faamamaina o mea mama e tusa ai ma le teuteuina. O maʻi, malepelepe, mamago mamago e mafai ona aveesea. 'Otiʻoti lala i tafatafa o le eleele ina ia leai se toe o totoe.

O le teuteuina o le tuai ma le matutua ua faailoa mai mo le vao o le 5 tausaga o le matua ma le matutua. O lala tuai ua le toe fua mai, ae latou te aveeseina ia malosiaga mai le laau, o lea e manaomia ai ona aveese. I le taimi lava e tasi, o togi laiti vaivai, lea e toetoe lava a le toesea ai fualaau aina, e manaʻomia ona vavae.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le soifua maloloina ma le faʻateʻaina i le tautotogo. Ae afai e le maua se taimi i le taimi, ona e tolopo le teuteu ma pauu seia oʻo i le faaiuga o le seleselega.

E faʻapefea ona teuteu le vao tipi-vitio

Faʻasa

E mafai e le tagata curisite Baguir ona ola i ni vaitau pupuu o le lamala. Ae e le afaina ai le lamatiaga - na o le fafagaina o le vai e mautinoa ai le seleselega lelei.

Faʻasaʻa le tele o fuamoa uliuli ma tele, ae le o le soona fai. O le umi o le susu o le susu e faagesegeseina ai le tuputupu aʻe o weni laiti ma afaina ai le lelei o le seleselega. O vaitaimi e sili ona taua mo le faʻavaivai o:

  1. O le faaiuga o Me, pe a iai se tuputupu aʻe malosi o tanu.
  2. O le amataga o Iulai, pe a avea le olive ma mea enaena.
  3. I le taimi lava e uma ai le seleselega. A o faagasolo lenei vaitau, e amata ona taoto totogo mo le isi vaitau.
  4. O le faaiuga o Setema, ae i le tulaga o le toʻotogo e mamago.

Tau le fuaina i le 1 m2 o le a avea ma 4-5 pakete vai. E taua tele le faʻamamaina o le eleele 40 cm i le loloto. Afai o vevela vevela pe vevela, o le tele o le vai e manaʻomia ona faʻalauteleina. O le fuainumera o fesuiaiga o le a 1-2 taimi i le vaiaso, ae e tatau foi ona amanaia le galo.

O le amataina o le moisturizing currants e sili lava i le afiafi.

Laʻei pito sili

Talu ai ona o le blacksturrant i le tasi nofoaga e mafai ona ola umi, o le a manaʻomia ai nisi taumafa.

Afai i le taimi o le totoina o meaʻai uma e tatau ai, ona lava lea mo le 2 tausaga. I lenei tulaga, e mafai ona e amata fafagaina currants i le 3 tausaga.

Fertilizing under Baghir blackcurrant - laulau

Fertilizers Talosaga talosaga Taimi o Taimi
UreaO se laau toto e manaomia le 50 g i le vaomatua.Le aumaia i le amataga o le tautotogo.
Mo laau toto ua sili atu i le 5 tausaga, ua faaititia le fualaau. O le taimi lenei e mai le 20 i le 40 g.O le taimi o talosaga e sui foi. 2/3 o fualaʻau faʻaaogaina e tatau ona maua i le amataga o le tautotogo, o le mea e totoe - pe a uma ona fuga.
OrganicsA maeʻa le faʻasusu, o mea faʻalenologia e le gata o le faʻapalapalaina o le vao, ae e avea foi o se mulch, puipuia mai le tele o le pala. Mai le 5 i le 10 kilokalama ua faaopoopo i lalo o le togavao.I le taumafanafana.
Sulfuric acid potassiumI lalo o le togavao, 10-20 g ua lava.I le tautoulu, pe a uma le seleseleina.
Superphosphate50 g mo laau taʻitasi.

Fertilizers o loʻo i ai le suka malosi e le mafai ona faʻaaogaina i le tautoulu. E mafai ona latou faʻaosoosoina le tuputupu ae o lala iti, lea, o le leai o se taimi i laupapa, o le a mafatia mai le malulu.

Organics, lea e fafagaina ai vao vao, o loʻo avea foi ma se mea e fai ai le mulumulu

Lafoaia o vao ma le faʻatoʻaga

E tatau ona tausia le mama. Ole taimi e tatau ai ona aveeseina vao e aveese ai vao mai meaola e le manaomia.

I le faaopoopo atu i ai, o le eleele i lalo o le vao ma totonu o le vavae e tatau ona tatalaina i taimi uma ina ia tumau ai le ea-ma le vai-e mafai ona faʻafefe. O lea ituaiga taualumaga e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le masina ao faagasolo le vaitau tuputupu ae. O taimi uma o le autumn, o le eleele o loo siomia ai le vao ma totonu o le vavae e tatau ona eli i le loloto o le 15 cm.

Nofoaga mo le taumalulu

E mafai e le barani currant ona faʻafefe ia gutu -300C. O le natura puipuia i le ituaiga o ufiufi o le kiona ua lava lea e puipuia mai le malulu o le tau. Ae afai o le manumalo i le itulagi e leai se kiona, o lona uiga e tatau ona e tausia se fale. Mo le faia o lenei mea, o loʻo fesoʻotaʻi faʻamau i le vao ma soʻo se mea e ufiufi ai e mafai ai e le ea ona pasia.

Afai e te fefe o le a leai se kiona i le tau malulu, ona e mafai lea ona ufiufi poloka vao mo le taumalulu

Currant Care - Vitio

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o aganuu

O le mea lea, e leai ni faʻafitauli e mafai ai e currants ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona sili atu le gauai atu i togafitiga puipui. E le gata i lea, aua le faʻamaloloina tulafono o le tausiga - o se fale e teuteuina lelei e masani lava ona i ai le puipuiga lelei.

Faʻailoga faʻamaʻi o Baghir blackcurrant - laulau

MaʻiE faapefea ona latou faʻaaliaPuipuiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
RotoE i luga o paʻu o loʻo i luga o laʻau o loʻo i luga o le laʻau, e na o ni mea laiti e mafai ona iloa i le pito i luga o le lau. O le faʻamaʻi e mafua ai ona pala le pala ma faʻaitiitia ai fua.
  1. Aua e te totoina conifers e latalata i le vaomatua.
  2. I le laasaga muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona e tauina uma lau o loʻo aafia i le faʻamaʻi mai le vao ma mu.
  3. Le faia o suʻega i le fuaʻau ina ia mafai ai ona iloa vave le maʻi.
Aʻo leʻi oʻo i le vaitau o le fuga, togafitia le 1% Bordeaux (100 g i le 10 lita o le vai) poʻo le sulfate aitu (35 g 95% o le vailaʻau i le 10 lita o le vai).
SeptoriaO laulaʻau o le faʻamaʻi faʻamaʻi e ufiufi i fasi lanu manulele po o le angular. Mulimuli ane, o se tuaoi lanu pogisa e siomia i latou, ma o le mea na foliga mai e toetoe lava a sinasina. Faʻasalaga tele, o lau e toetoe lava a pau uma. Bushi o loʻo faʻagesegese.
  1. Pau laʻau e tatau ona aoina ma faʻaumatia.
  2. Faatautaia le taina o vao.
  3. I le autumn, e taua tele le eliina o le eleele i luga o le vao ma totonu o le vavae.
  4. Faʻatauina vao.
  5. Puipuia le suavai i le eleele.
  1. I le popofou o le tautotogo, ao momoe pea pupuʻu, togafiti vao i le Nitrafen poʻo le copper sulphate.
  2. I le taumafanafana, e mafai ona e faʻaaoga le 1% Bordeaux vai. Faʻaalu 2 togafitiga faʻatasi ma se vaitaimi o le 10 aso. Saunia fofo tali e tusa ai ma faatonuga.
TerryLaʻau eleelea ua aliali mai i luga o le fualaau o le fualaau pula ma le terry. O latou foliga e le o le lima-lau, ae o le tolu-lau. Veins are rough. Lanu le lanu o le lau. Ua faalamolemole tamai taʻi. O le fugalaau fugalaau e sili atu ona manifinifi;
  1. Ina ia faʻateleina currants, ia faʻaaoga na o togi maloloina.
  2. O paʻu maʻi na tipi ma faʻaumatia.
  3. Fai teuteu teuteu.
  4. Tau le faʻamau fatu. O ia o le taʻavale o le faʻamaʻi.
Lafoaʻi vao faʻamaʻi ma le faʻamalolo o le colloidal sulfur 1%. O le togafitiga muamua e faia i le taimi o le alu ese mai siaki mai gaʻo afaina. Le lua - i le mavae ai o le 10 aso. Afai o loʻo alu le maʻi, e 2 isi vaʻaia o le a manaʻomia - pe'ā uma ona fuga ma seleseleina.

O a ni faailoga e mafai ona iloa se faʻamaʻi i le taimi - ata pue

O aʻafiaga faʻafefiloi e aafia ai currants bagira - laulau

Pests Faʻafefea ona iloaPuipuiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Fatuga
siaki
O le mite e sosoʻo i totonu o le fatugaʻo, lea e avea e pei o se tamaʻi kapisi laitiiti. O se pupuvaʻa vaivai e tupu mai, o loʻo i tua i le atinaʻe ma e le maua ai se fua. Faʻasalaga tele, e mate ai fatugaʻo. O le siama e faʻafeiloaʻi ai terry ma mosaic leaves.
  1. E mafai ona aoina ma le faʻamaonia se fatu laʻititi o fatuga ua afaina.
  2. E tatau ona vavaeina ma susunuina lala ogaoga.
  3. Sasaa le vai tafe i luga o le vao (ae le manaia), pe a uma ona faapipii faʻatasi. O lenei mea o le a fasi ai aʻa i totonu o fatugaʻo.
  4. Faʻasusu le vao ma le faʻafefeteina o le kālati (100-200 g o le galati gaʻo liligi le 10 lita o le vai inu. Aʻau lelei ma faʻafefe le vaifofo, fufuluina i latou i currants.
  1. I le vaitau o le fulafula o le tumutumu ma aʻo lei tupu, ia fufuluina i se vaifofo o le sulfur colloidal. O le fofo ua saunia e tusa ai ma faatonuga.
  2. O se isi mea i le sulfur o acaricides - Vermitek, Appolo, Neoron. Faʻaaoga tatau e tusa ai ma faatonuga.
GlassmakerO se tagata matua na te fuaina fua i luga o nofoaga faaleagaina o le cortex. O faʻalavelave anufe e ulu i totonu o le fana. O le faaleagaina i le tausaga muamua e le o vaaia. I le tausaga lona lua, o laulaau laititi e ola i luga o paranesi ua aʻafia, e faigofie ona salu ma vave ona pala. O vine e toalaiti, laiti ma inu. O le alova lea na taamilo i totonu o le pa, ua liua le taua i le pefu, ma o le taunuuga lea e mamae ese ai le fana ma malepe lemu.
  1. Faʻaaogā na o mea totō totō faʻatoʻaga.
  2. I le popofou o le tautotogo, ia faia ni teuteu teuteu, aveese ni pusa tetele e latalata i le eleele.
  3. Taumafai e aloese mai le faaleagaina o masini i lala.
  4. Ia siakiina e le aunoa ia laau o le fua, ma tipi ese mai mamago mamago. Samea fasi pepa i se togalaau.
  5. I le taumalulu, e mafai ona e punou malie le lala i le ogatotonu. O le tagata e afaina o le a faigofie ona motusia. E tatau ona vavaeeseina.
  1. O fualaau o loʻo mulimuli mai e sili ona lelei e faʻaaogaina i le tele o vaega: Kemifos, Fufanon, Spark M. Aʻo sauniuni le fofo, mulimuli i faatonuga.
  2. Faalua - ao lei tupu aʻe ma pe a uma le seleselega, ia togafiti vao i se vaifofo o le 10% Karbofos (75 g i le 10 lita o le vai).
Gall
aphids
O le siama afaina o le aphid leaf ua lilofia i le fuga ma le tuputupu ae. O le 'aiina o le sua o vine, o le aphids e matua faʻavaivaia ai le laau, lea e mafua ai le faaitiitia o fua o lenei tausaga ma i le lumanaʻi. Afai e le aveeseina le fua mai le pest, o le a faʻamago le vao.
  1. I le tautoulu, eli lau.
  2. Tau le vao i le tautotogo ma le taumafanafana.
  3. Ia mautinoa ia vevela le vao.
  4. Toto le fugalaau malosi ma togalaau i tafatafa ane o le vao vao - marigolds, chamomile, calendula.
  5. Afai na faatoa oʻo mai le aphid, ua fautuaina e aveese le fanafana na aafia mai le vao ma mu.
  6. Tusia togavao ma le fua o le sinapi. 25 g o le pafu lūlūina le 1 lita o le vai ua tafe. Faʻamalosia 2 aso. Faʻasolo ma faʻafefe i le vai i le 10 l le voluma, faʻaopopo le 50 g o le fasimoli.
O le aphid colony o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻaumatia sauniuniga nei - Actellik, Confidor Maxi, Calypso, Wofatox. O fualaau faasaina e matautia. Pe a galulue ma i latou, faʻaaoga meafaigaluega puipui. Saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga.

Faailoga o meaola tanu i le ata

Le seleselega, teuina ma le gaosia o le gaioiga

O le seleselega o le blackgirmer e selesele i le faaiuga o Iulai po o le amataga o Aokuso, e fuafua i le tuputupu ae o le itulagi ma le tau. E tumu faatasi le fatu. Ae e le mafai ona e faanatinati ma fufulu. O fua e pipiimau i lala, ma o latou tofo e le suia.

Ina ia umi le umi o le pi, e tatau ona e suʻe pulu uma

O fua o Bagira ua lelei ona teuina. O fua na fuaina ma teuina i totonu o se taga palasiti (sili ona filifilia e se pulumu atoa) e mafai ona faʻamaoni atoatoa mo le sili atu i le 2 masina i le vevela e tusa ma le 00C. Ae ui i lea, o le a le maumau lo latou tofo ma le manogi. I le pusaaisa, o le ola papa e umi atu. I le vevela o le potu, o vine atoa e mafai ona tatalia sina mea itiiti nai lo le vaiaso.

A aunoa ma le faʻaopoopoga, e mafai ona taʻua fualaʻau paʻu o le faleteuoloa o vitamini. O le mea lea, o le tele o faʻamanuiaga e mafai ona maua mai lo latou faʻaaogaina fou. E le gata i lea, o currants faia sauniuniga matagofie - jam, jelini, jam, compote.

O laʻau ma vine o le a avea ma mea sili ona lelei o le la, lea o le a toe faʻafoʻiina ai le malosi o le tino ma le malosi i le taumalulu.

O le tea o le lanu paʻu o le Fragrant Bagir o le a lagolagoina le tino i le taumalulu

Faʻamatalaga a le Faatoaga o Baghir blackcurrant

E matua fiafia lava Bagheera - o le maualuga o fua, e oo lava i tausaga malulu, o se vaʻa mamago. Ou te leʻi maitauina lava le tele o ovaries i luga o aʻu togavao; o pulumu ma vine tetele o loʻo faia lelei.

Marina Ufa

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=430&page=66

... na pasia le Curiosity ma Bagheera. Na ou aveesea uma. O le fiailoa - ma le tofo ma le lapopoa e le vevela tele, Bagheera - e sili atu, ma sa ou fiafia i le tofo, ae na ou maua se paʻu palapala.

Dodo

//dacha.wcb.ru/index.php?act=Print&client=printer&f=23&t=4395

Talia, suamalie suamalie - Bagheera ma Pygmy. Sa tupu foi Bagira i laʻu togalaau tuai, faatasi ai ma Pygmy sa matou taumafai muamua i le seleselega i lenei tausaga. E mafai ona e 'ai mai le vao e pei ona e manaʻo ai.

Nafi

//www.forumhouse.ru/threads/274296/page-7

Ina ia mafai ona totoina se fualaau aina suamalie o fualaau suamalie ma le maloloina, e le tatau ona e galo. O le umi o le ola o le laau, o le fuaina mausali ma le faʻaaogaina o fua e faʻatele ai le lauiloa o Bagheera. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai le totoina e le gata i totonu o faifaatoaga faʻatoʻaga, ae faʻapena foi i faʻalapotopotoga faʻasalalau o loʻo aafia i le faʻatoʻaga o lenei fale.