Fua o le gaosiga

Mekisiko "toeaina" o le cephalotsereus cactus

Cephalocereus (Cephalocereus) - o stolbovidnye cacti nei e sau mai mai mexico. O latou maualuga i le fale e mafai ausia 35 cm (i le natura - 15 m).

E pei o le tele o laau totō e ola aʻe i luga o tauʻavega mataga, o nei cacti faʻatoʻa o loʻo avea ma suauu e faʻapupulaina ai le susu.

Latou te lagona le lelei i totonu o greenhouses, ma luga o windowsills o fale mautotogi i luga o le la.

E masani ona avea le cephalotreus ma vaega o le tino. Ae ui i lea, e na o laau laiti lava ei ai se mea teuteu - ma le matutua, o le a amata ona pogisa le latou au mai lalo, ma o le cactus e le foliga manaia. Ae ui i lea, afai e te lelei le tausiga lelei o le laau, o le a ola mo se taimi umi ma faʻamalieina ai ona tagata ma le soifua maloloina lelei ma foliga le lelei.

Meaola

Cephalocereus Senile poʻo Senilis (Cephalocereus senilis) e ufiufi i le uumi lauulu (e oo i le 10 cm) lauulu sinasina lea e foliga ai o se ulu ulu - o lea o le igoa ma le igoa tauvalaau "Ulutala o le Tagata Tuai".

Faatasi ai ma le 50 o ituaiga o Cephalotreus o lenei ituaiga o meaola sili ona lauiloa ma alofagia e tagata e ona le cacti.

Muamua lava, ioe, ona o lona uluaʻi paʻu paepae. I le taimi nei, Cephalotsereus o se meaola oona.

E tatau ona puipuia mai le suavai, o le lauulu e tatau ona vaeluaina ma puipuia mai le ea malulu, pefu ma palapala. Ae ui i lea - o Mekisiko lauulu sinasina e taua tele.

Cactus ma le igoa Palmer le sese na mafua mai ia Cephalotreus. O le mea moni, o lenei Pilosocereus Palmer (Pilosocereus leucocephalus / pama).

O lenei cactus o loʻo i ai foi se pulou sinasina, ae e le pei o le foliga ulu o Cephalotsereus, o Palmer ua na o le pito i luga o le ala.

O le vaega o totoe o le kolar o loʻo faʻafefeteina po o laʻau lanumeamata e iai le lanu moana lanu moana.

Cactus Pilosocereus Herma (Pilosocereus hermii) e iai foi le fulu (lepha) i le apex, i le fuga o le fuga. O se itu (pepelo) pseudo-cphaly atonu foi e tulai mai. O le ogaoga o le kolin e maua ai ni lala laititi. E ufiufi i le lautele o le ivi ma ni mea vavalalata mamao.

Se isi manatu Pilozozereus - Tolstotovtvisty. O lona malosi o loʻo i luga o le isola. O le aʻa o le laau talavou o se lanumoana lanumoana, e ufiufi i le ono nusipepa ma fasi o vaovao.

Pilosocereus fulvilanatus (Pilosocereus fulvilanatus) e mitamita i se lanu meamata-lanumeamata ma se fugalaau mata.

E tuai ma puupuu, ma o faagasologa, e le pei o le ituaiga muamua, o loʻo i lona tulaga.

Ata





Tausiga ile

Tausaga faʻaleleia pe a uma ona faʻatau

O le taimi muamua lava talu ona faʻatau le cactus e sili atu le lelei e faʻalavelave ai: tuu i totonu o se nofoaga susulu ma faʻaaogaina i le fou fou, masini ma moli. Faʻafefiloi ma "shag" Cephalotsereus auala efuefu ma palapala, e mafai ona e suluina i le vai mai le pulumu, ae e le tatau ona e aofia ai.

Afai na faatauina le laau i totonu o se tamai fagu ma e foliga mai ia te oe o le cactus o loʻo vaeluaina ai, aua le faanatinati i le gaosiga - e sili le tolopo i le tautotogo.

Fuga

Ae paga lea, i le fale o Cephalotreus e le totogo. Masalo ona o le mea moni e le mafai ona latou ausia le maualuga manaʻomia. Ae ui i lea, o le cacti o lenei meaola e mafai ona fuga i greenhouses - i soo se taimi o le tausaga.

I le pito i luga o le laau, o le pito i luga o le au e faʻamausali fulu gutu (sefa)lea e aliali mai ai pusa.

Latou te na o le tasi le po e tatala ai ma fai ma sui o se paolo lanu piniki. e tusa ma le 7 cm le lautele ma le 10 s le umi.

Malamalama

O le tele o le malamalama na maua e le Cephalotsereus, o le sili atu lea mo ia. E le fefe o ia i le tele o le moli, aʻo puipuia o ia mai le mu ma ona lauulu.

Ae o le leai o se malamalama o le la, o le cactus o le a amata ona faʻalauteleina, o ona lauulu o le a le pupuu, ma o le a leai se mea e mafai ona iloa e le laau.

O le mea lea, o le filifiliga silisili e mafai ona avea ma faamalama i saute. Na o le tautotogo o le a sili atu ona lelei le faʻaogaina o le cactus seia oʻo ina amata togavao.

Lulu

Lautele le vevela i le taimi o taotoga o laau (mai ia Oketopa ia Aperila): + 10-15 C.

I le taumalulu malulu, o Cephalotreus e manaʻomia ai le maualalo o le vevela. O le taimi atoa, o le cactus e manaia tele i le potu vevela masani.

Faʻamamaga o le ea

O le malulu o le ea e leaga mo Cephalotreus: ona o lea mea, o le lauulu o le a paʻu tiga ma pala. O le mea lea, e sili atu le taofia o le cactus mai maʻa ma faʻamafanafana.

Ae ui i lea, e le fiafia le ea i luga o le ea.

E sili ona lelei le fufuluina i nisi taimi i le vai mai se tamai tufatufa, ae e leai se mea e tatau ona e fufuluina i totonu o le fagu i le paʻu poo le fasimoli.

I le avea ai ma se mea mulimuli, pe afai "lauulu" cactus ma eleelea, e mafai ona e faʻaogaina sina fasi fasimoli.

I le mafanafana o le taimi o le a aoga tele i nisi taimi ona ave le cactus i le ea fou - i luga o le balcony tatala, faʻaleleia le faʻaleleia poʻo le togalaau.

Faʻasa

O le faʻasaina o cacti e tatau ona matua faʻaletonu, a leai o le a amata ona pala. E lelei le faia i le vai mafanafana. I le vaitau o le malologa, mai ia Oketopa ia Aperila, e le tatau ona faʻaaogaina vai o Cephalotreus.

Fertilizers (laei)

Ina ia faʻamafanafanaina le eleele mo Cephalotreus e manaʻomia ona fafagaina mo le cacti. E mafai ona faʻaopoopoina vaega o le kesi - o le a latou faʻafefe lelei le tulaga o lauulu. O le faʻamaonia o le a aumai ma paʻu fuamoa poʻo se vaega o le lime tuai i le pasene pasene o le 3-5% o le fanua atoa.

Aua neʻi galo e uiga i le alavai faʻavaivai - e tatau ona itiiti ifo i le 1/6 o le ulo.

O se oneone laititi po o ni tamai maa nutililii o le a puipuia mai le gaogao e lamatia mo le laau: fufuluina le pito i luga o eleele ma i latou - e aoga, ma, faaopoopo i mea uma, e matagofie foi.

Faʻamamaʻi laau mai ia Me ia Iulai.

E tatau ona faʻamavaeina Humus ma isi fugalaʻau faʻasaina - mo Cephalotsereus latou te faʻaumatiaina, e le talia i latou i soo se mea, e oo lava i nai metotia laiti.

Suiga

O le transplant cephalotreus e lelei i le tautotogo po o le taumafanafanai le taimi lava e ola ae ai laau. O le cacti laʻitiiti e totoina i tausaga taʻitasi, e mafai ona toe faʻafeiloaʻi i luga o potopotoga fou i potopotoga fou - i le lua tausaga.

Mo le toe totoina e sili atu le faʻaaoga ipu loloto ma suavai lelei. E sili atu le lelei o le faʻafefiloi o le paluga o le suamalie, e aofia ai le manino o le eleele ma oneone paʻu tutusa. Ae peitai, e tatau ona lelei le suamalie, a leai o le a vave ona pala le laau.

E mafai ona faʻaaoga se paluga e aofia ai le tutusa o sea. laumei, laʻau ma le peat groundma e aofia ai foi le oneone ma mea lelei piliki piliki.

Tofiga

Cephalotreus faʻalautele i fatu. I le masani ai, o le faʻagasolo o le toto e faia i le tautotogo. I le taimi muamua, o fatu e tatau ona faʻafefiloi i le vai mafanafana mo le aso, ona tuʻuina lea i se vaifofo malosi o le potassium mo le afa itula.

A maeʻa lena mea, e tatau ona fufuluina, faʻagogo ma totoina i totonu o koneteina ua tumu i se mea e tasi o foliga tutusa ma tagata matutua Cephalotsereus.

E tatau ona ufiufi le palapala i le tioata, ma pe a uma le vaiaso, e mafai ona susu, ae naʻo le fesoasoani a se fagu moli.

Laʻau e ola ma e tusa ma le 25 tikeri. O le taimi muamua latou te manaʻomia ai le puipuia mai le la o le tautotogo pupula.

Pe a oʻo mai uluaʻi fua, e mafai ona paʻu i lalo laau, faʻapipiʻi i totonu o se atigi vailaau ma faʻafeinu i se pale.

O le tele o le cacti e tatau ona totō i ipu eseese ma amata malie ona masani i latou i le mea masani mo tagata matutua Vaʻaloserius matagofie ma le moli susulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Cephalotreus lava faʻasaʻo i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o tulaga le talafeagai mo le cacti e mafai ona saofagā i le faʻaalia mai o anufe paʻu ma pepa lanu mumu.

O le mea lea "Lulu" laau manaomia siaki le taimi mo tagata e le manaʻomia.

E faʻapea foi i le ea o le ea o se apogaleveleve mite e mafai ona ulufale i le cactus.

Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona pupu le cacti i soo se auala faga faalua i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn.

Ia faʻaeteete faʻaeteete pe afai e te aveina le Cephalotsereus i le auala pe tuu i tafatafa o le faamalama matala.

Faaiuga

Cephalotsereus e le mafai ona taʻua o le laau e le lelei: "lauulu sinasina" Cactus e lava lona togi.

Ae ua agavaa o ia mo nei faafitauli.

Uluai foliga vaaia "faʻafefete" Mekisiko teuteu soo se aoina ma faataga lenei laau e avea ma totonugalemu o le tuufaatasiga o le cacti.