Laʻau

Viking vine vine - faʻamatalaga o le ituaiga, aemaise le totoina ma le tuputupu ae

Faatasi ai ma ituaiga o vine vine, o le Viking eseese e tu i fafo e ala i le vave ona matua. O pusi e matagofie ona foliga ma e mafai ona avea o se teuteuga matagofie o le togalaau. O le lelei o le tofo ma le umi o le faasaoina o vine i luga o vao, o ona tulaga le mautinoa lava.

Le talaʻaga o le faʻatoʻaga o vine Viking

Vaʻaia vine vine na maua e V.V. Zagorulko (Iukureini). O lenei tagata lauiloa iloga e sili atu ma le 25 ituaiga vine vine. O le tulaga e ave i ai le faamuamua o lana filifiliga o le maua lea o ituaiga o fualaau aina e vave ona fua, lapopoʻa e fua tele i le malulu ma le gasegase i faamaʻi. O nei mea totino e maua mai i Viking e ala i le sopoia o ituaiga eseese o ZOS-1 ma Kodryanka.

Ole fualaau vine vine e ola fua, e tutusa lona mamafa, o le mamafa - 600 g

Faamatalaga o le vine vine Viking

O le ituaiga laulau e masani ona fuafua mo le faʻaaogaina fou. O vaega autu o lenei ituaiga:

  • Liana malosi ma mamana.
  • Lea lanu eseese, lapoa, lima-lobed.
  • O fugalaau e matua manogi lava, laiti, lanumeamata, bisexual.

    Fugalaau fugalaau e aoina i totonu o se pusa

  • O vine e lautele, uliuli, tele (22x34 mm). O le aano o vine e suamalie, e manaia le maliega lelei, e le lagona le paʻu i le taimi o le taumafataga.

    O le pulupulu o vine Viking e matua leaga lava

  • O potopotoga e aoina i fusi faʻapipiʻi e tutusa lelei ma lautele.

Vitio: Viking vine vine

Uiga o le vine vine Viking

Faatasi ai ma isi laʻau vine vine Viking e tu i fafo mo ia ituaiga:

  • E afua mai i ituaiga eseese - mai le fuga o le tumutumu i le atoaga o vine, na o le 100-110 aso e pasia ai. O le tasi lea o ituaiga o ituaiga o le a maua mai ai fua muamua o le vaitau.
  • O fualaau suamalie o loʻo i ai foliga matagofie ma le tofo lelei.

    O le viking variety o loʻo i ai se lanu moana lanumoana-lanumoana - teuteuga o le tovine

  • O vine o le ituaiga Viking e tele lava, o le mamafa o le suamalie e 10 g, o le gutu e 600 g. Faatasi ai ma tekinolosi taufaatoaga ma tulaga lelei o le tau, e mafai e pulumu ona ausia le mamafa o le 1 kilokalama, ma o le ituaiga o meaola e le mafai ona tupu.

    Viking o se ituaiga lelei tele

  • O fua e lelei ona puipuia i luga o le vine e aunoa ma le toso, seia oʻo i le faaiuga o Setema.

    O le togavao e tumu lelei i fua o loʻo i ai le matua

  • Manaia lelei le taumalulu taumalulu mo le tuputupu ae i le itu i saute (mafai ona tu le maligi ile -210), i le vaeluagalemu o lenei vailaʻau e manaʻomia le malupuipuia mo le taumalulu poʻo le tupu aʻe i totonu o se kiona.
  • I le muamua o tausaga talu ona totoina, o vine vine Vityaz o loʻo faʻaalia i le tuputupu aʻe malosi o lianas, o nisi taimi e oo lava i le afaina ai o le seleselega.
  • Faʻaleagaina le puipuiga i faʻamaʻi e pei o le palapala ma le oidium.

Vaega o le totoina ma le totoina o ituaiga vine vine

O vine e ola i le tasi nofoaga mo se taimi umi, o lea e taua ai le mafaufau pe o fea e toto ai le vine. Mo le totoina, o se nofoaga e lelei tele, e talafeagai, ona o le leai o se malamalama i le tele ma le lelei o le seleselega. O le taimi silisili o le amataga o le tautotogo.

Manaomia o le eleele: suavai lelei lelei, faʻaleleia o le tino, faʻamautuina o masini.

E mafai ona e totoina vine ma fualaau ma tipi, matau tulaga nei:

A o lei totoina, e tatau ona eli le eleele i le loloto o le 30-60 cm, e faia ai meaola ma meaʻai. Fua faʻatatau o le fertilizer:

Ituaiga o le faʻamaloloAotelega
Organic (compost, humus)40-60 kilokalama i le 10 m2
Minerale (superphosphate)0.6-1 kg i le 10 m2

O le mamao i le va o laina e tatau ona 1.5-3.5 mita, i le va o fualaau aina poʻo le tipi - 1-3 mita. E mafai ona e totoina ni fatu po o ni mea e seleseleina i vaovao pe totoina ai lua i le loloto o le 50-70 cm.

I le pito i lalo o le lua, e tatau ona e faia se tamai faaputuga, e faʻamaʻo ai aʻa ma fausua i le eleele se apa o le 10 cm, sasaa 15-30 lita o le vai ma toe fufulu i le eleele. I le taimi o le totoina o le tautotogo, e le tatau ona e faatumuina atoa le lua, ma o le a sili atu le mafanafana o aʻa ma maua aʻa vave.

A tatou totoina ma ni mea e selesele ai, tatou te momoe uma lava i le lua o le tau i Me-Iuni

Lafoaʻi pe a uma le faʻatoʻaga e aofia ai le tatalaina o le eleele ma faʻafeinu i se taimi malogo, mulutuli. E pei o le mulch, peat, compost, paʻu o le agrofiber e mafai ona faʻaaogaina.

Agrofibre e taofia le susu ma taofia ai le tuputupu ae o vao

I le afa lona lua o le taumafanafana, o le tuliloaina o le vine o le a manaomia, aua o nei laumei lanumeamata o pine ola uma ua vavae ese. E fautuaina e le faifaatoaga le ituaiga o Viking e taitaia i luga o le 12-15 alavai.

Taulaga - aveeseina o le pito i luga o le pupu (30-40 cm) ma se lau laʻau e le atoatoa lelei ona tupu ma le nofoaga autu o le tuputupuaʻe

I le lona lua poʻo le tolu tausaga, ua faʻapipiʻi ai le vao, ua nonoa faʻamau.

Fatu vine i luga o se vao

I le fuaina o vine i tausaga taʻitasi e vaʻaia ai le eleele, faʻamago, ma le vai. Faamamaina i le lima.

E tatau ona tipi i luga lima o fualaau o vine ao latou matutua

Maʻi faʻafitauli

O fualaau o vine e maua ai le faʻafefe masani i faʻamaʻi e pei o le paʻu ma le oidium.

Mildew ma le oumum o ni faʻamaʻi faʻaleagaina, e puipuia ai, muamua, o mea e puipuia ai e manaʻomia:

  • aoina ma le susunuina o laulaau afaina;
  • Autumn eliina le eleele i totonu o vavae;
  • faʻamautinoa le lelei o le faʻaleleia o vaomatua - totōina o laau totō ma le vavalalata le tasi mai le isi, teuteu taimi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o laau toto mo le sili atu ma le 80% o faʻaleagaga uma o faʻatoʻaga.

O le Mildew poʻo le paʻu palapala o se tasi lea o faʻamaʻi faʻaleagaina sili ona leaga o vine. O le faamaʻi e mafua mai i se mea malie e lafi tonu i luga o laʻau matutu ma faʻafefe lelei ai gutu. O le amataina o le maʻi e mafai ona maitauina e ni lanu ma ni paʻepaʻe paʻepaʻe luga o lau. I le isi laasaga, lanu samasama, lacrosis laulaau e aliali mai. O le fulufulu mafiafia e salalau atu i mea leaga ma e mafai ona oo atu ai i le tele o mea e le maua.

Ata faʻapitoa: faailoga o faʻamaʻi pipisi

Afai ua aliali mai i luga o laulaʻau le fulufulu mafiafia ma ua uma ona afaina fua o vine, o le a le mafai ona tufatufaina atu fualaau. O le malosi tele e faʻaalia i fualaau faʻatau e pei o Radomil, Delan, Thanos, Profit. O laau talavou i le tautotogo e tatau ona liliuina pe a ma le 10 aso, ma mai le ogatotonu o Iuni i vaiaso uma. A fai le gaioiga, ia faʻaaoga le metotia na faʻamaoti mai e le kamupanī.

Oidium, poʻo le paʻu paʻu, o le faʻamaʻi masani lea o le vine. E le pei o le pala, o meaʻai o le taumalulu o le malie i lalo o le fua o mata ma luga o luga o luga o luga o le laau, i le vevela i luga aʻe o le 180 afaina amata amata ona tupu malosi ma aafia ai vaega uma o le laau. I le amataga o le taumafanafana, afaina ai fatu ma lau lanu samasama, o le a foliga mai o se paʻu palapala. Mulimuli ane, o laulaau e ufiufi i lanu enaena ma o le a vave lava ona oti, o le faʻamaʻi e pasi atu i vine, o loʻo ufiufi foi i se paʻu.

O se faʻapitoa o le paʻu paʻu ma le maʻi o le vine

E tatau ona amata le togafitia o le tovine mai lenei faʻamaʻi aʻo leʻi amataina. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻaleleia le suāsusu (25-40 g o le sulfur e tatau ona solo i le 10 lita o le vai). A uma ona tupu, e mafai ona e faaaogaina fualaau faasaina e pei o Rubigan, Topaz, Skor, Bayleton, Karatan, e mulimuli i fautuaga a le au gaosi o nei fualaau faasaina ua faamaoti mai i faatonuga.

Vitio: gaosia o vine mai le oumati, pala

Faʻamatalaga

I le itu o le Ulyanovsk, ou te ola ai i se ituaiga Viking e le o iloa, na o le totoina o vine i le eleele. O vine matagofie matagofie i le tau mafanafana, ma le lelei o le tofo, lelei tele i le taumalulu e aunoa ma se malutaga. O le au lagolagoina e le fiafia i ai ona o le maualalo o le gaosiga, ua na o le matagofie lava e teuina. Ae mo la matou eria, aemaise lava mo le amataina o vine vine - o le tele o le MOT. E leai se manaʻoga e faʻasalalau le fua o le seleselega, e faʻateleina e pei lava ona tatau ai. A uma mea uma, pe a amata ona vavae ese le tele o fuifui, o le lagona o loʻo e foia se galuega poto poto e le alu, ma le mea e le masani ai. O le vine ma le mama ua matua lelei atoatoa i soo se taumafanafana. O le fusi faʻamau e lelei le faʻafefeteina ma e le aʻafia le maʻi.

Victor Vasilievich Garanin

//time-spending.com/interests/663/opinions/2785/

O Viking e fua mai mo le 2 tausaga ma, e pei ona latou fai mai, "sola masani." Sa mananao uma tuaoi e totoina i latou lava. E leai se faʻavaivai, o fuifui pe a ma le 600 kalama, o le tofo e lelei. Ripens i luma o Kodryanka. Ioe, e tatau ona e tausia. E foliga mai ia te aʻu e tatau ona e maua se aoina.

Alexander Malyutenko

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1856&page=3

Lelei lelei Matou vave fiafia i le Viking hybrid form. Ripens i se taimi muamua muamua ituaiga codrianka. O fuifui vine e lafoaʻi, salalau, o le ogalaau e lapoa, umi, lelei. Sa latou taumafai, tuu le paipu, fia iloa pe o le a le umi na teu ai, e leʻi paʻu le vine, e leʻi pala, na amata ona latou mamae ma liu vine. E foliga mai e mafai ona tautau i luga o vao mo se taimi umi lava. Ae mo i tatou, o mea tatou te fiafia i ai o ia o le vave!

Gennady

//vinograd777.ru/forum/showthread.php?t=265

O fualaau vine o se tasi o ituaiga e mautinoa e tatau ona gauai. Taumafai e totoina i lau togalaau togalaau, atonu o le ituaiga lea o le a avea ma se tasi o mea sili ona fiafia i lau togalaau.