Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona fai se fugalaau? Po o le tausia ma le tausiga o "ola ola"

Fuafuaga e tuputupu ae tusi pese, e tatau ona masani oe ile amio lelei i le tausiga o nei laau toto.

Mo le tuputupu ae tuputupu ae latou te manaʻomia: leaga le faasusu, tele le malamalama, tulaga tumau o le ulo, tasi pe sili atu tuaoi.

O loʻo faʻamatala manino mai i le tusiga le tausiga o Epikopo, la latou tausiga ile fale ma ata.

Tausia ma tausia

Tausia fale mo Epikopo - maʻa ola e le faigata. O le a mafai ona ola o ia i le sili ona maualuga ma fugalaau e oo lava i se tagata e amataina vine.

Ae a faʻapea o lē e ona le paʻu o le a taumafai e fatu se laau e tutusa ma tulaga masani.

Tausia mo "ola ola" i le fale.

Vaitaimi o atinaʻe

Taamilosaga o le alualu i luma tuputupu ae ma le vaitaimi o le "sulufaʻi" i totonu o Epikopo tutusa ma laau o lenei ituaiga i le vao.

Mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o Aokuso i le natura masani o "maa ola" e matua matutu ma vevela, o lea la o le taimi atoa mafanafana o lo tatou itulagi, o laau e "momoe," ma o totonu o le laʻau fou o loʻo faasolosolo malie ona atinaʻeina.

Fuga

Luga o Epikopo pau i Setema, pe a faʻaaogaina le metabolism. O loʻo amata ona latou faʻafefe i latou e iai ni lanu matagofie.

Ia Novema, o le faagasologa o le faagasologa e tupu: o le lanu o lau laititi e le mafiafia, lea e avea o se faailo mo le laau ina ia momoe aʻo lei oʻo i le tautotogo. E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, e amata ona amataina e le vaega le vaega o le tuputupu ae malosi.

Vaitaimi o le malolo ma le atinaʻe e ono i ai se eseesega o le cyclicality, pe a fai e teuteuina e le tagata fai fualaau aina ia uarota mo vaitaimi o le lamala, i ni tuutuuga e ese mai i le tau vevela i le lauʻeleʻele o laau.

O fugalaau e le lelei pe faʻalauiloaina se moli, manogi manogi. O foliga pito sili ona manogi - Lisi o le Epikopo (manogi pei o le fuga o mimosa).

Toto totogo pe'ā aulia le tolu tausaga.

Faʻamasinoga

Suʻeina o le tasi tausaga le matua ma o laau matutua e amata i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, ma taulai atu i le faagasologa o le suia o lau o laau.

Afai e lava le avanoa mo le tufatufa o le kolone, e totogo laau, ma o le suamalie o le lanu, o le maualuga o laulaau e masani, ona mafai lea ona suia le ipu mo le lua pe tolu tausaga.

Faʻafefe faʻafuaseʻi ona o le susu umi o le palapala, fai mea nei:

  • aveese lemu le laau,
  • sina magogogo ona aʻa i le ea,
  • latou totoina i se eleele mago lelei,
  • i le gasologa o le vaiaso e faʻafefeteina Tusi a Epikopo e le faʻaalu, na o le pulumu,
  • o le laau e faia e le o se vaega o le malu po o le paolo, ae i totonu o le sunniest place.

O fatu taitasi e tuʻuina i totonu o le lua e faʻaalu ai le ua i le palapala.

O le faʻalogo i le faʻatofuina o laau i le eleele o le a le aoga, aua latou te le tuʻuina lau.

Suiga o laau i le fagu i le palapala, e totoina i ni paga poʻo ni vaega, tuʻu i totonu o le tasi pusa o mea o le tausaga tutusa. I le va o "maʻa" taitoatasi, ia tuu ai sina fanua laititi, tutusa i le vaega e oo i le afa afa o le talofa o loʻo nofo i lalo.

Mo fualaau laiti, o le palapala lava lea e tasi e talafeagai mo laau matutua..

Toe totoina o se laau tuai ma aʻa tetele, ua faapuupuu lava.

I le pito i lalo o le ulo e tatau ona sasaaina ai se vaega o alavai, faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe piliki piliki, faʻalauteleina le ele ma e tele ni vaega ninii.

I totonu o le tasi poti, e mafai ona e tupuina ituaiga eseese o Epikopo, talu ai latou te manaʻomia uma le tausiga. E le gata i lea, o laau toto e sili atu ona lelei i le i ai o tagata o aiga, e tusa lava pe ese la latou lanu ma e ese mai i latou.

Faʻasa

Mai le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana i Novema taitasi susu faʻamalosi pe a uma le faʻamago mulimuli e pei o luga o le palapala ma ona laulau maualalo. O le malosi o le faʻaleleia o le eleele e tatau ona laʻititi maualuga ma sili atu pe a e matauina e suia e le laau le lau.

Ae ui i lea, o le faateleina o le vai e tafe mai i le ipu e tasi e le aoga: ona o le faaputuputuina o le susu o le susu, o le a tafe ai laulaau ma o le a oti le togavao.

Lafoaia eleele faia vaiaso uma i le vevela. Ole aofaiga ole suavai mo tagata taʻitoʻatasi faataitai: 2 itula spoon i luga o le eleele.

I aso vevela o aso vevela, o le togafiti e fesoasoani e toe faʻaleleia le susu i totonu o laau ae le sasaa. E faia le faʻatinoga i le taeao, aʻo leʻi amataina e le laau ona maua saʻo le la pe pe a mavae le faʻaitiitia o le malosi o le susulu (ia aloese mai le laititi).

I le natura, o le Epikopo lava ia "burrow" i totonu o le eleele i le taimi na taunuu ai le vaitau malogo, o lea afai o laau e "nofo i lalo", o lona uiga ua i ai se taimi e malolo ai. I lenei taimi (Ianuari-Mati) faʻafeinu.

Afai e faafuasei ona tele le tele o le vai e alu i totonu o le fagu, sa gauai i totonu o le palapala, ma e leʻi oso i totonu o le alavai, ona sili atu lea ona saogalemu ma toe gafa le "maa".

E mafai i totonu o le ipu e tasi, pe a uma ona sui le eleele i totonu. A o le totoina, e tatau ona faia se laau e iai ni maa e le i ai i le paolo mo le tusa o le itula i le ea ina ia mafai ai ona sili atu le susu o le susu mai le pito i lalo ole pito i lalo.

Malamalama

O mea uma E fiafia Epikopo i le la ma le vevela nofoaga. I le vaomatua, o le eleele o loo siomia ai i latou e mafai ona mafanafana i le vevela o le 500 ° C ma le maualuga, o lea o se faamalama e tilotilo i le itu i saute, i le mea o le vevela o le ea i le taumafanafana e oʻo atu i tapulaa e afaina ai le laufanua masani, o filifiliga sili ona lelei.

Tuʻu se ulo i luga o le windowsill i le pito i matu, E manaomia e le laau se malamalama atili.. A le o lena, o le a faasolosolo malie ona tosoina le vao ma o le a faasolosolo ina itiiti le teuteu.

O le nofoaga o le atigipusa ma le faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga e le tatau ona suia e aunoa ma se manaoga faʻapitoa.

O le faʻamaeʻaina o laau poʻo le fatuina o se isi faʻapogai o le vevela i le po e le manaʻomia.

Soo

A e sauniuni le eleele, e tatau ona e amanaʻia aiaiga nei e faʻatulafonoina:

O le eleele e tatau ona matitiva. Tufuga o piliki mumu mumu, oneone o loʻo i ai oneone tetele ma oneone laiti. O le kulimi ma le salus humus e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa (o le sili sili ona lelei o le palapala mai le palach birch leaves).

Le fua faatatau o le 1: 1: 1: 0.5: 0.5. O tamaʻi maa, fasi fasi maʻa ma isi maʻa e sasaa ifo i le pito i luga o palapala.

E le tatau ona i ai se maʻalaʻau i le palapala.

Lulu

I le taumafanafana, e mafai ona e ave laau i le ea, faʻamautinoaina o le fatuga o le tele o le ao. I le taumalulu, pe a faapipiiina fugalaau i luga o le windowsill, o fea i le po e paʻu ai le vevela i le 10-12 ° C, e tatau ona taofi le vai.

Faʻamamaga o le ea

E pei foi o isi solaʻau Lotu filemu le faapalepale o le ea i totonu o taulaga.

Filifili le pu

O laau toto e fausia ni aʻa uumi, o lea ina ia fatuina ai se siosiomaga lelei, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i le ipu o le loloto o le loloto.

Laʻei pito sili

Faʻamaʻi le sili atu ma le tasi i le lua tausaga. (i lalo o le totoina o kopi i le ipu e tasi mo le lua tausaga). O saplings na totoina i le tausaga ua teʻa e le manaʻomia le laʻei pito i luga.

Faʻavaitaimi

Buds tatalaina i le aoauli. O le ola o se fugalaau fugalaau e tasi: 5-10 aso.

Suia laʻau, e mafai ona aveese le limasini ua mamae pe a maeʻa le faʻaumatia ma liliu atu i se mea matutu, ma faʻapalapala i lalo o tamatamailima.

Tofiga

Tusi a Epikopo e ala i le tuʻuina poʻo le fatu.

E sili atu ona faigata le faʻapipiʻiina o lenei ituaiga o laau i le taoto.nai lo fatu, aua o le "fanau" i luga o vao e seasea lava.

O le toe faʻaleleia o le aiga faʻatasi ai ma le taotoga e na o se ituaiga matagofie o le gaogao, o isi ituaiga meaola e sili atu ona faigofie ma televave i le fausiaina o tusi pese mai fatu.

Tusi a Epikopo i le fale, tuu i luga o le palapala susu, mulimuli ane ua ufitia le "vasega pepe" i se pulou po o se tapuni.

E faʻapefea ona tupu "Ola i maa" (tusi) o fatu i le fale? E faalua i le aso, o le eleele e pipii atu i fatu mo le sefulu minute, o loʻo siomia ai le ulo e tumau le vevela i le 28-300 i le ao ma le 15-180ʻU - i le pogisa.

A uma ona sasaina fatu (mo 6-7 aso), o le umi ma le tele o le "taele" ea e faaluaina i le siitia o le ufiufi.

O le faʻaaogaina o paluga ma le susu e faia e ala i le fufulu.

Mai le 30 aso talu mai le taimi e tulaʻi mai ai, e mafai ona tuʻuina totō i le la. E le mafai ona teuina laau toto i + 40 ° C.

O le taimi sili ona lelei mo le muamua fatuga e filifilia: o le vaega muamua o le tuputupu ae malosi o laau o lenei ituaiga (pito o Fepuari, Mati). Totoina o tamai tusi pese i le eleele, mataʻituina le taʻiala o pito o aʻa. E tatau ona tuʻuina paranesi taʻitasi ina ia "tilotilo" i lalo.

Fafagaina laau laiti e le mafai ona sasaa.

Ata

Epikopo - "maʻa ola":


Tusi a Epikopo:

Maʻi ma faʻamaʻi

O faafitauli taatele e mafua ona o:

  1. Spider mite - osofaʻia laau o loʻo iai i luga o paʻu o le faamalama o le faamalama, ae e le masani ona fufulu mama le pefu.
  2. Rootworms, lea e masani ona osofaia ai laau ma se taimi umi o le "moe", o lea e sili atu ai le faia o le prophylaxis muamua, e faaaoga ai Dantop, Mospilan, ma isi.
E maʻi maʻi Epikopo, e mafua ona o le tele o vevela e faʻaosooso ai le atinaʻe o le pala.

O Epikopo e le maʻi ma e le afaina i meaola faalafua., pe afai latou te le lolovaia ma tuʻuina i totonu o se sone ma se mafanafana mafanafana, o se aofaiga lava o le malamalama.

O nei tulaga e tolu e lava lea e fuafua ai le totoina o "ola ola".