Fua o le gaosiga

Blooming Azalea - o se teuteuga matagofie i totonu o se fagu fugalaau!

O le fufuluina o le azalea - se faʻaaliga tulaga ese. O le togavao e ufiufi uma lava i laʻau eseese o foliga eseese e pei o se fugalaau fiafia.

Ona o le i ai o ituaiga e fuga mai i taimi eseese, e mafai ona e teuteuina totonu o le fale ma nei faʻamatalaga manino e toetoe lava o le tausaga.

I le tulaga o le amataina o le fua o le azaleas ua vaeluaina i:

  • Vaʻa vave
  • Faʻalautele fua
  • Luga o le fugalaau

Ae o le taimi o le amataga o le fugalaau e faalagolago e le gata i le ituaiga, ae faapena foi tuutuuga o le taofia. Faʻaauau le fugalaau lua pe tolu masina.

O afea e tupu ai le rhododendron?

I le matagofie o le matagofie na fuga mai

O le fuga o Azalea e faalagolago i tuutuuga o le taimi malolo.

O le mea autu o le malulu vevela. Afai o le vevela o le anotusi pe a maeʻa ona sili atu i luga o le 18 tikeri, e le mafai ona fausia ni fugalaau. O le vevela lelei e 15-16 ° C.

I le fale, tausi lelei le tulafono faigata, o le mea lea, e tele fugalaau e le mafai ona ausia le fugalaau.

O tagata poto masani o le azalea e fautuaina le tuua o le azalea i luga o le auala seia oo mai le tau malulu, ona tuu lea i luga o se faapaologa e le vevela seia oʻo i le malulu. I le faaaluina o se taimi i le malulu, fugalaau totogo polo mo le taumalulu.

E le gata i lea, e manaʻomia e azalea le malamalama ma le susu i le ea ma le eleele. Faʻasaga i le malulu ma le susulu - o le mea lea e manaʻomia mo le soifua maloloina masani.

Aʻo leʻi oʻo i le amataga o le faʻatoaga e faʻatali, pe a faʻapipiʻiina le tumutumu, e te manaʻomia toso ese vine laiti. Latou te faʻavaivaia le azalea ma ua atili ai ona tupu fua.


O afea e tupu ai le azalea?

E faalagolago i le ituaiga, o le azalea e fuga mai ia Fepuari ia Iuni.
I le taimi o le fuga, faʻapitoa ile totogi ole toto.

Ua fautuaina e le aufaatoʻaga ia fualaau faasaina:

  • Zircon

E fetaui lelei mo le pulupulu ma laei. Faʻaaoga e Faatasi i le vaiaso. Faʻateleina le tupu aʻe ma le fausiaina o aʻa.

  • Epin

Used for spraying tasi i le 2 vaiaso. E mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi oʻo i le fuga o pua.

  • Ferovit

Vailaʻau uʻamea. Manaomia moLaʻau tupuga tuputupu aʻe. Used for root and folings dressings.

  • Phytosporin

E taofia faʻamaʻi aʻa ola.

  • Emerald

Manaomia e teu malamalama ma lanu laʻau paʻu.

  • Lemoni suamalie po o le vailaʻau

Ua faaopoopoina i ni vaega laiti i le vai mo le fausiaina. tasi i le 10 aso. Faʻaauau le palapala.

I le taimi e totogo ai laau toto malamalama, susulu malamalama. Ae aua le tuʻuina i se mea vevela ma i le susulu o le la - o le a togi ai fugalaau.

Suavai i le taimi o le fugalaau, e tatau ona masani le azalea, o le eleele e tatau ona susu, ae le susu. Used for watering vai malulu

Tap o loʻo i ai le lime ma le chlorine, azaleas, o nei vailaau e faʻaseseina.

O le vai e tatau ona fofoina, faʻamamaina pe faʻamaluluina i le auala e faʻafefe ai.

E aoga tele le faatumauina o le susu mauaina o le natura. O le pan i lalo o le azalea ua tumu i se laulau o le uamea lautele, ua tumu i le vai ma tuu le ulo. Ia mautinoa o le pito i lalo e le paʻi i le vai. O le Claydite e fufulu ile taimi e fufulu vai.

O le auala pito sili ona aoga o le faʻaaoga faʻamamafa.

Pe a lūlūina azaleas i le taimi o fugālaʻau e le mafai ona paʻu i luga o fugalaau, latou te pala ma paʻu'ū.

O nisi o fale i le taimi o le fugalaau e le mafai ona faʻalavelaveina. I le azalea, o mea uma e sese - e mafai ona gaoioi, suia, toe faʻaleleia. Naʻo e taua le toe foʻi mai pe a uma ona fuga i le nofoaga lea na ia maua ai faailoga tusi.

I le avea ai o se tulafono, o le azalea e fuga tasi i le tausaga. Ae o se tamai laau i le tausaga muamua o nisi taimi mafai ona toe ola i nai masina mulimuli ane. O le a tupu lenei mea pe afai e te tuʻuina atu tulaga lelei o le taofia.

A tupu le azalea

O le taimi lava e mamae ai fugalaau ma pau ese, e fautuaina le laau. lapisi ma le totoina. Faia vave, e aunoa ma le faatuai. Afai ua e tuai, e mafai ona e faʻafefeina le fugalaau fugalaau.

Aua le toe totoina vave azalea pe a uma ona faʻatau., e tatau ona faʻamafaʻamataʻu i tulaga o le falemautotogi. O le a tupu i le lua pe tolu vaiaso.

O nisi o meaola e lafoaia a latou laulaau aʻo lei oʻo i se taimi umi. A e faʻatau se azalea, ole fesili pe o lenei ituaiga o mea e pala. Afai o le vao e atoa pe leai foi, o lona uiga o lea faaleagaina.

I le taimi lava e uma ai le fugalaau, teuteu ma le pine e tatau ona faia. O le teuteuga e faia i se auala e tumau ai le paranesi 4-5 lau. Lavea ma tuputupu aʻe paranesi i totonu o le vaomatua ua aveesea. O le faʻatinoga o le a fesoasoani ia te oe e avatu ai se togavao polo foliga - O lenei mea o le a maua ai se mea teuteu faapitoa i le taimi o le fugalaau mulimuli.

O le teuteuina e matua manaomia. Afai e le o faia, o le a faʻaosoina ma faʻapipiʻi puʻu, ma o le a faʻasaʻo le vao.

Vaitaimi o le malologa.

O le mea e sili ona taua i le vaitau o totoe o le vevela o le taofiga.

Oketopa - Tesema e tusa ma le 10 tikeri, Ianuari-Fepuari ile 16-17.

Faʻamanatu masani. E mafai ona faʻaaoga le aisa po o le kiona mo le mafanafana e ala i le faʻatulagaina o se vaomatua nai lo le fausiaina. E le pei o isi laau, azalea pe a maeʻa le laʻau pe teuteu foi e manaʻomia le malamalama. Aua le tuʻuina i le paolo.

Azalea totoina

E mafai ona faia lenei mea i na o tulaga ogaoga e tatau ai, pe afai o aʻa na fausiaina uma le eleele ma tuputupu aʻe fou na faʻaalia i luga.

O le laau i le matua o le tolu tausaga na totoina tasi i le tausagama tagata matutua na faʻataʻitaʻi e le silia ma le tasi i le lua tausaga.

Totoina le azalea i le eleele mo rhododendrons, e tatau ona i ai le eleele mumu.

Aumai le pu papaʻu, aua o azaleas ei ai aʻa papa. E tatau ona sili atu le malosi o le malosi 2-3 senituri le matutua.

Faʻaalu tupe faʻaalu faiga faʻafefe, e le faʻamamaina aʻa, aua o loʻo i ai ni sigi faapitoa e fesoasoani i le totoina o meaʻai.

E leai se mea e le toe totoina ai le azalea i le taimi o le seleina ma le taimi o le fugalaau. Na ia vave toe setiina le fatu ma atonu foi fano.

Aisea e le ola ai le azale i le fale?


Le leai o se vavalalata tautala e uiga i sese le anotusi. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma mea nei:

  • Maualuga o le vevela. O le laau e afaina tele i le vevela vevela o maa. Puipui le faamalama o loo tu ai le laau, o se puipuiga puipui.
  • Le lava le moli. O le malamalama o le aso e tatau ona tutusa ma le 10-12 itula. Afai e leai se malamalama faalenatura, e manaʻomia le moliina o moli. Lelei mo azaleas o le mea o loʻo i ai i sasaʻe poʻo sisifo. I le itu i saute, o le a sosolo.
  • Faʻamasuina i le vai mafanafana poʻo le vai i le lime. Na te fausiaina le eleele, ma o lenei fugalaau e fiafia i le eleele leaga.
  • Totoina o le palapala. E oʻo lava i le malogo faʻavave o le meaʻai o le a oʻo atu ai i le oti o fugalaau.
  • Le teuteuina lelei. O se fuainumera tele o fualaau fou e leʻi togafitia e maua ai le malosi mai le laau. E le gata i lea, afai ua e tuai ma tipi le laau i le taimi o le fuga, e mafai ona e faaleagaina.
  • Azalea e le fiafia i faʻataʻitaʻiga, o lea pe ae lele i le potu, ia mautinoa o le matagi matagi e le afaina ai le laau.

Afai e te le mafaia ona faia ni aiaiga o lau azalea, ona e fiafia ai lea i se fugalaau fugalaau i le naʻo le tasi. Aumai ia te ia le mea e sili ona lelei, ma o le a ia teuteu lou fale i ni lanu susulu mo le silia ma le tasi le tausaga.

Ata

Vaʻai nisi ata o azalea e fuga: