Fua o le gaosiga

Faʻafeiloaʻi i luga o le windowsill: mealilo o le faʻatoʻateleina o rosella poʻo Hibiscus Sudanese

Hibiscus sudanese lauiloa e pei Na tulai mai Sudanese poʻo rosella. I totonu o atunuu o le itulagi o le vevela ua tupu aʻe o se fualaʻau fualaʻau, faapea foi ma se puna o mea e masani ai mo le sauniuni o ipu suamalie ma le laulaʻau lauti lauiloa. I le fale, o le tuputupu aʻe o le hibiscus ma le faʻamoemoe o le mauaina o lauti tiva e le mafai ona mafai. Ae o le teuteuina o le fale ma se fugalaau a le atunuu o Meleisia e mafai lava e le au fai togalaau.

Faʻaaliga ma uiga autu


O le laau, lea e le gata ina mafai ai ona eseese le taumafa a tagata o atunuu i itulagi o le taumafanafana, ae o le gaosiga o meaʻai ma mea teuteu, mea e masani ai mo maea ma vailaau, e tatau ona matua maoae. I le fale, e mafai e Sisani Sudanese ona ausia se maualuga e oʻo atu i le lima mita. I le fale, o kopi pito sili ona faafetai o le sui o Malvies ua faaopoopoina i le lua mita le maualuga. Faʻapitoa faapitoa e tatau:

  • Faʻaʻau aʻa rosella, o se faʻafefiloi faʻafefiloi lea o loʻo i ai le ogaoga autu ma le lua, ma o loʻo i ai foi se vaʻalele lelei. Ae o le togafiti e togafitia e tusa ai ma aʻa i le taimi o le gafa, faʻapea ai ma le puipuia vave o le faʻamaʻiina e faʻamaʻi pipisi, o aʻa ia e mafai ai e le hibiscus ona tumau i tulaga le lelei.
  • Lea Sudanese Roses e tosina mai le gauai o se lanu uliuli lanu meamata. O le foliga o laulaau o le shamrock. O le laulau laulau lava ia o se mea e sili ona manaia, e tele lava ina le manaia ma susulu. O le nofoaga o petioles e masani lava, ma o le umi e masani ona oʻo i le sefululima senitimita.
O laʻau o Hibiscus e le gata e lanu meamata. E i ai ituaiga laau totō o lau laʻau e fesuiaʻi i le lanu.
  • Fugalaau - o le mea maualuga o le faamaualuga o rosella. Lulu ma lapopoa, faatasi ai ma pulupulu gasegase na faia i luga ae o luga o le toto. O le uiga ese o fugalaau o soʻo se ituaiga o Rosese Sudanese e mafai ona vaaia i le vaʻavaʻai i pito o petals. E iloga i latou i se fausaga mataʻutia. O le foliga muamua o le fugalaau e matagofie ai le matagofie, e tusa lava pe lelei le lamolemole i luga o petals pe terry.
  • Hibiscus ala - lamolemole. Villi e le o iai, ma o le lanu o le paʻu e afua mai i le lanu uliuli ma enaena, po o le uliuli foi, i luga o vaega tuai o le ogalaau. O le maualuga o le malosi o le Sudan na tulai mai ai se mea e maua mai i le fesoasoani a se mea oona o se vaega o le paʻu.

E faʻapefea ona tausi?

O le Hibiscus o le Sudanese rose o se tasi o le sili ona le lelei i le tausiga o laau toto. Mo lona faʻatoʻaga e le manaʻomia le faia o ni taumafaiga faʻapitoa, ae ia tausisi i tulafono patino.
Naʻo le tulaga lenei, o Rosella o le a fiafia i lau susulu susulu ma fugalaau tetele.

  • Faʻamasinoga. Faʻatau mai i totonu o le faleoloa, poʻo le tupu aʻe mai se mea e seleseleina po o fatu o se laau totō, totoina i se paluga faʻapitoa o sauniuni. E mafai ona faʻatau e oe, ae o le au faifaatoaga e fiafia e saunia le eleele ia latou lava. Mo le fefiloi o le eleele e te manaʻomia laulaʻau ma faʻafefe eleele, peʻa, oneone. I le pito i lalo o ipu vateatea e fetaui lelei ma se alavai o vaitafe vaitafe po o ni maa laiti.
Ua totoina le laau e aunoa ma le loloto o le loloto ma ua matua suamalie pe a uma ona toto.
  • Eleele mo le rose o Sudan e tatau ona, muamua lava, meaʻai. I le faaopoopo atu i le tuufaatasiga o loʻo i luga ole paluga o le eleele, ole faʻafefiloi e aofia ai le lapisi ma lau lau lauʻeleʻele i le tasi itu, afa o le vaega o le eleele ma le humus faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti ole oneone. E na o na o laau laiti e faaopoopoina ai le peʻa. E tatau ona ave e pei lava o le eleele vevela poʻo lau lauʻeleʻele. E mafai ona faia alavai e le gata mai maa, ae mai le faalauteleina o le omea, fasi piliki mumu po o masini ele.
  • Suiga O hibiscus Sudanese e manaʻomia le gauai faapitoa. Muamua lava e aʻafia ai aʻa. Ua totoina le laau faiga faʻafefeina ia le faaleagaina ai aʻa.

    O le taimi sili o le tausaga mo le faʻafeiloaʻiga o le tautotogo O ipu e filifilia ina ia oʻo i le lua poʻo le tolu senitimita le lautele o le ipu fou e sili atu nai lo le lapoa o le muamua. Uluai tapenaga o se laau mo le gaosiga e aofia ai le tipiina o lala e tusa ma le tasi vaetolu o lo latou taimi umi.

    O le tele o taimi e suia ai le hibiscus talavoui lalo o le lima tausaga le matua - tasi i le tausaga. Tupulaga matutua mai le lima tausaga totoina e le silia i le tasi i le tolu pe fa tausaga.

    O tagata Omarese e ola aʻe i se ogaumu tele e le mafai ona toe totoina, faʻapulaʻa le suiga o le pito i luga o palapala.
  • Faʻasa Sudan hibiscus o loʻo faʻatinoina i se faiga e matua fetaui ma le vaitau o iai nei. O le laau e fiafia i le susu, o lea i le taumafanafana o le palapala e teuina i se tulaga e faamamaina pea. I le taumalulu, e suia le tulaga. Faʻasalaga e faʻalelei, e aunoa ma le suavai poʻo le faʻamago tele o le palapala. O le vevela o le vai mo le faʻavaivai e le tatau ona maualalo.
O le faʻamago i taimi uma e mafua ai ona pa'ū le hibiscus.
  • E pei o le tele o laau toto, o le Sudanese e tulaʻi mai e le gata ina faʻasusu, ae faʻapea foi i taimi uma sasaina. I le taumalulu, ona o le mafanafana o le mafanafana mafanafana, e mafai ona faʻaleleia le susu i le fesoasoani a tagata faʻalotomaualalo. I le taumafanafana, po o le maualuga o le ea i le taumalulu, e tatau ona tele ma tatau ona totoina le laau.
O le faʻaleleia e le aunoa o le puipuia o le laau mai aphids!
  • Faʻatauga e faia i taimi uma pe a uma ona faʻasusu. E fafagaina le laau i vaiaso uma, e faʻaaoga ai meaʻai faʻasusu ma mineral. Ina ia faateleina le malosi o fugalaau e talafeagai lelei le phosphate. O le taimi o totoe e tuʻuina atu ai lavalava e le silia ma le tasi i le masina.
  • O Rosella e sili ona lelei i luga o se susulu malamalama, ona e fiafia tele le laau malamalama susulu. I le taumalulu e tatau ona faʻatulagaina faʻamalamalamaga faaopoopo.
  • Feavega o le ea i totonu o le potu o loʻo i ai le hibiscus Sudanese, e tatau ona i totonu o le 25 tikeri i le taumafanafana, pe a iai e masani ona i ai le lele, ma e le itiiti ifo i le 12 tikeri i le taumalulu.

Ina ia mafai e tagata Sudanese ona ola mo se vaitau luasefulu tausaga pe sili atu, e ese mai i le faapitoa faapitoa o le fesuiaiga o vai ma le masani ai ona faapipiiina, e tatau ona mautinoa pine ma teu.

O le teuteuga e faia i tausaga taʻitasi ma faʻalautele ai le tele o fugalaau. Le mafuaʻaga - o fugalaau e na o luga o laʻau laiti. O le faapipiiina ma le teuteuina e le gata ina fausia ai le tulaga manaomia o le togavao, ae mafua ai foi le tuputupu ae malosi o lala laiti, lea e faasolo ina fuga mai.

Tuu le tipi e tatau ona togafitia i le toga pitch.

Ina ia mafai ona fiafia i le lapoa, e oo i le 16 cm le lautele o fugalaau, e aoga le vavalalata ma uaea tuai ma mamai. O Hibiscus e sili ona olaola i le taumafanafana. Ae, afai e manaʻo ai, e mafai ona suia le vaitau o le fugalaau, tuʻuina atu le laau ma se vaitaimi malolo e lei fuafuaina ma se faʻaitiitia o le malosi o le faʻavaivai. O le taui o le a avea ma fugalaau matagofie o lanu eseese. Fugalaau, e masani lava e leai ni mea, e ui lava o nisi ituaiga o meaola e manaia le manogi, fuga i le vaveao ma faʻanoanoa pe a goto le la. O le palasi o le fugalaau e totogi e se numera tele o fugalaau fugalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ina ia maua mai le luasefulu fugalaau i le aso i luga o le togavao o le hibiscus, e tatau foi ona e tausia le puipuia o le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E masani ona osofaʻia hibiscus greenhouse aphids, vaʻa ma vailaau vavave. O le tauina o le greenhouse aphids o le galuega sili ona faigofie. Lava e faʻaaoga totoina faʻatasi ma aktellika. Faatasi ai ma se talipupuni ma se apogaleveleve e mafai ona sili atu le faigata ona tau. Pest manaomia fufuluina le laaue ala i le faʻaaogaina o se fasimoli solution mo lenei faʻamoemoe. Ma, e pei lava foi i le tulaga o le greenhouse aphids, sosolo i le solution a le aktellika.

Faamai ua lauiloa lapisi lapisi, e toetoe lava a leai se avanoa e maua ai se faʻamaʻi maʻi. Faʻaigoaina o fugalaʻau felafoaʻi vasusite Fusarium ma Verticillium. O le igoa o le genus of fungi na maua ai le igoa o le faamaʻi - Fusarium ma Verticillis. E ono mafai ona faaumiumi le ola o se laau ua paʻu i lalo teu lala lala. Ae, o le mea e leaga ai, o le a le mafai ona aafia tele le faagasologa o le maliu o le hibiscus.

Tofiga

E mafai ona e ola i se fale fou i se tasi o auala e tolu:

  • Fanauina o fatu. E mafai ona e maua ni fatu oe lava, e taitaia le solipala ma se pulumu i se vaʻaiga lelei e 80-100%. O le taimi sili mo le palota e amata i le ogatotonu o le autumn ma tumau ai seia oʻo i le tautotogo. O fatu e tupu i totonu o le lua ma le afa masina. O fatu e fuafuaina mo le totoina e aʻafia ai le taulaʻi - faapitoa faʻaleagaina masini i le atigi. Ma le isi, o fatu e tatau ona fagogo i le po ona totōina lea i se faʻafefiloi o vaega e lua o humu laʻau ma se tasi o vaega o le perlite i le loloto e le sili atu ma le ono milimita.
    O le vevela aupito sili mo le manuia o le germination e 28 tikeri.

    O le a oso mai uluai fugālaau i ni nai vaiaso. O le laau toto e tupu mai fatu o le a amata ona fuga i le tusa ma le tausaga.

  • Faʻaleleia e tipi. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina laulaʻau lanumeamata, pe a fai o le toe gaosia e tupu i le vaitau o le taumafanafana, ma faʻapipiʻiina le vaʻaia. O le umi o le tipi e tatau ona tusa ma le sefuluvalu senetimita. O laulaau uma e aveesea, sei vagana ai le pito i luga. O le faʻafefiloi mo le aʻafiaina e faʻaaoga tutusa ma le toe gaosia o fatu o le hibiscus. Laʻau tipi i le loloto o le itiiti ifo i le fa senitimita. O le faʻavaeina o le faagasologa e maeʻa pe'ā maeʻa le masina ma le afa, i lalo o le faʻamafanaina i aso taitasi, faʻamafanafanaga tumau, vevela o le ea i le 27 tikeri ma le i ai o le malamalama malamalama.
  • O le auala lona tolu o le faʻavaeina o Sudanese na tulaʻi mai - faʻaogaina o laasaga vaalele.

E masani lava ona mulimuli i fautuaga faigofie i le tausiga ma le toe gaosia o le Sudan hibiscus, e oʻo lava i se tagata tausi fale e mafai ona fatuina se vaega o parataiso i lona faamalama sill. O le mea autu - ia faia uma lava galuega talafeagai i taimi uma.

Ata

O le tele o ata o Sudanese rose o loʻo i lalo: