Faʻatoʻa totoina laau toto

E faʻafefea ona tupu le manava o le pepe, totoina ma tausia se laau

Gypsophila aloaʻia - fugalaau mananaia, e masani ona lauiloa i fugalaau fugalaau ona o lona lalelei, leai o se togafiti i le totoina ma le tausiga. E mafai ona e faʻatau uma tausaga faʻaletausaga ma faʻalauiloa o le manava o pepe.

E fuga mai se laau taʻitasi i le vaitau o le tau mafanafana, ona oʻo mai ai lea o le faʻaumatiaga, aʻo faʻalautele pea ituaiga o ituaiga taʻitasi i lea tausaga ma lea tausaga. O le gypsophila lapopoa o se laau malu ma le maaleale, o ona fugalaau matagofie o le a umi ona faatumuina lau togalaau ma le matagofie ma le matagofie.

Gypsophila faʻamatalaga: faʻamatalaga o le laau

Gypsophila aloaʻia - O le lau o le semi-shrubby o le aiga o cloves, e aofia ai le tele o paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki ma le paʻepaʻe. O laau e foliga mai o se "pua o le pua," ma avatu ai i le laau se foliga vaaia. O fugalaau fugalaau e mafai ona faigogo pe faʻauʻu.

E tele ituaiga ma ituaiga o lenei aganuu, o le taatele gypsophila paniculata ma gypsophila fetolofi. Laʻau faʻapitoa i taumafanafana uma (i le ogatotonu o le taumafanafana). Ma, pe a uma le malologa, toe faʻaleleia pea le fuga o le autumn. O le maualuga o lenei laau e mafai ona ese mai le 15 i le 120 cm.

E te iloa? Gypsophila e le na o le pau lea o le igoa mo lenei laau matagofie. O lenei aganuu e lauiloa foi e igoa taua e pei o le "manava o le tamaitiiti,", "tumutumu", "gypsum" ma le "sisi". Na taʻua e Peretania le manava a le pepe i le manava a le pepe. Fesili atu pe aisea? Faʻafetai uma lava i lona agamalu ma le mama.

Totoina o le manava a pepe

Faʻaauau gypsophila - e le lelei, o mea e manaʻomia mo lona faʻatoʻaga e faigofie lava. O le totoina ma le tausiga o le laau e le tele se taimi, ae o ona fuga lanu e fiafia ia te oe i taimi o taumafanafana taitasi.

E faʻapefea ona filifili le palapala ma tuʻu

O se laasaga taua i le totoina o le gypsophila o le saunia tatau lea o le eleele. O le laau e sili ona fiafia ile eleele malamalama ma e le fiafia i le kelei. Lime eleele poʻo soʻo se isi lava eleele e le faʻaaogaina le eleʻele e sili ona lelei. O le eleele e tatau ona lafoaʻi ma faʻaleleia, e pei o le oneone pe a mafai ai. O le papa o le a lelei atoatoa.

O le fautuaga autu e uiga i le galueaina o le gypsophila, faapea foi ma le fesili i le auala e totō ai lenei laau toto, o le filifiliga saʻo lea o le nofoaga. O le nofoaga e toto ai le gypsophila e tatau ona susulu.

E te iloa? Gypsophila ua faaliliuina mai le gagana Eleni o se "lime-alofa." E mafua lenei tulaga i le mea moni o lenei aganuʻu e fiafia i le palapala o le lime, ma e le mafai ona faʻafefe nofoaga papa.

Faamatalaga o le faagasologa o le totoina o fatu ma le gypsophila

Gypsophila ua tupu mai i fatu laiti. I le masina o Setema, i luga o le paʻu ua mamae o gypsophila ua totoina, ua aoina ma ua mamago. I le tautotogo, e mafai ona totoina nei fatu. Gypsophila e le fiafia i le kiona, o le mea lea o le luluina o le galuega e amata pe a uma ona vevela le eleele i le tautotogo. O lea la, sei o tatou vaʻai i le auala e tupu ai le manava a le pepe mai fatu. O le totoina o galuega e faʻatino i le faasologa lenei:

  1. A o lei totoina, e tatau ona saunia moega ma faʻamalulu lelei le eleele.
  2. Ona tufatufaina atu lea o fatu i luga o moega ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se mea manifinifi o le eleele. O le mamao i le va o fatu e le tatau ona sili atu i le 10 cm.
  3. I le isi itu, o le sapalai sapalai e ufiufi i afifi ma agavale mo ni nai aso i se nofoaga lanu.
  4. I le tautoulu, o laau totō ola e mafai ona totoina i soʻo se nofoaga e te filifilia, tausia se mamao e tusa ma le 20 cm i le va o laau totō, ma le va o mea maualuga - e tusa ma le 50 cm.
O le luluina foi e mafai ona fai i se auala fiafia (aʻo leʻi oʻo i le taumalulu). Afai o lau eleele e matitiva ma e le lelei, e fautuaina le totoina o fatu i totonu o ipu. O fatu e totoina i totonu o se fagu i lalo o le malutaga (tioata).

O le eleele ua faʻamaoaigaina i meaʻai faaopoopo, lea e fesoasoani i le alualu i luma.

O le totoina o lapisi ua minoi ma tuua i se mamao e 15 cm, ma ia Me, pe a uma ona aliali mai laulaau, suia i se nofoaga tumau.

E te iloa? Ina ia maua pea le fugalaau faifaipea o le gypsophila, i totonu o le au fai togalaau masani na faataitaiina se isi auala matagofie o le tuputupu ae mai le fatu. Talu ai o fatu o le gypsophila e vave vave ona vave tutupu vave (i le vave aso i le aso lona 10 talu ona totoina oe o le a mafai ona e matauina laau totogo), mo le alualu pea i luma e mafai ona totō fatu laau - i le lua i le tolu vaiaso.

Faʻamatalaga o le faauoga tumau mo le gypsophila faʻamalosi

O le fesili i le auala e tausi ai le manava o se pepe e le manaʻomia ai se iloiloga faʻaeteete. Gypsophila e malosi lona tetee atu i vanu o le natura. I le laau na e fiafia i lau laʻau tele ma lanu lanu, ua lava lea i le lelei o le vai ma aua nei galo e fafaga fua.

Tulafono mo le fafagaina o le "pua o le puao"

I le vevela o le tau, o le gypsophilus e tatau ona fafagaina tele ma masani. Aua neʻi faʻamago, e le fiafia le laau i tulaga matutu. O tamaʻi vao e manaʻomia faapitoa lava le faʻamautu. E ui i lea, i le taimi lava e tasi, e tatau ai ona faʻaumatia le faʻaleagaina o vai i le eleele.

O le taofiofia o le vai e mafai ona mafua ai le tatavale o solofanua, o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, lea e mafua ai ona oti le laau. Ina ia fesoasoani tele i le susu e alu ese mai luga o le eleele, e tatau ona ave le tausiga o se eleele lelei (suavai, alavai, paipa).

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

Gypsophila na faʻalua faaluaina i le vaitau. Ae peitaʻi, afai e maua le vao faʻatasi ma le tele o le susulu o le la ma le vevela, ona sili atu lea o le gypsophila e aunoa ma ni faʻatoʻaga faaopoopo. Faʻaauau le fafaga mo le laau e le manaʻomia. O se aganuʻu le faʻatamaoaigaina o le eleele ma faʻalavelave faʻasaina o meaʻai ma mataupu faʻalapotopotoga.

E taua! Faatasi ai ma fugalaau faʻasaina i le tausiga o le gypsophila, o mullein e aoga tele ma lelei. Ae o le faʻaaogaina o le fugalaau fou e matua faʻaseseina mo lenei aganuu. E mafai ona ia faʻaumatia atoa le mānava o lau pepe.
I le taumalulu, ina ia le mate le togavao mai le maualalo o le vevela, e tatau ona mulch le eleele i lalo o le laau ma le peat poo le humus. E le gata i lea, afai o le manava o lau pepe e laiti ma vaivai, i le taumalulu e tatau ona e vaʻavaʻai lelei.

O laau talavou e fautuaina e ufiufi lala laau vela po o laʻau matutu. O le mulimuli i nei tulafono faigofie o le tausiga, o le ae maua ai le gypsophila tele ma umi.

E te manaʻomia se mea e teu ai ma teuteu laau

I le aluga o taimi, o fugalaau fetolofi o laau toto e fai ai ni vaovao tetele, ina ia foliga le manava le manava o lau pepe. E le gata i lea, e tatau ona tatou manatua o lenei aganuu masani e vave ona tupu.

Maualuluga e mafai lava ona mafai ona faʻaumatia le tupu aʻe i le vaiaai o laau vaivai. O le mafuaʻaga lea e taua ai le vave faʻatapulaaina le salalau o le gypsophila i le moega fugalaau.

E fautuaina le teuteuina o le togalaau pe a faʻaputu le laau (pe a uma ona fuga). Laʻau faʻapipiʻi lemu, tuʻu ai na o le 3-4 togi i le faʻavae. O le mea lea, pe a uma ona seleseleina vao o le a sili atu ona matagofie.

E faaopoopo atu i le teuteuina, e manaʻomia le suʻeina o le laau i le 2 tausaga talu ona totoina. Tamaiti laiti gypsophila nai lo le faigofie ona faʻafeiloaʻi muamua le gafa muamua. Ae ui i lea, o lenei taualumaga e le fautuaina atili. I le aluga o taimi, pe a oʻo ina aʻa le laau, o le toe totoina e avea ma mea matautia. Ae ui i lea, o le gypsophila e faigofie ona tupu e oʻo atu i le 25 tausaga e aunoa ma se toe gaioiga.

Faʻatoʻaina o laau: faʻapefea ona sili atu le manaia o le gypsophila

I le faaopoopo atu i le metotia o le fatu o le tuputupu aʻe, o le gypsophilia foi ua faʻaleleia e vao, o lona uiga, i le faapipiiina.

O lenei metotia e sili ona aoga pe afai o le ae faʻailoa ituaiga eseese o le gypsophila.

O lea, pe faʻapefea ona totoina se togi gypsophilus? O galuega e tatau ona faia i le faaiuga o le tautotogo (i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me). E taua le i ai o le taimi e tipi ese ai le tipi mai lala o le laau aʻo leʻi amataina le faʻaogaina.

I le malae vaʻaia, e tatau ona i ai se taimi e selesele ai aʻo leʻi amataina le tautoulu. O le mea lea, mo le faamanuiaina o le gypsophila, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie nei:

  • o le eleele mo le totoina e tatau ona tatalaina, faatasi ai ma le faʻaopoopoga ole laʻititi ole penisina;
  • totoina le loloto - e tusa ma le 2 cm;
  • le ea vevela e tusa ma le 20 ° C;
  • e manaʻomia ona tuʻuina atu le la 12-hour i le ao;
  • togavao togavao ma se vaifofo e aofia ai heteroauxin (o se aʻafiaga o aʻafiaga aʻa).

E taua! Ina ia ausia le lelei o le susu, e tatau ona ufiufi ia mea i se ata tifaga. Ina ia faia lenei mea, fausia ni polyethylene greenhouses faapitoa.

Gypsophila ma le faʻasologa o le laufanua: auala e filifili ai tuaoi "mo tamai fugalaau"

O le gypsophila agalelei e mafai ona faia se malamalama tulaga ese ma faʻaleleia soo se tuufaatasiga i lou fale. Gypsophila paniculata e faʻaaogaina e teuteu ai maʻa ma fugalaau, fugalaau ma fugalaau. O se gypsophila fetolofi (ituaiga meaola laiti) o le a foliga matagofie i luga o mauga maupuʻepuʻe, mauga papaʻe ma rockeries.

I tafatafa o maa, soo se ituaiga o gypsophila o le a sili ona aoga.

O le gypsophila faʻapitoa e foliga mai o loʻo siosiomia e le tutusa o aganuu agavaʻa. O le tuufaatasiga o mea taua ma isi laau toto o le a fesoasoani e le gata ina teuteu ai lau togalaau, ae faapea foi ona faalauteleina ai le togalaau togalaau, fausia ai se laufanua tulagaese.

Gypsophila e maua ai se aafiaga faʻapitoa i le faʻapipiʻiina o laau ma fugalaau tetele. O togalaau aina nei o le a avea ma ni tuaoi lelei mo a tatou mea taua: marigolds, yarrow, echinacea, stonecrop, phlox, erygium, escholcium, godetia ma le liatris. E le gata i lea, o le gypsophila e foliga matagofie i autafa o le mea teuteu o Elimus (poʻo, e pei foi ona taʻua ai, mutia, lauulu).

E le gata i lea, e mafai ona faʻagogo le gypsophilia e ala i le tuʻuina i totonu o le fagu fou tatala "tamai fugalaau". E mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi fugalaau fugalaau-amulets. O le lanu ma lala lamolemole o lenei aganuu e maua ai le mamafa i se faga fou. Gypsophila mataʻina e mafai ona teuteu ma faʻamaopoopo soʻo se fugalaau.

E te iloa? Gypsophila tusiga saʻo ma toetoe lava leai ni laulaau, lea e maua ai e le laau le malamalama mama. O le foliga le mama o le gypsophila e lelei mo le faʻaaloalo. Ona o lenei uiga ma, ioe, ona o lona matagofie, o nei fugalaau e sili ona lauiloa i le mamanu o teuga o le faaipoipoga. Ua aofia ai i totonu o le tuufaatasiga o rosa ma isi paluga tuufaatasi lea e masani ona tatou tuuina atu pe maua o se meaalofa.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, gypsophila - e le lelei tele, o lona totōina ma le tausiga sili atu i le malae vaʻaia o le a le manaʻomia ai ou tomai faʻapitoa. Malamalama ma lalelei, o le a faatumulia lau togalaau i "pua puaʻa" laiti. Ma o le manogi matagofie ma le malu o fugalaau o se laau o le a fiafia i le manogi masani.