Laʻau

Poppy: peony, oriental ma isi, togavao

Poppy o se laau na iloa talu mai anamua Roma - "povas" - sua susu. I le aofaiga atoa, e tusa ma le 100 ituaiga e iloa, ae i lo tatou atunuu 75. Na tupu mai le laau ia i matou mai toafa o Ausetalia ma Central Asia ma eleele papaʻu papa. O le poppy i luga o se mea lamolemole po o se faʻala, e foliga mai e mumu, lanu piniki, moli, lanu samasama, lua-leo poo le lalelei o le fugalaau. O gaʻo o se paluga o togalaau e faʻapitoa, e masani ona mumu ma se 'uliuli, ma fatu i totonu o se pusa.

Ona o fatu e faʻasaina ai ona totoina ni ituaiga o poppy i Rusia. O le tele o ona ituaiga e aofia ai le opium, lea, e ui i le mea moni e faaaoga i vailaau (i le togafitiga o le lelava ma le atuatuvale), o se vailaau faʻamalosi (o le opium censers ua leva ona lauiloa i atunuu Arapi ma Saina).

Eseesega o poppy: peony, oriental ma isi

Faasaina e tupu:

  • Hypnotics, opium (P. somniferun).
  • Bristle-bearing (P. setigerum).
  • Bract (P. bracteatum).
  • Eastern (P. oriental).

Talosaga faaletausaga

Vaʻai
Vasega
FaʻamatalagaFugalaau
Hypnotic, opium (P. somniferum)
  • Fuʻa Tenimaka
    (Fuʻa Danimaka).
E oʻo atu i le 100 cm le maualuga. Lanu uliuli, lanumeamata, lau, vavalalata i le vaivai, o le tele elliptical. Fugalaau e 4 vaiaso.

E tusa ma le 10 cm, o petals e mafai ona masani poʻo faʻaluaina, o lanu eseese - lanu mumu, samasama, maroni, lanu violē ma le paʻepaʻe po o le paʻepaʻe, e paʻu i le la.

E faasaina ona tupu.

Peony, fualaau moe
(P. somniferum)
  • Peony lanu.
  • Fame Antique.
  • Pink Bicolour.
  • Venus
  • Scarlet Paeony.
Faʻamanatuina o se peony o le 15 cm i le lapopoa Le ata lanu mai le vaitusi i le uliuli, lua-tone ma ni fusi uʻamea, lanu piniki, mumu ma le paʻepaʻe.
Samoseyka, vao
(P. rhoeas)
  • Shirley.
O le aʻa e ola i le 60 cm, e ufiufi i lauulu, vavalalata i aʻa o le lau e tilotilo, ese, i luga o le mea e tolu-vaevaeina.Paʻepaʻe, mūmū, malaʻu ma pito paʻuuli, piniki ma se pito sili ona pogisa o loʻo maua i le lanu.

O le faʻasalaga e itiiti ifo ma le 10 cm le lautele e masani pe faalua

Le laumei lakapi
(P. commutatum) poʻo le Suʻeina
(P. commutatum)

  • Ladybird
E oʻo atu i le 70 cm.

Cirrus, lua valavala ma le uliuli e oʻo i le 20 cm.

E fuga mai ia Iulai ia Setema.

Peacock
(P. pavoninum)
O laʻau e lapotopoto i pito o le 3-5 cm, o le 'au e matua manaia, o laulaau e lanu meamata.E mafai ona eseese o latou lanu, terry, ma masani.

E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Faʻailoa popoto

Vaʻai
Vasega
FaʻamatalagaFugalaau

Sasaʻe
(Pitonuʻu P.)

  • Patty's Plumman.
  • Effendi.
  • Khedive.
  • Pizzicato.
E oʻo atu i le 1 m, o le mea saʻo e saʻo, matafiafia, sosola, o laulaau e mumu, vavae, latou te pupuu. Fuga i totonu o le 2 vaiaso.

Lulu mumu fugalaau e oo atu i le 20 cm i le lapopoa ma se mea uliuli. Vaaia o lanu lanu ma sina tamai nofoaga pogisa, fugalaau o lanu enaena lanu moli, mai le paʻu-paepae e paʻu piniki, na susu.

E faasaina ona tupu.

Alpine
(P. alpinum L.)
Laʻau maualalo i luga o le 0.5 m, faatasi ai ma le tele o laulaau.O le tele o le faʻaogaina e le sili atu i le 4 cm, o fugalaau e mafai ona moli, paepae ma mumu.
Rockberaker
(P. rupifragum)
O mea lelei, e fuga i le tausaga lona lua ma le amataga o le tautotogo, e pe tusa ma le 45 cm le umi, faatasi ai ma le tele o laulaau.E tele lanu enaena mai le lanumoana lanumoana i luga o le sima.

Ice-cream, Icelandic
(P. nudicaule)

  • Red Sails (Scarlet Sails).
  • Oregon Rainbow.
E ola i le 0.5 mita, o le uʻu e viliina, o le lanu e paʻu lanu meamata, e taatia i lalo. Ia Me, e fuga ma fuga mai seia oʻo i le faaiuga o Setema. E mafai ona tuʻu i vases.O le tele o le maualuga e oo i le 5 cm le masani pe faalua, o fugalaau e mumu, lanu samasama, paʻepaʻe poʻo le piniki ma se lanu samasama.
Saffron
(P. croceum)
E latalata i le 30 cm, lanu lanumeamata lanumeamata poʻo le malamalama, lauulu.
E fuga mai le amataga o le tautotogo ia Oketopa, o le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Sisifo Siberia, Asia Tutotonu ma Mongolia. Totoina uma o fualaau oona (amata mai i le aʻa ma faaiʻu i le fugalaau).
O le tele o le inflorescence e oo atu i le 20 cm, o le lanu o petals mai le samasama ma le moli.

Lauina o poppy i luga o le eleele

O fuʻa manogi e amata mai ia Aokuso ia Setema, pe a ma le masina, e le lelei le laau.

Mo ituaiga uma o popoto, aemaise lava togalaau, o le fatuina o le tagata lava ia e sili ona lelei. A pupu le pusa ma fatuina fatu i le eleele i lalo o le malosi o le matagi po o le pi i lalo o le taumalulu, ona fiafia ai lea o le poppy garden i fualaau amata.

Soo se eleele e talafeagai - sili oneone ma le le mautonu.

Ina ia ola le laau mo se taimi uumi, e tatau ona teuteuina i le taimi lava e amata ona nonoa ai pusa.

I le faaopoopo atu i le totoina o le tagata lava ia, o poppy i totonu o le togalaau e mafai ona totō i fatu mai le pusa e tasi. A minoi laʻau ma e foliga mai e tafe i tafatafa o le pito, e mafai ona e maua ni mea e totoina mai ai.

E sili atu le totoina i le tautotogo, o taumafanafana uma o le a fiafia i ona fuga, o le mea autu lava e leai se vavalalata o vaituloto o le eleele i le eleele. E fautuaina le filifilia o nofoaga lafulafua, talu ai ona o lenei laau na maua mai i teritori toafa, e sili atu le saunia o le eleele mai eleele masani i totonu o le togalaau pe faʻaaoga ai le faapalaga ua faʻafefiloi ma le eleele. E sili atu le faʻalauteleina o fatu i le 3 cm i le eleele, totō i se mamao e 5-10 cm, i le pito, vai.

Poppy Care

O le tausia o se togalaau e sili ona faigofie - e le manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu, i se lamala e lelei tele i le vai ma faʻamaʻiina, ae le tatau. E fautuaina e tatala le palapala ma aveese vao.

O se taʻusaga taʻitasi pe a uma ona fuga o le vaʻa ese mai le palapala ma lafoina, o se mea e faʻaleleia.

Faʻaleleia o le poppy

E le gata i lea, e mafai ona fafagaina poppy e ala i le faʻaogaina o laau - pe a oʻo i le fugalaau, e seleseleina lala (lala) ma totō i le eleele pe a maua aʻa, e totoina ma tupu aʻe mo le isi 1-2 tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o poppy

UlutalaFaailoga

Faʻaaliga i lau

Auala toe faaleleia
Malosiaga malosiUfiufi i le paʻeʻe papaʻe.Fufulu 50 ml o le suka i totonu o se vaifofo vai poo le 10 l o le vai o le kopa kulloride 40 g, fufulu laulaau.
Downy mildewLatou te le lelei ma ufiufi i lanu enaena-enaena, o totonu latou te lanu violē.Faʻaaogā tutusa auala e pei o le paʻu palapala.
FusariumO laulaau ma le ogalaau e ufiufi i le pogisa, o pusa pusa.Ua aveeseina togalaau, ma ua faamaligiina le eleele i se vaifofo malie.
AlternariosisLaʻau lanumeamata i laulaau.Ua tafe le poppy i se paluga paʻu, Kuprosat, Fundazol.
WeevilO lau laʻau e 'ai le laʻau e nofo i le eleele.A o le totoina i le palapala, faaopoopo le 10% Pazulin poo le 7% Chlorophos.
AphidsLaʻau uliuli laʻititi i luga o laulaʻau ma laʻau.Fufulu laulaʻau ma fai ma Antitlin poʻo vai inu.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e lelei tele le totoina o poppy i le nofoaga e tasi ma se eseesega o le tolu tausaga.

Faʻaaogaina mea taua o poppy

O fualaau papago e toetoe lava o elemene uma lava:

  • alkaloids;
  • flavonoids;
  • vailaʻau oona;
  • gaʻo ma glycosides;
  • squirrels.

O le manogi paʻu o se meafaitino taua tele na faʻaaoga i le gaosiga o vali ma le vailaʻau.

Talu mai taimi o Ancient Greece, ua iloa ai le pusa ma le momoe o poppy. Talu ai nei lava, na faʻaaogaina ai fatu e avea o se fofo mo le tale, latou te togafitia ai faʻamaʻi o le manava, afaina o le nerve sciatic, o le siʻomaga, o le afaina o le tino, o le lese ma le manava.

Poppy e le tatau ona ave e tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matutua, tagata matutua, tagata ma le pulmonary emphysema, ma faapena foi i le ava malosi.