Laʻau

Hydrangea Taeao e le Muta

Faafetai i le toe fai o lau fugalaau, hydrangea O le taumafanafana e le uma e i luga o le lisi o laau e sili ona faʻaaogaina mo le teuteuina o fale vevela poʻo togalaau. E mafai foi ona tatalia tulaga leaga o le fesuiaiga o uiga o le itu i matu o Rusia.

Amataga ma foliga vaaia

E tusa ai ma le talitonuga lauiloa, O le Summer Summer hydrangea na paʻu i le 2003 i le setete o Minnesota, ISA. O le mea moni, o galuega filifilia na amata muamua muamua - i le faaiuga o le 20 seneturi. O le taimi lea, i le taumalulu o le 1982, na maua ai e le aufaipisinisi se mafutaga i le va o le kiona ma le totoina o nisi o meaola.

Amataga ma foliga vaaia

Hydrangea Macrophylla o le igoa aloaʻia mo le tele hydrangea. O se ituaiga umi e mafai ona oʻo atu i le 2-3 mita le maualuga ma le maualuga o le lautele o le pale 100 cm. O le laau o loʻo faʻaalia e lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma se fale faʻamau, lea e mafai ona ola e oʻo i le 15 cm le umi.

E ui i le mea moni e faapea o le lauʻeleʻele o le ituaiga o ituaiga o le Iunaite Setete, Ua afaina ai le taumafanafana i Rusia, lea e mafua ona o le le mautonu o tulaga tuputupu ae ma le i ai o le manaia o mea leaga.

Fugalaau faʻamatalaga

Aʻo lei tupu le fuga o le lapopoʻa tele o meaʻai o le Summer Summer, o le totoina o meaʻai e faʻaputuina i nai laʻau laiti e tusa ma le 10 i le 15 cm.

O le maualuga o le Hydrangea o loʻo faʻaalia mai i foliga tetele, lea, pe a uma le tatalaina o le laʻau matua, e faʻatuputeleina i le 20 cm le lautele. O le tele o pulou fugalaau e aofia ai lanu lanumoana, lanu piniki po o le mumu.

Mo faʻamatalaga! O le lanu o le inflorescences e faʻalagolago atoa i le aoga o le eleele. O le mea lea, o le pH i lalo ifo 7 e masani lava ona maua ai se lanu uliuli i petals, ma o se maualuga i luga e latalata i le lanu piniki. O lenei vaega o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai o elemene aluminiumium elemene, lea e mafai ona ulu i puaa fugalaau. Ona o lenei mea, o le fetuunaiga o suiga o le lanu e faigofie.

O uiga iloga o le ituaiga e aofia ai le ono mafai ona toe fai lau laʻau i luga o laʻau o le tausaga talu ai, lea e tupu ona o le fausiaina o fou fou ile 40-50 aso. E le gata i lea, o fugalaau e puipuia mai le paʻu palapala.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

Hydrangea Summer Love (Summer Love) - faʻamatalaga

O le vaeluaina o Hydrangea e sili ona lelei i le aso vevela pe ao leʻi oʻo i timuga. E tatau ona toʻa le tau pe a le susulu le la. O le taimi sili e faʻaleleia ai le eleele o Aperila-Me poʻo Oketopa.

Totoina o laau

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Aʻo leʻi totoina le hydrangea i le avanoa, e tatau ona faia se numera o faʻatagaga faʻatagaina e faʻaitiitia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli. O le a fesoasoani foi i le faateleina o le saoasaoa o le ola o vao.

  • Toto i totonu o le togalaau, aveese vao ma aʻa mai isi laau.
  • Afai e mafai, ia filifilia fualaʻau tuai ma aʻa faʻamau i totonu o le vasega pepe, lea sa totoina i se paluga o peat, sand and sawdust.
  • Saunia se nofoaga mo le togavao, faasolosolo malie le eliina o le palapala ma faaopoopo ai peat, sod, oneone ma humus i totonu i le fua faatatau o le 1: 1: 1: 1.
  • Tii laiti laiti ma le 50 cm le loloto ma le loloto, i luga o lalo o loʻo i ai ni iliili, maʻa mafiafia po o piliki paʻu ina ia puipuia ai le tele o le susu.
  • Faʻatoʻa faʻatumu le palapala i le vai.

Mo faʻamatalaga! E fautuaina e le au fai togalaau le faaopoopoina o minerale ma le fugalaʻau i pui totō ao leʻi totoina, lea e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le fugalaau.

Filifilia le nofoaga sili

O le filifiliga o le nofoaga i le totoina o ituaiga o meaola e tele-taloina O le taumafanafana e le gata e faia ai se vaega taua tele. E le gata o le soifua maloloina ma foliga vaaia o le vao, ae o le malosi foi e ola ai i le tau malulu e faalagolago i lenei.

Fautuaga autu mo filifiliga:

  • Malamalama Talu ai o soʻo se ituaiga lapopoa o le hydrangea e lelei le alofa, e tatau ona toto le laau i nofoaga ua faapaiaina. E le mafai foi ona filifili se teritori e aunoa ma se ata lafoia, talu ai o le a mafatia le ogaumu mai le tafe. O le fofo lelei lava o le totō ile eleele e latalata i se laau maualalo, o lona ata e ufiufi le fugalaau mo le 6-8 itula i le aso.
  • Lulu E mafai ona totō lauʻau lauulu i laufanua mafanafana. I le taimi lava e tasi, e le taliaina foi e le laau le vevela ma e manaʻomia ai se taimi saogalemu. O le vevela aupito sili ona lelei i le tautotogo o le 10-15 ° C.
  • Totogi. O fualaau laiti e tatau ona puipuia muamua mai matagi malosi ma matagi. O le laau e fiafia tele i nofoaga e lele ai le ea i se tafega saoloto. Ae ui i lea, e le tatau ona totoina le hydrangea i se ata faataitai, totoina i le pa poʻo luga ole faʻailoga o le filifiliga sili lea.
  • Soo. O le laau toto e ola lelei i le palapala ma le vaivai pe faʻaleagaina (pH 5-5.5). E tatau ona manatuaina o le palapala e le tatau ona faʻaogaina, a leai o le aʻa e masani ona afaina ai pe oti.

Talu ai o le lanu o fugalaau e faalagolago i le maualuga o le eleʻele palapala, e tatau foi ona e gauai faapitoa i lenei mea pe a filifilia se nofoaga mo le totoina. O le mea lea, afai o le faʻaleagaina o mea na tutupu e ese mai le lanu nai lo le mea na faʻamoemoeina, e le manaʻomia ona faʻafefe le fefe.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le isi laasaga pe a uma ona sauniuni ma filifilia se nofoaga, o le totoina saʻo lea o le laau i le eleele ua uma ona saunia.

Faʻamasinoga faʻalelei

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le laasaga i le laasaga o fautuaga:

  1. Le faʻamamaina o se ogalaau ma aʻafiaga o laupepa.
  2. Tuu aʻa i totonu o le lua, faʻalautele lemu i ou alofilima.
  3. Ia mautinoa o loʻo tumau pea le ua i le tulaga tutusa ma le eleele.
  4. Faatumu aʻa i le palapala ma le mamoe povi i ou lima.
  5. Vai vai taʻitasi ma 18-20 lita o vai.
  6. Mulch faatasi ai ma le alalaupapa, laau o le coniferous po o le paina pine i le maualuga o le 7-8 cm.

Faʻalogo lelei! I le taimi lava e uma ai ona totō, e fautuaina e faʻaopoopo fugalaʻau ma ia mautinoa e le punou fasi laau.

Toe faʻaleleia o le hydrangea O le tau mafanafana

Hydrangea Summer Snow - faʻamatalaga

O le faʻaleleia o le hydrangea e ala i le tipi o le auala taatele lea o le fale o loʻo ola ai se laau. Mo togafitiga, o le isi auala e masani ona faʻaaoga - faʻaaogaina o fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻaleleia o le laau e ala ile tipi, o le mea sili ona totoina o le a avea ma se tamaititi 2-3-tausaga le matua, lea ei ai le itiiti ifo ma le tolu togi. Mo le olaola ina ia manuia, o lona tuputupu aʻe e tatau ona silia ma le 70 cm.

Laʻau laiti e sili ona totoina ia Me poʻo le amataga o Iuni. O lenei mea o le a mafai ai ona e vave amataina le aʻa, lea o le a mafai ai ona fatuina se fafie atoa mai se fatuga laitiiti.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Le faasologa o gaioiga pe a totoina togalaau:

  1. Tipi ese mai le pito i lalo o laulaau.
  2. Toto i latou i tafatafa o se potoa loloto 2-3 cm le loloto, totonu o lea mea e tatau ona i ai oneone. O le mamao i le va o auala e tatau ona lava lelei ina ia aua nei paʻi le tasi i le isi.
  3. Ufiufi le ulo i se taga po o se fagu palasitika e fai ai se fale-mumu tele ma tuu i se nofoaga susulu e aunoa ma le susulu lelei o le la.
  4. Vaʻa vai i taimi taʻitasi ma tausia le palapala i le maualalo o le susu.
  5. A maeʻa 3-4 vaiaso, faʻafefe atu i le auala.

Afai o le tipi e faʻamaʻalogaina pe na vavaeina i le faaiuga o Aokuso, o le a faʻagasolo le tekinolosi o le totoina. I lenei tulaga, e tatau ona vave toliina le ulo ile eleele, filifilia le nofoaga sili ona lelei. I le taimi o le germination, e tatau ona e faʻaliliu i taimi taʻitasi le mini-greenhouse, ma i le amataga o aso muamua o le autumn, aveese le fagu poʻo le ato. A maeʻa lenei mea, o le a maua e laau toto ni aʻa lelei mo le alualu i luma.

Faʻalogo lelei! E le gata i lea, o le faʻamalamalamaina atoa o laʻau e 5-6 o laʻau e mafai ona faʻaaoga i nisi taimi. O la latou togavao e le ese tele mai le metotia muamua, ae ui i lea, aʻo lei totoina, e tatau ona aveese laʻau uma, o le a faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le vai.

Fatuina o fatu

E ui i le mea moni e faʻapea, faatasi ai ma le fesoasoani a fatu e mafai ona e maua ai se fugalaau susulu, o lenei metotia o le tuputupu ae o le tele lea o le taimi e alu ai, ona o le i ai o ni nai pi.

Taua!O le masina aupito sili mo le faʻaleleia o fatu o Fepuari. O le mea muamua lava e fai o le tuʻuina lea o fatu i le va o ni fasi pepa se lua ma le fulufulu mamoe, ona sasaa lea o vai inu ma faʻatali mo aso e 2.

Ma le isi, ia saunia se paluga kulimi mo le eleele mai le peat ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 1. Faatumu se tamai atigipusa ma mea e maua ai ma fafaga mo le 2-3 vaiaso muamua.

Hydrangea fatu o loʻo taatia i luga o le eleele ma ufiufi i le oneone. E ufiufi pulu i se ata vevela poʻo ni oloa gaosi pisia e fai ai se microclimate. Ole lapisi o koneteina e tatau ona 6-7 cm. Ua totoina le laau ile eleele ile 1.5-2 tausaga pe a uma le fatu germination.

Hydrangea Care

A maeʻa le totoina faʻatoʻaina o meaola o le Vaitausaga o le Taumafanafana, o le tausiga ma le tausisia o puipuiga uma e faʻamalosia. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi po o parasites, ma o le a fiafia ai foi le fai togalaau faʻateleina le tuputupu ae ma le totoina vave.

Hydrangea Magic Sweet Summer (Hydrangea Paniculata Magical Sweet Summer)

O fautuaga autu mo togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻamalosia, laʻei pito i luga, teuteu, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli taua.

Tulaga faʻatau

Talu ai Le Lumanaʻi le Tausami o le hydrangea lapopoa o se vailaʻau vai, e manaʻomia le tausiga talafeagai i le tausia o le eleele e tatau ai.

E tatau ona faamalūlūina vai vai, e aunoa ma le i ai o elemene o le lime, chlorine poʻo isi mea leaga eleelea. O le filifiliga sili ona talafeagai o le faʻaaoga lea o le timu. E talafeagai foi le suavai, ae i lenei tulaga e tatau ona tu i le la i le taimi muamua.

Faʻalogo lelei!Ole vai vai masani e mafai ona oʻo atu i le atinaʻe o chlorosis. Ina ia aloese mai lenei mea, ia faaopoopo atu i ai ole lita 3-5 o le sua o le tipolo poo le vineta 9% i le vai.

O le faʻaleleia o le suavai o le hydrangea e faigofie lava: ia le itiiti ifo i le lua pakete vai i lalo o le vao i le vaiaso. Le le lava o le susu o loʻo faʻaalia i uiga nei: sosogi, mimilo ma samasama o lau. I nisi o tulaga, e mafai ona galo se mea e mafai ona maua.

Laʻei pito sili

Mo le tasi vaitau, e fafagaina le fale mai le 3 i le 5 taimi. E masani ona faʻaauau le faʻalaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaleleia atili le fuaina o le hydrangea.

Laʻei pito sili

I le tautotogo, e faʻafeiloaʻi ai fugalaʻau, e aofia ai le nitrogen, potassium ma le maika. I le toesea o nei elemene, e le tatau ona faʻamoemoeina le ola umi. ECOstyle ma Green Bool, o loʻo faʻatau atu i le toetoe lava o faleoloa fugalaau uma, ua faʻamaonia lelei lava i latou. E mafai foi ona e faʻaaogaina mea mo le fafagaina o le rhododendrons, azaleas, poʻo le tutoatasi sauniuni o fualaʻau.

Mo le hydrangea e fuga i le taumafanafana uma, e tatau ona iai le tele o le potassium ma le gaʻo. I le amataga o Aokuso, e le aofia ai meaʻai o le suka e saunia ai vao mo le taumalulu.

Taua! O sauniuniga e faʻavae i luga o le lime e faʻasaina ona faʻaaoga i soo se taimi o le tausaga, e ono mate ai le laau. O le mea lea, ao le i faaaogaina e taua le faitau i taimi uma le faʻamatalaga ma le tuufaatasiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

O le mea pito sili ona taua i le taimi o le fugalaau o le mulumuluina o le eleele. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le faʻaaoga o le paʻu o paina, o laau faʻasalalau poʻo laʻau malogo. E masani ona faʻaaoga masani le sawdust poʻo le peat.

I le vaitau o le fugalaau, e taua tele le fafagaina o le laau, ma, pe a tatau ai, aveese fugalaau fugalaau.

Vaega o le tausiga ile malologa

A uma ona fuga, e mafai ona e fufuluina ma aveese vaʻa mamago pe vaivai. Ina ia mafai ona toe faafouina le laau, o le mea e taʻua o le faamamaina o le tino e faia - tipiina uma lala i le lona tolu e faʻaaoga ai se faʻamaufaʻailoga mataʻutia.

Faʻalogo lelei! E sili atu le faʻapuupuu le tuputupu ae i fatugaʻo i le amataga o le tautotogo. I le autumn, e fautuaina e vavae ese le tele o fugalaau i lala o le itu e solia ai le foliga teuteu o le togavao.

E le gata i lea, i le vaitau o loʻo moe, e mafai ona e faʻapipiʻiina le laau i se nofoaga talafeagai mo lenei mea.

Sauniga o le taumalulu

E ui lava i le mea moni o le hydrangea O le mafanafana e faʻavavau o se vailaʻau o le malulu ma e mafai ona faʻafeiloaʻi gutu e aunoa ma ni fua faʻatatau, e sili atu le sauniuni o le fale mo le taumalulu muamua. Afai e le faia lenei mea, o le a tupu tele le fugalaau mulimuli ane.

Sauniga o le taumalulu

O le mea lea, ina ia mafai e le togavao ona faʻamalieina le 'autau i le amataga o le tautotogo, e fautuaina e ufiufi ao lei amataina le tau malulu muamua. I le avea ai ma meafaitino, e sili atu le faʻaaogaina o se ata kesi, o le lutrasil poʻo le vaeluaina. Afai e leai se mea, e mafai ona e ufiufi le laau ma lala ma laʻau mamago. O le pito i lalo o le vao e tatau ona ufiufi i paʻu.

Faʻalogo lelei! A maeʻa le faʻamaʻi, ona fautuaina lea e tipi ese mea leaga ma le mama i taimi uma.

Ona o lona tulaga iloga, suiga o le paolo o mea e le mafai ona faia i le hydrangea O le taumafanafana e le gata, o se punavai e le muta o musumusuga mo soo se fai togalaau. O le laau e le lelei i le tausiga ma faigofie ona faapaleni gutu. O le mulimuli i fautuaga faigofie o le a mafai ai ona maua se manaia matagofie e tusa lava mo se fai togalaau.