Laʻau

Brunner: faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

Brunner e taua o se taʻutaʻua mai le aiga o Burachnikov. O le igoa o le vao na tuʻuina mai e le suiseni o Suisini S. Brunner. I le taimi o se faigamalaga faataamilo i Crimea, na tosina atu lona gauai i fugalaau, e iloga i se lanu moana lanumoana. O le mea lea e foliga mai ai le au Brunners e pei o le faʻagaloina aʻu-nots.

Faʻamatalaga

O faʻasalaga e faʻamalamalamaina e le rhizomes mafiafia, lapoa lau lapopoa o le fatu, o laʻau faʻalaʻau lauulu. Laititi laʻititi e aoina mai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le faʻaogaina o meaʻai.

  • Pestle ma stamens e le faʻafefe.
  • O fua o le non-coniferous o nai kulimi mamago. E oʻo mai i le faaiuga o Aukuso.
  • O le maualuga o le maualuga e mai i le 45 i le 55 cm. Asia Minor ma Siberia o loʻo i le vaega tufatufaga.
  • E teuteu e le tamaitai lalelei le lalelei o le togalaau mo le masina. O le taimi vavalalata e pau i luga o Aperila-Me. Faatasi ai ma foliga vaaia, o se lanu paʻepaʻe i totonu o le fugalaau e iloga.
  • O se tagata matua na te faia ni vao vao e le manaʻomia ai se tausiga faigata.

Faatasi ai ma isi faʻaopoopoga faʻamanuiaga a le au Brunners, o latou faigata ma taumalulu i le taumalulu.

Brunner tele-talo, Siberia ma isi meaola

Ua filifilia le saite, ma taulaʻi atu i uiga o le ituaiga. Brunner e le mautonu i le maualuga o le susu. E ala atu i lenei laau faʻamalosia le tumutumu o le togalaau.

EseeseFaʻamatalagaLeaFugalaau
Leafy (brunnera macrophylla)Laʻau tusiga. O le maualuga o le laau e 50 cm. O le fanau mai o lenei aganuu o le Caucasus.Paʻu o le fatu, agaʻi i le pito i lalo.O le lautele e tusa ma le 7 mm. Faʻamatalaga faʻapitoa. Afai e fetaui uma tulaga, e mafai ona fuʻa faʻafia.
Siberia (brunnera sipirica)O lapoa lapoa, o le maualuga o le mafiafia e 60 cm.Tuʻu i le aʻa, faʻaalia e se fale mafiafia ma le mafiafia.O le aofaʻi o le corollas blue lanu moana e 5 mm. Faanatinatiina mea e tutupu i le tele o vaiaso.
Eastern (brunnera orientalis)Laititi, tau le tau.Telefoni, umi - 10 cm.Maʻega faʻalelei, tutusa ma le galo-aʻu-nots.

Vaaia o laulaau lapisi lapoa

E vave ona ola vave se laau totino i le paolo. O laau e taofi o latou foliga teuteu e tusa lava pe ua uma ona tupu. O laʻau o le siliva e teuteuina i se lauulu matagofie, vela lanumeamata ma faʻafeiloaʻi i se paolo malu.

O le uʻamea faʻataʻitaʻiga e aofia ai faʻasalaga ma vaʻavaʻa. O le umi o petioles e faalagolago i le tele o laulaau lau. O le maualuga o le faʻavae o loʻo fausia e 60 cm.

O lanu e tupu mai luga o le fogaeleele atoa. O gafa e afua mai i sinusisi o loʻo i luga o laʻau lauolaola.

O le lisi masani e aofia ai:

VasegaLea
Millennium ZilberFaʻamamaina i fasi siliva.
Siaki kionaPaʻepaʻe, i tafatafa o le pito o se tuaoi vaapiapi.
LangtrizPogisa lanumeamata, o loʻo i ai speks. Faʻapipiʻi Bluish inflorescences.
Laupepa arioUa vaneina, ufiufi i le paʻu uila vaʻaia.
Lucing GlassOlive-siliva, teuteuina i vela e pei o filo. Paʻu lanu moana paʻu.
Tupu togiolaSilivili, e faʻaalia e se fale tele. Faatasi ai ma mea iloga o le lautele o le susu, o se mamanu matagofie.
VariegataO le ogatotonu e lanu meamata, o fugalaau e lanu piniki, e le o le manogi.
Hadspen CreamO le lautele, fatu-foliga, umi e le silia le 15 cm, tuaoi o se lanu samasama lanu.

Brunner's landing

E mafai ona maua ituaiga vao i totonu o le vaomatua. E mafua lenei mea ona e fiafia Brunner i nofoaga paolo ma le susu. I itulagi ma se vevela vevela, e sili atu le faigata o fai togalaau ona fatuina ni tulaga talafeagai mo le totoina.

E le manaomia e le laau le tele o le susulu o le la. E mafai ona faʻaleleia le lauʻeleʻele pe afai oi ai se vaʻa latalata ane. O le eleele e sili atu ona manino. E tatau ona faia le taualumaga i le afiafi.

E masani lava, e totoina le laumei e tutusa ma le vavae ese o aʻa. O le togavao ua eli i luma o lenei mea, ua aveese le vaega eleele, ma ua tuu le fasi rhizome i totonu o se apa ua tumu i vai.

I pu taʻitasi sauniuni, i le faʻaopoopoga i le vaeluaina o le laau, e tatau ona i ai se fatuga matua. A uma ona totoina le failaina, e tatau ona faasūsū.

Taimi faʻaleleia

O le totoina o le taimi e faalagolago i le eseesega. Siberian brunner na totoina i le afa lona lua o le taumafanafana. I le tautotogo, ua faatagaina i fugalaau fesuisuiai o mea totino e tele. Afai e saʻo mea uma, o le a tatalaina e Brunner ana siaki i le ogatotonu o le tautotogo.

Tulafono Faʻasalaga

Ina ia mafai ai e le taumafaiga ona faʻaaogaina fatu e faʻamaonia ai ia lava, e tatau ona amanaia ni nuanua taua.

Faatasi ai ma:

  1. Aofaʻi o le malamalama o le la - mo le fale ua faʻamautuina, o le a lava le vaega e pau ai le ao o le ultraviolet i le taeao.
  2. O le brunner Siberia e fiafia i le palapala eleʻele, lapisi lapisi.
  3. Fertilizing faatasi ai ma meaola ma meaʻai faʻamalosi aʻo lei totoina, e faʻamalosia pe afai e le o lafulemu le eleele.
  4. O le puipuia o vao mai le totoina i totonu oi latou lava, ao lei amataina ma toe totoina tamaitai, e tatau ona vela le saite.
  5. O le aʻa o loʻo i totonu o le pito i luga o le eleele, o le mea lea o le a faʻavaivaia ai. A le o lea, o le faaleagaina o auala e gafa ma mea taumafa e le mafai ona alofia. Ina ia aloese mai le faʻaogaina o le eleele, e tatau ona e mulumulu le totoga.

Faatoʻaga togalaau

Faatoagaina e le Faatoaga eseesega i le galueaina o ituaiga eseese. Laulaʻau laulaau lauulu e tumau pea ona foliga foliga teuteu e tusa lava pe maeʻa. O le tele o Siberia e manaʻomia ai le tele o tausiga.

O timuga masani e masani ona lava mo lenei ituaiga o faʻagalo-me-nots.

Afai o le teuteuga e tupu i luga o le taimi, o le a aliali mai le laʻau fou i le taimi nei. O le seti autu o fuataga e faʻapipiʻiina i le taimi e tatau ona fafagaina ai, faʻafefiloi luga, ma veleina. Mai fua faʻatatau i le vaitaimi talu ai, o le tulaga o le mamalu i le taimi nei e faalagolago.

Sauniga o le taumalulu

O le Brunners ua faʻaalia i le maualuga o le taumalulu i le taumalulu, o lea e leai se manaʻoga faʻanatinati mo fale faaopoopo. O fua sauniuni e aofia ai le teuina ma le mulumuluina o le eleele. Mo le faʻasologa mulimuli, o le a e manaʻomia se faʻafefiloi o faʻalapotopotoga faʻasaina.

Distillation Brunners

O le Brunner rhizome ua faasee atu i se pusa ua tumu i paluga kulimi. Lafoaʻi vao i le lumanaʻi i luga o le auala, latou te ausia lo latou faʻamalosi. A maeʻa le tau malulu, e tatau ona siitia le laau i se potu malulu.

Ina ia totogo le laau i le taimi e tatau ai, e tatau i le fai togalaau ona fatuina ni tulaga faapitoa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu i totonu o se potu mafanafana ma susulu.

O le mea moni e faapea o le au a Brunners e masani lava ona faʻaalia e pere na tulaʻi i le faaiuga o le masina muamua o le taumalulu. Afai o faʻamatalaga i le fesuiaiga o le vevela e manuia, o fugalaau o le a aliali mai i aso malolo Fou.

Tofiga

Ina ia tupu se mea fou galo-ia-leai, e mafai ona e faaaogaina metotia e lua. Mo le mea muamua, e te manaʻomia mea o fatu, mo le lona lua - rhizome. O le vaega mulimuli ua vaevaeina e tusa ai ma se mea e tasi.

O le taunuuga o nisi o vaega, o ia mea uma e le itiiti ifo i le 6 cm le umi. O le i ai o se fatugaʻo o se mea e manaʻomia muamua. Pe a filifilia lenei metotia, e aliali mai i lalo o le tautotogo.

E fautuaina e le au brown brunners le faatauina i se faleoloa faapitoa. O le numera o fualaau e faalagolago i le lelei o le meafaitino. O lenei metotia e itiiti ifo le fiafia.

O ona aʻafiaga e aofia ai le faʻaaogaina o le taimi ma tupe, le leai o ni mea e tausi ai. E faia le toe gaosia pe a fuga mai le au faipule. I le tautotogo latou te totoina pe a maeʻa.

Pests ma faʻamaʻi

Laʻau e masani ona pagatia i le paʻu ma le lanu enaena. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga, e tatau ona aveese ia laʻau e aʻafia. Brunner rhizomes e mafai ona tosina mai ai i latou. Fungicides pei o Fitosporin-M, Bordeaux liquid, Topaz, Fundazole e mafai ona faʻaaoga e faʻaleagaina ai faʻamaʻi.

O le faʻafefeteina o meaola faalafua, Actellik, Karbofos, Aktaru, e faʻaaogaina vai inu. Ina ia saunia le mea mulimuli, e manaʻomia le 5 mataʻu o le mea autu ma le 10 lita o le vai. Fugalaau e faʻafeinuina e faʻaaoga ai le faʻafeinu. Afai e tele naua parasite, e faʻaaogaina iniseti.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: Brunner i le laufanua

Manatua-aʻu-e le o fugalaau na maua ai le talisapaia o tagata nofo i le taumafanafana ma tagata o le taulaga. O le faʻaaogaina o tamaʻitaʻi e fai ai se faʻamalamalamaina o lanu moana, lanu ma le paʻepaʻe. O le mea autu o le valoia o le vaitau o le fuga.

Vavave vave toto laau. Tuʻu i latou i tua, faʻamalosia le faʻamalosi o fern, juniper, garlic garlic, ita. O se tuufaatasiga o perennials ua faia, e taulaʻi atu i luga o le ata fuafuaina o le laufanua, tulaga o faatoaga ma ituaiga. I soʻo se tulaga, e manaʻomia se matagaluega.

O nei fugalaau o se tasi o muamua e ala mai i le maeʻa o se malulu. Ona o le paolo o laau, ua totoina i rockeries, mixborders ma alite slides. E mafai ona maua Brunners i togalaau e faia i Saina ma Iapani. E faʻaaogaina pasi e teuteu ai le talafatai.

Laʻau tele-ituaiga e faʻaaogaina i le faʻaleleia o fanua i le tele o taimi nai lo Siberia. E afua ona o ona foliga vaaia ma le le mautonu. O nei laumei e fetaui lelei mo le mamanu o vaega paolo o le togalaau.

Faatasi ai ma tuaoi talafeagai o Colchis bumpkin, hellebore, primrose, euphorbiaceae, o loo i ai aniani, hyacinths, muscari, tulip, daffodils.

O le lisi e mafai ona faʻaopolago i togalaau faʻatoʻaga e pei o se medunica, talimalo, Rogersia, astilbe, irises, aniani faʻaili, ma taʻavale. O meaʻai faʻamalosi, faʻatasi ai ma lau lanu lanu, e mafai ona teuteu ai soʻo se fugalaau ma le ala.